Poprzedni temat «» Następny temat
KJS "RAJD POZNAŃSKI" IV runda RSPMO 16-17.09.2006
Autor Wiadomość
Krzywhooo 
WRC

Wysłany: Sro 28 Cze, 2006   KJS "RAJD POZNAŃSKI" IV runda RSPMO 16-17.09.2006

Dziś w Piwnicy rajdowej, która na krótki okres zmieniła wystrój na artystyczny, podjęliśmy się zadania zorganizowania IV rundy RSPMO. Termin przesuwamy wstępnie na weekend 16-17.09.2006.

Dziś wstępnie podzieliliśmy się zadaniami. Podczas organizacji kładziemy przede wszystkim nacisk na tkzw. miodność odcinków oraz widowiskowość. Chcemy wystartować imprezę z centrum miasta a 16.09.2006 zrobić prolog najlepiej na stadionie żużlowym. Następne spotkanie organizacyjne odbiędzie się w środę 5.07.2006 również w Piwnicy Rajdowej The Brothers' Pub.

Zakładam poniższy wątek abyście mogli wypisywać swoje postulaty i propozycję w sprawie planowanej imprezy. Zapraszam do publikowania postów. Najciekawsze propozycje (w miarę możliwości oczywiście) zostaną wykorzystane.

pozdrawiam

http://www.luminix.pl

Try3ek
WRC

Wysłany: Sro 28 Cze, 2006   

no no no start w mieście to by była jazda:) wreście ludzie by mogli zobaczyć co sie dzieje w tym pięknym sporcie

SAL 
WRC

Wysłany: Czw 29 Cze, 2006   

Hm... Po pierwszę, to nasz portalik (http://www.speedcorner.pl) mógłby zapewne objąć patronat jako medium internetowe :wink: Moim zdaniem dobry jest także pomysł z plakatami, im więcej tym lepiej :) Przydałoby się także info dla kibiców, gdzie najlepiej pojechać, aby coś zobaczyć - możemy wskazać najbardziej widowiskowe miejsca. Nie każdemu chce się (albo wie, że można) szukać adresów prób w sieci :wink: Dobry był także pomysł z zaproszeniem któregoś ze znanych rajdowców, ale można by pójść dalej i załatwić, aby taka osoba... wystartowała w klasie "gość" :) Prolog na torze żużlowym to także świetny pomysł - a jeśli wprowadzamy prolog, to może warto także urozmaicić (najczęściej mało ekscytujące) rozdanie nagród? FIA zabroniło kręcenia "bączków" na RSMŚ, ale my chyba możemy się troche powygłupiać :P Dlatego proponuję, aby po puchary załogi podjeżdżały rajdówkami, a nie jak to zawsze było - na piechotę. Gdyby nieopodal stolika z wazonami był jakiś placyk szutrowo-asfaltowy, z pewnością niektórzy mogliby strzelić jakiegoś efektownego boka i podarować publiczności trochę bieżnika :P Gdyby meta była w jakimś dość zaludnionym miejscu i ludzie wiedzieliby dokładnie gdzie (np. z plakatu), to mogłoby to podnieść atrakcyjność imprezy w jakimś stopniu :wink:

A co do odcinków, to dość ciekawy teren jest między dworcem PKP a PKS, chyba druga w lewo jadąc od PKS. Szuterek, kostka, podbicia. Trochę krótkie, ale można coś wykombinować :P

Padera 
WRC

Nie było mnie na spotkaniu więc nie mam co komentować o tym gdzie co i jak, ale Panowie pomyślcie jeszcze nad terminem. Mam dwa argumenty przeciw 16-17.09 po pierwsze Tomek DeZ coś planuje na przełom wrzesień/październik i chyba nie wszyscy wyrobią z budżetem na dwa rajdy tak blisko siebie. Po drugie 17 września jest 3 runda w Zielonej Górze i pare osób potraktuje to jako trening przed październikowym PPAiK w ZG. Moje skromne zdanie: przynajmniej tydzień wcześniej.

mxd9 
A-grupa

witam , niestety nie udalo mi sie dojechac do pubu, prosze mnie dopisac do organizacji imprezy i okreslic jakie zadania mogę wypełnic.

DeZ 
WRC

Po raz pierwszy popieram zdanie Padery :) Może jednak początek września ??
Teraz chwila zadumy ... pamiętajcie o wzięciu pod uwagę faktu, że po przejeździe iluś tam aut po żużlu trzeba będzie to posprzątać / wyrównać = zapewne jakiś dodatkowy koszt.
Reszta już mi się podoba a ponieważ na przyszły rok będę próbował zrobić w Poznaniu kryterium uliczne (mam upatrzone na razie 2 odcinki) to mam nadzieję, że przy załatwianiu waszego rajdu przetrzecie kilka administracyjnych szlaków :)

AdamB
[Usunięty]

Tydzień póżniej jest MERC w Słomczynie, Rajd Kaszub oraz na torze żużlowym będzie mecz PSŻ Poznań. Tydzien wcześniej jest Rajd Nikon. Generalnie kalendarz jest napchany. Termin 16-17 września został uznany za optymalny. Niestety koliduje z Zielona Górą, ale jezeli dobrze pamiętam najazdu załóg z Poznania tam raczej nie było. Chyba pozostaniemy przy tym terminie. Chcemy aby pojawili się na nim studenci, którzy mieli kontakt z Rajdem Juwenalia, a własnei ta data to okres kiedy wielu z nich będzie już ponownie w Poznaniu. Ten termin daje też dużo czasu na dopracowanie wielu szcegółów, któe mogą rzutować na końcową ocenę. Niektóre plany do zrealziowana sa ambitne i mogą rzutowac na przyszłe stsosunki z różnymi instytucjami, dlatego warto tego nie popsuć.

DeZ 
WRC

Ta impreza ma być na 2 dni ??

Krzywhooo 
WRC

16.09.2006 - prolog, zgłoszenia i BT 17.09.2006 reszta imprezy - taki plan

RUFF
A-grupa

Wysłany: Pią 30 Cze, 2006   

Już od dawna nachodzi mnie ochota zaorać tor żużlowy, wolał bym termin sierpniowy ale co tam może wreszcie przygotuje auto.

OjCieC
WRC

Wysłany: Pią 30 Cze, 2006   

Chłopcy i dziewczeta... Jak coś pomóc to z miła chęcia:) Tak jak poprzedni termin totalnie mi nie pasil, tak w tym moge pomóc...
Plan zajefajny!

Padera 
WRC

Wysłany: Wto 04 Lip, 2006   

Jest w środe spotkanie w piwnicy?

Sensekhmet 
WRC

Ja jeżeli nie naprawię mojego lowridera do tamtej pory (albo jak się znowu rozleci :lol: ) zgłaszam się jako chętny do pomocy w organizacji imprezy.

Krzywhooo 
WRC

Wszystkim chętnym i już zaangażowanym przypominam, że spotykamy się jutro tj. w środę o 20.00 w Piwnicy Rajdowej.

yo to you all

Sensekhmet 
WRC

Eh, nie wiem, czy będę miał jak dojechać :(

SAL 
WRC

Wysłany: Nie 09 Lip, 2006   

http://www.kryteriumkamio...=showpage&pid=1

Może niektórzy sobie na to ząbki ostrzą :?:

Krzywhooo 
WRC

Wysłany: Sro 12 Lip, 2006   

Nie podoba mi się zbierzność terminów imprez. Cóż przesuwanie naszej w nieskończoność jest bez sensu. Będziemy musieli więc zrobić Kamionką jak najwiekszą konkurencję :-) )) Mam nadzieje, że nie będzie przez tą zbierzność problemów z frekfencją. Kamionki to zawody dla betonów i to nie dla każdych betownów (ih regulaminy- klatki, gaśnice, doświadczenie itp.).

[/url]

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006   panowie

paniowie ap i km to moze zrobic dwie imprezy razem jedna w 1 dniu np w sobote i druga w niedziele km i zrobic jakos ze impreza dwa dni.???? połączyć siły sędziów i organizacyjnie razem zrobic big impreze

DeZ 
WRC

Wysłany: Czw 13 Lip, 2006   

Taaaaa pomysł prawie dobry. Prawie, bo jak wszyscy się wezmą za organizację to kto pojedzie :)

mxd9 
A-grupa

no to juz marketingowo trzeba wysylac zaproszenia do klubow aby glosni bylo w szczecinie , toruniu , lesznie , zielonej gorze itd ...... i aby frekfencja byla w wiekszosci ekip z zewnatrz

Sensekhmet 
WRC

Pierwszy dzień: Bednary/Kluczewo, drugi dzień: Poznań i tor... coś w stylu Magnolii. Ach, marzenia...

Try3ek
WRC

no to by nie było głupie sie zjendoczyć tak na te dwa dni:D mega rajd z rozmaiconymi odcinkami przejazdami po ulicach i bardzo dobrze rozpowszechniona medialnie to by było piękne aż takie piękne że nie prawdopodobne ale kto nie próbuje i nie ryzykuje to nie ma.

AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Lip, 2006   

Dyskusja nad rajdem prowadzona jest w dwóch tematach jak widzę i pozowlę sobie na mały komentarz pod tym tematem, choć dotyczy on obu (drugie jest w dziale dla członków AP). Wielu osobom łatwo wymienia się pomysły zza klawiatury, z tymże... rąk do pracy brakuje. Spotkania organizacyjne są co tydzień w środy o 20.00 w znanym miejscu. Ostatnio na tym spotkaniu były... 2 osoby. Nie będzie zajebistej imprezy jak nie będzie miał kto jej robić. Będzie ona mogłabyć nawet przy największym wysiłku tych którym się chce, co najwyżej prawie średnia, a wszystko co będzie bardziej na plus to będzie cud!!!

Pozwolę sobie zachowac się tak jak większość komentatorów. Moim zdaniem nasza impreza powinna być zgłoszona jako kandydat do Mistrzostw Swiata i musimy ściagnać gwiazdy tkj. Tommi Makinnen. Krzychoooo czy już wysłałeś zaproszenie do Tommiego, Colina, Carlosa i całej reszty??? Wydaje mi się, że oni skupili by na sobie uwagę mediów...

SAL 
WRC

Wysłany: Pon 17 Lip, 2006   

AdamB napisał/a:
Spotkania organizacyjne są co tydzień w środy o 20.00 w znanym miejscu.

Myślę, że większość o tym po prostu nie wiedziała. A co do absurdalnych pomysłów, to chyba z każej, nawet najbardziej abstrakcyjnej propozycji można coś wywnioskować i być może wykorzystać przy tworzeniu imprezy... Jeśli uważasz, że wszystkie były zbędne, to lepiej było podwiesić na forum ogłoszenie i jasno poinformować o cotygodniowych spotkaniach, a nie czekać na wydumane posty :wink:

AdamB
[Usunięty]

Wysłany: Wto 18 Lip, 2006   

SAL napisał/a:
Myślę, że większość o tym po prostu nie wiedziała. A co do absurdalnych pomysłów, to chyba z każej, nawet najbardziej abstrakcyjnej propozycji można coś wywnioskować i być może wykorzystać przy tworzeniu imprezy... Jeśli uważasz, że wszystkie były zbędne, to lepiej było podwiesić na forum ogłoszenie i jasno poinformować o cotygodniowych spotkaniach, a nie czekać na wydumane posty :wink:

Jeśli na coś Krzychu czeka, to na kogoś kto ruszy się sprzed komputera i zamiast wypisywać swoje wydumki spróbuje choć jedną z nich wspólnie zrealizować.

DeZ 
WRC

Wysłany: Pon 24 Lip, 2006   

Uuuu atmosferka u was coś gęstnieje ....

DeZ 
WRC

Wysłany: Wto 25 Lip, 2006   

Czy usunięcie ze strony AP dyskusji na temat przyszłości Waszego klubu to awaria czy ... cenzura ? :?

Padera 
WRC

Tomek, za dużo pisałeś i jeszcze na dobitke miałeś racje :P
A tak poważnie to jesli Klub ma dalej istnieć to lepiej żeby takie tematy nie wyciekały poza forum.

AdamB
[Usunięty]

Zadna awaria ani cenzura. Usunelismy temat ze strony na prosbe kilku osób. O dziwo problem został rozwiązany, czyli sama dyskusja odniosła skutek. Wszytsko rozwiążemy dalej we własnym gronie i mysle, ze jeszcze kilka osób może się w przyszłosci zdziwić.

DeZ 
WRC

To fajnie że - o ile rozumiem - jakoś się dogadaliście i ktoś ten wózek będzie pchał dalej.
Nie zmienia to faktu, że mam mieszane uczucia co do kasowania tematów a to już nie pierwszy raz. Chyba się nie wtydzicie konstruktywnej dyskusji połączonej z odrobiną krytyki ? :)
Kończe ten temat bo chyba nie ma sensu dalej go ciągnąć.
A teraz AP do roboty bo połowa września już niedługo :D

Odpowiedz do tematu