Info ze strony AW: www.aw.poznan.pl
---------------------------
Automobilklub Wielkopolski zaprasza na jesienny KJS - WARTA 2006, który odbędzie się w sobotę 28 października. Na załogi czekają iście rajdowe próby przygotowane przez Rajdowego Mistrza Polski - Tomasza Płaczka - komandora KJSu. Trasa będzie liczyła 100 km a wpisowe 60 zł. Więcej szczegółów wkrótce.
Zapraszamy!
---------------------------
Słuchajcie - nie mam kasy ani czasu zeby poskladac AXa. Wczoraj urodziła mi się córka - 2960g i 51 cm wysokości - piękne malenstwo - Wiktoria Bartkowiak. Chciałbym wystartować Poznań i nie mam czym - nie wypozyczyłby ktoś mi moze jakiegos auta na te zawody???? Chetnie wezme właściciela na pilota Marka nie gra roli, klasa tez nie - cokolwiek - just for fun
Oczywiscie jak znajdzie sie auto, a wlasciciel nie bedzie mial ochoty pojechac to pilota mam - MASTER WYMIATACZ Szymon the King
Wysłany: Pon 16 Paź, 2006
mam prawą nogę w gipsie a do zdjęcia pozostało mi jeszcze 4 tygodnie
auto zacząłem już prowadzić i w sumie nie mam z tym większych problemów (nie mówię o jeździe sportowej:))
jak to jest -czy "niepełnosprawny" kierowca może zostać dopuszczony do KJS-u?-chciałbym sobie chociaż lightowo pojechać KJS WARTA2006
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006
hehe -drugi kubełek już w drodze
jednak teraz większym problemem jest sprzęgło-ślizga mi się kurna
no ale mam nadzieje dam rade to ogarnąć do przyszłego tygodnia
gratuluje matiso córeczki!!!! niestety nie mam ci czego porzyczyc bo sam chyba pojade moja sejka na 2 nogi z patkiem:PPP pozdro i jeszcze raz gratulacje tatusku
_________________ Poznański Zespół Wyścigowy - DSMP 2007
No właśnie - do mnie też takie słuchy doszły, ale pomimo, że ze źródeł to jednak bardzo nieoficjalnie.
Osobiście wolałbym niedzielę, żeby się z roboty w sobotę nie urywać
witam
z tego co "szef" mówił,przedchwilą z nim rozmawiałem to rajd sie nie odbędzie bo brak czasu i zostanie przeniesiony na inny termin, oficjalne to wiem od niego,chyba że AW sie sprezy i da rade sam, ale w to bym wątpił. pozdrawiam
_________________ 4 fast , 4 drive , 4 fun quattro machine
Dobrze, że na forum działają tak prężne jednostki jak Padera, bo jak sie okazuje cała organizacja ludzi nie może ustalić terminu zdokładnością co do miesiąca
_________________ "Przyspieszenie to najlepsza forma spędzania czasu między zakrętami"
co to za gadka, żeby pokazać jak sie organizuje imprezy? Wiadoma sprawa, że jest "trochę" biegania, załatwiania itd i nie jest to łatwe, ale są zawodnicy i są organizatorzy. To tak samo jakby powiedzieć zawodnikom RSMP i PZM krytykującym coraz częściej odwoływane rajdy, żeby sami sobie organizowali rajdy! AW robi dobre KJSy, ale tylko 2 razy do roku więc mogliby ruszyć dupsko mają za to płacone(?), a nie informować zawodników na 5 dni przed imprezą, że przesuwają.
Dużo racji jest w tym co pisze Bartas, ale z tego co wyczytac mozna na stronie AW to KJS organizuje Płakol, a jak wiemy Tomek na codzien zajmuje sie czyms innym i nie jest pracownikiem AW. Tomek jest glowa tej imprezy wiec bez jego wytycznych caly Dzial Organizacji Imprez nawet nie ma co myslec o zabraniu sie za cokolwiek.
Osobiscie jestem zdania, ze mamy powody do zadowolenia ze Tomek postanowil "wrocic" do AW i zaangazowac sie w organizacje imprez KJS. Kto startuje od lat zapewne pamieta jakie fajne KJSy byly organizowane przez Tomka, wiec uwazam ze nie ma powodow do narzekan.
Jedynie grupka sedziow (w tym ja) moze sie martwic ze dupska nam bardziej zmarzna sedziujac caly dzien w listopadzie a nie w pazdzierniku.
Ale czego sie nie robi dla rajdow...
co to za gadka, żeby pokazać jak sie organizuje imprezy? Wiadoma sprawa, że jest "trochę" biegania, załatwiania itd i nie jest to łatwe, ale są zawodnicy i są organizatorzy. To tak samo jakby powiedzieć zawodnikom RSMP i PZM krytykującym coraz częściej odwoływane rajdy, żeby sami sobie organizowali rajdy! AW robi dobre KJSy, ale tylko 2 razy do roku więc mogliby ruszyć dupsko mają za to płacone(?), a nie informować zawodników na 5 dni przed imprezą, że przesuwają.
Oczywiscie Bartas masz racje, ale zle mnie zrozumiales, bo w przyplywie wkurzenia nie napisalem racjonalnie co mi lezy na zoladku.
Takie zeczy jak przesuwanie terminow to sie nawet w najlepszych organizacjach zdarzaja, a w AW cos sie ruszylo i zmierzaja powoli w kierunku organizacji ktore mozna obdazyc takim epitetem. Jak z reszta nam wiadomo to dyrektorem imprezy jest Tomek Placzek (sorry za brak polskiej czcionki), ktory to robi raczej charytatywnie.
Wkrowil mnie komentarz Selespeeda, bo w komisji rajdowej sa w koncu ludzie ktorym sie chce, z rozmow ktorych bylem swiadkiem wnosze ze impreza moze okazac sie megagodna, a takie krytykanctwo wcale w niczym nie pomaga, tylko organizatorow zniecheca.
Glowny organizator jest natomiast jedynym w tej komisji zawodnikiem, reszta widziala rajdy tylko ze strony organizatorow i niczego im nie ujmujac uwazam, ze tak wlasnie taka komisja powinna wygladac. Dajmy im szanse a nie oceniajmy i krytykujmy od razu.
Wszyscy dobrze wiedza, ze KJSa mozna zorganizawac w tydzien ale na dobrego KJSa potrzeba troszke wiecej zachodu i jesli termin zostal przesuniety to przede wszystkim ze wzgledu na to zeby wszystko bylo pico bello i zeby miedzy innymi Selespeedowi sie podobalo.
Automobilklub Wielkopolski serdecznie zaprasza miłośników KJS-ów na pierwszą tego typu imprezę tej jesieni – KJS Warta – w sobotę 25 listopada.
Baza i start rajdu zlokalizowane będą na Torze „Poznań”. Obok znanych i lubianych prób na terenie Toru „Poznań”, na załogi czeka także urozmaicona trasa z kilkoma próbami.
Badanie kontrolne rozpocznie się o godz. 8:00, na 9:10 przewidziano odprawę z uczestnikami a na 9:30 start pierwszej załogi.
Wpisowe wynosi 60 zł od załogi (50zł dla załogi składającej się z 2 członków AW).
Zgłoszenia – Dział Organizacji Imprez AW – tel. 061-814-35-11 w.12, email: office@aw.poznan.pl Więcej informacji wkrótce!
Koło stadionu Olimpii jest taki betonowy plac - parking, tam to raczej jakieś pachołki można poustawiać. Jezioro Rusałka jest zaraz niedaleko, ale o jakie miejsce "nad Rusałką" chodzi, nie wiem.
Generalnie są to chyba nowe miejsca jeśli chodzi o KJSy w Poznaniu. Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo jestem dość nowy w tym temacie.
Na stronie AW piszą: "Próby rozgrywane są m.in. na Parkingu w Strzeszynku, nad Rusałką, przy Stadionie Olimpii oraz na Torze "Poznań"."
Co to za tereny, te poza torem? Jak ktoś wie, to prosiłbym o info czy warto tam jechać filmować czy lepiej zostać na torze.
Parking w Strzeszynku prawdopodobnie ten co zwykle, kostka brukowa obok pola namiotowego (campingowego, ul.Koszalińska), Rusałka to prawdopodobnie twardy szutrowy plac (parking) od strony ul.Golęcińskiej, Olimpia to pewnie asfaltowa ciasna dróżka wewnętrzna na ich terenie (nic ciekawego, wolna próba) - no chyba, że zrobią dwa okrążenia Toru żużlowego tak jak w roku 2000
_________________ GRAVEL RULEZZZZZ
Ostatnio zmieniony przez vfts Czw 16 Lis, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum