Jeśli chodzi o Kąkolewo ze starym lotniskiem to jest to za Opalenicą. Fajne miejsce, duża przestrzeń, tylko z tego co pamiętam z treningów w zeszłym roku to nie ma tam za dużo szutrów, tylko twarde nawierzchnie, mimo to bardzo sympatycznie.
_________________ "auto które pokonują zakrety na dwóch, czasem na trzech kołach"
to jest ten teren co jest na waszym klipie gdzie mieliście trening??
Ile tam wogóle jest ok 50km czy troszke więcej?? Bo nie wiem czy jechać na lince bo na lawete to raczej mnie nie stać.
Wysłany: Wto 28 Lut, 2006
Nie mogłem się za wiele doszukać w tym temacie, niech ktoś zrobi prowizoryczną stronkę tego KJS
Mianowicie mam pytanie. Czy będą dostępne mapki prób przed imprezą? A poza tym to charakter tych prób jest raczej placowy, czy będzie gdzie urwać zderzak i dobić zawias? To ważne dla mojego potencjalnego drivera
Witam.
Z rekonesansu jedno co wiadomo to, że może to być ciekawa impreza. Szykujemy 4 odcinki po 1,5 km w trzech pętlach. Bedzie to impreza klubowa, towarzyska, zatem nie będzie można zdobyć punktów do licencji.
Jutro wędruje on do ZO PZM i zobaczymy jaka będzie opinia... My równiez czekamy z niecierpliwością. Z chwila zatwierdzenia imprezy przez PZM zaczynamy działać.
Poszukujemy chętnych do pomocy przy organizacji. Jeśli ktos jest chętny bylibyśmy wdzięczni za kontakt.
Choć bym miał stanąć na głowie to sie pisze na to:) nareście wszystko w jednym miejscu:) A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą:( Ale co tam najważniejsza to jest dobra zabawa.
Jak by trzeba przyjechać wcześniej by ustawić trasy to ja chętnie pomoge.
witam , bylismy na plycie lotniska wczoraj i jak juz adam okreslil przewidujemy ustwic 4 proby i nie kręciołki....... chcemy zorganizowac ognisko i kiełbachy i cos cieplego do picia , oczywiscie w cenie wpisowego.
zapraszmy wszytskich , impreza jest dosc spontanicznie organizowana ale mamy nadzieje ze wszytsko bedzie na 100% dograne.
A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą
Są takie 1,1 które mają więcej mocy od 1,5 i 1,6, i co więcej jest ich dość sporo. Normalnie jak jest klasa 3 i 4 to nie ma między nimi jak sie okazuje dużej różnicy. Auta z klasy 4 częsciej przypminają N-ki, a auta z klasy 3 H-grupę ... Zastanwiałem sie czy pierwszej klasy nie zorbić do 1,1 ale wtedy zacznie się, że ktoś ma 1108 i już się nie łapie. Niestety jest tak i nie innaczej. Normalnie seryjne auta 1,1 i tak mają problem w 3 klasie...
tak przyglądam się tej dyskusji i szlag jaśnisty mnie trafia.. dlaczego my akurat 17 musimy wyjechać na dwa tygodnie?? Coś czuje że zabawa będzie przednia. szczerze wam zazdroszcze ale mam jednak nadzieje, że pomysł ten będzie kontynułowany i może doczekamy się jeszcze jakiś kolejnych imprez w takim formacie i w tym miejscu8)
P.S. świetny pomysł z tymi 4 próbami.. znając ten teren to jednego jestem pewien. będzie szybko:))
Choć bym miał stanąć na głowie to sie pisze na to:) nareście wszystko w jednym miejscu:) A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą:( Ale co tam najważniejsza to jest dobra zabawa.
Jak by trzeba przyjechać wcześniej by ustawić trasy to ja chętnie pomoge.
o ile utrzyma sie aura tobedzie slisko, wczoraj snieg zalegal na calym terenie, ilosc idealna na efektowne boki, niestety przyczepnosc b slaba wiec moc bedzie malo przydatna
pozdro
_________________ jest tylko jeden tor gdzie śmierć w oczy zagląda
Hm czym by tu jechać malcem czy cc oba 899cm tak czy inaczej wreszcie bede mógł zobaczyć jakie to jest szybkie i mam nadzieje że skończe z tymi !@@$#$ taryfami.... Z mojej str ile tam sie można napędzić 140? bo niewiem jaką skrzynie załozyć..
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Pią 03 Mar, 2006
Nie wiem jaką prędkośc rozwiną najszybsi ale będziemy starali się poprzez konfigurację trasy, schamowac troszkę autka. Generalnie nie chcemy aby przekraczane było za często 100km/h. Z mojej strony chciałbym aby o wyniku decydowała technika jazdy.
Ja oczywiscie pisze sie na pomoc w organizacji i sędziowaniu, ale fajnie by bylo gdyby mnie ktos zabrał z Pozka autem lub chociaz jako pasazer lawety
pozdro
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Hm czym by tu jechać malcem czy cc oba 899cm tak czy inaczej wreszcie bede mógł zobaczyć jakie to jest szybkie i mam nadzieje że skończe z tymi !@@$#$ taryfami.... Z mojej str ile tam sie można napędzić 140? bo niewiem jaką skrzynie załozyć..
lo Panie, po suchym ponad 200km/h mozna smigac jak to na lotnisku (1,5km pasa), ale tak jak Prezes pisze predkosci w granicach 100km/h moga dac wiele frajdy a i bezpieczenstwo duzo wieksze. szerokie wyjcia pozwola na efektowne i szybkie boki, ale to juz zalezy jak masta proby ulozy
_________________ jest tylko jeden tor gdzie śmierć w oczy zagląda
to jak chcesz jeździć te 140 to oddaj mi tą skrzynie mi sie chyba przyda bardziej bo widze że sie wachasz:P:P:P:P Montuj mega wydumke silnik do malca kródką skrzynie i będzie poniżej 10s do steki i wtedy można jeździć:D
Oj trycku to mój as w rękawie ale narazie konkurencja niema aż takiej dużej mocy wiec może najpierw nad techniką poćwicze, jak mocne seje sie napedzą do 100 to aj pewnie do 70 ale zawsze to już coś
poczekaj aż zrobie sprzęgło to mi już nie uciekniesz:) podobna moc a zdecydowanie mniejsza masa:D a ze ta sama klasa to hehe będzie ciekawa rywalizacja. A ja i tak CI mówie wsadzaj ten silnik do malca i ćwicz opanowanie tej mocy o to takie chyba za łatwe nie będzie:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum