Dziś w Piwnicy rajdowej, która na krótki okres zmieniła wystrój na artystyczny, podjęliśmy się zadania zorganizowania IV rundy RSPMO. Termin przesuwamy wstępnie na weekend 16-17.09.2006.
Dziś wstępnie podzieliliśmy się zadaniami. Podczas organizacji kładziemy przede wszystkim nacisk na tkzw. miodność odcinków oraz widowiskowość. Chcemy wystartować imprezę z centrum miasta a 16.09.2006 zrobić prolog najlepiej na stadionie żużlowym. Następne spotkanie organizacyjne odbiędzie się w środę 5.07.2006 również w Piwnicy Rajdowej The Brothers' Pub.
Zakładam poniższy wątek abyście mogli wypisywać swoje postulaty i propozycję w sprawie planowanej imprezy. Zapraszam do publikowania postów. Najciekawsze propozycje (w miarę możliwości oczywiście) zostaną wykorzystane.
Wysłany: Czw 29 Cze, 2006
Hm... Po pierwszę, to nasz portalik (http://www.speedcorner.pl) mógłby zapewne objąć patronat jako medium internetowe Moim zdaniem dobry jest także pomysł z plakatami, im więcej tym lepiej Przydałoby się także info dla kibiców, gdzie najlepiej pojechać, aby coś zobaczyć - możemy wskazać najbardziej widowiskowe miejsca. Nie każdemu chce się (albo wie, że można) szukać adresów prób w sieci Dobry był także pomysł z zaproszeniem któregoś ze znanych rajdowców, ale można by pójść dalej i załatwić, aby taka osoba... wystartowała w klasie "gość" Prolog na torze żużlowym to także świetny pomysł - a jeśli wprowadzamy prolog, to może warto także urozmaicić (najczęściej mało ekscytujące) rozdanie nagród? FIA zabroniło kręcenia "bączków" na RSMŚ, ale my chyba możemy się troche powygłupiać Dlatego proponuję, aby po puchary załogi podjeżdżały rajdówkami, a nie jak to zawsze było - na piechotę. Gdyby nieopodal stolika z wazonami był jakiś placyk szutrowo-asfaltowy, z pewnością niektórzy mogliby strzelić jakiegoś efektownego boka i podarować publiczności trochę bieżnika Gdyby meta była w jakimś dość zaludnionym miejscu i ludzie wiedzieliby dokładnie gdzie (np. z plakatu), to mogłoby to podnieść atrakcyjność imprezy w jakimś stopniu
A co do odcinków, to dość ciekawy teren jest między dworcem PKP a PKS, chyba druga w lewo jadąc od PKS. Szuterek, kostka, podbicia. Trochę krótkie, ale można coś wykombinować
Nie było mnie na spotkaniu więc nie mam co komentować o tym gdzie co i jak, ale Panowie pomyślcie jeszcze nad terminem. Mam dwa argumenty przeciw 16-17.09 po pierwsze Tomek DeZ coś planuje na przełom wrzesień/październik i chyba nie wszyscy wyrobią z budżetem na dwa rajdy tak blisko siebie. Po drugie 17 września jest 3 runda w Zielonej Górze i pare osób potraktuje to jako trening przed październikowym PPAiK w ZG. Moje skromne zdanie: przynajmniej tydzień wcześniej.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
Po raz pierwszy popieram zdanie Padery Może jednak początek września ??
Teraz chwila zadumy ... pamiętajcie o wzięciu pod uwagę faktu, że po przejeździe iluś tam aut po żużlu trzeba będzie to posprzątać / wyrównać = zapewne jakiś dodatkowy koszt.
Reszta już mi się podoba a ponieważ na przyszły rok będę próbował zrobić w Poznaniu kryterium uliczne (mam upatrzone na razie 2 odcinki) to mam nadzieję, że przy załatwianiu waszego rajdu przetrzecie kilka administracyjnych szlaków
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Czw 29 Cze, 2006
Tydzień póżniej jest MERC w Słomczynie, Rajd Kaszub oraz na torze żużlowym będzie mecz PSŻ Poznań. Tydzien wcześniej jest Rajd Nikon. Generalnie kalendarz jest napchany. Termin 16-17 września został uznany za optymalny. Niestety koliduje z Zielona Górą, ale jezeli dobrze pamiętam najazdu załóg z Poznania tam raczej nie było. Chyba pozostaniemy przy tym terminie. Chcemy aby pojawili się na nim studenci, którzy mieli kontakt z Rajdem Juwenalia, a własnei ta data to okres kiedy wielu z nich będzie już ponownie w Poznaniu. Ten termin daje też dużo czasu na dopracowanie wielu szcegółów, któe mogą rzutować na końcową ocenę. Niektóre plany do zrealziowana sa ambitne i mogą rzutowac na przyszłe stsosunki z różnymi instytucjami, dlatego warto tego nie popsuć.
Nie podoba mi się zbierzność terminów imprez. Cóż przesuwanie naszej w nieskończoność jest bez sensu. Będziemy musieli więc zrobić Kamionką jak najwiekszą konkurencję )) Mam nadzieje, że nie będzie przez tą zbierzność problemów z frekfencją. Kamionki to zawody dla betonów i to nie dla każdych betownów (ih regulaminy- klatki, gaśnice, doświadczenie itp.).
paniowie ap i km to moze zrobic dwie imprezy razem jedna w 1 dniu np w sobote i druga w niedziele km i zrobic jakos ze impreza dwa dni.???? połączyć siły sędziów i organizacyjnie razem zrobic big impreze
no to juz marketingowo trzeba wysylac zaproszenia do klubow aby glosni bylo w szczecinie , toruniu , lesznie , zielonej gorze itd ...... i aby frekfencja byla w wiekszosci ekip z zewnatrz
no to by nie było głupie sie zjendoczyć tak na te dwa dni:D mega rajd z rozmaiconymi odcinkami przejazdami po ulicach i bardzo dobrze rozpowszechniona medialnie to by było piękne aż takie piękne że nie prawdopodobne ale kto nie próbuje i nie ryzykuje to nie ma.
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006
Dyskusja nad rajdem prowadzona jest w dwóch tematach jak widzę i pozowlę sobie na mały komentarz pod tym tematem, choć dotyczy on obu (drugie jest w dziale dla członków AP). Wielu osobom łatwo wymienia się pomysły zza klawiatury, z tymże... rąk do pracy brakuje. Spotkania organizacyjne są co tydzień w środy o 20.00 w znanym miejscu. Ostatnio na tym spotkaniu były... 2 osoby. Nie będzie zajebistej imprezy jak nie będzie miał kto jej robić. Będzie ona mogłabyć nawet przy największym wysiłku tych którym się chce, co najwyżej prawie średnia, a wszystko co będzie bardziej na plus to będzie cud!!!
Pozwolę sobie zachowac się tak jak większość komentatorów. Moim zdaniem nasza impreza powinna być zgłoszona jako kandydat do Mistrzostw Swiata i musimy ściagnać gwiazdy tkj. Tommi Makinnen. Krzychoooo czy już wysłałeś zaproszenie do Tommiego, Colina, Carlosa i całej reszty??? Wydaje mi się, że oni skupili by na sobie uwagę mediów...
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006
AdamB napisał/a:
Spotkania organizacyjne są co tydzień w środy o 20.00 w znanym miejscu.
Myślę, że większość o tym po prostu nie wiedziała. A co do absurdalnych pomysłów, to chyba z każej, nawet najbardziej abstrakcyjnej propozycji można coś wywnioskować i być może wykorzystać przy tworzeniu imprezy... Jeśli uważasz, że wszystkie były zbędne, to lepiej było podwiesić na forum ogłoszenie i jasno poinformować o cotygodniowych spotkaniach, a nie czekać na wydumane posty
Myślę, że większość o tym po prostu nie wiedziała. A co do absurdalnych pomysłów, to chyba z każej, nawet najbardziej abstrakcyjnej propozycji można coś wywnioskować i być może wykorzystać przy tworzeniu imprezy... Jeśli uważasz, że wszystkie były zbędne, to lepiej było podwiesić na forum ogłoszenie i jasno poinformować o cotygodniowych spotkaniach, a nie czekać na wydumane posty
Jeśli na coś Krzychu czeka, to na kogoś kto ruszy się sprzed komputera i zamiast wypisywać swoje wydumki spróbuje choć jedną z nich wspólnie zrealizować.
Tomek, za dużo pisałeś i jeszcze na dobitke miałeś racje
A tak poważnie to jesli Klub ma dalej istnieć to lepiej żeby takie tematy nie wyciekały poza forum.
_________________ Kiedy spierasz sie z głupcem upewnij się że on nie robi tego samego
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Wto 25 Lip, 2006
Zadna awaria ani cenzura. Usunelismy temat ze strony na prosbe kilku osób. O dziwo problem został rozwiązany, czyli sama dyskusja odniosła skutek. Wszytsko rozwiążemy dalej we własnym gronie i mysle, ze jeszcze kilka osób może się w przyszłosci zdziwić.
To fajnie że - o ile rozumiem - jakoś się dogadaliście i ktoś ten wózek będzie pchał dalej.
Nie zmienia to faktu, że mam mieszane uczucia co do kasowania tematów a to już nie pierwszy raz. Chyba się nie wtydzicie konstruktywnej dyskusji połączonej z odrobiną krytyki ?
Kończe ten temat bo chyba nie ma sensu dalej go ciągnąć.
A teraz AP do roboty bo połowa września już niedługo
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum