Poprzedni temat «» Następny temat
Mistrzostwa Okręgu 2012 - i ich promocja
Autor Wiadomość
Alias 
WRC

Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Pon 21 Lis, 2011   Mistrzostwa Okręgu 2012 - i ich promocja

W tamtym roku, pojawił się już taki temat. Zainicjował go Motyl, niestety choroba nie pozwoliła mu go zrealizować.

Jako, że w przyszłym roku zamierzam również startować w tym cyklu nie chciałbym jeździć "w tajemnicy" jak to ma miejsce teraz. Kto wie o cyklu RSPMO ? Nawet zawodników pojawia się tam coraz mniej, a w przyszłym roku prawdopodobnie zmniejszy się nawet ilość eliminacji. Jak więc teraz rozmawiać z potencjalnym sponsorem, co mu pokazać, czym się pochwalić ?

Moja wizja tego co możemy zrobić wygląda następująco:

Możemy to zrobić tylko wspólnym wkładem finansowym i zaangażowaniem.

- zakładamy strone internetową cyklu RSPMO
- na każdą eliminacje ściągamy ekipę filmową która robi porządną relacje z wywiadami ( za taką ekipę płacimy wspólnie, nie wiem jakie to mogą być koszty, może ktoś się wypowie, ale szacuje, że 50 - 100 zł od załogi)
- każdy w swoim regionie dba o pojawianie się informacji prasowych w lokalnych mediach, najlepiej zawierających adres naszej strony,
- AGNIESSS musimy ją ściągać na każdą eliminacje, umieszczać jej zdjęcia na stronie i skłonić ją do pisania artykułów dla strony,
- Każdy na samochodzie powinien wozić reklamę strony

Na założenie i prowadzenie strony czy filmowców musimy się złożyć wspólnie - powinno być przynajmniej 20 gotowych na to zawodników. Kto się nie dołoży, po prostu nie pojawi się na stronie ani w galeriach ani w filmach. Możecie się wpisywać kto jest za, żeby było wiadomo czy warto ten temat ciągnąć dalej. Po za finansami ważne jest też, kto rzeczywiście zaangażuje się w organizacje tego, bo w pojedynkę nie zrobi się nic.

W ten sposób zwiększymy też liczbę zawodników przyjeżdżających na RSPMO.

BieRni 
eNka

Auto: Seicento Sporting
Wysłany: Pon 21 Lis, 2011   

Jako, że mam zamiar w RSPMO startować mogę jakoś pomóc.. jakieś kartki z informacjami, że jest organizowana runda można porozklejać (ja ze swojej strony mogę na myjni nakleić i w szkole rozdać znajomym żeby gdzieś po naklejali). Naklejka na aucie - dobry pomysł bo auta troszkę się z tłumy wyróżniają i ktoś na pewno spojrzy na stronę :) Lokalne media.. myślę, że z tym też by raczej problemu nie było. Co do ekipy filmowej to trochę wzrastają koszta startu w imprezie, a nie każdego stać....

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011   

Alias napisał/a:
- AGNIESSS musimy ją ściągać na każdą eliminacje, umieszczać jej zdjęcia na stronie i skłonić ją do pisania artykułów dla strony,

Cieszę się, że o mnie pamiętacie ;-) Jednak... sprawa wygląda tak: jeśli miałabym przyjeżdżać na rundy RSMPO to nie mogą one pokrywać się z zawodami, na których muszę być koniecznie - czyli BMW-Challenge i być może CentoCup.
Dodatkowo kwestia transportu, niestety, ale ja nie zarabiam, a za coś trzeba tam dojechać, na każdą próbę, a potem poświęcić sporo czasu na przygotowanie zdjęć do galerii i dodatkowo napisać jeszcze jakąś relacje - kolejne poświęcenie czasu dla Was. Jeśli jesteście zainteresowani, by mieć relacje zdjęciowe i materiał ogólnie zdjęciowy z kolejnych rund oczekuje także jakiegoś wynagrodzenia z Waszej strony. Nie mówię tu o dużych pieniądzach, ale żeby chociaż koszt dojazdu się zwrócił (teraz mieszkam we Wrocławiu) i parę zł za ten czas poświęcony dla Was.

Ogólnie jestem za, jeśli nie będą te rundy w tym samym czasie co reszta, które wymieniłam wyżej.

Pozdrawiam ;-)

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

PETERM5 
nowy

Auto: Seicento 900
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011   Promocja RSMO

Hej

Jestem z Łodzi i z racji tego, że w moim okręgu nie ma ciekawych imprez a jak jedna na kwartał się zdarzy to podział na klasy jest bezsensowny i nie mam raczej czego szukać, dlatego też wybieram się do Was na wszystkie eliminacje RSPMO 2012.

Ale chciałem napisać w sprawie ekipy telewizyjnej. Ja mam praktyki w łódzkim oddziale TVP i wiem, że za przyjazd ekipy nie trzeba płacić. Dziennikarz się ucieszy jeśli dostanie od Was cynk na temat jakiejś imprezy pod warunkiem, że będzie to odpowiednio wcześniej - najlepiej ze 3 tygodnie przed, coś koło tego. Zauważyłem jednak, że TVP Poznań nie ma żadnego programu motoryzacyjnego, więc trzeba będzie trochę poszukać ludzi, którzy będą zainteresowani tematem. Najważniejsze to nie zrażać się niepowodzeniami i szukać, dzwonić i męczyć tych ludzi, chyba, że powiedzą wprost, że to ich nie interesuje i nigdy nie będzie interesować - wtedy trzeba szukać pomocy u innych ludzi. Wyjdźcie z założenia, że wszystko da się załatwić a napewno będziecie w końcu mieli ekipę telewizyjną na każdej imprezie za darmo.

Wiem, że dużo napisałem ale dodam, że jako początkujący dziennikarz "prowadzę" swoją stronę motowiesci.pl i będę tam zamieszczał Wasze zdjęcia czy materiały filmowe ze wszystkich eliminacji Cento Cup i Superoes w którym będę startował oraz oczywiście z RSPMO. Myślę, że wyjdzie mi to na dobre gdyż nie mogę się zmobilizować aby tą stronę udoskonalać i pisać tam artykuły.

Pozdrawiam

Piotrek

Mirek 
A-grupa

Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Sro 30 Lis, 2011   Re: Promocja RSMO

PETERM5 napisał/a:
Wiem, że dużo napisałem ale dodam, że jako początkujący dziennikarz "prowadzę" swoją stronę motowiesci.pl i będę tam zamieszczał Wasze zdjęcia czy materiały filmowe ze wszystkich eliminacji Cento Cup i Superoes w którym będę startował oraz oczywiście z RSPMO.

Fajna jest ta Twoja strona, tylko może przydałyby się jeszcze daty przy newsach.
Pomysł z TVP Poznań też ciekawy. Mam nawet dalekiego znajomego, z którym pracowałem w jednym instytucie jakieś 25 lat temu, on stamtąd odszedł właśnie do TVP Poznań, a ja na UAM. Wtedy jeszcze nie było telefonów komórkowych, ale może udałoby się te bardzo stare kontakty jakoś reanimować... :-)

Rafaelo 
eNka

Auto: Honda
Wysłany: Czw 02 Lut, 2012   

A czy ktoś może posiada kalendarz okręgu poznańskiego bo nie ma żadnych informacji. Znalazłem okręgu Bydgoskiego ale nic na temat Poznańskiego :/ Macie jakieś informacje to dajcie znać. Pozdrawiam

czechu
eNka

Auto: SC

Witam,
kalendarza nie widziałem - raczej go nie ma - z tego co wiem to Leszno ma stałe daty (od kilku lat), Ostrów powinien być w okolicy kwietnia, pleszew we wrześniu i winogrady nie wiadomo co i jak.

Rafaelo 
eNka

Leszno to wiem Ale myślałem ze bedzie troszkę wiecej rund niż w zeszłym roku ale chyba raczej nie wykonalne w naszym okręgu :( A szkoda :( Dzięki czechu. Do zobaczenia w Lesznie :) pozdro

DeZ 
WRC

Z "winogradami" jest tak jak kolega napisał. Coś tam planuję ale na razie brak konkretów.
Data - tradycyjnie sponton dostosowany do Waszych potrzeb.

czechu
eNka

Wysłany: Pią 03 Lut, 2012   

w 2010 roku wyszedł nam dość dobry KJS Jarocin - taka opinia krążyła :) ale niestety obowiązki i brak czasu - ekipa się rozpadła / tak to już bywa
pozdr - do zobaczenia w Lesznie

krecha18 
WRC

No KJS był fajny, w zeszłym roku był super Ostrów, niestety silnik nie dał rady. W tym roku pewnie też już nie będzie, chyba że Konrad z Anglii go zorganizuje:)

czechu
eNka

Fakt - Konrad po za granicami ale Witek ostro działa więc może coś zorganizują tym bardziej, że była to jedna z lepszych imprez i frekwencja była dobra. pozdr

Rafaelo 
eNka

Ja mam nadzieje ze Ostrów się odbędzie bo impreza była super zwłaszcza odcinek na węglu :) pozdro

Dziura80 
eNka

Auto: tidiaj

Ave panowie.
Muszę zmartwić bo na 99% (obym się mylił) kajtka u nas nie będzie :( Ubolewam nad tym ale na odległość się niestety nie da. Po cichu myślałem, że uda mi się w nim nawet wystartować w klasie 5, ale brak odwagi a może chęci - aktualnym !!!! brakło. Dzięki za miłe słowo. KJS to je rejly chociaż SO to najlepszy trening ;) Bd za tydzień to jeszcze ponegocjuje z tymczasowymi (m.n.) władzami o imprezie bo z tego co wiem to ujawnił się "tytularny" i grzech to zaprzepaścić. Powodzenia na Yeti i na szczęście pktacja się zmieniła :) Do zobaczenia mam nadzieje niebawem (see soon he he ) ;)

jurdzik6
eNka

Auto: Kadett E GSI
Wysłany: Sob 04 Lut, 2012   

Przez te nowe władze w ogr to juz chyba nie ma ogr, ważniejszy przecież był superoes na węglu od kjs'u nieprawdzash?, wyszlo naprawde bomba szacun dla Witka ale co z 2 KJSem to ja nie wiem, jak widać nasza stronka też stoi w miejscu, dwie osoby myślały, że bez pomocy innych członków ogr wszystko ogarną sami i są najmądrzejsi i wyszło jak wyszło. Tak powiem Konrad... zebrania nie było juz od ostatniego superoes'u na węglu a bynajmniej o zadnym mnie nie poinformowano z resztą przed węglem tez nie było. Ja Dziura jestem chętny do pomocy przy 2 KJSie ale ja nie wyobrażam sobie abyś z UK wszystko ogarnął. Ja mam chociash nadzieje ze jak wrócisz postawisz OGR znowu na nogi bo nie wiem CZY mam oklejać tego nowego kadetta, bo z tego co widze to nawet mnie nie ma na stronie uuu grubo...

POMYSŁ Z RSPMO MI SIĘ PODOBA TYLKO KOSZTY WYSTARTOWANIA W IMPREZIE NO x2 JAK NIE LEPIEJ

Odpowiedz do tematu