To proste (chyba ) Zapis mowiący że w przypadku takiej samej ilości punktów na koniec sezonu liczy się liczba zwycięstw, jak tak nie to drugich miejsc itd. No tak w skrocie bo jakoś sensowniej mozna to napisac tylko nie tej porze już .
Prześledziłem ten wątek i muszę przyznać, że jestem pod wrazeniem cento-cup.
Fajny pomysł, szybka realizacja, oby się powiodło podczas kolejnych imprez.
Trzymam kciuki i pozdrawiam "centocupowców"!
Wysłany: Wto 17 Lut, 2009
no to mamy kolejną drobną przeszkodę
w zwiazku z awaria mojej reki, ide jutro do szpitala na badania
trzymac mnie tam beda nie wiem jak dlugo - jesli pojawie sie na SO, to tylko organizacyjnie, ale niestety jest opcja ze nie pojawie sie wcale
Monika wie wszystko, moze dembol sie pojawi - tez wie wszystko
w zwiazku z tym, nie damy rady zrobic naklejek na pierwsza eliminacje - numery beda wiec dowolne niestety (choc jest szansa na pewne rozwiazanie), ale powinni wszyscy jechac w miare mozliwosci w kupie, zeby byly podobne warunki
pamietajcie prosze wypelnic zgloszenia do pucharu i zostawic u Moniki, lub dembola (jesli bedzie)
wpisowe zalatwimy na kolejnej rundzie, wtedy rozdamy naklejki itd
opony - tak jak sie umawialismy - 155/65/13 w eNce - inne w A
zimowki dopuszczone kto jakie ma, nie bedziemy przesadzac, chyba ze ktos ma zimowki 175/50/13, a sniegu nie bedzie...
wtedy musze Was prosic o solidarne decyzje - w razie czego robcie foty na dowod, mailem do mnie i bedziemy przenosic do innej grupy
wlasnie - moze sie okazac ze nie zbiora sie osobne grupy, z tym niestety jak juz pisalem wczesniej musimy sie liczyc - wtedy wszyscy jada w A - nie dopuszcam mysli ze nie pojawi sie w sumie z 2 grup 5 aut
chyba wszystko - namiary na mnie macie - telefon moge odbierac, jak sie bedzie cos dzialo dzwoncie smialo...
Wysłany: Wto 17 Lut, 2009
Kristo napisał/a:
Ponieważ liczy się 6 najlepszych imprez z 9, moze się okazać ze dużo osób ma na koniec sezonu taką samą ilość punktów. Wiec proponuje wprowadzić do reg. już teraz jakąś adnotacje rozwiązującą ten problem.
jest jeszcze opcja jak w regulaminie SO: "W przypadku równej ilości punktów dwóch lub
więcej zawodników o miejscu zadecyduje wynik na ostatniej eliminacji."
nawiasem mowiac, to tak nie calkiem zostalo uwzglednione w zeszlym roku w pewnej klasie, ale mialem sie nie odzywac w tym temacie, wiec sie nie odzywam
huzar105 napisał/a:
knastol, przyjeżdżaj automatem
Zdrowia
no byl taki plan, w koncu nismo jest, jak to mowi Padre, na leniuchu
niech wyjde ze szpitala do soboty, to pomyslimy
dzieki!
jak oceniacie I eliminacje? ja proponuje zmiane dotyczaca punktacji i grup - zastosowanie tzw. trojkąta - czyli im mniej zawodnikow sie zbierze, tym mniejsza ilosc punktow do zdobycia, ale widze ze to jedyny sposob na utrzymanie grupy N, a co za tym idzie sensu pucharu
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009
panowie z cento cup najprawdopodobniej wzmocnie swoje auto.silnik i skrzynia bedzie nieco zmodrenizowana.gwintowane zawieszenie juz zakupilem.o mocy was poinformuje jesli tylko zloze motor.chcialbym aby to nastapilo na przelomie marzec-kwiecien.poczatkowo chcialem startowac w grupie n jednak jesli szczescie dopisze i finanse moj mechanik:) zbuduje mnie dwie jednostki.ta n-ka ktora jechalem zostawie na tor (WPP i DSMP),drugi mocniejszy bedzie sluzyl w pucharze cento.pozdro!
_________________ niech poslizg wynika z predkosci....
- usunalem jedno zdanie ktore nie mialo sensu,
- wyjasnilem co w przypadku tej samej ilosci punktow na koniec sezonu
- umiescielm tabele punktow, ktorej zasade chyba kazdy zna, ale dla uproszczenia podam przyklad:
jesli pojawia sie 3 zawodnikow w grupie N, to zdobywaja oni odpowiednio, za:
I miejsce 3 punkty
II miejsce 2 punkty
III miejsce 1 punkt
zamiast dotychczasowych brakow punktow ze wzgledu na niezebranie sie klasy
jesli nie bedzie sprzeciwu lub innych propozycji, uznam ten zapis za obowiazujacy juz przed kolejna eliminacja
Wysłany: Pią 27 Lut, 2009
hehe, wszyscy ukrywaja te swoje 100 KM
a teraz z innej beki - nigdy nie lubilem ogladac wyscigow, ale jak wiecie, zakochalem sie w nich podczas mojego startu w Youngtimer Party w zeszlym roku audiną, o czym zresztą można poczytać tu:
http://www.naszerajdy.pl/...d=170&Itemid=17
ale do rzeczy - wyslalem zapytanie o mozliwosc startu w YTP sejem, z nastawieniem ze nic z tego oczywiscie - odpowiedz przerosla moje najsmielsze oczekiwania - przy zalozeniu ze sei to prawie to samo co cienias, mamy zgode na start, pod warunkiem ze bedzie nas co najmniej 5 aut, aby utworzyc klase
chwała organizatorom za takie podejscie, zawsze zresztą podziwiałem tą impreze, to jedna z najlepszych w jakich udało mi się wystartować
mało tego - YTP od tego roku będzie rozgrywany w formie pucharowej, co oznacza że na koniec sezonu bedzie klasyfikacja (liczą się chyba 2 z 3 eliminacji) - oczywiście moglibyśmy wykorzystać i to - powstałaby np. YTP-cento-cup jako dodatkowa klasyfikacja odrębna oczywiście od właściwego cento-cup...
to taka propozycja, ale zdaje sobie sprawe ze 140 pln, zamiast 60 pln to spora roznica, ja jednak uwazam ze warto, zwlaszcza ze to 2 dni, w tym jazda po calej petli toru i sciganie na calego
a teraz z innej beki - nigdy nie lubilem ogladac wyscigow, ale jak wiecie, zakochalem sie w nich podczas mojego startu w Youngtimer Party w zeszlym roku audiną, o czym zresztą można poczytać tu:
http://www.naszerajdy.pl/...d=170&Itemid=17
ale do rzeczy - wyslalem zapytanie o mozliwosc startu w YTP sejem, z nastawieniem ze nic z tego oczywiscie - odpowiedz przerosla moje najsmielsze oczekiwania - przy zalozeniu ze sei to prawie to samo co cienias, mamy zgode na start, pod warunkiem ze bedzie nas co najmniej 5 aut, aby utworzyc klase
chwała organizatorom za takie podejscie, zawsze zresztą podziwiałem tą impreze, to jedna z najlepszych w jakich udało mi się wystartować
mało tego - YTP od tego roku będzie rozgrywany w formie pucharowej, co oznacza że na koniec sezonu bedzie klasyfikacja (liczą się chyba 2 z 3 eliminacji) - oczywiście moglibyśmy wykorzystać i to - powstałaby np. YTP-cento-cup jako dodatkowa klasyfikacja odrębna oczywiście od właściwego cento-cup...
to taka propozycja, ale zdaje sobie sprawe ze 140 pln, zamiast 60 pln to spora roznica, ja jednak uwazam ze warto, zwlaszcza ze to 2 dni, w tym jazda po calej petli toru i sciganie na calego
Kurczaki...szkoda że trochę drogo to wychodzi dla kogoś ze Szczecina jak ja...hmmm nastawilem się na ppaik'a a tu taki "rzadki rarytas" śmignac sobie po torze, bez licencji ...
minusem jest to że niepojawiają się kalendarze imprez na początku roku, człowiek sobie jako taki budżet zaplanuje, wolne w robocie...szkoda :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum