Wysłany: Sro 22 Mar, 2006 Licencja R2 i WT --------> Jakie różnice i co one dają???
Witam
Mam pytanie jak w temacie bo już tyle wersji słyszałem i nie mogę jednoznacznej odpowiedzi uzyskać.
Czy znajdzie się ktoś kto mnie uświadomi??
Słyszałem że:
- R2 pozwala startować w PZM i na wyścigach torowych i na wyścigach górskich
- WT pozwala startować na torze i w wyścigach górskich (i ponoć że po określonej ilości startów w wyścigach górskich można ubiegać się o R2)
Ja znam taka wersje ze na P (dawniej RII) mozna startowac tylko w Pucharze PZM, RMPST oraz na wersje "co driver" w RSMP.
Natomiast na lic WT mozna jechac w plaskich, gorskich, rallycrossie oraz Pucharze PZM jako pilot i chyba tez w RMPST.
Na autoklubie gdzies jest watek na ten temat (tam sie rozbija kwestia o to czy z WT mozna jechac jako pilot na PPZM, i okazalo sie ze mozna). Pozatym odsylam do regulaminow gdzie jest to dokladnie opisane.
A ostatnio sledze watek z wyrobieniem licencji na slowacji (maja tylko jedna licencje, odpowiadajaca naszej M), gdzie nie ma tyle formalnosci z wyrobieniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum