Auto: Fiat Punto Sporting
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011 Kąkolewo lotnisko
Post z innego forum nie chciało mi się pisać już :
Cytat:
Hello ---> jako, że zebrałem około 10-15 osób chętnych na lotnisko, czyli :
- 1/4 mili z pomiarami czasu
- sporo wiraży na mini kjs itp
- 2km i 200m szeroki pas na wyszalenie się (oprócz tego na 1/4 mili, który jest z drugiej strony)
- mamy też wielki grill na parę kg kiełbasy
- itp
zastanawiam się czy ktoś z HTP by nie reflektował jechać i uczestniczyć w takiej zabawie...
GŁÓWNE ZAŁOŻENIE - WYSZALEĆ SIĘ NA BEZPIECZNYM ASFALCIE I POGANIAĆ NA 1/4 jako, że miasto Poznań dało pupy po całości jeśli chodzi o JAKIEKOWIEK zawody itp.
Stawiam sprawę prosto - koszt wynajęcia lotniska to 3000zł + ekipa pomiarowa 1000zł = 4000zł z pomiarami albo 3000zł bez.
Jadąc w 40 aut mamy po 100zł za CAŁY dzień jazd po lotnisku z pozwoleniem na wszystko ---> myślę, że cena jest MEGA atrakcyjna bo to ledwie jeden mandat za np. nie zapięcie pasów na ulicy
Można też pomyśleć o wypadzie BEZ ekipy pomiarowej i wtedy mamy 3000zł na wszystkich ale sądzę, że warto te parę złociszy dorzucić i mieć jakieś czasy
Z drugiej strony lotniska jest dłuuuga i szeroka prosta gdzie można się fajnie z rolki poganiać ( moje auto tam pod 270km/h bez wielkiego ciśnięcia doszło ) ---> można sobie i taką rywalizację zrobić, ponagrywać filmiki itp fajne opcje.
Z ciekawszych aut byłoby parę 300+ Opli, BMW też jakieś mają przyjechać, możliwe, że i Calibra 600+ no i oczywiście każdy chętny.
PODZIAŁ NA KLASY - zobaczymy kto się zgłosi i pomyślimy czy w ogóle będzie sens się na klasy dzielić ---> piszę tak bo sporo osób jest przeciwna klasom i każdy może sobie sam kogoś/kumpla/odwiecznego rywala dobrać. Najszybsze auto i tak i tak wyłonią fotokomórki ekipy pomiarowej.
NAGRODY - nie przewidujemy - jedziemy tam z chęcią zabawy i porobienia tego co na Niestachwskiej czy Zawadach może się skończyć przy spotkaniu z Panami o smutnych twarzach dość nieciekawie = punkty i mandat.
Jeździć można od rana do wieczora - miejsce - KĄKOLEWO koło Grodziska Wielkopolskiego ---> 55km około od Poznania.
Jeśli ktoś by był chętny to MUSI wpłacić całą kwotę do nas i otrzymuje od nas potwierdzenie wpłaty(prowadzimy ZAREJESTROWANĄ DZIAŁALNOŚĆ tj. warsztat samochodowy i mamy możliwość wystawienia takich kwitów) tak więc NIE MA RYZYKA, ŻE KTOKOLWIEK ZOSTANIE OSZUKANY = jeśli impreza nie dojdzie do skutku każdy otrzyma spowrotem swoje pieniążki
W razie awarii zawsze się jakieś narzędzia znajdą i w ostateczności sztywny hol do Poznania
PROSIŁBYM O JAKIEŚ DEKLARACJE KTO BY CO REFLEKTOWAŁ - CZY SAMO LOTNISKO CZY Z EKIPĄ POMIAROWĄ A JA WTEDY POLICZĘ CHĘTNYCH I PODAM DOKŁADNĄ ILOŚĆ OSÓB BĘDĄCYCH ZA KAŻDĄ Z OPCJI I ZADECYDUJEMY, KTÓRA OPCJA BĘDZIE KORZYSTNIEJSZA ---> WSZYSTKO ZALEŻNE OD ILOŚCI AUT.
