no to sie nieźle pościgamy będzie ostra i długa rywalizacja, miodnie:):):)
tak właśnie przeglądnołem próby, to może podstawić kilka lawet pod próbe nr 4?? bo chyba troszke tam będzie popsutych autek, po zdjeciach to nie wygląda jak próba tylko jak walka o przetrwanie:P ale co tam mi to zbytnie nie przeszkadza, małe autko to w tunelu zmiesci sie nawet bokiem:) A co do próby na Nectar to nie dało sie jej troszke wydłużyć bo terenu jest troszke tam fajnego, choć by nawrót tak jak ostanio był, może warto ja jeszcze zmienić??
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Ostatnio zmieniony przez Try3ek Czw 11 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Az mi zabki zazgrzytaly 4 ta proba na zdjeciu nr 5 te pamietne drzewo ktore doprowadzilo do zmian barw axa ahhhh oj bede tam zwalnial na maksa juz nie lubie 4 tej proby :>
DeZ, fajne próby. No może poza TG. Ciekawe co z kotłownią
P.S.
Nie musisz zmieniać schematu przejazdu
Na kotłowni bedzie pewnie jakiś szybki przejazd a'la Kluczewo na Magnolii
Nie wiem co chcecie od próby 4? Mi sie (na zdjeciach ) podoba.
No może z wyjatkiem tego czegos metalowego, ostrego co jest na wjeździe do tunelu. Bedzie to jakos oznakowane?
Ostatnio zmieniony przez bad drift Pią 12 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Kotłownią zajmuje się Krzychooo. Już dawno zrobił projekt niestety są małe niedomówienia z właściecielem placu. Tzn zgodę mam ale on chciał tam jakieś pasy malować dla "L". Więc czekam co on nabazgrze i wtedy będzie można próbę rozpisać. Chodzi o to, żeby nie zmasakrować farby.
Jeśli chodzi o Sz4 i odcinek o którym alten ax wspomina to nie da się tam inaczej. Objazd troche was wyhamuje bo na długiej prostej jest tak wąsko, że nie ma nawet jak szykany ustawić.
Przynajmniej wiecie czego sie można tam spodziewać
Z tym "metalowym czymś" też się zastanawiam. Generalnie jeżeli postawię na tym słupek to przejazd jest. Najlepiej jak ktoś z Poznania pojedzie tam i oceni. Przyda się jakaś opinia na ten temat.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Tomek: prośba żeby w necie były aktualne mapki na 24 godziny przed rajdem. Przyczyna techniczna, znacznie wygodniej jest mieć wydrukowane próby na A4 niż bazgrać po książce drogowej.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Az mi zabki zazgrzytaly 4 ta proba na zdjeciu nr 5 te pamietne drzewo ktore doprowadzilo do zmian barw axa ahhhh oj bede tam zwalnial na maksa juz nie lubie 4 tej proby :>
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
Padera napisał/a:
Tomek: prośba żeby w necie były aktualne mapki na 24 godziny przed rajdem. Przyczyna techniczna, znacznie wygodniej jest mieć wydrukowane próby na A4 niż bazgrać po książce drogowej.
Próby sa naprawde fajne!
Chłopaki nie malkontencić!!!!!!!!! Próba 4 jest mistrzostwo świata.... tam trzeba bedzie się wykazać umiejętnościami, głową i jajami - kwintesencja rajdu.... Jak widzicie przeszkode "metalowe coś" już dzisiaj - to tym lepiej w opisie można już zapisać
Jedynie to może to żeby była możliwość przebiegniecia sie po tej próbie przed startem.... Na Sz4 są w sumie 2 miejsca gdzie bez ogledzin nie poszedłbym bombą - Zakręt "altena" - trzeba widzieć ile miejsca na schamowanie i na jakiej nawierzchni... i za tunelem podobna sytuacja:)
Pozdr
_________________ www.unolot.pl
Byłem dzisiaj jeszcze raz oglądać sz4. Z przyczyn bezpieczństwa nie będzie przejazdu przez budynek. Ten ajzol może nie wystaje za wysoko ale na końcu jest ostry więc w razie najechania opona na szmelc. Być może będzie przejazd za ten budynek i obrót na słupku. Od razu dodam, żeby tę kombinację objechać możliwie szeroko bo przy samym budynku jest trochę bałaganu. Będzie to otaśmowane tyle, że napadając ten budynek nie widać co jest za nim więc NIE PRZESADŹCIE.
Druga sprawa czyli zakręt AX . Niestety ruszyły do życia roślinki i droga do zakrętu poważnie zarosła. Jest nadal przejezdna tyle że widoczność jest ograniczona. Postaram sie w miare dobrze otaśmować ten odcinek żeby nie było niepotrzebnych stresów. Może postawię jakąś info tablicę 20m przed zakrętem ?
Wrzucę jeszcze kilka fotek jak to wygląda teraz.
"możliwość przebiegniecia sie" - przy tej ilości załóg ? Nie da rady.
PS: hamowac na lekkim spadzie na piasku no way :>
Byłem tam:
Ale mi się gęba śmieje jak widze te próby.
Hej a tego zdjecia nie widzialem z tej perspktywy skad je masz? masz jeszcze cos :> ale tak na serio ten zakret jest dziwny i radzilbym uwazac ale poza tym proba oki :>
"mam w swoim fiacie 125p ściągnięte zderzaki (otwory zaklejone) ; czy będzie problem z BT ?" - nie wiem ... pytaj Łukasza. To nasz lokalny specjalista od regulaminów wszelakich
Moim zdaniem należy Ci się jakiś klaps bo zderzaki jak na to nie spojrzeć są wyposażeniem raczej wymaganym. Inna sprawa gdy auto fabrycznie nie było w nie wyposażone ale w Twoim przypadku ten argument odpada.
Jeśli jednak się trafią za to jakieś punkty to nie policzę za każdy zderzak osobno
I jak widać wracamy do sedna sprawy. Co autor miał na myśli pisząc punkt 2 ". Samochód nie spełniający wymogów regulaminu - Niedopuszczenie do startu" Jakie to wymogi
EDIT - na stronie pzmotu w dziale regulaminy są opisane te "wymogi". Słowo "zdarzak" również występuje
Ostatnio zmieniony przez DeZ Czw 18 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz
DEZ a jak wyglada sprawa z pierwszą próbą? Jak sędzia bedzie oceniał czy ktos wjechał na trawę czy nie? Przeciez stanowi to jedną płaszczyznę? Proponuje postawić tam słupki przy zakretach ,wtedy będzie jasna sytuacja, w przeciwnym razie moze być dużo niejasnosci.
Będą słupki - spokojna głowa. Zresztą jak sędzia powie, że ktoś wjechał to - może zabrzmi to brutalnie - ma rację i kropka. Nikt Was złośliwie sędziować nie będzie a ja nie mam możliwości weryfikacji tego.
A mało prawdopodobne, żeby któryś z Was podpadł kiedyś akurat temu sędziemu bo on startuje w nawigacji
Sluchajcie jak ktos mi da dostep do jakiegos serwera na ktory moge wrzucic 13,5 MB to podesle onboard z odcinka na ktorym Alten wysadzil w drzewko, a ja prawie... mam caly odcinek z poprzedniego PPAiK w Poznaniu chyba z 2004. Odcinek jest troche inny ale zakrety te same:) (polowa odcinka z Winograd na ktore mam zamiar pojechac - jednak moje autko nadal stoi na 3 łapach i nie wiadomo czy sie wyrobie)
Sluchajcie jak ktos mi da dostep do jakiegos serwera na ktory moge wrzucic 13,5 MB to podesle onboard z odcinka na ktorym Alten wysadzil w drzewko, a ja prawie... mam caly odcinek z poprzedniego PPAiK w Poznaniu chyba z 2004. Odcinek jest troche inny ale zakrety te same:) (polowa odcinka z Winograd na ktore mam zamiar pojechac - jednak moje autko nadal stoi na 3 łapach i nie wiadomo czy sie wyrobie)
Wysłany: Pon 15 Maj, 2006
DeZie, kiedy pojawi się schemat Sz3? Poza tym mam prośbę - daj znać, gdy będzie wiadomo czy schematy ulegną zmianie, czy jedziemy według tego, co wywiesiłeś na stronie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum