Wysłany: Czw 03 Lut, 2011
petla sobieskiego,morasko,biedrusko-odcinek jednokierunkowej drogi,nowo wylany asflat,rowny, z bandami po bokach,kilka ciasnych technicznych uliczek na terenach uam na naramowicach,zakrety pod wiaduktem na obornickiej.ul lesna w suchym lesie z 2 spowalniaczami(idealne pod katem ustawienia zawieszenia).ps.marcin piatek,pers,wieliczko,te osoby moga powiedziec znacznie wiecej na ten temat:)
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
Droga na biedrusko jest super ale jest dużo drzew po bokach i kilka osób już tam zginęło co widać po zniczach.
Ku przestrodze w związku z drogą na Biedrusko i innymi drogami jako miejscami "treningów"
Kolega z firmy chciał zacząć jeździć w imprezach typu SuperOES, KJS. Kupił CRXa. Po krótkim czasie rozbił się na drzewie przy wyjeździe z Biedruska, umarł po wypadku. Historia z roku 2009.
Co do treningów, to nie radzę jeździć na drogach publicznych. Najlepiej znaleść jakiś otwarty teren, jakiś plac czy coś w tym stylu. Ale Polska jak to Polska, ciężko o takie coś.
Jedyne co mogę polecić to stare lotnisko, ale to w Pile :/ Mógłbyś się tam wybrać na cały dzień, aby trochę potrenować. Musiałbyś tylko dobrze zagadać do władz tego obiektu o zgodę.
Co do ulicy leśnej w suchym lesie to ostrzegam tylko ludzi którzy się tam wybiorą a wcześniej nie byli przed brakiem asfaltu na odcinku ok 50m lewego pasa jadąc od strony moraska. Dokładnie jest to na łuku przy którym odbija się drogą w las lub jedzie dalej w stronę suchego lasu Ludzie jadący w stronę moraska bardzo lubią pakować się bardzo szybko na lewy pas, żeby "szybko przejechać może nic nie pojedzie" i nie trudno tam o kraskę.
Pozdrawiam
_________________ Śpieszmy się kochać opony, tak szybko odchodzą...
Pyra Motorsport
Przygotowanie aut do sportu
Wulkanizacja
Mechanika pojazdowa
666-134-555
byłem tam, fajnie jest, mozna by nawet tak kjs próbe zrobić, własciciel podobno to udostepnia do tekich celów, jak dojechać nie potrafie wytłumaczyc, niedaleko auchan
właśnie wczoraj z kumplem doszliśmy że to jest właśnie te miejsce, trwało to ok 30min i miałem dziś podjechać czy dobrymi detektywami jesteśmy jak widać okazało się że tak:)
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
też tam kiedys byłem firmowym autem heh mlody-sbt jadac od fabianowa mijasz auchan i dajesz prosto do wiaduktu nie wjezdzasz na niego tylko prosto bedziesz widział firme gooldback i to jest obok
byłem dziś i placyk fajny równiutki ale teraz są tam duże góry gruzu i placyk zrobił się prawie o połowę mniejszy choć kjs można by zrobić fajny bo są tam jeszcze uliczki asfaltowe i troszkę szutrowych miejsc ale musi być sucho by tam polatać
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Auto: Suzuki Swift GTi & Toyota Celica ST182
Wysłany: Sro 02 Mar, 2011
Witam jestem nowy "w branży", nie znalazłem miejsca na przywitanie się, to witam się tu, ponieważ interesują mnie treningi z kimś kto już jeździł w KJS'ach. Mam zamiar startować po raz pierwszy na kwietniowym oesie na TP. Jako, że nie jestem totalnym amatorem kierownicy (latałem na zloty po różnych torach Celicą) i mniej więcej wiem jak to wygląda zza kierownicy, jednak chciał bym dowiedzieć się czegoś więcej na temat samego startu, kar, dyscypliny panującej na takich imprezach, to co czytałem nie raz w internecie.... to tak wiecie, nie ma to jak na żywca. Byłbym wdzięczny gdybyście na bieżąco informowali o treningach, przed kwietniem chciałbym się spotkać i porozmawiać pozdrawiam, bartek_asik
Nie było tu jakiegoś tematu typu "od czego zacząć"? Jak nie to warto by coś takiego zrobić i podwiesić.
Zaglądaj na forum. Na pewno info o różnego rodzaju imprezach w Poznaniu (i nie tylko) tu znajdziesz.
12 marca jest najbliższy SuperOES - przyjedź, zobacz jak to na żywo wygląda. 13 marca Koło Youngtimer organizuje "trening" otwarty. Będzie możliwość polatania po torze kartingowym.
byłem tam, mało miejsca, chyba ze chcesz palcyk do palenia gumy to nadaje sie wysmienicie, wie ktos o jakims treningu na bednarach? moze by cos zorganizować? bo do AB cup daleko jeszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum