W najbliższy weekend - jak Broda obiecywał - ma być kawał dobrego rajdu w Toruniu.
Oesy przy torze rallycrossowym sa godne polecenia.
Jedziemy z Pattonenem pozamiatać trochę śniegu pod tamtejszym lasem. Ktoś się przyłączy z Poznania? Może jakaś laweta z Rystalu? Chętnie bym się przyłączył do jazdy na jakiejś lawecie...
Odrobina reklamy:
W 2004 roku prędkości w moim seju dochodziły do 100kmh po szutrze. Mam nadzieję, że po śniegu wolniej nie będzie... Problem był wtedy z zawieszeniem mało szutrowym, więc nie ukończyliśmy - z urwaną chłodnicą po hopie.
Polecam mini-max i zachecam do jazdy - to nie KJS z pacholami.
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
a ja chcialem serdecznie pozdrowic kolezanki sedziny z automobilklubu torunskiego! ktore, mimo kreciolkowatych prob, wprowadzaly optymistyczny zamet w umyslach startujacych zalog. Przynajmniej naszej zalogi do nastepnego rajdu!
i troche pozytywnej wyobrazni chopoki! a nie takie pitolenie jak w przedszkolu przed lezakowaniem
a zgadnijcie kto bedzie sedziowal w Toruniu... :>
dembol, zastanow sie jeszcze - na sniegu beda miekkie ladowania a hopa jest tylko jedna, moze dwie - zawsze mozesz troche odpuscic... :>
320 i ~150KM
316 is =101KM
Ja do Torunia mam niedaleko i napewno bede jechał na Mini-Maxie ale musze sprostowac pare szczegolow- po pierwsze rajd odbedzie sie w niedziele 5.03 a po drugie nie w okolicach Toru Rallycross i lotniska ale w tradycyjnym miejscu Mini-Maxa czyli na ex-poligonie wojskowym w okolicy ul.Poznanskiej (na wlocie do Torunia od strony Inowroclawia). Impreza jak najbardziej godna polecenia- jezeli ktos przyjedzie tam raz to potem przyjezdza zawsze. Jak sie nie myle to bedzie 8 OS'ów tzn. 4 jechane dwukrotnie kazdy (kazdy OS to 2-3 min prawdziwej rajdowej jazdy) bez ZADNYCH pacholkow itp "nawigacji". Zadnych dojazdowek- wszystko w jednym miejscu. Niepowtarzalny klimat, zawsze jest ktos z MP czy to z rajdow czy z rallycross'u (regulamin dopuszcza samochody bez rejestracji). Caly dzien pali sie wielkie ognisko i mozna sobie cos upiec ale mimo wszystko trzeba koniecznie zaopatrzyc sie w szczegolnie cieplą odziez gdyz to otwarty plaski teren pozbawiony jakichkolwiek zabudowan, a ma byc mroźnie. Nawierzchnia to beton, ale z tego co wiem, to na chwile obecna oblodzony.
Tu jest regulamin a za pare dni powinny pojawic sie mapki prob http://www.brodarally.pl
Gdyby ktos mial jakies pytania to chetnie odpowiem
moj avatar tez jest z tej hopki (Mini-Max kwiecien 2005- skok ok. 20metrow) ale to nie ten teren o czym napisalem powyzej
faktycznie to ta sama hopka , a na ternenie o ktorym pisales wyzej tez mialem okazje jezdzic i jest dokladnie tak jak napisales, zadnych pacholkow i konkretne przynajmiej ponad minutowe proby - esensja rajdowania
?Może?... Pojechałoby się polatać na zwykłych oponach dla przyjemności i poćwiczyć jazdę pod publiczkę . Mam blisko. Ile wpisowe?
Generalnie to ja uwazam, ze na poligonie jest za szybko i za wąsko aby pojechac pod publiczkę a dla przyjemnosci to chyba lepiej polatac na czas. Uwazam, ze tylko jazda na czas to najlepszy trening. Co do wpisowego to zacytuje kolege Paderę "....czytajcie regulaminy...." a link do regulaminu masz pare postow wyzej
_________________ pavel
race&rally
bizer [Usunięty]
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006
pavel napisał/a:
Piotr_1 napisał/a:
?Może?... Pojechałoby się polatać na zwykłych oponach dla przyjemności i poćwiczyć jazdę pod publiczkę . Mam blisko. Ile wpisowe?
Generalnie to ja uwazam, ze na poligonie jest za szybko i za wąsko aby pojechac pod publiczkę
chyba ze sie na małe autko
jutro postaram sie wam pokazac jak wyglada poligon, troche odsniezone. porobie fotexy i zapodam
chyba ze sie na małe autko
jutro postaram sie wam pokazac jak wyglada poligon, troche odsniezone. porobie fotexy i zapodam
r e w e l a c j a
320 i ~150KM
316 is =101KM
bizer [Usunięty]
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006
bardzo prosze wszystkich którzy sie wybierają na tą impreze zeby dzwonili do klubu sie zapisac bo mało ludzi ejst i w klubie myslą o odwołaniu zawodów!!!!!!!
Mysle czy nie wybrac sie do Torunia, tym razem w charakterze kibica poznanskich zalog! Stad moje pytanko - kto smiga jakims cywilem i znalazlby wolne miejsce? GG43560 telefon 607116765, dajcie znac (sms), oddzwonie i pogadamy! Pozdrowionka.
dzieki za te i za wczesniejsze foty...
domyslam sie po tych pierwszych, ze jestes z Torunia? I tutaj mala prosba. Moglbys nagrac relacje z mini maxa w TV Torun?
p.s.
czym dzisiaj startowałes?
320 i ~150KM
316 is =101KM
Wysłany: Nie 05 Mar, 2006
No, fajnie było. Tylko ja następnym razem proponuję nauczyć sędziego czasy podliczać, bo trochę im to nie wychodziło Po co się gonić po tym sniegu, jak połowa czasów w wynikach ma błędy w okolicach 20 sekund? Ale na szczęście załogi były uczciwe i wszystko się wyjaśniło A poza tym to bardzo przyjemna impreza, niezła organizacja (tylko troszke denerwujące oczekiwanie przed startem), fajny teren i kiełbaski Zabrakło nam 0.75 sekundy do podium (a był to debiut mojego kierowcy), więc nie tak źle Gratulacje dla GTi, który zgarnął maksymalną możliwą ilość pucharów
to mój prawie WRC
ja nie nagram bo nie mam kablówki:/
ja tu pozdrawiam zukosia i dzieki z apozyczenie klucza 13 i za krótką przejażdżke
było fajowo
byłe 1 w kasie i 6 w generalce
i 7 w super oesie wiec chyba dobrze nie??
SAL a ty czym pomykałes i jakie wyniki??
bo ja Was nie znam
tylko tego wariata z golfa 4x4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum