Poprzedni temat «» Następny temat
KJS - WARTA 2006 Poznan 28.10.2006
Autor Wiadomość
szym
eNka

Wysłany: Pią 13 Paź, 2006   KJS - WARTA 2006 Poznan 28.10.2006

Info ze strony AW: www.aw.poznan.pl
---------------------------
Automobilklub Wielkopolski zaprasza na jesienny KJS - WARTA 2006, który odbędzie się w sobotę 28 października. Na załogi czekają iście rajdowe próby przygotowane przez Rajdowego Mistrza Polski - Tomasza Płaczka - komandora KJSu. Trasa będzie liczyła 100 km a wpisowe 60 zł. Więcej szczegółów wkrótce.
Zapraszamy!
---------------------------

Pozdrowionka
Sz.

Matisso 
A-grupa

Wysłany: Nie 15 Paź, 2006   

Słuchajcie - nie mam kasy ani czasu zeby poskladac AXa. Wczoraj urodziła mi się córka - 2960g i 51 cm wysokości - piękne malenstwo - Wiktoria Bartkowiak. Chciałbym wystartować Poznań i nie mam czym - nie wypozyczyłby ktoś mi moze jakiegos auta na te zawody???? Chetnie wezme właściciela na pilota Marka nie gra roli, klasa tez nie - cokolwiek - just for fun
Oczywiscie jak znajdzie sie auto, a wlasciciel nie bedzie mial ochoty pojechac to pilota mam - MASTER WYMIATACZ Szymon the King

konrad1f
WRC

Wysłany: Pon 16 Paź, 2006   

mam prawą nogę w gipsie a do zdjęcia pozostało mi jeszcze 4 tygodnie
auto zacząłem już prowadzić i w sumie nie mam z tym większych problemów (nie mówię o jeździe sportowej:))
jak to jest -czy "niepełnosprawny" kierowca może zostać dopuszczony do KJS-u?-chciałbym sobie chociaż lightowo pojechać KJS WARTA2006

Patt 
WRC

Wysłany: Wto 17 Paź, 2006   

:D :D :D Szerokie spodnie jakieś załóż i się nikt nie skapnie. Przyjedź koniecznie, bo jak Płaczek robi rajd to jest genialnie 8)

SAL 
WRC

Wysłany: Wto 17 Paź, 2006   

konrad1f napisał/a:
mam prawą nogę w gipsie a do zdjęcia pozostało mi jeszcze 4 tygodnie

Chyba nie ma o tym nic w regulaminie ramowym KJS, a co nie jest zabronione... :wink:

PS
Widziałem Twojego Swifciora wczoraj w Kościanie - współczuje pilotowi, bo widziałem, że na kubełek dla niego nie starczyło :wink:

konrad1f
WRC

Wysłany: Sro 18 Paź, 2006   

hehe -drugi kubełek już w drodze :D
jednak teraz większym problemem jest sprzęgło-ślizga mi się kurna
no ale mam nadzieje dam rade to ogarnąć do przyszłego tygodnia

chrisrally
eNka

Wysłany: Czw 19 Paź, 2006   

gratuluje matiso córeczki!!!! niestety nie mam ci czego porzyczyc bo sam chyba pojade moja sejka na 2 nogi z patkiem:PPP pozdro i jeszcze raz gratulacje tatusku

Kubica 
A-grupa

wielik przed kjs radzilbym tobie troszke posiedziec przy seji bo nogi patka tan samochod nie wytrzyma hihihihi:)

Try3ek
WRC

Kiedy będzie jakieś większe info na temat radju?? bo autko jest niesprawne i nie wiem czy sie bardzo zagłębiać w naprawe czy odpuścic sobie

Marko 
WRC

Rajd prawdopodobnie sie nie odbedzie w tym terminie

Łukasz 
A-grupa

Wysłany: Sob 21 Paź, 2006   

Marko napisał/a:
Rajd prawdopodobnie sie nie odbedzie w tym terminie

Czy ktos wie cos wiecej na ten temat ?

Tomcio-b
eNka

Wysłany: Sob 21 Paź, 2006   

No właśnie - do mnie też takie słuchy doszły, ale pomimo, że ze źródeł to jednak bardzo nieoficjalnie.
Osobiście wolałbym niedzielę, żeby się z roboty w sobotę nie urywać ;)

TMK 
nowy

Wysłany: Nie 22 Paź, 2006   

Napiszcie coś konkretnego bo my z LEHem sie już spakowaliśmy i nocujemy w samochodzie w oczekiwaniu na ten rajdzik :P
Pozdrawiam :)

URBI
eNka

witam
z tego co "szef" 8-) mówił,przedchwilą z nim rozmawiałem to rajd sie nie odbędzie bo brak czasu i zostanie przeniesiony na inny termin, oficjalne to wiem od niego,chyba że AW sie sprezy i da rade sam, ale w to bym wątpił. pozdrawiam

Padera 
WRC

Qrcze, meldować konkretnie, jak sie nic nie będzie działo to może sie uda prywatną zabawe w Kąkolewie

Pyra 
WRC

Witam
Czy ktoś coś tu wie napewno? Proszę o kontakt, bo nie wiem czy bestie szykować...
Co ma byc na Kąkolewie?

Tomek Z 
WRC

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006   

Wiem,że jak ostatnio pewna grupka chciała rezerwować Kąkolewo to był ponoć lekki problem z terminem. Wcisnęli się 5.11

LEH
WRC

No to już wiadomo - 25 listopada.
http://www.aw.poznan.pl/index1.htm

vfts 
WRC

LEH napisał/a:
No to już wiadomo - 25 listopada.
http://www.aw.poznan.pl/index1.htm

:evil: :evil: :evil:

Padera 
WRC

No to sie będe starał załatwić Kąkolewo, jutro wieczorem a najpóźniej w środe będzie wiadomo czy jest wolny teren.

Selespeed
A-grupa

Dobrze, że na forum działają tak prężne jednostki jak Padera, bo jak sie okazuje cała organizacja ludzi nie może ustalić terminu zdokładnością co do miesiąca :twisted:

Krzywhooo 
WRC

Wysłany: Wto 24 Paź, 2006   

Jak zawsze najlatwiej jest krytykowac. Zapraszam do AW do dzialu organizacji imprez, pewnie im pokazesz jak to sie powinno robic.

http://www.luminix.pl

vfts 
WRC

co to za gadka, żeby pokazać jak sie organizuje imprezy? Wiadoma sprawa, że jest "trochę" biegania, załatwiania itd i nie jest to łatwe, ale są zawodnicy i są organizatorzy. To tak samo jakby powiedzieć zawodnikom RSMP i PZM krytykującym coraz częściej odwoływane rajdy, żeby sami sobie organizowali rajdy! AW robi dobre KJSy, ale tylko 2 razy do roku więc mogliby ruszyć dupsko ;-) mają za to płacone(?), a nie informować zawodników na 5 dni przed imprezą, że przesuwają.

Kubica 
A-grupa

vfts mocie racje !! :)

Łukasz 
A-grupa

Dużo racji jest w tym co pisze Bartas, ale z tego co wyczytac mozna na stronie AW to KJS organizuje Płakol, a jak wiemy Tomek na codzien zajmuje sie czyms innym i nie jest pracownikiem AW. Tomek jest glowa tej imprezy wiec bez jego wytycznych caly Dzial Organizacji Imprez nawet nie ma co myslec o zabraniu sie za cokolwiek.
Osobiscie jestem zdania, ze mamy powody do zadowolenia ze Tomek postanowil "wrocic" do AW i zaangazowac sie w organizacje imprez KJS. Kto startuje od lat zapewne pamieta jakie fajne KJSy byly organizowane przez Tomka, wiec uwazam ze nie ma powodow do narzekan.
Jedynie grupka sedziow (w tym ja) moze sie martwic ze dupska nam bardziej zmarzna sedziujac caly dzien w listopadzie a nie w pazdzierniku. :P
Ale czego sie nie robi dla rajdow...

Krzywhooo 
WRC

Wysłany: Czw 26 Paź, 2006   

vfts napisał/a:
co to za gadka, żeby pokazać jak sie organizuje imprezy? Wiadoma sprawa, że jest "trochę" biegania, załatwiania itd i nie jest to łatwe, ale są zawodnicy i są organizatorzy. To tak samo jakby powiedzieć zawodnikom RSMP i PZM krytykującym coraz częściej odwoływane rajdy, żeby sami sobie organizowali rajdy! AW robi dobre KJSy, ale tylko 2 razy do roku więc mogliby ruszyć dupsko ;-) mają za to płacone(?), a nie informować zawodników na 5 dni przed imprezą, że przesuwają.

Oczywiscie Bartas masz racje, ale zle mnie zrozumiales, bo w przyplywie wkurzenia nie napisalem racjonalnie co mi lezy na zoladku.

Takie zeczy jak przesuwanie terminow to sie nawet w najlepszych organizacjach zdarzaja, a w AW cos sie ruszylo i zmierzaja powoli w kierunku organizacji ktore mozna obdazyc takim epitetem. Jak z reszta nam wiadomo to dyrektorem imprezy jest Tomek Placzek (sorry za brak polskiej czcionki), ktory to robi raczej charytatywnie.

Wkrowil mnie komentarz Selespeeda, bo w komisji rajdowej sa w koncu ludzie ktorym sie chce, z rozmow ktorych bylem swiadkiem wnosze ze impreza moze okazac sie megagodna, a takie krytykanctwo wcale w niczym nie pomaga, tylko organizatorow zniecheca.

Glowny organizator jest natomiast jedynym w tej komisji zawodnikiem, reszta widziala rajdy tylko ze strony organizatorow i niczego im nie ujmujac uwazam, ze tak wlasnie taka komisja powinna wygladac. Dajmy im szanse a nie oceniajmy i krytykujmy od razu.

Wszyscy dobrze wiedza, ze KJSa mozna zorganizawac w tydzien ale na dobrego KJSa potrzeba troszke wiecej zachodu i jesli termin zostal przesuniety to przede wszystkim ze wzgledu na to zeby wszystko bylo pico bello i zeby miedzy innymi Selespeedowi sie podobalo.

http://www.luminix.pl

vfts 
WRC

Wysłany: Wto 14 Lis, 2006   

Automobilklub Wielkopolski serdecznie zaprasza miłośników KJS-ów na pierwszą tego typu imprezę tej jesieni – KJS Warta – w sobotę 25 listopada.
Baza i start rajdu zlokalizowane będą na Torze „Poznań”. Obok znanych i lubianych prób na terenie Toru „Poznań”, na załogi czeka także urozmaicona trasa z kilkoma próbami.
Badanie kontrolne rozpocznie się o godz. 8:00, na 9:10 przewidziano odprawę z uczestnikami a na 9:30 start pierwszej załogi.
Wpisowe wynosi 60 zł od załogi (50zł dla załogi składającej się z 2 członków AW).
Zgłoszenia – Dział Organizacji Imprez AW – tel. 061-814-35-11 w.12, email: office@aw.poznan.pl Więcej informacji wkrótce!

LEH
WRC

Wysłany: Czw 16 Lis, 2006   

Na stronie AW piszą: "Próby rozgrywane są m.in. na Parkingu w Strzeszynku, nad Rusałką, przy Stadionie Olimpii oraz na Torze "Poznań"."

Co to za tereny, te poza torem? Jak ktoś wie, to prosiłbym o info czy warto tam jechać filmować czy lepiej zostać na torze.

janas
A-grupa

Koło stadionu Olimpii jest taki betonowy plac - parking, tam to raczej jakieś pachołki można poustawiać. Jezioro Rusałka jest zaraz niedaleko, ale o jakie miejsce "nad Rusałką" chodzi, nie wiem.
Generalnie są to chyba nowe miejsca jeśli chodzi o KJSy w Poznaniu. Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo jestem dość nowy w tym temacie.

vfts 
WRC

LEH napisał/a:
Na stronie AW piszą: "Próby rozgrywane są m.in. na Parkingu w Strzeszynku, nad Rusałką, przy Stadionie Olimpii oraz na Torze "Poznań"."

Co to za tereny, te poza torem? Jak ktoś wie, to prosiłbym o info czy warto tam jechać filmować czy lepiej zostać na torze.

Parking w Strzeszynku prawdopodobnie ten co zwykle, kostka brukowa obok pola namiotowego (campingowego, ul.Koszalińska), Rusałka to prawdopodobnie twardy szutrowy plac (parking) od strony ul.Golęcińskiej, Olimpia to pewnie asfaltowa ciasna dróżka wewnętrzna na ich terenie (nic ciekawego, wolna próba) - no chyba, że zrobią dwa okrążenia Toru żużlowego tak jak w roku 2000 :twisted:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi