Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy KJS W Kąkolewie
Autor Wiadomość
...:::WRRT::...
eNka

Wysłany: Wto 28 Lut, 2006   

Jeśli chodzi o Kąkolewo ze starym lotniskiem to jest to za Opalenicą. Fajne miejsce, duża przestrzeń, tylko z tego co pamiętam z treningów w zeszłym roku to nie ma tam za dużo szutrów, tylko twarde nawierzchnie, mimo to bardzo sympatycznie.

Try3ek
WRC

to jest ten teren co jest na waszym klipie gdzie mieliście trening??
Ile tam wogóle jest ok 50km czy troszke więcej?? Bo nie wiem czy jechać na lince bo na lawete to raczej mnie nie stać.

...:::WRRT::...
eNka

Tak, to są te tereny. Tak jak mówiłem, fajny klimat, dookoła pola, nawet jest publika. Teren znany wśród ludzi. Z Poznania jest to jakieś 70 km.

SAL 
WRC

Nie mogłem się za wiele doszukać w tym temacie, niech ktoś zrobi prowizoryczną stronkę tego KJS :wink:

Mianowicie mam pytanie. Czy będą dostępne mapki prób przed imprezą? A poza tym to charakter tych prób jest raczej placowy, czy będzie gdzie urwać zderzak i dobić zawias? To ważne dla mojego potencjalnego drivera :wink:

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Sro 01 Mar, 2006   kjs

jedziemy dzisiaj porobic zdjecia i rozpiszemy proby . bedzie info na stronie krpp

SAL 
WRC

Wysłany: Czw 02 Mar, 2006   Re: kjs

mxd9 napisał/a:
jedziemy dzisiaj porobic zdjecia i rozpiszemy proby . bedzie info na stronie krpp

Czekam(y) z niecierpliwością :wink:

AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Czw 02 Mar, 2006   

Witam.
Z rekonesansu jedno co wiadomo to, że może to być ciekawa impreza. Szykujemy 4 odcinki po 1,5 km w trzech pętlach. Bedzie to impreza klubowa, towarzyska, zatem nie będzie można zdobyć punktów do licencji.

Oto jeszcze nie zatwierdzony regulamin:
http://www.krpp.org/kakol...in_kakolewo.pdf

Jutro wędruje on do ZO PZM i zobaczymy jaka będzie opinia... My równiez czekamy z niecierpliwością. Z chwila zatwierdzenia imprezy przez PZM zaczynamy działać.

Poszukujemy chętnych do pomocy przy organizacji. Jeśli ktos jest chętny bylibyśmy wdzięczni za kontakt.

qbuś
WRC

Wysłany: Pią 03 Mar, 2006   

No no no regulamin brzmi co najmniej apetycznie :wink:
Zapowiada sie niezła impra.Myśle że wpadne jesli nie jako kierowca to być moze jako kibic-obserwator 8)

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

Try3ek
WRC

Choć bym miał stanąć na głowie to sie pisze na to:) nareście wszystko w jednym miejscu:) A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą:( Ale co tam najważniejsza to jest dobra zabawa.
Jak by trzeba przyjechać wcześniej by ustawić trasy to ja chętnie pomoge.

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Pią 03 Mar, 2006   kjs

witam , bylismy na plycie lotniska wczoraj i jak juz adam okreslil przewidujemy ustwic 4 proby i nie kręciołki....... chcemy zorganizowac ognisko i kiełbachy i cos cieplego do picia , oczywiscie w cenie wpisowego.
zapraszmy wszytskich , impreza jest dosc spontanicznie organizowana ale mamy nadzieje ze wszytsko bedzie na 100% dograne.

Patt 
WRC

bardzo chetnie pomoge przy organizacji, prezes ma moj numer tela lub pisac na gg, pozdrawiam

Kristo
WRC

Wysłany: Pią 03 Mar, 2006   Re: kjs

mxd9 napisał/a:
, impreza jest dosc spontanicznie organizowana ale mamy nadzieje ze wszytsko bedzie na 100% dograne.

Takie imprezy są najlepsze :D

AdamB
[Usunięty]

Try3ek napisał/a:
A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą

Są takie 1,1 które mają więcej mocy od 1,5 i 1,6, i co więcej jest ich dość sporo. Normalnie jak jest klasa 3 i 4 to nie ma między nimi jak sie okazuje dużej różnicy. Auta z klasy 4 częsciej przypminają N-ki, a auta z klasy 3 H-grupę :-) ... Zastanwiałem sie czy pierwszej klasy nie zorbić do 1,1 ale wtedy zacznie się, że ktoś ma 1108 i już się nie łapie. Niestety jest tak i nie innaczej. Normalnie seryjne auta 1,1 i tak mają problem w 3 klasie...

zbiniooo
eNka

tak przyglądam się tej dyskusji i szlag jaśnisty mnie trafia.. dlaczego my akurat 17 musimy wyjechać na dwa tygodnie?? Coś czuje że zabawa będzie przednia. szczerze wam zazdroszcze ale mam jednak nadzieje, że pomysł ten będzie kontynułowany i może doczekamy się jeszcze jakiś kolejnych imprez w takim formacie i w tym miejscu8)

P.S. świetny pomysł z tymi 4 próbami.. znając ten teren to jednego jestem pewien. będzie szybko:))

chojny
A-grupa

Wysłany: Pią 03 Mar, 2006   czy szybko

Cytat:
P.S. świetny pomysł z tymi 4 próbami.. znając ten teren to jednego jestem pewien. będzie szybko:))

jest gdzie poszalec, w razie przepalowania wypad w pole, oby w to nie obsiane bo pan rolnik z brona moze wyskoczyc :lol:

moto-bydlo-hardcore Czechy :)

chojny
A-grupa

Poszukujemy chętnych do pomocy przy organizacji. Jeśli ktos jest chętny bylibyśmy wdzięczni za kontakt.[/quote]

zwarty i gotowy :twisted:

chojny
A-grupa

Try3ek napisał/a:
Choć bym miał stanąć na głowie to sie pisze na to:) nareście wszystko w jednym miejscu:) A co do klas to klasa I jest ok będzie rywalizacja, ale co do II klasy to Ci co mają 1.1 pod machą raczej będą pozamiatani!! Choc w sumie nie koniecznie bo są to przeważnie lżejsze i mniejsze autka. Ale jest to jedna zawsze spora różnica, takie 1.1 ma 55km a 1.5-1.6 o połowe większą:( Ale co tam najważniejsza to jest dobra zabawa.
Jak by trzeba przyjechać wcześniej by ustawić trasy to ja chętnie pomoge.

o ile utrzyma sie aura tobedzie slisko, wczoraj snieg zalegal na calym terenie, ilosc idealna na efektowne boki, niestety przyczepnosc b slaba wiec moc bedzie malo przydatna

pozdro

RUFF
A-grupa

Hm czym by tu jechać malcem czy cc oba 899cm tak czy inaczej wreszcie bede mógł zobaczyć jakie to jest szybkie :) i mam nadzieje że skończe z tymi !@@$#$ taryfami.... Z mojej str ile tam sie można napędzić 140? bo niewiem jaką skrzynie załozyć..

AdamB
[Usunięty]

Nie wiem jaką prędkośc rozwiną najszybsi ale będziemy starali się poprzez konfigurację trasy, schamowac troszkę autka. Generalnie nie chcemy aby przekraczane było za często 100km/h. Z mojej strony chciałbym aby o wyniku decydowała technika jazdy.

Sensekhmet 
WRC

Muszę tam być. Jak się padaka rozkaczy do piszę się do pomocy w organizacji.

Cytat:
Zastanwiałem sie czy pierwszej klasy nie zorbić do 1,1 ale wtedy zacznie się, że ktoś ma 1108 i już się nie łapie.

:lol:

Marko 
WRC

Ja oczywiscie pisze sie na pomoc w organizacji i sędziowaniu, ale fajnie by bylo gdyby mnie ktos zabrał z Pozka autem lub chociaz jako pasazer lawety
pozdro

chojny
A-grupa

RUFF napisał/a:
Hm czym by tu jechać malcem czy cc oba 899cm tak czy inaczej wreszcie bede mógł zobaczyć jakie to jest szybkie :) i mam nadzieje że skończe z tymi !@@$#$ taryfami.... Z mojej str ile tam sie można napędzić 140? bo niewiem jaką skrzynie załozyć..

lo Panie, po suchym ponad 200km/h mozna smigac jak to na lotnisku (1,5km pasa), ale tak jak Prezes pisze predkosci w granicach 100km/h moga dac wiele frajdy a i bezpieczenstwo duzo wieksze. szerokie wyjcia pozwola na efektowne i szybkie boki, ale to juz zalezy jak masta proby ulozy

Try3ek
WRC

RUFF napisał/a:

to jak chcesz jeździć te 140 to oddaj mi tą skrzynie mi sie chyba przyda bardziej bo widze że sie wachasz:P:P:P:P Montuj mega wydumke silnik do malca kródką skrzynie i będzie poniżej 10s do steki i wtedy można jeździć:D

RUFF
A-grupa

Oj trycku to mój as w rękawie ale narazie konkurencja niema aż takiej dużej mocy wiec może najpierw nad techniką poćwicze, jak mocne seje sie napedzą do 100 to aj pewnie do 70 ale zawsze to już coś :D

Try3ek
WRC

poczekaj aż zrobie sprzęgło to mi już nie uciekniesz:) podobna moc a zdecydowanie mniejsza masa:D a ze ta sama klasa to hehe będzie ciekawa rywalizacja. A ja i tak CI mówie wsadzaj ten silnik do malca i ćwicz opanowanie tej mocy o to takie chyba za łatwe nie będzie:D

owz
A-grupa

Wysłany: Pon 06 Mar, 2006   

wpadne jako kibic pewnie :) chyba że się uporam z zawiasem do mojej padliny to może sobie rekreacyjnie wystartuję :)

huzar105
WRC

Jak to będzie wyglądać? Będzie to po prostu przejazd odcinka na czas? Czy coś jak? :?
Mam nadzieje, że w końcu się uda wystartować :(

Z@ius 
WRC

huzar

na czas będzie się można pościgać i znając Adama i ekipe nie będzie to kręcioł tylko napadywania...

przykulam się pokibicować i postrzelać jakieś fotki...z tego co mi wiadomo pomarańczowy stwór zostaje w garażu

huzar105
WRC

Ciekawe ile ludzi przyjedzie 8)
JA się piszę bardzo chętnie 8)

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

Ja przyjade i bede jako fotograf, kamerzysta, kibic i widownia :P Mam nadzieje ze sal bedzie, bo bez niego tam nie jade. :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi