Poprzedni temat «» Następny temat
KJS Leszno 19.11.2006
Autor Wiadomość
vfts 
WRC

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006   KJS Leszno 19.11.2006

XIV Samochodowy Rajd Andrzejkowy Leszno 2006

KOMUNIKAT NR 1
Automobilklub Leszczyński serdecznie zaprasza do udziału w XIV Samochodowym Rajdzie Andrzejkowym, który odbędzie się w dniu 19.11.2006r. Rajd ten jest zarazem Rundą Rajdowych Samochodowych Popularnych Mistrzostw Okręgu Poznańskiego.
Baza rajdu znajdować się będzie w siedzibie Automobilklubu Leszczyńskiego Leszno ul. Strzelecka 7 pok. 212
Rajd rozegrany zostanie wg regulaminu Ramowego RSPMO na dany rok. Przewidywana długość trasy 60 km w tym 12 prób sprawnościowych o nawierzchni utwardzonej.
Wpisowe w wysokości 50 zł od załogi należy uiścić przed startem do rajdu. Zgłoszenia przyjmuje, również poprzez pocztę e-mail akleszno@wp.pl. i dodatkowych informacji udziela Automobilklub Leszczyński 64-100 Leszno ul. Strzelecka 7 tel/fax 0-65 5206230. Informacji można szukać także na stronie internetowej www.automobilklub.leszno.pl

Zatem czy jest to eliminacja RWD Trophy?? Kto jedzie? :)

Padera 
WRC

Wysłany: Pon 30 Paź, 2006   

Puchar RWD jest rozgrywany w ramach wszystkich rund RSPMOP.
Pojadą pewnie ci którym szkoda kasy na ALT i/lub nie posiadają odpowiedniego dresu żeby sie pokazać na ALT :evil:
Byłem dwa razy w Lesznie, były prawie te same trasy i fachowcy mówią że tak jest zawsze. Ogólnie sympatyczny rajd, polecam.

Z@ius 
WRC

tak jak Pader pisze: "sympatyczny rajd" faktycznie trasy się nie zmieniają, może poza kolejnością prób ale fajnie jest, szczególnie na szutrach dawnego wysypiska oraz nieopodal Intermarche w zdradzieckim lasku :D

vfts 
WRC

Padera napisał/a:
Pojadą pewnie ci którym szkoda kasy na ALT i/lub nie posiadają odpowiedniego dresu żeby sie pokazać na ALT :evil:
Byłem dwa razy w Lesznie, były prawie te same trasy i fachowcy mówią że tak jest zawsze. Ogólnie sympatyczny rajd, polecam.

Ostatnie Winogrady o ile się nie mylę były eliminacją RSMO, ale nie były zaliczane do RWD Trophy :?: stąd moje pytanie...

Padera 
WRC

Co do Winograd i RWD to najprawdopodobniej jeszcze nikt nie policzył wyników z RWD i nie wpisał na strone, ale to pytanie nie do mnie tylko do tych co sie RWD zajmują, ja tylko przytoczyłem punkt z regulaminu Pucharu RWD.
A co do szutru koło wysypiska to jest to miejsce tragiczne, ale z komunikatu wnioskuje że tym razem tego nie będzie. W komunikacie stoi jak byk "nawierzchnie utwardzone", po 2 jak jest szuter to jechany tylko raz czyli by musiała być nieparzysta liczba prób.

DeZ 
WRC

Ostatnie Leszno było "trochę" oblodzone :)
Jeśli próby pokrywają się z tymi z PPAiK to warto jechać.

konrad1f
WRC

jeśli auto będzie gotowe to będę
na "andrzejkowym" organizowanym przez AL byłem jeszcze z tatą za dzieciaka jakieś 13-14lat temu(hehe) ale wtedy nie funkcjonowało jeszcze nawet pojęcie "KJS"

Z@ius 
WRC

Cytat:
A co do szutru koło wysypiska to jest to miejsce tragiczne

kompletnie się nie zgadzam, jeździliśmy tam na dwóch rajdach i zawsze było git, szczególnie ostatnio gdy byliśmy pomarańczowym bąkiem-odchodziły taaakie boki, jak ktoś lubi szuter to będzie zachwycony, nawet jeśli popada

Krzywhoo zawsze napadał tam jak dziki jeżdżąc między innymi wzdłóż po skarpach-przez co bąk nabierał duuużych przechyłów, bez ostrzegania pilota.

Krzywhooo 
WRC

Wysłany: Wto 31 Paź, 2006   

Ja rowniez sie z Padera smiem nie zgodzic. Jesli faktycznie w tym roku nie bedzie wysypiska to baaardzo szkoda. Jesli mam byc szczery, to wysypisko bylo dla mnie osobiscie zawsze najlepsza proba. Co do reszty to szczerze mowiac moglaby nie istniec, no moze poza "zdradzieckim laskiem". Nie prawda jest tez co to by sie proby mialy pokrywac z PPAiK. Co prawda roznice w odcinkach sa niewielkie ale sa. Przynajmniej byly w zeszlym roku. Na przyklad proba pod siedziba firmy Yeti na Andrzejkowym nie byla do tej pory rozgrywana. Za to jesli dobrze pamietam bylo cos w zamian. Andrzejkowy mial swoj staly uklad i Yeti tez, choc niewiele sie obie imprezy roznily.

Co do prob na Andrzejkowym to sie nawet rozklad slupkow w ciagu ostatnich 2 lat nie zmienial, wiec mozna pojechac na pamiec a potem porownac ze swoimi wynikami sprzed roku hehe. Brak wysypiska, jesli faktycznie go brak, to duzy minus moim zdaniem.

http://www.luminix.pl

vfts 
WRC

vfts napisał/a:
Padera napisał/a:
.

Ostatnie Winogrady o ile się nie mylę były eliminacją RSMO, ale nie były zaliczane do RWD Trophy :?: stąd moje pytanie...

Więc jest to eliminacja RWD czy nie?? :?: Kto jest konkretnie odpowiedzialny za Trophy? :evil:

Patt 
WRC

Padera napisał/a:

Winogrady nie były eliminacją rwd trophy.
Leszno będzie, i rajd warty też.

Try3ek
WRC

co do RWD to moge powiedzieć jedną ciekawą rzecz, czy załważyliście to co ja, nie jadą łady nie ma RWD jadą łady jest RWD...czy tu sie ktoś obawia konkurencji malutkich autek?? oczywiście żeby nie było to nie jest to tylko moje zdanie!!

vfts 
WRC

powiedziałbym inaczej: nie ma rwd trophy więc łady nie startują :twisted: Fakt szkoda, że więcej nie jeżdżą, ale chyba sami wiemy dlaczego :-/

Try3ek
WRC

patrząc po zamieszaniu jakie było przed winogradami z RWD, info o tym że nie będzie liczone do klasyfikacji było dopiero dzień przed rajdem, zresztą szkoda gadać, jeżeli puchar ma nadal istnieć to trzeba ustalić jego konkretny regulamin.

vfts 
WRC

Podobno to, że Winogrady zostały okręgówką okazało się na kilka dni przed imprezą.

Patt 
WRC

Eliminacjami rwd trophy były (będą) te okręgówki, które zostały zaliczone do okręgówek przed sezonem. A nie tak jak w przypadku winograd, które się okazały okęgówką na pare dni przed rajdem, bo jakiemuś dziadowi z PZMOTu tak się zachciało.
Najlepiej pogadaj se z kierownikiem pucharu.

DeZ 
WRC

Patt jak nie znasz tematu to nie wyjeżdżaj mi tu z dziadami z pzmotu.
Winogrady zostały okręgówkją tylko i wyłącznie na potrzeby Waszego pucharu i to ja usilnie o to zabiegałem. To że pzm wyraził zgodę na zamianę pojeżdżawki na okręgówkę to tylko im należy podziękować. Informacja o tym fakcie pojawiła się na stronie ok tygodnia przed imprezą bo wcześniej się nie dało.
Osobiście mnie lekko wq... że w końcu nie zrobiliście tego pucharu na winogradach bo niepotrzebnie zawracalem d... kilku osobą czasami wręcz natarczywie.
Ja nie wiem w czym macie problem żeby z nawet z wyników po rajdze ustalić co nie co ale to już Wasza sprawa.
Jeszcze jedno "info o tym że nie będzie liczone do klasyfikacji było dopiero dzień przed rajdem" - mnie jakoś łaskawie nikt o tym nie poinformował. A chyba by wypadało nie ?

Patt 
WRC

Nie chce mi się już gadać na ten temat
Masz rajce

Try3ek
WRC

no to jak Dez ma racje, bo taką właśnie ma to ja nie widze problemu by naliczyć teraz punkty do RWD !!!!

Patt 
WRC

Kalendarz pucharu był od początku na stronce. Nie ma w nim winograd. Koniec kropka
A jak ktoś ma jakieś pretensje, że o czymś nie wiedział czy dowiedział się za późno, to trza było w porę zapytać się kierownika pucharu i wyjaśnić wątpliwości.

Matisso 
A-grupa

Czy zostane zaliczony do RWD??? Na winogradach jechałem raz prawie do tyłu więc prawie tak jak w RDW bokiem co nie??? Może jak pojeżdże trochę AXem do tyłu na wsteku to mnie policzycie do RWD Trophy, jestem za umieszczeniem takiej wzmianki w regulaminie - "każdy pojazd napędzany na oś tylną (w stosunku do kierunku jazdy) jest liczony do Pucharu!!!!!!!!!!!! Ale jaja z tym RWD.
Maniacy RWD - łączcie się a nie palcie gumy na sobie, wtedy na bank będzie ciekawiej.

bad drift 
eNka

Wysłany: Sro 01 Lis, 2006   

Try3ek napisał/a:
patrząc po zamieszaniu jakie było przed winogradami z RWD, info o tym że nie będzie liczone do klasyfikacji było dopiero dzień przed rajdem, zresztą szkoda gadać, jeżeli puchar ma nadal istnieć to trzeba ustalić jego konkretny regulamin.

Więc tak na moje oko Puchar RWD już istnieć nie będzie, bo przestał istnieć klub, ktory go organizował. Po drugie, regulamin jest, wystarczy poszukac. Poniżej kalendarz imprez zaliczanych do RWD. I wszystko jasne. http://www.apoznanski.pl/...trona=kalendarz
Że się czai, za zakrętem kawał prostej...

vfts 
WRC

bad drift napisał/a:
Try3ek napisał/a:

Więc tak na moje oko Puchar RWD już istnieć nie będzie, bo przestał istnieć klub, ktory go organizował. Po drugie, regulamin jest, wystarczy poszukac. Poniżej kalendarz imprez zaliczanych do RWD. I wszystko jasne. http://www.apoznanski.pl/...trona=kalendarz

Ja mam nadzieję, że RWD Trophy ktoś pociągnie w następnych sezonach. Jest przecież inicjatywa żeby było coś takiego nawet w RSMP. Z tego co wiem jest kilku zawodników, którzy szykują się do RWD na następny sezon... :twisted:

DeZ 
WRC

Ludziska ... ręce opadają. W czym problem, żeby usiąść i policzyć załogi RWD ? To zajmie kilka minut + wklepanie tego na stone. No tylko komuś MUSI SIĘ CHCIEĆ !!
Skoro AP przestało istniec zapewne www też zniknie za czas jakiś. Ja wam udostępnie link na stronie winograd pt PUCHAR RWD w zakładce "relacje" i mogę te wyniki wklepywać.
Potrzebuję tylko tekstu na temat co to za puchar bla bla bla (nie chcę się podszywac pod pomysłodawcę cyklu) itp, wyniki z odbytych eliminacji i sprawę przynajmniej od strony internetowo-wynikowej macie załatwioną.

AdamB
[Usunięty]

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, wątpliwości itp. odnośnie RWD TROPHY, to prosze dzwonić do mnie na numer 607-132-035. Nie rozumiem dlaczego wypisywane jest tu tyle głupot na temat tego pucharu, a nikt nei potrafi się skontaktować ze mną, jako osobą odpowiedzialną za to. Dla tych co potrafia czytac polecam tez odwiedzanie strony poświeconej pucharowi: http://www.apoznanski.pl/rwdtrophy.php . Dla tych co nie potrafią czytać ze zrozumieniem postaram się o wprowadzenie pisma obrazkowego.

Jeśli macie do kogos pretensje, ze w rajdach jest bajzel to to najpierw popatrzcie na siebie i od siebie zacznijcie robić porzadek, bo to co się dzieje woła o pomstę do nieba. Aż dziw bierze, ze ludzie uważający się za dorosłych nie stać na odrobinę rozwagi.

AdamB
[Usunięty]

Żeby jeszcze jedną rzecz wyjaśnić, musze dodać, że ostatni KJS organizowany przze KM Winogrady, stał się eliminacja Mistzrostw Okręgu w bardzo tajemniczych okolicznościach i nie będzie on z tego powodu wliczany do Pucharu RWD TROPHY. Jako członek OKSS ZO PZM nie uczestniczyłem w żadnym zebraniu na którym podejmowana byłaby jakakolwiek związana z tym uchwała, tym samym mam duże wątpliwości czy w ogóle, mozna ten rajd uznać za eliminację RSPMO. Sytuacja ta będzie przez mnie wyjaśniana na najblizszym zebraniu OKSS. Nie może być tak, że jakaś impreza staje się rundą czegokolwiek na tydzień przed samą imprezą!!! Ponadto jako organizator RWD TROPHY nie zostałem o tym nawet w jakikolwiek sposób poinformowany, pomijając już fakt, że sam powinien uczestniczyć w uchwalaniu tego faktu. Jedyny zatwierdzony przez OKSS kalendarz rozgrywek RWD TROPHY znajduje sie na stronie pucharu do której link podałem powyżej i jest on jedynym obowiązującym. Kalendarz ten jest znany od stycznia i dziwi mnie, że sa jakiekolwiek wątpliwości.

Mam jeszcze pytanie do krzyczących na forum komu zalezało na dodatkowej rundzie i kto robi takie zamieszanie??? Czy brak Wam czegoś pomiędzy nogami żeby zazdwonić i zapytać???

DeZ 
WRC

Po konstruktywnej rozmowie z Adamem nie pozostaje mi nic innego jak tylko oświadczyć, że III KJS Winogrady nie był rundą RWD.
THE END

Patt 
WRC

Wysłany: Sob 11 Lis, 2006   

Kto jedzie na andrzejkowy?

DeZ 
WRC

Wysłany: Sob 11 Lis, 2006   

Na 78% ja.

Tomcio-b
eNka

Wysłany: Nie 12 Lis, 2006   

na 79% ja również, o ile pilota od roboty odciągnę ;)

Odpowiedz do tematu