Wysłany: Sro 09 Lis, 2005
Matisso napisał/a:
PATT - masakrycznie dobre ujecia masz na klipie
Chłopaki jaki następny rajd???
A ja mam tradycyjnie do kitu. Na klipie z Winograd bylo pokazane jak łapię taryfę i przewracam pachołek, a na klipie z Pucharu jak jadę niepotrzebnie bokiem i gubię biegi.
Nie ma czym sie przejmowac:) Ja na klipie z treningu w steszewie laduje sie do rowu po beznadziejnym zlozeniu sie do zakretu:( Chodzi o sam fakt ze mamy pamiatki i ktos to uwiecznia - btw - gratulacje dla wytrwalych i odwaznych robiacych te klipy!!!!
Cześć !! termin 26.11 to propozycja w klubie bede to omawiac na najblizszym spotkaniu komisji.
w grudniu nocka potem juz swieta wiec nie uda sie zorganizowac kolejnych kjs.
mysle ze rajd na sniegu bedzie w styczniu lub w lutym na przelomie zima/wiosna bedziemy miec tez PPAiK (termin nieznany)
co do wyrownania prob las i plot to jeszcze pomyslimy
pozdrawiam
Sławek forsuj forsuj tą imprezkę, pojeździć zawsze warto
A co do imprezki na śniegu widziałem w jakiej magicznej pogodynce o przymrozkach i opadach śniegu pod koniec listopada Ale to chyba niezbyt poważne źródlo
_________________ www.unolot.pl
ale czy taka impra może sie obejść bez poznańskiej ekipy
kjs-owej
nie wiec zapraszam w imieniu organizatorów
_________________ Polski Fiat 125p 1300... rally...
A ja mam tradycyjnie do kitu. Na klipie z Winograd bylo pokazane jak łapię taryfę i przewracam pachołek, a na klipie z Pucharu jak jadę niepotrzebnie bokiem i gubię biegi.
Może poprostu do kitu jeżdżę.
Też to zauważyłem, masz pecha z tymi filmikami, może po prostu kamerzysta nie lubi Focusów???
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
Owszem rajdy... są różne rajdy, ale nie zauważyłem żeby ktoś ostatnio był np Mitsubishi Pajero. O ile niektórzy mogą się nastawiać na loty (spoko), to nie sądze żeby komuś odpowiadało lądowanie jednym kołem w głębokiej dziurze i łamanie budy. Jeżeli chodzi o długi wyścigowy odcinek na kartingu, to ktoś czyta w moich myślach Jak sama nazwa wskazuje, jest to tor kartingowy, więc nie jest aż taki szybki; kręty raczej; i przynajmiej żadne CC albo SC nie zrobi tym razem widowiska
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
Owszem rajdy... są różne rajdy, ale nie zauważyłem żeby ktoś ostatnio był np Mitsubishi Pajero. O ile niektórzy mogą się nastawiać na loty (spoko), to nie sądze żeby komuś odpowiadało lądowanie jednym kołem w głębokiej dziurze i łamanie budy. Jeżeli chodzi o długi wyścigowy odcinek na kartingu, to ktoś czyta w moich myślach Jak sama nazwa wskazuje, jest to tor kartingowy, więc nie jest aż taki szybki; kręty raczej; i przynajmiej żadne CC albo SC nie zrobi tym razem widowiska
widowisko sie nie liczy tylko wynik pozdrawiam
_________________ Budowa rajdówek i nie tylko ))))
Wyniki ? Wyniki owszem jesli są to dobrze ale ja wolę przejechać kilka rajdów bez wyników niż jeden z wynikiem.
Płot i las to zdecydowanie dobre próby tyle, że obecnie bliżej im do Paryż-Dacar niż do kjs-u. Większość z nas ma auta dość nisko osadzone a chyba akurat Tobie Morel nie muszę wyjaśniać czym grozi spotkanie spodu auta z wystającym ciałem obcym
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Jeśli ktoś mógł sobie obniżyc furę, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby ja podnieść Jak to napisał Patt - fura musi być uniwersalna. Ja swojej Ładzie dodaje właśnie jakieś 5 cm prześwitu.
Jeśli ktos sie troszczy o samochód, to niech na hopach lekko przystopuje. Straci kilka sekund a dojedzie. Ja osobiscie i tak wolęj eździc nawet po dziurach ale po ciekawych trasach niż po parkingach - choć na razie umiem tylko po parkingach
bad drift to Ty nie wiesz ze gdyby podniesc ciniasa lub seja to by wiecej po dachu jezdzil niz na kolach, dlatego wiekszosc tak lezy... . Uwazam ze mozna jezdzic efektownie i efektywnie zarazem - najlepszym przykladem sa bracia Pateccy, gorzej jak ktos ani tak ani tak nie potrafi...
Pateccy faktycznie śmigają ale też nie byle czym zamiatają Furka doinwestowana aż miło popatrzeć.
Płyta pod silnikiem jest dobra ale nie bardzo dobra. Spytajcie się Marka jak płot jechał w systemie płyta-lewe koło, płyta-prawe koło
Jak ktoś ma płytę do cc to ja chętnie nabędę za rozsądną cenę bo te na giełdach internetowych są poza moim finansowym zasięgiem.
Łatwo powiedzieć załóż to czy tamto - trzeba mieć za co !!
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Ja w malcu mam płyte nawet pod przodem żeby rersora nie zgubić, pozatym niedługo bedzie pewnie śnieg wiec obniżanie auta jest bez sensu. Mam nadzieje że termin kjs przejdzie bo było by miło.
bad drift to Ty nie wiesz ze gdyby podniesc ciniasa lub seja to by wiecej po dachu jezdzil niz na kolach, dlatego wiekszosc tak lezy... . Uwazam ze mozna jezdzic efektownie i efektywnie zarazem - najlepszym przykladem sa bracia Pateccy, gorzej jak ktos ani tak ani tak nie potrafi...
Dokładnie. Sej na wysokim zawiasie to jest masakra.
A ja bym chcial zeby wyrownać "płot" tylko na starcie (tam sa najwieksze dziury) + meta lotna na następnej próbie bo tam urwałem chłodnice
Mam dostęp do 2 kamer, jakby ktoś miał gdzieś trzecią to możnaby powojować. Nie chodzi o robienie konkurencji LEHowi lecz o to, że im więcej takich relacji tym lepiej.
jeśli chodzi o kamerkę to mam też taką starszą cyfrę do użyczenia, ale jedynie wysoce odpowiedzialnemu operatorowi... po wpłacie kaucji
No i potem jeszcze umiejętności monterskie są conajmniej pożądane dla osiągnięcia dobrego efektu.
czesc. powiem tak termin 26listopada przeszedl czyli spotykamy sie w sobote w spotrowej atmosferze rywalizowac na probach (Sz). informacje na stronach www w piatek gdyz pracuje jeszcze nad tym projektem bedzie to kontunuacja zlotej kierownicy ale czy pod ta nazwa to jeszcze nie wiem postaram sie zmienic proby.
czesc. powiem tak termin 26listopada przeszedl czyli spotykamy sie w sobote w spotrowej atmosferze rywalizowac na probach (Sz). informacje na stronach www w piatek gdyz pracuje jeszcze nad tym projektem bedzie to kontunuacja zlotej kierownicy ale czy pod ta nazwa to jeszcze nie wiem postaram sie zmienic proby.
Wysłany: Sro 16 Lis, 2005
Wszystkie próby na torze - dobry pomysł, chociaż halę MTP można powtórzyć:) Co do zmiany prób - to proponuję zostawić karting, pozbyć się próby nr 1 i zorganizować jeszcze jedną próbę a la wyścigową na kartingu (np. 1 okrążenie kartingu) O takiej próbie była mowa na stronie 1:) Pozdr.
Wysłany: Sro 16 Lis, 2005
Sławek AW napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum