nie moge się doczekać......tylko żeby maszyna była gotowa choćby ze dwa dni wcześniej - trzeba się z nim zapoznac bo z wózka marketowego wsiadamy w samolot
_________________ "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."
Hwanung jak nie wskoczysz na pudło w klasie tą a grupą to masz , moja ladziara niestety nie bedzie uruchomiona na rajd ale rekreacyjnie wystartuje moim drugim RWD
_________________ FWD for woman, AWD for man, RWD for big dick motherfuckers
BMW COMPACT 323TI maszyna z piekła rodem
Pomoc drogowa->512-379-879
Tylko żebyś mi się nie spalił zanim wystartujesz... żeby nie było tak jak na jednej Złotej Kierownicy, kiedy to chciałeś za dużo - co było przyczyna wieeelu błędów...teraz trzeba spokoju... a jak nas będą chcieli lać to będziemy uciekać...na prostej nas nie dojdą...:-P
_________________ "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."
...poza tym zawsze można powiedzieć że to komputer powikłało - serwis wgrał nie ten program itd...
Big_J Gość
Wysłany: Pon 17 Paź, 2005
No to AW szaleje!! Jest szansa na więcej niż 2 KJS w roku! Gratulacje! Mam nadzieje ,że na to święto uda mi się przygotowac bryke i troche potrenować , żeby nie było totalnej kompromitacji
Mi osobiście nie robi większej różnicy czy to będzie KJS czy np. Złota Kierownica. Złote Kiery są całkiem niezłe a na pewno lepsze niż niektóre KJSy organizowane w naszym kraju. Dlatego uważam, że można narzekać na niewielką ilość imprez typu KJS tylko jeśli ktoś koniecznie chce wyrobić licencje, nie muszę chyba tu wspominać dlaczego pomimo możliwości jej zrobienia niewielu z nas się na ten krok decyduje. Powiedzmy to sobie szczerze, i przestańmy narzekać, w tym roku w naszym mieście działo się całkiem dużo. Były dwie Złote Kiere, był Rajd Wyzwolenia, Juwenalia i Winogrady, teraz będzie KJS ogrganizowany przez AW i Nocka, a wszyscy słyszeliśmy Prezesa Kopczyka, że planowali jeszcze dwie Złote Kiere w tym roku, nie wiadomo co z tych planów wyjdzie ale i tak nie jest źle. Nawet jakbym nie zajechał rajdowozu to nie wiem czy ze względów finansowych nie byłbym zmuszony do rezygnację z niektórych startów.
Potwierdzam ! Pana Ryszarda nie ma juz w AW. A w komisji "sportu rajdowego i samochodow terenowych" nowym przewodniczacym jest Slawek Pytlak (pomagal nam na rajdzie Juwenalia), i mysle ze teraz od niego bedzie duzo zalezalo, ile i jakiej KJSy beda organizowane przez AW. Ja osobiscie zycze mu jak najlepiej i ciesze sie ze wladze AW dopuscily wreszcie kogos mlodego. Miejmy nadzieje ze przyniesie to pozytek dla klubu i dla nas (zawodnikow i sympatykow rajdow).
Yeahhhhh Nareszcie odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku Spławik pokaż jak powinny wygladac KJSy
_________________ FWD for woman, AWD for man, RWD for big dick motherfuckers
BMW COMPACT 323TI maszyna z piekła rodem
Pomoc drogowa->512-379-879
Tomek Gość
Wysłany: Wto 18 Paź, 2005 KJS
Witam, mam ochotę wystartować w KJSie w Poznaniu, ciekawe kiedy będzie więcej informacji. Wystartować rekreaacyjnie oczywiście, bo seryjnym focusem nic nie wywalczę raczej, tym bardziej, że niektórzy jakieś samoloty szykują:) Jakbyście mieli więcej informacji na temat tego KJS lub nocki to proszę o maila - bighead@interia.pl
Pozdr.
Tomek Gość
Wysłany: Wto 18 Paź, 2005 KJS
Jako początkujący "rajdowiec" mam pytanie: co można zrobić w krotkim czasie z samochodem (seryjny focos 1,6) aby lepiej chodzil, miał większą moc? Tzn. odpada nitro, turbo raczej też. Ale jakieś filtry strożkowe, świece inne czy cos?? I jeszcze jedno: gdzie w Poznaniu dostanie się dobre rekawice?
Pozdr.
bighead@interia.pl
Ja sie nie znam, ale wszyscy ktorzy sie ''znaja'' zawsze mowili, ze zawias jest najwazniejszy, wiec chyba najrozsadniej bedzie na poczatku kupic sprezyny sportowe i moze jakies amortyzatory (jak funduszy starczy), bo duzo wiecej zyskasz na dobrym zawiasie (przy tej samej mocy) niz na zwiekszeniu mocy silnika (z kiepskim ''handling'iem''). Tez mam focusa i wiem z doswiadczenia, ze mimo doskonalego zawiszenia, jest ono za miekkie nawet na kjs'y.
Chetnie wyslucham innych opini na ten temat, bo sam jestem ciekaw co sadzicie o tym
Ja też się nie znam, ale moja skromna wiedza na ten temat każe mi przyznać rację Łukaszowi - zawias to podstawa. Jak na KJSy to najważniejsze, żeby go utwardzić ale tak, żeby budy zbyt nisko nie spuszczać na glebę bo pourywasz mu flaki. Osobiście polecam sprężyny "Eibach Performance III". Jeśli chodzi o moc to podejrzewam, że z 1.6 Forda to i bez większych przeróbek będziesz wymiatał - chyba że się chcesz mieżyć z kol. Wituckim. Co do rękawic to może to kwestia upodobań ale rękawice zakładam tylko jak jest rajd w sezonie zimowym, żeby mi paluchy nie odpadły, a w innych przypadkach nigdy mi ich nie brakowało. Lepiej zaoparz się w porządny kask, fotel, pasy szelkowe - pozycja za kierownicą to podstawowa podstawa. Choćbyś miał niewiadomo jaki sprzęt to jadąc w nim na taborecie nie będzie dobrych wyników - chyba że w jeździe na wprost
Jeszcze jedno, słowo "Nitro" w ogóle nie powinno paść na tym forum.
Tomek - fotele możesz sobie sprawic w Bimarco www.bimarco.pl . Pasy poszukaj na www.rajdy.hoga.pl. Rękawice www.fomen.pl (idzie sroga zima przydadzą się bo do rajdów raczej nie chyba, że będziesz miał zamszową kiere). Ale przede wszystkim zamień te swoje 16" koła na mniejsze i nie koniecznie aluminiowe. Dobry zawias to podstawa i absolutnie zgadzam się z przedmówcami (np www.prince.pl,www.mplusm.pl ). Doadam od siebie, że płyta pod silnik na pewno nie zawadzi a jak już o coś zawadzi to znaczy, że parę stówek jesteś do przodu
Zresztą wejdź na moją www tam jest trochę linków do firm tuningowych. Poczytaj, popytaj i do zobaczenia na starcie.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Przy okazji.
Mam zamiar kupic blache aluminiową (5-6 mm) i zmajstrować płyte pod silnik do cc.
Problem w tym, że sprzedają toto w formacie 1x2m.
Wyjdą z tego co najmniej 3 płyty więc szukam chętnych.
Dodam taki drobiazg, że arkusz kosztuje 500 - 600 zl !!!
Chyba, że ktoś ma kawałek metr x 60 cm - chetnie kupię.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Też myslalem o płycie ale ceny mnie zniszczyly. IMO minimum to 6mm, jednak taka plyta sporo wazy (nawet z PA6). Mialem kiedys plyte to mi sie pozwijała pod autem
A co do focusa to zalezy czy idziesz po maxie czy chcesz tym autem jezdzic na codzien. Najwazniejsze:
-zawias (chociaz nie zawsze potrzebny),
-dobre opony (u mnie w seju roznica jest kolosalna),
-jakies kubly, np. regulowane coby mozna w tym normalnie jezdzic,
-duzo stalowych felg na alusach nie polecam jezdzic.
To chyba tyle Jakbym na cos jeszcze wpadl to napisze.
Stary, sprzedaj Fokusa i kup lepiej sobie auto do jazdy na codzień i drógie do rajdów. Z półśrodków nigdy nic nie wychodzi porządnego. Jestem pewien, że jak masz zacięcie to rajdy Ci się spodobają a to znaczy że na Focusa pójdzie fortuna. Lepiej jakiegoś Seja lub Bąka sobie zbuduj. A propos mam do sprzedania budę od czerwonego, może chcesz kupić? Ma pałąk antykapotarzowy, twardy zawias no i jest po lekkim dzwonie
jesli bedziesz mial zamiar kupic tanie autko do rajdow to w gre wchodzi tylko tylnonapedowe a najlepiej zeby to bylo jakies wieksze autko niz maluch np. takie jak lada 2105 , to auto bardzo tanie w eksploatacji, frajda z jazdy nawet seryjna lada jest olbrzymia, seikol i cinias zdecydowanie odpadaja bo jak powszechnie wiadomo FWD is for gays
_________________ FWD is 4 gays
Padera Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005
Witam konkurencje, podobno jedziemy Milka na to wiec jesli nie bedzie Macka Kaczmarka to wszystko poza 1 w generalce jest wolne, no chyba ze jakis pierdziel jest bardzo B-grupowy
Sru, B-grupa i tak wybuchnie jak kolega bedzie tak samo szybko jechał jak pije piwo
"B grupowy pierdziel" jest bliski wyjechaniu na trase jak dobrze pójdzie to cały przyszły tydzień będę upalał na kotłowni. Mam strumienice wydechu, więc jeśli któryś z was tam mieszka to sorry z góry
Padera: no chyba że Tomek uruchomi dawno nie odpalane Quattro
_________________ GRAVEL RULEZZZZZ
OjCiec24 Gość
Strumienica brzmi ciekawie... bede nasłuchiwał jak tylko usłysze to też podskocze łapki poćwiczyć
Ciekawe co na to mieszkancy bloków na "Szarych"
Tomek Gość
Dzięki chłopaki za porady. Focusem jeżdżę na codzień, więc nie będę go robił do rajdów zbytnio. Najprawdopodobniej wystartuję 29.10 rekraacyjnie:) A propos, ma ktos więcej info na temat ego KJSu??
A co do przyszłego sezonu to chyba faktycznie trzeba będzie coś zmontować:) specjalnie do rajdów.
Pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum