Poprzedni temat «» Następny temat
KJS "Rajd Wyzwolenia" (27.03.2010)
Autor Wiadomość
marian 
eNka

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010   

Szkoda, że próby są takie tajne. Pilot mógłby się już przygotować a tak dupa, rano na szybcika a potem że same taryfy, troche to nie tak.

huzar105
WRC

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010   

:cool:

Na tym zdjęciu widać co stres przed startem potrafi zrobić z człowiekiem :mrgreen:

Genialny pomysł z zabezpieczeniem auta przed dachowaniem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Link do całej galerii http://img130.imageshack....id=p1190650.jpg

http://img130.imageshack.us/gal.php?g=p1190650.jpg

Pozdrawiam wszystkich.

Ranker 
eNka

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010   

Link do galerii kumpla ;-)

http://picasaweb.google.p...MiastaPoznania#

Umieścił tam wszystkie foty, jakie zrobił. Jeśli ktoś chce fotke w lepszej jakości, to prosze pisać na luk.leszczynski@gmail.com :smile: .

Ja kamerowałem, jutro powinien być gotowy filmik :cool: .

Pozdrawiam ;-)

Qard 
nowy

Auto: CC
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010   

Dzieki za zdjecia :) fajnie wyszły. Nie moge sie doczekać filmiku bo zawsze świetnie wychodzą :) KJS fajny bardzo dobra organizacja szkoda ze pogoda nie dopisała bo miejscami tor (asfalt) śliski no i ten watr i deszcze w oczy. Ogolnie impreze oceniam za udaną ::) Standardowo gratuluje wygranym, dziekuję sędziom i wszystkim którzy brali udział :)

Ranker 
eNka

Klip jest już gotowy ;) .

http://www.youtube.com/watch?v=Xqoxd-ctffE

Jeśli ktoś chciałby swój przejazd, to prosze pisać na pejzik@gmail.com .

Qard napisał/a:
Dzieki za zdjecia :) fajnie wyszły.

Przekaże kumplowi ;-) .

Qard napisał/a:
Nie moge sie doczekać filmiku bo zawsze świetnie wychodzą :)

Dzięki, staram się jak moge :smile: . Filmiki dobrze wychodzą, dzięki Waszym wspaniałym przejazdom :D . Ja tylko montuje :razz: .

Pozdrawiam ;-)

Waligor 
WRC

Auto: Fiat Seicento

Wielkie dzięki za zdjęcia i filmik, bo naprawdę nie spodziewałem się, że jakiekolwiek będą (no może poza huzarem, swoją drogą, za tę oponę myślałem, że mu strzelę ;) ).

A tak to sam KJS średnio mi się podobał, co nie wyklucza, że z pilotem mieliśmy całą serię wrażeń nie do zapomnienia :P Od 3 taryf poczynając, przez świetne boki na torze, po przypadkową próbę ataku na Transita sędziów w Środzie, za którą do teraz się cieszę jakie mieliśmy szczęście, że nic się nie stało :D
Najbardziej mi się nie podobały z prób, to tzw. Pierwszy Prawy, na której kręciło się w kółko w okół kilku beczek i właściwie nic to nie wnosiło... Tak jak jeszcze przy RWD czy 4WD mogło to fajnie wyglądać, to moim zdaniem była to próba taka z deczka bez sensu czy słaba... Rozumiem, że na Karowej bodaj jest jedna beczka, którą się objeżdża w kółko, ale oprócz tego była cała trasa. Znam kilka osób, które imprezy typu KJS określa jako "kręcenie się w okół trzepaka" i ta próba w sumie się pod to wpasowała...
Druga próba jaka mi się nie podobała, to ostatnia w środzie. Też jeżdżenie 540 w okół pachołków by na siłę urozmaicić wykorzystanie za małego terenu i to by nie było takie złe gdyby nie nawierzchnia - straszne dziury, kawałki oderwanego asfaltu... Skończyło się to niepotrzebnym popsuciem geometrii kół w samochodzie, a i cały czas płytą i podwoziem waliłem o ziemię. Niefajna sprawa.

huzar105
WRC

Waligor napisał/a:
no może poza huzarem, swoją drogą, za tę oponę myślałem, że mu strzelę ).

Ale przyznaj, że to genialny pomysł :mrgreen:

gierymski 
nowy

Ja bym poprosił filmik z przejazdu, jezeli by nie bylo problemu :) ) ...Rajd nie najgorszy tylko gdy bym nie strzelił prostego babola to by bylo bardzo przyzwoicie :podupie:

gierymski 
nowy

Jak by co zółto-czarna astra (gucio) :drive:

Jedker 
A-grupa

Muszę przyznać impreza bardzo udana, 2 miejsce w klasie drugiej bardzo cieszy, nie było szans żeby powalczyć o pierwsze, niestety, ale i tak nie spodziewałem się takiego wyniku, po cichu liczyłem na 3 miejsce.

Jeśli chodzi o próby to muszę przyznać że bardzo mi się podobały, poza ostatnią próbą w Środzie, takie typowe kręcenie, tam tak jak Waligor również przestawiłem geometrię.
Jeśli chodzi o najlepsze próby, to mam dylemat między pierwszą a trzecią obie bardzo mi się podobały, próby SuperOesowe, tylko krótsze. Próba na zamkniętej ulicy w Środzie też świetna.

Gratulacje dla zwyciezców, podziekowania dla organiztorów i dla sędziów.

Jak znajdę czas to może opiszę trochę bardziej szczegółowo moje przeżycia.

P. S. Na filmiku Rankera można zobaczyć jakie warunki na próbie mieli zawodnicy z niskimi numerami, a jakie Ci z końca.

bogaj2 
WRC

Waligor napisał/a:
Znam kilka osób, które imprezy typu KJS określa jako "kręcenie się w okół trzepaka" i ta próba w sumie się pod to wpasowała...

Ja znam osobę która to powiedziała o naszych SuperOes'ach prowadząc odprawę na pewnym KJS organizowanym przez tą osobę w grudniu 2009r.

Ale nie o tym chciałem mówić, chciałem na początku serdecznie Podziękować Try3kowi za możliwość pilotowania go i super zabawę. Teraz o rajdzie: Poprę kolegę Waligora że próba Pierwszy Prawy była kiepska ale z innego względu niż on, a mianowicie złe jej ustawienie, wiem że było to zmienione ale część załóg miało tam problemy takie jak my. Pragnę przypomnieć sędziom że to że ostawiacie próbę nie jest tym że się przychodzi i stoi ale na tak małej odległości warto się przejść i sprawdzić jej ustawienie bo mapki dostajecie, w razie jak coś jest nie tak to się dzwoni (albo zgłasza na radiu) i pyta czy jest zmiana. Dalej cała impreza była bardzo fajnie zorganizowana.
Dzięki organizatorom, sędziom którzy umieli ogarnąć swoją próbę, Gratuluję zwycięzcom i czekam na następną imprezę :drive:

gimof 
WRC

Wszystko już zostało powiedziane oprócz...
Kiełbacha i cała reszta jedzenia super!!
Mega się obżarłem, zwłaszcza po przygodzie "pierwszy prawy" ;-)

krecha18 
WRC

Qard napisał/a:
szkoda ze pogoda nie dopisała bo miejscami tor (asfalt) śliski no i ten watr i deszcze w oczy.

A to rowerem jechałeś, że Ci tak przeszkadzało?? :konik:

Try3ek
WRC

bogaj to ja tobie powinienem podziękować za to że miałeś ochotę znieść tą monotonie dojazdówki. Pracę wykonałeś świetną i bezbłędną za to ja troszkę zrobiłem błędów, a największy na próbie ulicznej która nie dość że była fajna to nawierzchnia mega ślizga szczególnie było to widać na hamowaniu na mecie. Jeszcze raz dzięki

Co do prób na torze to fajne, dopiero w połowie kartnigu przyzwyczaiłem się że to kjs a nie sos bo jednak nawroty ciasne miejsca odzwyczaiłem się, pogoda jak dla mnie fajna pod względem że było więcej zabawy. na depo też było ciężko się połapać, ale sędzia nam ładnie wytłumaczył gdzie co jak jechać, Co do tej próby gdzie zaraz za szykaną były kolejne objeżdzanie wokół opon to tragedia totalna, dawno takiego czegoś nie widziałem skutkowało to stratą 20s i w sumie nie pozwoliło na walkę od pierwsze miejsce. Ostatnia próba nie była by taka zła gdyby nie wjazd na ten beton gdzie był duży uskok. Fajna była na druga, brakowało mi jazdy po szuterkach a tam troszkę go było...zresztą na wyjazd też troszkę tam wyrównaliśmy teren:) Widziałem że ktoś tam robił zdjęcia albo kręcił fajnie by było zobaczyć jak to z zewnatrz wygladało.
Jedzonko klasa sama w sobie, do wyboru kilka rzeczy i chlebek ze smalcem miło:) troszkę dużo czekania na wyniki i mało odcinków. Sumując wszystko to 4+ za rajd i 6 dla pilota i atmosferę jaką panowała przez cały rajd:)

Miło że znalazły sie osoby co się chciało uwiecznić nasze zmagania, bo pogoda dla nich nie była najlepsza:)

Qard 
nowy

Auto: CC

krecha18 napisał/a:
Qard napisał/a:
szkoda ze pogoda nie dopisała bo miejscami tor (asfalt) śliski no i ten watr i deszcze w oczy.

A to rowerem jechałeś, że Ci tak przeszkadzało?? :konik:

Hmm nieeeee :D ale czasami trzeba wysiąść z bolidu a wiało ze chciało głowę urwać :P ok wiem narzekam ;P już jestem cicho :) :P

Try3ek
WRC

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010   

dlaczego na stronie aw nie ma wyników?? chciałem sobie to troszkę sobie to przeanalizować, ma ktoś może foto albo dostęp do wyników??

Kristo2 
A-grupa

Wysłany: Wto 30 Mar, 2010   

Też chętnie jeszcze bym przeanalizował wyniki... Jeżeli ktoś z AW to czyta to niech zadziała w tej sprawie.

marian 
eNka

Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010   

http://img28.imageshack.us/img28/9043/dsc0319s.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/1184/dsc0321w.jpg

Wyniki generalki do 11 miejsca i 4 klasy, szkoda że AW nie udostępnił całego zestawienia generalki i klas na swojej stronie.

tymoteuszw1 
eNka

Auto: Peugeot 405
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010   

Wielkie dzięki za wyniki :drive:

Try3ek
WRC

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010   

a ja mówie sobie że nie będę robic zdjęć wyników bo na pewno będą na stronie a tu kiszka

bogaj2 
WRC

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010   

Try3ek jakieś nasze on-boardy powstawiaj ;) ten z próby od 1 lewego do kartingu i z powrotem najlepiej :drive:

Try3ek
WRC

Wysłany: Wto 06 Kwi, 2010   

wyniki pojawiły sie na stronie AW, co do on-bordów to ze środka nie robi szału hehe zresztą z zewnątrz też nie było. Ale jak znajde torszkę czasu to cos wyskorobie

Odpowiedz do tematu