Konrad, spoko, pewnie za 1 miejsce bedzie można sobie wziąść wiertarke za 60 zł i dla pilota wkrętarke za 45 zł (mam taki łup z jakiegoś Leszna). A na co idzie wpisowe to ja bym sie zapytał organizatora PPAiK, taki pan z brodą do samych jaj.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
herrkam [Usunięty]
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007
Wpisowe na działalność bieżącą klubu 400 oddaje się do torunia na wpis do ppaik i trzeba obserwatorowi zapewnić dwa noclegi i wyżywienie dodaj poligrafię na rajd jakieś dzbanki dla klas i gen UUUUPS okazuje się że 7 tys może nie starczyć ..Bachus ma budżet około 8-10 tys a załóg mamy średnio 30
Wpisowe na działalność bieżącą klubu 400 oddaje się do torunia na wpis do ppaik i trzeba obserwatorowi zapewnić dwa noclegi i wyżywienie dodaj poligrafię na rajd jakieś dzbanki dla klas i gen UUUUPS okazuje się że 7 tys może nie starczyć ..Bachus ma budżet około 8-10 tys a załóg mamy średnio 30
7 tys. to bardzo droga impreza. W tym wypadku podpisuje się pod pytaniami kolegów, gdzie idą te pieniążki, bo kolega herrkam mnie nie przekonuje. 4,5-5 tys. złotych budżetu to jest już całkiem wypasiona impreza.
- wazony dla klas i generalki powinny na luzie się zamknąć w 1200 zł,
- dwa noclegi i wyżywienie dla obserwatora, o ile nie nocuje w Hiltonie nie więcej jak 300zł,
- wynajem różnego sprzętu, znaki, płotki, place, nagłośnie, itp. 1000-2000zł,
- paliwo dla organizatorów 1000zł
a jest to raczej mało ekonomiczna wersja ... da się sporo taniej.
To że takie imprezy jak Bachus czy Magnolia mają takie a nie inne budżety to rozumiem, bo tam widać na co kasa idzie, ale sorry ... Yetttttttiiiiiiiiiii??
Moim zdaniem to z powodu tego, że Yeti zawsze wygląda tak samo, to organizatorom odchodzą takie rzeczy jak itinener, lwia część paliwa dla organizatorów, jako, że to automobilklub z tradycjami i infrastrukturą to znaki, słupki i płotki mają swoje, nagłośnienia nie używają, jeśli się nie mylę mają sponsora firmę "Yeti", to są na oko jakieś 4 tys na górkę z samego wpisowego. Mogliby w takim razie chociaż sędzią zapłacić, chociaż symbolicznie. Tak nie powinno być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum