Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy RAJD dla amatorów 70km Oesowych "1Rajd Gór Sow
Autor Wiadomość
swedish 
A-grupa

Auto: Fiat Seicento 1.1
Wysłany: Czw 24 Mar, 2011   Pierwszy RAJD dla amatorów 70km Oesowych "1Rajd Gór Sow

1Rajd Gór Sowich

Otrzymaliśmy informację, że w połowie czerwca zostanie zorganizowany 1Rajd Gór Sowich. Będzie to rajd dla amatorów, organizowany na wzór czeskiego odpowiednika czyli Volnego Pucharu. 4 odcinki specjalne o łącznej długości 70km może być przełomem w imprezach amatorskich. Warunki dopuszczenia do startu będą podobne jak w Kryterium Kamionki. Do 100% realizacji zostało jedynie kilka spraw technicznych, ale w momencie potwierdzenia pełnej gotowości opublikujemy pełną zapowiedź rajdu.

http://www.rallycup.pl/news.php?readmore=861

http://www.tanierajdowani...hp?readmore=134

czechu
eNka

Auto: SC
Wysłany: Pią 25 Mar, 2011   

jestem jak najbardziej za - to rewelacyjna możliwość / czekam tylko na regulamin bo nie wiem czy spełnie wymagania - Kto ma zamiar jechać?

bialy 
eNka

Auto: SCS
Wysłany: Sob 26 Mar, 2011   

Regulaminy:
http://rajdgorsowich.rall...e.php?page_id=1

swedish 
A-grupa

Auto: Fiat Seicento 1.1
Wysłany: Nie 27 Mar, 2011   

z regulaminem nie ma większych problemów czytałem to ogólnie większość autek przygotowanych do typowych Kajtków powinny go przejść

motyl
A-grupa

nie mogę doczytać - klatka jest obowiązkowa czy nie?

swedish napisał/a:
z regulaminem nie ma większych problemów czytałem to ogólnie większość autek przygotowanych do typowych Kajtków powinny go przejść

do przeróbek podchodzą bardzo liberalnie, ale w kwetii bezpieczeńśtwa już jest twaro. Masz 2 x pasy 3cale, zbiorniczek pod odmą zgodny z załącznikami? Troche się nazbiera żeby doposażyć auto. Ale warto :twisted:

hayabusa 
A-grupa

swedish napisał/a:
...zbiorniczek pod odmą zgodny z załącznikami? ...

myślę że organizator dba przede wszystkim o bezpieczeństwo, a zbiorniczek z odmą wydaje sie być banalnym tematem, ale juz nie raz spotkałam się z rozwiązaniem "do atmosfery" czyli gdzie badz, a malo fajnie jakby pozostawaly slady na asfalcie dla konkurencji albo olej ktory dostalby sie na rozgrzany wydech mial ochotę sie zapalić, bo nieraz się zdarza. ;-)

kto się wybiera? :twisted:

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

ja, jeśli będzie transport ;p

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

Dziura80 
eNka

Auto: tidiaj
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011   

To jak z tą klatką??

OjCieC
WRC

Klatka zgodna z zał. J - na kamionkach tez była obowiązkowa.

W necie jest już cały regulamin techniczny, dość precyzyjny lecz trzeba się trochę dopytać... Ja osobiście wysłałem zapytania odnośnie kasków, kombinezonu i obuwia.

Dla mnie nie zbyt precyzyjne jest określenie "Zawodnicy w trakcie całego rajdu (na odcinkach specjalnych i podczas dojazdówek) muszą być ubrani w jednoczęściową odziez zakrywającą całe ciało oraz w odpowiednie sportowe obuwie." :mrgreen:

Zobaczymy co napiszą.

Pozdro
W.

Waligor 
WRC

Auto: Fiat Seicento

OjCieC napisał/a:
Dla mnie nie zbyt precyzyjne jest określenie "Zawodnicy w trakcie całego rajdu (na odcinkach specjalnych i podczas dojazdówek) muszą być ubrani w jednoczęściową odziez zakrywającą całe ciało oraz w odpowiednie sportowe obuwie." :mrgreen:

Sukienka i trampki :P

OjCieC
WRC

Waligor napisał/a:
OjCieC napisał/a:

Sukienka i trampki :P

Trampki ok ale sukienka musiała by być mega długa żeby całe ciało zakryć... :bicz:
Z drugiej strony w długiej sukience ponoć ciężko przez klatkę wejść do auta... :mrgreen:

bialy 
eNka

Ta jest długa i się ciągnie u dołu, co powinno ułatwić pakowanie się do sprzęta: http://new.crazyladies.pl..._delux_-_L.html
:twisted:

huzar105
WRC

bialy napisał/a:
Ta jest długa i się ciągnie u dołu, co powinno ułatwić pakowanie się do sprzęta: http://new.crazyladies.pl..._delux_-_L.html
:twisted:
Jakie Kolega strony zna no no :mrgreen:

bialy 
eNka

Czasami trzeba się zabawić :mrgreen:
:bicz:

Mirek 
A-grupa

Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Wto 29 Mar, 2011   

A zwróciliście uwagę, że strój zaproponowany przez kolegę Białego ma zintegrowaną balaklawę...?

burat 
nowy

Auto: Subaru Impreza
Wysłany: Sro 30 Mar, 2011   1 Rajd Gór Sowich

Może komuś z niedalekiej Wielkopolski zechce się do nas przyjechać na taką oto imprezę.
W związku ,że od jakiegoś czasu śledzę polską "underground`ową" scenę rajdową dowiedziałem się ,że w dniach 17-18 Czerwca w Pieszycach (woj. Dolnośląskie) będzie rozgrywany 1 RAJD GÓR SOWICH.
Organizują to aktywni zawodnicy startujący w podobnych zawodach w Czechach.
Czym się różni od innych tego typu imprez ,a no tym ,że jest on organizowany całkowicie poza jakimikolwiek strukturami PZMot co za tym idzie nie są potrzebne żadne licencje (kalesony nie muszą być homologowane itp. :mrgreen: ) i co najważniejsze zawodnicy będą ścigać się po NORMALNYCH (kultowych już ;-) ) 4 oesach przejeżdżanych dwukrotnie :-d ,a nie po jakimś placyku składającym się z miliona pachołków. Podstawowe wymagania to:
-auto dopuszczone do ruchu (przegląd techniczny, OC)
-klatka bezpieczeństwa (nie musi być homologowana ale musi być zgodna z załącznikiem J)
-kaski dla załogi (używane w motoryzacji)
-pasy szelkowe min. 3 calowe
-regulamin przeróbek technicznych jest baaaardzo liberalny ;-)
-zdrowy rozsądek na pokładzie :mrgreen:
Rajd tak jak pisałem jest organizowany przez chłopaków którzy cały czas startują w Czechach i wiedzą co robią ,a przede wszystkim znają starty i zrobią wszystko żeby ,wprost przeciwnie do PZMotu :podupie: , pomóc zawodnikowi we wszystkim co by zawody się udały dla niego.
Rajd będzie się wzorował na podobnej serii organizowanej w Czechach tak więc formuła zawodów jest sprawdzona i cieszy się dużym powodzeniem u nich i startuje tam bardzo dużo załóg w tym też nasi kierowcy.
Jako ,że jest to organizowane poza strukturami PZMotu zawodnicy z licencją mogą mieć po wystartowaniu w imprezie z nią problemy ,ale na wszystko jest sposób :whistle:
Tutaj jest stronka Rajdu http://rajdgorsowich.rallycup.pl/news.php (biedna bo biedna ale na razie wszystko jest organizowane przez grupkę ludzi może ktoś będzie chciał zrobić lepszą każda pomoc jest pewnie jak najbardziej mile widziana 8-) )

http://www.tanierajdowanie.pl/news.php -stronka dla tych którzy chcą startować w Czechach (i jak widać teraz także w Polsce) ;-)
Jak ktoś będzie zainteresowany to może śmiało walić na PW jak coś nie będę wiedział to się dowiem :evilgrin:
Sponsorzy też są jak najbardziej zapraszani 8-)

Dziura80 
eNka

Auto: tidiaj
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011   

Kolego zdublowałeś temat :)
http://www.rajdowypoznan....-sow-vt2963.htm

burat 
nowy

Auto: Subaru Impreza
Wysłany: Czw 31 Mar, 2011   

Dziura80, sorka nie zauważyłem :ban: :oops:

OjCieC
WRC

Wysłany: Nie 22 Maj, 2011   

UP :mrgreen:

Generalnie rajdzik zapowiada się fajnie tylko są kłopoty z frekwencją.
Może ma ktoś jeszcze ochotę na spadanie na Kamionkach :niewiem:

Bardzo się napaliłem pojeździć w górach wiec namawiam i polecam bo organizatorzy straszą że jak nie będzie 50 załóg to im budżet nie styknie! :podupie:

http://rajdgorsowich.rallycup.pl/news.php

Pozdro
Wojtek :drive:

Odpowiedz do tematu