Poprzedni temat «» Następny temat
Monte Calvaria
Autor Wiadomość
Nowy 
eNka

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010   Monte Calvaria

Witam

Wspólnie z Automobilklubem Polski pragniemy wszystkich zainteresowanych zaprosić na najstarszą imprezę amatorską w Polsce czyli Rajd Monte Calvaria.
Impreza stanowi I rundę Pucharu AP (cykl 4 KJS), nagrody dla zwycięscy całego cyklu w poszczególnych klasach to 1000zł, a także możliwość udziału w Barbórce Warszawskiej, zwycięzca generalki dodatkowo będzie mógł zaprezentować się na ulicy Karowej.

Szczegóły dotyczące imprezy na stronie:
http://www.ak-polski.org....hp?id=616&menu=

impreza odbędzie się 20 lutego

poniżej znajdziecie multimedialne zaproszenie:

http://www.youtube.com/watch?v=-I3RSpeRGh8

wszystkich chętnych zapraszamy

JKK Lancia 
eNka

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010   

Wysłałem dzis zgłoszenie. Ktos równierz siewybiera?

Nowy 
eNka

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010   

UWAGA

Organizator przewidział nagrodę w postaci kamery onboard, a ponieważ jest to jubileuszowa 45 edycja imprezy, nagroda przypadnie załodze, która zajmie ....45 miejsce w klasyfikacji generalnej :mrgreen:

nagroda (kamera ATC 3K) ufundowana przez www.camonboard.pl

JKK Lancia 
eNka

Wysłany: Pią 19 Lut, 2010   

Jeszcze rajd nie wystartowal i juz problemy na bk. Musze powiedziec iz tak szczegółowego bk nigdy nie przechodzilem. Czepiali sie wszystkiego dosłownie.
O klatce made in pyra nawet nie wspomne bo prawie z jej powodu miałbym po rajdzie jeszcze przed startem.Odpuszczono tematy tylko dlatego iz sedziowe stwerdzili iz do rana jej nie wytne na bank. Zobaczymy jak bedzie jutro bo dzis tu strasznie leje i warunki to jedna wielka niewiadoma. Trzymajcie kciuki za jedyna reprezentacje z poznania. Pozdro

Agniess 
WRC

Auto: Opel Astra II
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010   

Powodzenia mimo wszystko! :drive:

-------------
www.abcup.pl & www.bmw-challenge.pl

sandstorm 
A-grupa

Wysłany: Sob 20 Lut, 2010   

wlasnie rozmawialem z Kuba Klatta i stoja juz niestety 40min na torze w Slomczynie a swift nie chce zapalic ;(

konrad1f
WRC

jak wrócisz to proszę o szczegóły perypetii z BK, szczególnie o czepianiu się o klatkę

sprzedam:
części E30 tanio

Ryba601 
eNka

Była jeszcze jedna załoga reprezentująca Poznań.Przynajmniej z urodzenia.Nr.40 Suzuki Ignis Ryba 601 za kierownicą.Już siedzę w domu i czekam na wyniki :piwko:

d3mo 
WRC

JKK Lancia napisał/a:
Jeszcze rajd nie wystartowal i juz problemy na bk. Musze powiedziec iz tak szczegółowego bk nigdy nie przechodzilem. Czepiali sie wszystkiego dosłownie.
O klatce made in pyra nawet nie wspomne bo prawie z jej powodu miałbym po rajdzie jeszcze przed startem.Odpuszczono tematy tylko dlatego iz sedziowe stwerdzili iz do rana jej nie wytne na bank. Zobaczymy jak bedzie jutro bo dzis tu strasznie leje i warunki to jedna wielka niewiadoma. Trzymajcie kciuki za jedyna reprezentacje z poznania. Pozdro

masz klatke robiana na wzor zalacznika J, czy to jest czyjs wymysl?
Co jeszcze na takim BK sprawdzali?

kurcze, impreza amatorska a widze, ze lekko nie bylo,
no chyba, ze faktycznie jakis element bardziej stanowil zagrozenie niz
teoretycznie chronil...

pz!
K

Ryba601 
eNka

Na BT było 4 czy 5 stanowisk. Dużo zależało chyba od danego sędziego.U mnie chyba z powodu seryjnego auta skończyło się na sprawdzeniu dokumentów,świateł,apteczki i gaśnicy.Nawet kaski tylko sprawdził czy są,a osioł obok oglądał je na wszystkie strony i jak zauważyłem nawet sciskał je w łapach sprawdzając czy się uginają.Inna sprawa że znajomi którzy już tu jeżdzili ostrzegali przed BT.Z tego powodu nie pojechałem fiacikiem.

Ryba601 
eNka

26 w generalce 6 w klasie 2 .Nici z pucharków,kamerki też nie będzie :sad:
Po kilka załóg w jednej sekundzie,nieżle.

JKK Lancia 
eNka

Wysłany: Nie 21 Lut, 2010   

Dotarlismy cudem na kolach. Autko ledwo zyje. Na słomczynie stanelo bo zamokly wiazki do komputera i trzeba bylo je wysuszyc. Na dodatek wyszly jeszcze inne rzeczy i cudem dotarlismy na kolach do Poznania. Jeśli chodzi o bk to naprawde wszystie zmiany musza byc zgodne z zalacznikem J. Czepiali sie akumalatora z tyłu pojazdu , kasku motocyklowego, brakiem podswietlenia tablicy ( pomimo iz seryjnie moje autko takiego nieposiada) , wspomnianej wczesniej klatki , nawet drzwi im sie nie podobaly bo jakies lekkie i starali mi sie wmówic ze napewno wyciolem ożebrowania. Faktycznie trafilem na zlego pana bo obok kolesie przeszli z kaskiem snowbordowym bez problemu. Na dodatkowym bk rano w sobote gdzie mialem cos tam poprawic juz niewiele sprawdzali i padlo tylko haslo ze kontrolowal nas ten i ten i bylo git. Jesli chodzi o próby to tylko 5 przejechalem byly naprawde w miare jak na kjs ale tez niczym nie powalały. Szkoda tylko ze wybralem sie tak daleko i nie dotarłem do mety. Pozdro dla zalogi czarnego ignisa a no i wielkie podziekowania dla kolegi mateusza z warszawy którego poznalem tydzien temu w raylylandzie i przyjechal specjalnie z warszawy do słomczyna z mechanikiem i wszystkim co trzeba aby nam pomoc

api 
WRC

Widziałem po wynikach, że nieźle zaczęliście. Szkoda, że skończyło się tak jak się skończyło... pewnie jeszcze za rok wrócisz, żeby im pokazać ;) Co dokładnie w klatce się nie spodobało?

Nowy 
eNka

Odnośnie BK to tak w Warszawie jest za każdym razem - bardzo szczegółowo i dokładnie, z resztą jeśli ktoś był na Magnolii 2009 albo w Tomaszowie to wiadomo o co chodzi.

Fakt warunki jak na Monte Calvarii zawsze są trudne, a w tym roku ze względu na pogodę były mega trudne dużo wody a pod nią lód zaskakiwały niejednego.

Ryba601 
eNka

Takie małe porównanie.Monte Calvaria "największy,najważniejszy,najbardziej prestiżowy" kjs w Polsce [wiadomo stolyca],ponad 100 załóg;jechałem w sumie ok 980 sekund rajdowej jazdy,za to w Lesznie , Rajd Yeti o którym w Warszawie nikt nie słyszał,ledwo niecałe 30 załóg i ponad 30 minut "katowania" :drive: na próbach.Gdybym musiał wybierać np.ze względów finansowych to bez wachania jadę Yeti 2011.Na Calvarię czaiłem się od dawna,okazało się że przynajmniej edycja 2010 przereklamowana. I nie chodzi mi o trudne warunki, bo dla Ignisa były akurat idealne.OOO.....jeszcze jedno ,wpisowe 160zł a nawet żarcia nie było :cry: :cry: Mimo wszystko pozdrowki dla wszystkich startujących i do zobaczenia na następnych imprezach.

Nowy 
eNka

o rajdzie Yeti w Warszawie słyszeli

poza tym nie porównuj prób, które były dużo wolniejsze na Yeti niż te na Monte

Ryba601 
eNka

No cóż na Yeti prób było poprostu więcej.Karting potrafili tak poprowadzić że można było pojeżdzić,a na Monte mając do dyspozycji rallycros zrobili jedno niepełne okrążenie,pokaż mi takiego który stwierdzi że na Słomczynie najeżdził się do "syta".
Poza tym byłeś na Yeti,czym jechałeś,żebym kojarzył z kim polemizuję.Jak jesteś z Wawy to może przy okazji pogadamy na żywo :piwko:

JKK Lancia 
eNka

W klatce nie podalo im sie wszystko a przedewszystkim spawy i sposób mocowania.
Faktycznie na słomczynie sie nie najezdzilem ale zato nastalem i wymarzlem :razz:

Odpowiedz do tematu