_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
A co do PPAiKa jest kalendarz, szkoda tylko że regulaminu brak, ten cykl był kiedyś nawet prestiżowy jeżeli chodzi o imprezy amatorskie, a teraz chyba schodzi na psy....
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009
odnośnie PPAiK
szkoda że znowu w tym roku AW nie robi rundy
czy ktoś może mi wytłumczyć od czego to zależy?
czy AW w ogóle zgłosiło chęć organizacji rundy, czy może zgłosiła rundę ale zostało to odrzucone?
O ile wiem to nie robi ze względu na to, że runda pepika ma być jednocześnie rundą trzeciej ligi na której zjawia się mało zawodników a organizacja pochłania sporo kasy i było kilka innych argumentów których nie pamiętam.
Może to zdanie brzmi niezbyt ale na komisji rajdowej Sławek miał sporo racji jak poruszaliśmy ten temat i ja w ogóle się nie dziwię, że nie robią.
[ Dodano: Sob 26 Gru, 2009 ]
A jeżeli - teoretyzuję - runda ppaik miała by pochłonąć kaskę za 2-3 SO to ja nie mam pytań.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Runda PPAiK wcale nie musi być łączona z 3 ligą.
Poza tym AW ma tę zaletę że posiada tor czyli miejsce do rozgrywania prób, wiele klubów w Polsce boryka sie z problemami miejsc do organizacji ciekawych prób (nie chodzi o to żeby to był plac formatu kartki A4 gdzie rozstawi sie pachołki). Zamknięcie drogi (jakiejkolwiek szutrowej), wynajęcie ciekawego terenu wcale nie jest łatwą sprawą.
Jeżeli chodzi o kasę to patrząc na frekwencje z 2008 roku wcale nie było tak źle organizator co najwyżej wyszedł na zero.
A moje prywatne zdanie jest takie że na tle innych rund PPAiK 2008 Rajd Wyzwolenia nie wypadł najgorzej, mieścił się w krajowej czołówce, tak wiec dlaczego go tak na prawdę zabrakło
PPAiK faktycznie schodzi na psy a ten zapis o 4napedowkach w osobnej klasie mnie dobil.
Co za kret to wymyslił. Chyba zapomnieli ze sa słabe auta z napedem na obie osie .
Dlaczego jadac takim mam sie nie liczyc w generalce , w koncu na suchym asfalcie mam w dupe kilka sekund na starcie jesli jescze dodac fakt nawrotow itp bez opcji reczny i ze słabym skretem to doprawdy nie wiem dlaczego ktos tak to wymyslił. Moze w 2010 roku ktos sie zlituje i naprawi ten idiotyczny przepis
A co do PPAiKa jest kalendarz, szkoda tylko że regulaminu brak, ten cykl był kiedyś nawet prestiżowy jeżeli chodzi o imprezy amatorskie, a teraz chyba schodzi na psy....
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010
Cytat:
O ile wiem to nie robi ze względu na to, że runda pepika ma być jednocześnie rundą trzeciej ligi na której zjawia się mało zawodników a organizacja pochłania sporo kasy i było kilka innych argumentów których nie pamiętam.
Może to zdanie brzmi niezbyt ale na komisji rajdowej Sławek miał sporo racji jak poruszaliśmy ten temat i ja w ogóle się nie dziwię, że nie robią.
[ Dodano: Sob 26 Gru, 2009 ]
A jeżeli - teoretyzuję - runda ppaik miała by pochłonąć kaskę za 2-3 SO to ja nie mam pytań.
tak jak Nowy pisze - przecież w zeszłym roku nie wszystkie rundy PPAiK były rundami RD-3L
temat Sławka i komisji rajdowej to świeże czy mówisz o czasie rok temu? -pamiętam że wtedy też się wszyscy dziwili że Wyzwolenia nie będzie rundą PPAiK
organizacja Wyzwolenia tak czy siak pochłania kasę i myślę że w tym roku będzie organizowany (czy się mylę?)
czy naprawdę jest taka duża różnica w finansach jeśli się organizuje Wyzwolenia jako PPAiK lub jako tylko rundę okręgówki?
myślę, że runda PPAiK w Poznaniu jakoś promowała by AW i tor, dwa lata temu było naprawdę sporo załóg, wszystko poszło naprawdę super, i w moim odczuciu to była naprawdę jedna z lepszych rund pucharu
... dwa lata temu było naprawdę sporo załóg, wszystko poszło naprawdę super, i w moim odczuciu to była naprawdę jedna z lepszych rund pucharu
tu bym polemizował...szczególnie z kolejkami przed niemal każdą próbą oraz wynikami oficjalnymi o b. późnej porze...
to zupełnie jak w Szczecinie, tyle że tam jeszcze start był opóźniony 3 h
Konrad - spotkanie było ze 3 tygodnie temu. Nie zajmuję się finansami AW więc nie wiem jak to wygląda od tej $$$ strony.
A ja Magnolię wspominam ciepło bo ostatnio byłem 3 lata temu i było zaje..ście
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
* 16.01.2010 I SuperOES
* 06.02.2010 II SuperOES
* 27.02.2010 III SuperOES
* 13.03.2010 IV SuperOES
* 02.10.2010 V SuperOES
* 30.10.2010 VI SuperOES
* 20.11.2010 VII SuperOES
* 04.12.2010 VIII SuperOES
* 17-18.12.2010 SuperOES Wigilijny
do tego amy AB cup
projekt kalendarza na 2010:
marzec Ułęż ABCUP i BMW
kwiecień Wrocław ABCUP i BMW
maj Bednary ABCUP i BMW
czerwiec Toruń ABCUP i BMW
lipiec Koszalin ABCUP i BMW
sierpien Bednary ABCUP i BMW
wrzesien Torun ABCUP i BMW
pazdziernik Bydgoszcz Rajd PPAiK i BMW
"Trening Driftingu Tor Poznan STYCZEN 2010
Witam na 95% trening odbedzie sie 16 stycznia 2010 - sobota, 100% date podam do konca tego tygodnia. Reszta info bez zmian jak do tej pory"
"Trening Driftingu Tor Poznan STYCZEN 2010
Witam na 95% trening odbedzie sie 16 stycznia 2010 - sobota, 100% date podam do konca tego tygodnia. Reszta info bez zmian jak do tej pory"
Piszę w dość nietypowej spawie mianowicie czy ktoś z Poznania a dokładniej z okolic Starołęka Rataje jedzie na SOS 16 Stycznia ? Mój problem tkwi w tym że nie mam jak dostać się na tor żeby zdjęcia porobić czy ktoś byłby tak miły i mógł mnie zabrać ?? jak coś to moja galeria do wglądu http://picasaweb.google.pl/home?tab=mq
P.S ten link to tak na wszelki wypadek żebyście mogli ocenić czy warto mnie zabierać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum