widze, ze po spotkaniu reprezentacju Automobilklubu Bydgoskiego z przewodniczacym GKSS (18marca w Warszawie)sa juz pierwsze efekty, bardziej niz dlugosc proby cieszy mnie ze srednia predkosc na probie - 50km/h ktora obowiazywala (oczywiscie nikt z organizatorow jej nie przestrzegal przez co mogl isc do wiezienia w razie wypadku) w KJS bedzie obowiazywala tylko na odcinkach organizowanych na drogach publicznych. Co oznacza ze nie ma takiego ograniczenia na SuperOesie w Poznaniu czy naszych imprezach. Ogolnie polecam wszystkim klubom bezposredni kontakt z GKSS bo widac ze jednak reaguja. Co prawda nie sa to latwe rozmowy ale warto. Teraz w Automobilklubie Bydgoskim prowadzimy dalsze prace nad projektem Rallysprintow w Polsce z poparciem GKSS. Ciekawe czy to tez sie uda. Mysle, ze niedlugo sie dowiemy. Co do tej dlugosci prob 4km na torach z homologacja to pamietajcie ze to moze miec miejsce tylko na torze, a jak wyjedziecie gdzies do parkingu czy gdzie indziej to proba maks 2km. Wiem, ze to troche bez sensu, ale bedziemy probowali i to zmienic na prosty zapis "na terenach wylaczonych z ruchu drogowego proba maks 4km" (praktycznie wszedzie poza publiczna droga) i wtedy bedzie super. pozdro i zapraszam do nas na 2 runde AB CUP, ktora odbedzie sie 24 kwietnia w Bednarach.
_________________ Automobilklub Bydgoski Race&Rally Team
widzę że kolega jest dobrze zorientowany, czyli co jeżeli będzie przejazd przez depo tzn że co próba wówczas moze mieć tylko 2 km?
to trochę bez sensu, chocby i ze względów bezpieczeństwa, wyhamowanie poprzez taki przejazd jest (z mojego punktu widzenia) bardziej bezpieczny niż, puszczenie ludzi po całej nitce toru - oczywiście można ustawić szykany
widzę że kolega jest dobrze zorientowany, czyli co jeżeli będzie przejazd przez depo tzn że co próba wówczas moze mieć tylko 2 km?
to trochę bez sensu, chocby i ze względów bezpieczeństwa, wyhamowanie poprzez taki przejazd jest (z mojego punktu widzenia) bardziej bezpieczny niż, puszczenie ludzi po całej nitce toru - oczywiście można ustawić szykany
Moge tylko podejrzewac, ze przewodniczacy GKSS chcial dobrze, ale wyszlo jak wyszlo. W tym punkcie My proponowalismy prosty zapis o ktorym juz pisalem. Tak czy siak trzeba traktowac takie zachowanie jako dobra monete. My dzialamy dalej.
_________________ Automobilklub Bydgoski Race&Rally Team
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum