Poprzedni temat «» Następny temat
Nocna Jazda Konkursowa 2010 11.12.10
Autor Wiadomość
KROTON 
A-grupa

Wysłany: Pon 08 Lis, 2010   Nocna Jazda Konkursowa 2010 11.12.10

Rajd Nocna Jazda Konkursowa 11.12.2010

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na Rajd Samochodowy - Nocna Jazda Konkursowa 2010 (zwana potocznie Nocką), który odbędzie się 11 grudnia 2010 roku. Rajd jest imprezą popularno-turystyczną, której głównym celem jest popularyzowanie turystyki samochodowej wśród mieszkańców Wielkopolski (i nie tylko) oraz podnoszenie ich umiejętności zachowania się na drogach w trudnych, nocnych, zimowych warunkach. Rajd rozgrywa się w normalnym ruchu ulicznym, a uczestnicy zobowiązani są do bezwzględnego stosowania wszelkich zasad Kodeksu Drogowego. W skład rajdu wchodzą również próby sprawnościowe zorganizowane na zamkniętych dla ruchu terenach, między innymi na „Torze Poznań” – jedynym istniejącym w Polsce torze samochodowym.

Rajd Nocna Jazda Konkursowa został rozegrany po raz pierwszy 10 listopada 1962 roku. Jest to jeden z dwóch rajdów organizowanych w Wielkopolsce o najdłuższej tradycji. Nagrodą główną w tym rajdzie (poza pucharami) jest przechodnia drewniana rzeźba "Leśnego Dziada", na której widnieją nazwiska zwycięzców. Wspomnieć należy, że rajd ten wygrywały tak znane osobistości sportu motorowego jak np. prezes Automobilklubu Wielkopolski Przemysław Olejnik, Adam Smorawiński, Andrzej Mielcarek, Jan Leśniak, Tomasz Płaczek, Zbigniew Szwagierczak, a także Kazimierz Krotoski, jego syn Robert Krotoski oraz wnukowie Robert i Błażej Krotoscy.

Rajd składać się będzie z kilku etapów, poprzedzonych Punktami Kontroli Czasu. Pierwszy etap składać się będzie z prób sprawnościowych i odbędzie się na terenie Toru Poznań. Uczestnicy będą mogli sprawdzić swe umiejętności panowania nad samochodem na specjalnie wytyczonych odcinkach z pomiarem czasu. Kolejne etapy będą rozgrywane w normalnym ruchu ulicznym, gdzie zawodnicy będą musieli jechać zgodnie z przygotowaną przez organizatorów trasą oraz będą mieli do wykonania liczne zadania. Na mecie rajdu nastąpi przegrupowanie i załogi będą miały do wykonania zadania konkursowe.

Patronat medialny nad rajdem objęła Telewizja WTK oraz Radio Eska, których przedstawicieli zobaczymy na starcie rajdu. Ponadto w imprezie swój udział zapowiedziało wielu znanych zawodników wyścigowych i rajdowych, między innymi Zbigniew Szwagierczak - wielokrotny wyścigowy Mistrz Polski, Tomasz Płaczek - rajdowy Mistrz Polski oraz Dariusz Nowicki, który udostępnia wyścigowe samochody Kia Piccanto
przedstawicielom mediów.

Jak co roku zapowiada się niesamowita impreza, a na mecie na wszystkich uczestników oprócz pysznego posiłku czekać będą atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów:
Grupę Krotoski Cichy, Fox Alarmy, Nowicki Auto Serwis, Subtella, Markgum.

Zgłoszenia należy dokonywać na stronie: http://formularz-nocka.chronotec.pl/

Lista zgłoszeń znajduje się na stronie: http://lista-nocka.chronotec.pl/

Limit załóg został ustalony na 80. Decyduje kolejność wpłat, następnie kolejność zgłoszeń.

Wpisowe, za załogę, płatne przelewem na nr konta:
BZ WBK SA 2 O/Poznań 57 1090 1346 0000 0000 3400 0394
lub w kasie w dniu rajdu wynosić będzie:

- 50 zł płatne do 21.11.2010
- 60 zł płatne do 05.12.2010
- 70 zł po 05.12.2010 oraz w dniu rajdu

W miarę zbliżania się terminu rajdu zdradzać będziemy nowe szczegóły.
W każdym razie czeka Was moc atrakcji i zabawy. Zarezerwujcie sobie ten dzień i ściągnijcie na rajd znajomych (nawet tych, którzy nigdy w rajdach nie jechali).
Zapraszamy bardzo serdecznie!!!!

Wszelkie pytania prosimy kierować na adres b.krotoski@op.pl

Zostań fanem Rajdu na Facebook'u ( http://www.facebook.com/p...41819408?ref=mf ), gdzie można znaleźć kilka dodatkowych informacji i zdjęć z lat ubiegłych.

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Sob 13 Lis, 2010   

UPDATE3! Zapraszamy do zapisów, bo na tę chwilę zgłoszonych jest już ponad 100 załóg, a liczba miejsc jest ograniczona!

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach
Wysłany: Nie 14 Lis, 2010   

Jest gdzieś harmonogram imprezy? :) nie mogę znaleźć :cry:

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010   

Hej Agniess, na razie możemy ujawnić, że początek imprezy planujemy na godz. 15, o 15.30 odprawa, a o 16.00 start pierwszej załogi z Toru Poznań. Meta, dodam enigmatycznie, jak zawsze tuż po przyjeździe ostatniej załogi :Przypominam, że decyduje kolejność wpłat:
Automobilklub Wielkopolski
ul. Towarowa 35/37, 61-896 Poznań
NR KONTA BANKOWEGO:
BZ WBK SA 2 O/Poznań 57 1090 1346 0000 0000 3400 0394

- 50 zł płatne do 21.11.2010
- 70 zł po 05.12.2010 oraz w dniu rajdu

Załoga składa się z kierowcy i pilota.
Możliwy jest udział osób towarzyszących – opłata 15 zł. od osoby.

Pozdrawiam,

KROTON

bogaj2 
WRC

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010   

Jeżeli ktoś przyjmie do załogi pilota chętnie służę pomocą :)

daro 
eNka

Ale dałem pupy :cry: byłem w zeszłym roku i było super więc czekałem na kolejną imprezę, lekko mi się zapomniało śledzić sprawe i teraz mam już 111 załóg na 80 miejsc :| A chciałem przyjechać z klubem z 5-10 autek...

Magicc 
eNka

Auto: Suzanna

Ale start jest uzależniony w pierwszej kolejności od wpłat startowego :) więc w sumie nie wszystko jeszcze stracone.

http://aw.poznan.pl/impre...ocka/index.html

Obecna lista startowa (załogi które zapłaciły wpisowe) - http://aw.poznan.pl/impre...019_11_2010.htm

daro 
eNka

Dzięki bardzo za uświadomienie! Nagrałem już temat ekipie, może się ktoś skuci, ja będę na pewno :konik:

bogaj2 
WRC

Pilot już zajęty :)

qla 
eNka

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010   

Kurcze... Zarejestrowany, zapłacone (w piątek) a na liście jeszcze nie ma...ech;]

Tomek Z 
WRC

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010   

qla napisał/a:
Kurcze... Zarejestrowany, zapłacone (w piątek) a na liście jeszcze nie ma...ech;]

welcome to the club niestety

daro 
eNka

Jest aktualizacja :mrgreen:

http://aw.poznan.pl/impre...024_11_2010.htm

Do zobaczenia na imprezie :cool: :drive:

qla 
eNka

No, w końcu i ja jestem :D Do zobaczenia :)

A ja mam pytanie do stałych bywalców, bo to moja "pierwsza nocna jazda" :)
Jak to jest? TJ. najpierw na torze próby, ale rozumiem, że nie takie jak na super oesie?:)
I w ogóle...jak to to wygląda ?:)

daro 
eNka

qla napisał/a:
No, w końcu i ja jestem :D Do zobaczenia :)

A ja mam pytanie do stałych bywalców, bo to moja "pierwsza nocna jazda" :)
Jak to jest? TJ. najpierw na torze próby, ale rozumiem, że nie takie jak na super oesie?:)
I w ogóle...jak to to wygląda ?:)

W zeszłym roku, 3 odcinki specjalne po torze, trasa na mieście jakieś 80km (mi wyszło 200km :mrgreen: bo dwa razy zaliczyłem nie potrzebnie Tarnowo Podgórne :bicz: ) powró na tor i 3 OSy

Z czego w zeszłym roku wpuszczanie na OSy bardzo słabo szło bo przejazd był kolizyjny i nie mogli puszczać następnych więc jak zaczęli puszczać o 16 to ja mając przedostatni numer startowałem chyba coś koło 20 lub 22 nie pamiętam, w każdym razie bardzo późno, nie którzy już zaraz wracali a ja dopiero w miasto :drive:

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Czw 25 Lis, 2010   

daro napisał/a:

Z czego w zeszłym roku wpuszczanie na OSy bardzo słabo szło bo przejazd był kolizyjny i nie mogli puszczać następnych więc jak zaczęli puszczać o 16 to ja mając przedostatni numer startowałem chyba coś koło 20 lub 22 nie pamiętam, w każdym razie bardzo późno, nie którzy już zaraz wracali a ja dopiero w miasto :drive:

Bez obaw, w tym roku czekania będzie znacznie mniej. Próby będą krótsze niż na Superoesie, ale będzie ich za to więcej. Zapraszamy do zapisów i wpłat no i do śledzenia profilu rajdu na Facebook.

Pozdrawiam,

KROTON

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Pią 26 Lis, 2010   UWAGA! Zmiana limitu załóg!

Leśny Dziad jest zachwycony olbrzymim zainteresowaniem rajdem i po licznych namowach zdecydował się podnieść limit załóg w Nocnej Jeździe Konkursowej do 110. Jest to limit ostateczny i więcej nie będzie zmieniany. Warto dodać, że w chwili obecnej na liście zgłoszeń widnieją już 123 załogi, a na liście startowej (z dokonanymi wpłatami) aż 71, więc jeśli jeszcze ktoś ma ochotę wziąć udział w rajdzie, prosimy jak najszybciej wpłacać wpisowe płatne przelewem lub w kasie w dniu rajdu wynosić będzie:
- 70 zł po 05.12.2010 oraz w dniu rajdu.
Załoga składa się
z kierowcy i pilota. Możliwy jest udział osób towarzyszących –
opłata 15 zł. od osoby.

Pozdrawiamy,

KROTON ... i Leśny Dziad

qla 
eNka

Wysłany: Pią 26 Lis, 2010   

A ja mam pytanko takie : czy kaski będą wymagane? Bo nigdzie takiego zapisu nie widziałem, a dobrze wiedzieć:P

daro 
eNka

Wysłany: Pią 26 Lis, 2010   

qla napisał/a:
A ja mam pytanko takie : czy kaski będą wymagane? Bo nigdzie takiego zapisu nie widziałem, a dobrze wiedzieć:P

Nie. Kaski nie są wymagane.

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Sob 27 Lis, 2010   

Rajd Nocna Jazda Konkursowa wspiera Radka!

Tradycją rajdu staje się powoli to, że w tym przedświątecznym okresie, oprócz świetnej zabawy, pamiętamy również o osobach potrzebujących. Dlatego w tym roku każda załoga może pozbyć się 2 punktów karnych, biorąc udział w zbiórce charytatywnej na Siepomaga.pl. Wystarczy wesprzeć dowolną kwotą leczenie 4,5-letniego Radka Patana (syna naszego wspólnego kolegi Leszka Patana, znanego nam dobrze z torów wyścigowych), chorego m.in. na dziecięce porażenie mózgowe.

Aby łatwo zidentyfikować wspierającą załogę, prosimy o wpisanie przy wpłacie imienia i nazwiska kierowcy danej załogi.
Uwaga! Wpłat dokonywać można tylko do czwartku 9.12.2010 do godz. 23:59.

Serwis Siepomaga.pl wręczy specjalny Puchar Siepomagacza dla załogi, która dokona najwyższej wpłaty na leczenie Radka.

Link do zbiórki: http://siepomaga.pl/r/nocka

Zapraszamy do wpłat na rzecz chorego Radka!

Pozdrawiam,

KROTON

daro 
eNka

Wysłany: Czw 02 Gru, 2010   

Ciekawe jakie będą warunki na torze. Mam nadzieję, że jak będzie dużo śniegu to OS będzie techniczny z naciskiem na kręcenie kierą przy małych prędkościach a przeszkody to tylko gumowe pachołki, opony, taśmy bez metalowych bram :razz:

spoono 
A-grupa

Ludu, wpłacajcie ;)

http://siepomaga.pl/r/nocka

KROTON 
A-grupa

spoono napisał/a:
Ludu, wpłacajcie ;)

http://siepomaga.pl/r/nocka

Dobrze gada! Wpłacajcie, bo tych dwóch punktów może komuś do zwycięstwa zabraknąć. A poza tym sam cel jest szczytny. Pomóżmy Radkowi!

Pozdrawiam,

KROTON

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Nie 05 Gru, 2010   Trasa ukończona!

Przygotowanie i weryfikacja trasy Nocki została zakończona. Teraz można tylko mieć nadzieję, że drogowcy nie pozmieniają nic przez ten tydzień i spiszą się z odśnieżaniem, jeśli dosypie śnieg. Nadal gorąco zachęcamy do wpłat na rzecz Radka Patana, za co odejmujemy punkty jeszcze przed startem. Przypominamy, że wpłat dokonywać można tylko do czwartku, 9. grudnia pod adresem: http://siepomaga.pl/r/nocka

Jeśli jeszcze ktoś się nie zapisał i nie dokonał wpłaty, to ostatni dzwonek!!! Lista startowa liczyła w środę 1 grudnia już 83 załogi, a po odświeżeniu w poniedziałek może się okazać, że limit 110 załóg został przekroczony, więc nie warto zwlekać!

Pozdrawiam,

KROTON

spoono 
A-grupa

Wysłany: Wto 07 Gru, 2010   

KROTON napisał/a:
Dobrze gada! Wpłacajcie, bo tych dwóch punktów może komuś do zwycięstwa zabraknąć.

nie myslalem o zwyciestwie :P

jade pierwszy raz, poprosze weteranów nocki o przydatne rady ;)

np. co zabrać ze sobą na nockę, oprócz pilota oczywiście :D

bogaj2 
WRC

Latarkę i dobry humor :)

Magicc 
eNka

Auto: Suzanna

Cytat:

Latarkę i dobry humor :)

Lubię to!

No im więcej osób na pokładzie tym weselej :)

daro 
eNka

Magicc napisał/a:

Tym samochód ma ciężej :mrgreen: ale za to lepiej przyciśnięty do trasy :mrgreen: :razz:

Co do wskazówek, dobre lampy :smile:

KROTON 
A-grupa

Wysłany: Sro 08 Gru, 2010   Pizza, Koncert i Kulig!

Mamy dla Was kolejną niespodziankę! W czasie oczekiwania na wyniki, na mecie czekać na Was będzie gorrrąca pizza, a dodatkowo czekanie uprzyjemni koncert poznańskiego zespołu Cuda Wianki (możecie ich posłuchać tu: http://www.zespol-cudawianki.pl/).

Ponadto dla osób, które po rajdzie nadal będą miały spory zapas adrenaliny w sobie (w co wątpimy), a zimno i śnieg nie dały wystarczająco do wiwatu, dla chętnych przygotowany zostanie kulig, więc ubierzcie się ciepło, a jeśli macie solidne sanki weźcie je ze sobą, umieścimy je w magazynie na czas rajdu, a na mecie będziecie mogli z nich skorzystać.

Zapraszamy serdecznie do wpłat. Na liście startowej wczoraj było zaledwie 21 wolnych miejsc!

No i przypominamy, że wpłat na rzecz chorego Radka Patana można dokonywać tylko do jutra, tj. czwartku, 9.12.2010 pod adresem: http://siepomaga.pl/r/nocka (dzięki Waszym dotychczasowym wpłatom, za które serdecznie w imieniu Radka dziękujemy, zdecydowaliśmy się podnieść kwotę zbiórki z 1000 do 1500 zł. Zmuście nas swoimi wpłatami, by podnieść ją jeszcze wyżej!!!)

Pozdrawiamy

Robert i Błażej Krotoscy

qla 
eNka

Wysłany: Sro 08 Gru, 2010   

Magicc napisał/a:

Ze mną będą jechać jeszcze 3 osoby... fakt- samochód wtedy nie jedzie, ale wesoło będzie cholernie...:)
Ciekawe, kto pierwszy latarkę w samochodzie włączy..;)

bogaj2 
WRC

Wysłany: Sro 08 Gru, 2010   

KROTON napisał/a:
uprzyjemni koncert poznańskiego zespołu Cuda Wianki

ogień :ban:

Odpowiedz do tematu