ogólnie to jest już 35 aut , pomiar ma być załatwiony za 500zł czyli wychodzi 3500zł za cały dzień co cena na auto wynosi 100zł jeśli ktoś by jeszcze przyjechał oczywiście cena się zmienia, do końca tygodnia jest zbieranie osób a do 3 października zbieranie kasy także pod koniec tygodnia będzie wiadomo ile za wynajęcie wszystkiego będzie i wogóle kto by chciał niech pisze
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011
Cytat:
Mam nadzieję nikt się nie wyłamie.
Piszę jak sprawa wygląda - w miarę prosto nakreślam sytuację bo pierwszy raz coś takiego organizujemy ALE JAK SIĘ POWIEDZIE TO BĘDĄ NASTPNE EVENTY - otóż mamy około 40aut NA RAZIE.
Koszt lotniska to 3000pln i ekipa pomiarowa albo 500pln (jak dostanę jakiś tel do kogoś z PTP) albo 1000pln często obsługująca zloty. Wychodzi 3500-4000PLN do podziału na wszystkich.
WG. MNIE(tylko i wyłącznie mój tok rozumowania i PROSZĘ o sugestie/uwagi) WPŁACAJMY KAŻDY PO 100ZŁ I LECIMY Z KOKSEM ---> JEŚLI ZNAJDĄ SIĘ JESZCZE JACYŚ CHĘTNI TO WPŁACAJĄ RÓWNIEŻ PO 100ZŁ ---> ILOŚĆ UCZESTNIKÓW BĘDZIE ZNANA CHOĆBY PO LIŚCIE CZY POMIARACH NA 1/4 I KAŻDY, ZE SZCZEGÓLNYM NACISKIEM NA SŁOWO KAŻDY OTRZYMA ZWROT NADPŁATY JEŚLI AUT BĘDZIE WIĘCEJ NIŻ 40. TZN. PRZYJEŻDŻA 45 AUT A IMPREZA KOSZTUJE 4000PLN(NAJDROŻSZA OPCJA) CZY 3500PLN(TA Z POMIARAMI PTP) ZOSTAJE NAM 500 LUB 1000PLN, KTÓRE DZIELIMY PO RÓWNO WŚRÓD UCZESTNIKÓW JAKO NADPŁATA. JA TAM PIERDZIELE NA WAS ZARABIAĆ I ZE WSZYSTKIEGO SIĘ ROZLICZĘ ---> MAM NADZIEJĘ, ZĘ NA STACJI BENZYNOWEJ JAK PODJEDZIEMY PÓŹNIEJ TO MNIE NIE ZAYEBIĄ PANIE ZA ROZMIENIANIE KASY, ŻEBY BYŁO KAŻDEMU PO RÓZNO I UCZCIWIE. EW. ZWROT MOŻNA DOSTAĆ PRZELEWEM JAK CUŚ ALE MÓJ BANK KASUJE 1ZŁ ZA PRZELEW I WOLĘ GOTÓWKOWO PO LOTNISKU SIĘ POROZLICZAĆ;)
Propozycje wpłat :
1. najlepsza wg. mnie to osobiście w warsztacie i od razu dostaje się potwierdzenie wpłaty
2. zebrać się w parę osób i podjechać do warztatu(czy w kilku czy po protu jedna osoba jako reprezentant osób xxxxx) i dla każdego z osobna potwierdzenie wpłaty
3. przelew ale osobiście bym nie przelał kasy komuś w ciemno = mogę na allegro zaproszenie wystawić po 1zł a przesyłka 99zł i wtedy nie dość, że ktoś ma moje dane to płaci 100kę i bodajże 5zł za przesyłkę koperty i potwerdzenie leci do niego pocztą poleconym
4. NIE MA OPCJI WPŁAT W DZIEŃ LOTNISKA ---> 3mamy się terminu wpłaty, który ustalimy po spotkaniu z właścicilem lotniska
DO WIDZÓW ---> dużo wiadomości o3małem, że chętni są wjechać i pokibicować itp ---> sądzę, że 30zł za auto nie bedzie złodziejstwem - pójdzie kasa do jednego wora i po prostu będzie na podział( tak jakby kibic startujacmu kierowcy kupił piwko ) czy po prostu wpłacimy te pieniążki na konto i będą szczekać na następny nasz wypad na lotnisko. ---> tu prosze o wypowiedzi i ew.propozycje/pytania ale nie na PW tylko tu bo odpowiadać XX razy na to samo pytanie to bezsens
Jakieś pytania? Sugestie - pisać - jedzieMY tam a nie jadę i każde zdanie się liczy !!
Reasumując w piątek podajemy termin wpłat i JEGO SIĘ BEZWZGLĘDNIE TRZYMAMY.
GDYBY w najgorzym razie część osób się wyłamała i koszt by znaaaacznie podskoczył(osobiście uważam, że 100ka to granica, którą już powoli trzeba przemyśleć) to pieniażki wrócą :
- mogę podwieźć i za okazaniem dowodu wpłaty oddaję
- przelewy - po prostu pójdzie przelew zwrotny
Jednak mimo, że zawsze coś idzie nie tak i się ludzie wykruszają mam nadzieję, że te 40-50aut zbierzemy i pojeździmy. LICŻĘ NA WAS !! !!
ogólnie jest to 15-16 października data do ustalenia
kontakt z organizatorem: gg: 4363005
Wysłany: Sro 14 Wrz, 2011
rychuslu89 napisał/a:
astanawiam się czy ktoś z HTP
To to forum gdzie są sami zapaleńcy civiców którzy dbają o wygląd, a nie o właściwości jezdne?
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011
Cała lista jak co się dopisywać
1. Ja z pomiarami - było 270km 440nm a jest nie wim czy lepiej czy gorzej
2. Koniu c20xe 150km +
3. Młody c20let z pomiarami 250+
4. Darco16v z pomiarami 200km
5. Iwan + minimum 5 aut
11.Sciupok z pomiarami
12- Sleepy z pomiarami crx 1.6 140km 156nm
13. Ziombel
14. Tomek z pomiarami
15. Jacol (z pomiarami) 152km
16. Apol
17. Empe
18. Michal Olej
19. Mały_jżc (tak na 50%, wszystko zależy od terminu.)
20. Ze 4 osoby z CT.PL
24. Maximus z pomiarami
25. Basog Ibiza tdi 220km
26. k64 na 50% bmw turbo 393km 504nm
27. jarek1111 300+
28. Ania Calibra 150km
29. Ania Corsa 115km
30. Elcomo z pomiarami
31. Awsa
32. dibo + pomiar 160hp+
33. Rychu z pomiarami 86KM
34. Dasibe z pomiarami
35. Gawron z pomiarami
36. Żaba z pomiarami
37. Brianoconer - 3-5aut
38. Młody Wlkp 60km
39. Alex z pomiarami (ale tak na 50%, zależy od pracy) 125km tdi?
40. Oskaru 115km
41. Klapek 250km
42. Gucio
43. BartasCabrio 150km?
44. Oktawiusz
45. Bobas
46. Marcin (motor Suzuki 600)
47. Alex z pomiarami (ale tak na 50%, zależy od pracy)
48. Kolega Bartek Corsa C20xe turbo 283km 464nm z pomiarami
49. 85Melon666 - z pomiarami(tak na 80%, zalezy od tego jak zjazd na uczelni przypadnie)
50. Robin Calibra 500+
51. Tom Cruise
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011
Hihi widzę w większości śmietanka forów opli itp
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Wysłany: Sro 28 Wrz, 2011
Osoby, które chcą się jeszcze dopisać PROSZĘ O KONTAKT przez tel.(606 79 26 56) bądź osobiście w warsztacie jeszcze przez MAKSYMALNIE 3DNI włącznie ze zrobieniem opłaty w ciągu tych dni, ponieważ musimy grać czysto wobec właściciela lotniska podając mu PRAWDZIWĄ liczbę aut. Chcemy u3mać dobry kontakt w razie kolejnych spotkań wiosną bądź zimowe szaleństwo jakby były chęci wink.gif.
NA WPŁATY CZEKAMY DO PIĄTKU MAX SOBOTY - w razie jakiś życiowych sytuacji(późna wypłata itp.) proszę o wpłatę zaliczki MINIMUM 40-50% kwoty 100zł w górę + podpisanie dokumentu, że ja XXX legitymujący się dowodem osobistym seria XXX numer XXXXXXX zobowiązuję się do spłaty pozostałej kwoty tj. XXzł do dnia XXX ale nie PÓŹNIEJ NIŻ 5go października ---> stworzymy takie pisemko do podpisania na miejscu w warsztacie.
Każda wpłata będzie w ciągu 6h aktualizowana w tym poście, żebyście mieli podgląd jak Wasz bank pracuje i czy popędzić kumpla np ;P
PŁATNOŚĆ ---> OSOBIŚCIE ---> KSJ SERWIS, PRZEŹMIEROWO, UL. POZNAŃSKA 17, 501 792 015 w razie jakbyście nie mogli znaleźć
PRZELEW ----> podać nick w przelewie np. "WUJEK KAMIL Kąkolewo 1 auto" PKO 17 1020 3583 0000 3902 0051 0552 KAMIL SZOKA
W sumie się nie znamy to dla na prawdę nie ufnych robiących przelewy mogę wystawić na alledrogo jakąś aukcję z "biletem wjazdu" ale zapewniam 100%, że można nam zaufać bo piszemy umowę na firmę(tj. warsztat) i nie zamierzamy mieć nigdy nieprzyjemności za parę zł.
PRZYPOMINAM TAKŻE, ŻE KAŻDY BEZ WYJĄTKU UCZESTNIK EVENTU MUSI PODPISAĆ KRÓTKI REGULAMIN, który generalnie ustosunkowuje go jako pełnoletnią osobę, która bawi się tam i jeździ na własną odpowiedzialność i do nikogo w razie jakiś dziwnych akcji nie ma roszczeń. Niczego nie bierzemy na siebie. Generalnie niczego się nie spodziewamy bo jest tam MEGA BEZPIECZNIE przy zachowaniu jednego kierunku ruchu. Był jeden śmiertelny wypadek tak ale motocykliści jechali na jednym kole na siebie na czołówkę i postanowili się minąć z tej samej strony ---> u nas tego nie ma ---> JEST JEDEN KIERUNEK JAZDY, ponieważ uliczki i dojazdy umożliwiają ominięcie 1/4 czy wyścigów z rolki w celu udania się na inne konkurencje. Postaramy się także o jakieś mapki dla Was.
KONKURENCJE :
---> 1/4 mili z pomiarami
---> wyścigi z rolki (dojeżdżamy w parach do pachołków z prędkością powiedzmy 70km/h i jedziemy aż do następnych pachołków 600m, pierwszy mijający pachołki oczywiście wygrywa i może spokojnie hamować albo pędzić dalej - około 300m przed końcem pasa ustawimy jakieś pachołki a jak zabraknie to auto z boku, żeby każdy wiedział kiedy hamować bo ma na to 300m.
---> sprawnościówka też może być ale nie mamy pojęcia jak ją zrobić - tu pole do popisu dla Was wink.gif
Pomiary zaczną się około 9 rano i będą trwać do około 15-16 godziny.
Rolka około 9 do 15 a potem zwijamy pachołki i można sobie Vmax na szerokim pasie posprawdzać czy podstroić auto.
Sprawnościówka cały dzień, ponieważ nie koliduje z pasami do rolki i 1/4.
Wysłany: Sro 05 Paź, 2011
DATA 15 PAŹDZIERNIK
OK MAMY 35 OSÓB ---> IMPREZA ODBĘDZIE SIĘ ---> MOŻNA ZAMAWIAĆ POGODĘ
Lista uczestników :
1. SCIUPOK - EJ9 to chyba CRX - XXXKM, XXX NM- Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
2. MAXIMUS1919 - Civic - 140HP, XXX NM - Honda Team Poznań
3. TOMEK - Civic Kompressor - 215KM, 2XX NM - Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
4. BARTEK - Corsa Turbo - 280KM, 460NM - nie zrzeszony
5. Kumpel Jacola z jego miasta- Punto 16v - 86KM, 114NM - Honda Team Poznań
6. MLODYPOZNANC20XE - Calibra Turbo - 2/3XXKM, 4/5XX NM - Calibra Team - JEST WPŁATA 100%
7. MLODYPOZNAN - Astra - 60KM, ~100NM - Astra Klub Polska - JEST WPŁATA 100%
8. KONICZYNKA - Calibra 16V - 160KM, 210NM - Calibra Team - JEST WPŁATA 100%
9. DARCO16V - Celica - 202KM, 220NM - Calibra Team
10. KONIUC20XE - Omega albo Calibra - 150KM, 200NM - Calibra Team - JEST 100% WPŁATA
11. OKTAWIUSZ - Spark - 60KM, 80NM - Calibra Team
12. KLAPEK - Vectra Turbo - 250+ ~350NM - Astra Tuning Team
13. MAŁY - Calibra 16v - 150KM, 200NM - Calibra Team
14. MISIAK - Passat TDI - 130KM, 300NM - nie zrzeszony - JEST 100% WPŁATA
15. WUJEK KAMIL - Corsa Turbo - 250KM+ 450NM+ - Calibra Team - JEST 100% WPŁATA
16. BARTASCABRIO - Astra Cabrio - 115KM+ 170NM+ - Astra Klub Polska
17. PAWEŁ - BMW e60 - 218KM, 500NM - nie zrzeszony
18. KRIS - Mondeo - 90KM, 120NM - Astra Klub Polska
19. KRZYCHU - Vectra - 90KM, 130NM - nie zrzeszony
20. GAWRON - Honda - XXXKM, XXXNM - Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
21. ANIA - Corsa 2.0 - 115KM, 170NM - nie zrzeszona
22. KRISMAX - M3 Turbo - 500KM+ 600NM+ - BMW Klub - JEST 100% WPŁATA
23. DUDI - Civic - 90KM, 124NM - Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
24. IVAN - Calibra 8v - 115KM, 170NM - Calibra Team
25. TOMEK - Passat TDI - 105km, 2XXNM - nie zrzeszony
26. ANDI - Calibra 16v - 150KM, 200NM - Calibra Team
27. DIBO - Civic - 160KM+ 200NM?? - Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
28. OSKARU - Calibra 16v - 136KM, XXXNM - Calibra Team - JEST 100% WPŁATA
29. SLEEPY - Honda - XXX KM, XXXNM - Honda Team Poznań
30. AREKPO - Honda Civic? - 90KM, 120NM? - Honda Team Poznań - JEST 100% WPŁATA
31. ALPINISTE - Crx - 185KM, 175NM - Honda Team Poznań
32. MPS666 - Mazda mps - 310KM 450NM - nie zrzezony
33. BOBEREK91 - hmmmm? - XXXKM, XXXNM - nie zrzeszony
34. BASOG - Ibiza tdi - 220KM i pewnie z 500NM - nie zrzeszony - JEST 100% WPŁATA
35. JACOL - Civic - 152KM, XXXNM - Honda Team Poznań
36. ROBIN - Calibra Bi-Turbo - 400KM+, 500NM+ - Calibra Team
Osoby, które chcą się jeszcze dopisać PROSZĘ O KONTAKT przez tel.( 606 79 26 56 ) bądź osobiście w warsztacie jeszcze przez MAKSYMALNIE 3DNI włącznie ze zrobieniem opłaty w ciągu tych dni, ponieważ musimy grać czysto wobec właściciela lotniska podając mu PRAWDZIWĄ liczbę aut. Chcemy u3mać dobry kontakt w razie kolejnych spotkań wiosną bądź zimowe szaleństwo jakby były chęci .
NA WPŁATY CZEKAMY DO PIĄTKU MAX SOBOTY - w razie jakiś życiowych sytuacji(późna wypłata itp.) proszę o wpłatę zaliczki MINIMUM 40-50% kwoty 100zł w górę + podpisanie dokumentu, że ja XXX legitymujący się dowodem osobistym seria XXX numer XXXXXXX zobowiązuję się do spłaty pozostałej kwoty tj. XXzł do dnia XXX ale nie PÓŹNIEJ NIŻ 5go października ---> stworzymy takie pisemko do podpisania na miejscu w warsztacie.
Każda wpłata będzie w ciągu 6h aktualizowana w tym poście, żebyście mieli podgląd jak Wasz bank pracuje i czy popędzić kumpla np ;P
PŁATNOŚĆ ---> OSOBIŚCIE ---> KSJ SERWIS, PRZEŹMIEROWO, UL. POZNAŃSKA 17, 501 792 015 w razie jakbyście nie mogli znaleźć
PRZELEW ----> podać nick w przelewie np. "WUJEK KAMIL Kąkolewo 1 auto" PKO 17 1020 3583 0000 3902 0051 0552 KAMIL SZOKA
W sumie się nie znamy to dla na prawdę nie ufnych robiących przelewy mogę wystawić na alledrogo jakąś aukcję z "biletem wjazdu" ale zapewniam 100%, że można nam zaufać bo piszemy umowę na firmę(tj. warsztat) i nie zamierzamy mieć nigdy nieprzyjemności za parę zł.
PRZYPOMINAM TAKŻE, ŻE KAŻDY BEZ WYJĄTKU UCZESTNIK EVENTU MUSI PODPISAĆ KRÓTKI REGULAMIN, który generalnie ustosunkowuje go jako pełnoletnią osobę, która bawi się tam i jeździ na własną odpowiedzialność i do nikogo w razie jakiś dziwnych akcji nie ma roszczeń. Niczego nie bierzemy na siebie. Generalnie niczego się nie spodziewamy bo jest tam MEGA BEZPIECZNIE przy zachowaniu jednego kierunku ruchu. Był jeden śmiertelny wypadek tak ale motocykliści jechali na jednym kole na siebie na czołówkę i postanowili się minąć z tej samej strony ---> u nas tego nie ma ---> JEST JEDEN KIERUNEK JAZDY, ponieważ uliczki i dojazdy umożliwiają ominięcie 1/4 czy wyścigów z rolki w celu udania się na inne konkurencje. Postaramy się także o jakieś mapki dla Was.
KONKURENCJE :
---> 1/4 mili z pomiarami
---> wyścigi z rolki (dojeżdżamy w parach do pachołków z prędkością powiedzmy 70km/h i jedziemy aż do następnych pachołków 600m, pierwszy mijający pachołki oczywiście wygrywa i może spokojnie hamować albo pędzić dalej - około 300m przed końcem pasa ustawimy jakieś pachołki a jak zabraknie to auto z boku, żeby każdy wiedział kiedy hamować bo ma na to 300m.
---> sprawnościówka też może być ale nie mamy pojęcia jak ją zrobić - tu pole do popisu dla Was
Pomiary zaczną się około 9 rano i będą trwać do około 15-16 godziny.
Rolka około 9 do 15 a potem zwijamy pachołki i można sobie Vmax na szerokim pasie posprawdzać czy podstroić auto.
Sprawnościówka cały dzień, ponieważ nie koliduje z pasami do rolki i 1/4.
Jakieś sugestie/uwagi prosimy pisać tutaj bądź na PW lub GG 4363005.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum