Poprzedni temat «» Następny temat
nocka na torze
Autor Wiadomość
michu2901 
eNka

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   nocka na torze

czy ktoś jedzie?? czy nocka ma forme Kjs czy raczej turystyczny rajd??

emil 
eNka

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   

ja sie wybieram

a nocka to generalnie jedna wielka tajemnica.. jak dostaniesz itinerer to sie dowiesz jaka jest:)

i to jest w niej piekne:D

vfts 
WRC

Wysłany: Wto 28 Lis, 2006   Re: nocka na torze

michu2901 napisał/a:
czy ktoś jedzie?? czy nocka ma forme Kjs czy raczej turystyczny rajd??

Raczej taki turystyczny KJS ;-) W 2004 były fajne Sz, w 2005 nie wiem, w tym roku Szwagier robi więc może być podobnie jak w 2004 czyli szybko :-)

Mikolaj 
A-grupa

w 2005 bylo zajebiscie wesolo, polecam, jaja jak berety :D

vfts 
WRC

Mikolaj napisał/a:

No to trza pojechać! :twisted:

KROTON 
A-grupa

Mikolaj napisał/a:

No mam nadzieje ze nie mowisz tego z przekora... :)

Powiem tak: Rajd Nocka jest inny od wszystkich pozostalych rajdow nie tylko ze wzgledu na oswietlenie... Jest tajemnica... I taki powinien pozostac. W 2004 roku byl to typowy sportowy KJS ale jechany noca. Zadnej nawigacji, zadnych knyfow.

W 2005 (moze nie wszyscy wiedza ale bylem organizatorem - za co raz jeszcze przepraszam :) postanowilem powrocic do tradycji "Nocek" z lat 70-tych i 80-tych, tj. za czasow gdy wygrywali je kol. Placzek, Szwagierczak, Olejnik i inni znani zawodnicy. Polegaly one na roznych nietypowych zadaniach, zagadkach, szukaniu po pomnikach, szukaniu nieznanych miejscowosci, pytaniu przypadkowych ludzi o informacje potrzebne do rozwiazania zadan. A zadania byly przerpzne: od przywiezienia kasztanow, monet, butelki wody z jeziora i innych co bardziej zwariowanych... I to w tym rajdzie bylo piekne i to wspomina sie po latach. Byc moze nie wszystkim ta idea przypada do gustu, moze woleliby 15 szybkich prob na torze i superoes, ale mysle ze Nocka powinna pozostac tradycyjna, owiana tajemnica i smiechem... Gdzie poza "cochones" na miejscu trzeba rowniez ruszyc mozgownica. Niejednokrotnie zdarzalo sie w ubieglych latach ze do mety nie dojezdzal NIKT lub 2-3 zalogi. Niejednokrotnie ludzie jechali do miejscowosci oddalonych o kilometry od tych do ktorych jechac powinni. A wygrywali nie Ci ktorzy trase i zadania wykonali bezblednie, a Ci ktorzy licznych bledow sie ustrzegli. Skad wiem? Z opowiesci starych wyjadaczy i z wlasnego doswiadczenia, na pierwszej nocce jechalem bowiem jako "trzeci zalogant" w wieku.... 4-5 lat :)

Jesli moge cos podpowiedziec, to znajac organizatora tegorocznej nocki, mozecie sie spodziewac ciekawych prob (niekoniecznie szybkich) ale mysle ze rajd pojdzie w przedstawionym przeze mnie kierunku - zabawy, tajemnicy, smiechu. I obym sie nie mylil...

Mam nadzieje ze nikogo nie zrazila poprzednia nocka, ktora, przyznaje, nalezala do tych "trudniejszych" i o czasie calej trasy nie pokonal nikt... Zreszta o ile pamietam cala trase pokonala tylko jedna zaloga...

Zeby nie bylo watpliwosci jak w zeszlym roku, KAZDY OBOWIAZKOWO MUSI MIEC MAPE POZNANIA I OKOLIC i wiaderko dobrego humoru, bo na caly rajd trzeba spojrzec z przymrozeniem oka... Aha, czytajcie regulamin, bo czesto zawiera rozne podpowiedzi i kruczki...

Niestety w tym roku nie bedzie mi dane pojechac w rajdzie, nad czym bardzo ubolewam, gdyz siedze w Niemczech, ale zycze wszystkim wspanialych wrazen i sukcesow.

Pozdrawiam serdecznie!!!

KROTON

vfts 
WRC

[quote="KROTON... :)

Powiem tak: Rajd Nocka jest inny od wszystkich pozostalych rajdow nie tylko ze wzgledu na oswietlenie... Jest tajemnica... I taki powinien pozostac. W 2004 roku byl to typowy sportowy KJS ale jechany noca. Zadnej nawigacji, zadnych knyfow...
...Jesli moge cos podpowiedziec, to znajac organizatora tegorocznej nocki, mozecie sie spodziewac ciekawych prob (niekoniecznie szybkich) ale mysle ze rajd pojdzie w przedstawionym przeze mnie kierunku - zabawy, tajemnicy, smiechu. I obym sie nie mylil...
...Zeby nie bylo watpliwosci jak w zeszlym roku, KAZDY OBOWIAZKOWO MUSI MIEC MAPE POZNANIA I OKOLIC i wiaderko dobrego humoru, bo na caly rajd trzeba spojrzec z przymrozeniem oka... Aha, czytajcie regulamin, bo czesto zawiera rozne podpowiedzi i kruczki...

KROTON[/quote]
Czyli w tym roku jednak bardziej turystyk... :|

emil 
eNka

vfts:

no tego nikt nie wie, oprocz Z.S.
na tym to polega!!
jedziesz w ciemno w przenosni i doslownie;D

Ja wszystkim polecam NOCKE, bo to jest rajd, ktory przy odpowiednim nastawieniu zapamietacie na cale zycie, albo dluzej:D

tylko luuuzik chlopaki, luzik:P

Tomek Z 
WRC

ale jeśli chodzi o próby na torze, to chyba nie będzie "lasu", co? :-)

Lawas 
A-grupa

A gdzie sa jakies dane na temat tego rajdu ?
Termin regulamin ...

vfts 
WRC

tam gdzie zawsze. Na stronie AW

Mikolaj 
A-grupa

Wysłany: Sro 29 Lis, 2006   

KROTON napisał/a:
Mikolaj napisał/a:

No mam nadzieje ze nie mowisz tego z przekora... :)

...ale mysle ze Nocka powinna pozostac tradycyjna, owiana tajemnica i smiechem... Gdzie poza "cochones" na miejscu trzeba rowniez ruszyc mozgownica. Niejednokrotnie zdarzalo sie w ubieglych latach ze do mety nie dojezdzal NIKT lub 2-3 zalogi.
[...]
Mam nadzieje ze nikogo nie zrazila poprzednia nocka, ktora, przyznaje, nalezala do tych "trudniejszych" i o czasie calej trasy nie pokonal nikt... Zreszta o ile pamietam cala trase pokonala tylko jedna zaloga...

KROTON

mowie serio, jaja byly jak berety... nawet dzis jak sobie przypomne jajca z "modelem dacii" (Mumin...), albo to pieprzone pogotowie... morda mi sie cieszy konkretnie :D to byla moja pierwsza nocka i tez szczerze mowiac nie wiedzialem czego sie spodziewac, ale ta impreza okazala sie genialnym pomyslem, dla samego zdrowia chociaz polecam! jechalem wtedy z Kopą, dojechalismy na drugim za Szwagrem, za nami Mumin, wiec to juz w ogole bylo zaskoczenie ze na podium dalismy rade ;) Domyslam sie ze w tym roku tez beda jakies czary-mary powymyslane, ale nie ma co spekulowac, lepiej pojechac ;)

emil 
eNka

Ty, chociaz komus <oprocz nam> sie podobala:]

<lol>

qbuś
WRC

nie tylko Mikołajowi.ja zrobiłem 140 kilometrów jak się później okazało w zupełnie
innych rejonach niż wiodła prawidłowa trasa.i jeszcze jechałem z w 75% wyrwanym wahaczem z przodu.a i tak było 10 w generalce :)

zajefajny rajdzik.

w tym roku jednak nie będe mógł pojechać.ale wpadnę pokibicować...

Okręgowa Stacja Kontroli Pojazdów
Zbigniew Kopras
Fiałkowo 1 62-070 Dopiewo
www.kopras.eu

Łukasz 
A-grupa

Hej

Szukam kierowcy na nocke. Niestety moj etatowy kierowca/pilot nie moze w tym terminie. Doswiadczenie mam wiec nie bedzie zle. :cool:

Tomek Z 
WRC

a wie ktoś coś na temat prób a.d.2006?

SAL 
WRC

Wysłany: Nie 03 Gru, 2006   

Nie no, rajd nietypowy dość ;-) Spontanicznie pojechaliśmy Samarką zwiedzać Krotoszyn (jakies dobre kilkadziesiąt km w złym kierunku), ale i tak III w generalce, bo na czas wróciliśmy :mrgreen: Generalnia fajna zabawa, raz do roku można taki rajdzik pojechać :) Próby sportowe całkiem fajne - na SuperOS była ostra walka w czołówce. Z niecierpliwością czekam na fotki na stronie AW :)

michu2901 
eNka

no troche nazwiedzaliśmy samarką... :grin: ale było fajnie dzieki sal za pilotowanie ale itak najlepszy w tym wszystkim był wózek marketowy :twisted:

vfts 
WRC

michu2901 napisał/a:
no troche nazwiedzaliśmy samarką... :grin: ale było fajnie dzieki sal za pilotowanie ale itak najlepszy w tym wszystkim był wózek marketowy :twisted:

gratulacje Lemurrro! :-)

SAL 
WRC

Wózek marketowy był godny, szkoda tylko, że nasz miał jakiś słaby motorek :lol: Dobrze, że BT nie było, bo ten wózek na pewno by nie przeszedł - ani klaksonu, ani nic ;-) No i przez tą tylną oś nawet się porządnie bokiem polecieć nie dało :twisted:

Odpowiedz do tematu