Płakol wielkie dzięki za genialne próby. TAKICH rajdów oczekujemy! Tylko na ch... ta shitowa Sz10 (rampa)?? Co to miało być za kręcenie wokól trzepaka? Ale ogólnie rajdzik genialny (jak zwykle gdy Tomek ustawia próby) Szkoda, że nie było OESu Trybuna Moja subiektywna ocena 5-. Minus wiadomo za co.
No i oczywiście gratulacje, szczególnie dla Dywana, nie ma co, koleś jeździ FWD ale jest arab bez dwóch zdań , dla Matissa i Kubicy oraz dla wszystkich zwycięzców klas i dla tych, którzy wystartowali
Cóż - należy pochwalić organizatorów za bardzo udany rajd, a w szczególności za wyjątkowo atrakcyjne próby, których tak mało jest na innych imprezach, opierających się o teorię "słupkolandii".
Czasy na PKC były odpowiednio dobrane, dojazdówki również bez problemu (z jednym małym wyjątkiem, niewidoczną tablicą drogową kierującą na miejscowość o nazwie zbliżonej do "wojtkowice"?). Ale jak życie uczy - nawet w takim przypadku można wyłapać 60 punktów i wypaść z 3 miejsca w generalce, jak to w przypadku wymienianego już kolegi Kobickiego miało miejsce I znów stara prawda, jak dużo zależy od pilota.
Zapewne dobrze,by jednoznacznie wyjaśnić i doprecyzować kwestię tworzenia 2 odrębnych załóg przez 2 te same osoby. Nie powinno być tak,żeby na okręgówce w Lesznie było to bezproblematyczne i realizowane, a w Poznaniu już nie. Zapis, że "Pilot nie może prowadzić pojazdu w trakcie imprezy" jest bardzo niejednoznaczny.
Należy również docenić, że sędziowie dość podobnie startowali zawodników, co nie jest na każdym rajdzie regułą.
Natomiast nie wiem, czy większość uczestników zauważyła na próbie Leśnych Skrzatów,gdzie sędzia,zrezygnował z ustawienia słupka,pomimo wrysowania go w mapę, gdyż stwiedził, że "nie będzie biegał za każdym razem go podnosić...". Jak było widać kilka załóg zdecydowanie skróciła sobie drogę na końcu pierwszej prostej... Postawa sędziego może i zrozumiała, ale tak być raczej nie powinno.
Tak czy siak - gratulacje dla AW, a w szczególności Tomka Płaczka, za tak OESowe, a nie pachołkowe próby
Ale jak życie uczy - nawet w takim przypadku można wyłapać 60 punktów i wypaść z 3 miejsca w generalce, jak to w przypadku wymienianego już kolegi Kobickiego miało miejsce I znów stara prawda, jak dużo zależy od pilota.
Chciałbym zauważyć, że dzięki 60 sekundowej karze kolega Kubicki stracił miejsce 4 w generalce, a nie 3... Pozdro.
Inna sprawa ,że ostatnio mam pecha ! Najpierw alternator padł w Lesznie , a teraz na prezdostatniej próbie urwała się końcówka dolnego wachacza Do tego zrobiłem takiego altonena na pierwszej próbie ,że szkoda gadać - może ktoś to nakręcił ? Jedno co to dawno tak się nie bawiłem za kierownicą jak na tym rajdzie ! MEGA DOBRE PRÓBY !!!
RAJDZIK ZAJEFAJNIE GOOOODNY!!!
Było szybko szybko i szybko... trzeba było pokazać jajka a nie ze sie ma dobry reczny...
Gratauluje zwycięzcom swoich klas! Chłopaki pokazaliście klase
Puciol (Dywan), Bartas, Matiss i Kubica... RESPECT
Słowa pochwały dla tych który w całości dojechali do met...
Organizatorzy postarali się, Największe brawa dla Tomka Płaczka, dzięki za taką konfiguracje prób... Wkońcu trzeba było 3 wrzucić
Pozdro i jeszcze raz gratki.
_________________ www.unolot.pl
OjCieC napisał/a:
Organizatorzy postarali się, Największe brawa dla Tomka Płaczka, dzięki za taką konfiguracje prób... Wkońcu trzeba było 3 wrzucić
My w maluchu na seryjnym silniku zapinaliśmy kilka razy IV o ile dobrze pamiętam Zaryzykowałbym stwierdzenie, że bawiłem się na Warcie lepiej niż na Magnolii
Musze stwierdzic, że był to najlepszy rajd jaki miałem okazję jechac w tym sezonie, szacunek dla AW i Płakola. Nie podobała mi sie tylko sz10 (rampa), reszta świetna i szkoda,że wyniki z sz9 zostały anulowane. Ale wrażenia jak najbardziej pozytywne. Oby wiecej takich imprez.
SAL dzieki za pilotowanie na superoesie.
Moje wrzuciłem wczoraj wieczorem na "maluchowe" forum. Trochę przeraża mnie wrzucanie teraz jeszcze raz koło setki zdjęć na fotosik.pl więc podlinkuję wam tamtą galerię.
rajdzij najgodniejszy w jakim jechałem, może przy tych próbach przydało by sie troszke więcej mocy ale daliśmy rade:) podziękowania dla wszystkich co przygotowali taki dobry rajd, i dla Sala za polotowanie i dobrą zabawe:) To jest właśnie przykład jak sie powinno robić rajdy. Szybko i bezpiecznie...tylko tak dalej
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Mogę się tylko podpisać pod tym co tu napisano. To drugi rajd w tym roku w którym przydała się "trójka"
Dopiero w domu zauważyłem, że dostałem taryfę na sz4
W karcie drogowej był czas i ani słowa o taryfie ...
Nie zmienia to faktu, że rajd zajefajny.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
AMT [Usunięty]
Wysłany: Nie 26 Lis, 2006
Powtórzę się po wszystkich, że rajdzik naprawdę fajny i szybki - jak dla przekory jechałem go nowym, wolniejszym autem. Próby ciekawe, troszkę dziurawo miejscami, ale daliśmy radę i dotarliśmy do mety.
Muszę jeszcze tylko od kolegi Chojnego dowiedzieć się jak sie jeździ jego sejkiem przodem a nie bokiem
Gdy tak czytam, to cholernie żałuje, że nie opłaciłem NNW i nie wystartowałem.
_________________ Choć wybojów paszcze jeszcze w nos się śmieją,
Krawęzniki mają kanty dosyć ostre,
Poprujemy pełną parą z tą nadzieją,
Że się czai, za zakrętem kawał prostej...
Też jestem pod wrażeniem. Płakol zrobił szybsze próby niż sie spodziewałem.
Mam nadzieję że koledzy z Pucharu RWD nie mają mi za złe że tak niechcący wygrałem
Do tego zrobiłem takiego altonena na pierwszej próbie ,że szkoda gadać - może ktoś to nakręcił ?
Jeśli podróżowałeś czarną Ładą, to ja to nagrałem
Fajny rajdzik, próby - te na torze, bo tam nagrywaliśmy - bez zbędnych słupków, co było bardzo miłą odmianą od większości KJSów. Klomby, jak dla mnie - najlepsze - szczególnie drugi przejazd z dwoma pętlami. Ogólnie super - są jakieś trzy godziny materiału, więc jest nadzieja, że coś ciekawego z tego wyjdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum