Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 Jakaś impreza w weekend 15-16 Maj ?
Wiem że jest kalendarz, ale nie zawsze jest on zaktualizowany. Czy wie ktoś czy jest organizowana jakaś impreza rajdowa w której można wziąć udział w nadchodzący weekend?
P.S. nie chodzi mi o mistrzostwa Polski tylko o imprezę raczej 'amatorską' typu rallyland, superoes itp itd.
16 maja Stargard Szczeciński KJS Majówka (III Runda Samochodowych Mistrzostw Stargardu).
Próby zlokalizowane na lotnisku Kluczewo (kto pamięta Magnolie sprzed lat ten wie o czym mówię ). W cenie wpisowego: dobra atmosfera,życzliwość organizatora,fajne próby, a na koniec zakończenie nad jeziorem + ognisko z kiełbaskami, bigosem, napojami itd.
Wpisowe:
70 zł
60 zł – dla załogi zrzeszonej w klubach PZM
40 zł – dla załogi zrzeszonej w Automobilklubie Stargardzkim
Tytuł imprezy 'KJS Majówka' wskazuje na słupki i nawroty wokół beczek czy to impreza bardziej jak rallysprint? Ile mniej więcej km do przejechania na ostro i czy jest trening przed próbą?
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Tytuł imprezy 'KJS Majówka' wskazuje na słupki i nawroty wokół beczek czy to impreza bardziej jak rallysprint? Ile mniej więcej km do przejechania na ostro i czy jest trening przed próbą?
Myślę że próby nie są złe ,nawierzchnia jest zróżnicowana i można sobie "szybciej" pośmigać.
Będzie zapoznanie z trasą , natomiast w przyszłym miesiącu w Stargardzie organizowany jest Rallysprint (jak startowałem w zeszłym roku to łączna trasa wynosiła 27 km (na ostro) )
A jeżeli chcesz zaczerpnąć opinii od kogoś innego to zapytaj Tymka (Peugeot 405 4x4) albo chłopaków od srebrnego Subaru (startują regularnie w Poznaniu) oni Tobie powiedzą jak wyglądają imprezy w Stargardzie bywają tam regularnie
16 Maja jest 43 Toruński Rajd Samochodowy I runda Mistrzostw Okręgu Bydgoskiego
szczegóły www.automobilklubtorunski.pl , i o ile się nie mylę to Wiślak organizuje Skierniewice.
Toruń to typowy KJS, trasy pewnie z lat poprzednich czyli poligon, rally cross, i wiele innych, sędziowałem tam dwa lata temu wtedy to był PPAiK, zawodnicy z tego co pamiętam byli zadowoleni, organizatorzy ci sami co od Rajdu Brodnickiego.
A co do Skierniewic, nie startowałem ale zawsze słyszałem dużo dobrych opinii, u Wiślaka jedzie się bez stresu, żadnych PKC tak że masz czas na obejście trasy, zmianę opon itp. atmosfera piknikowa, pełen luz.
Toruń to typowy KJS, trasy pewnie z lat poprzednich czyli poligon, rally cross, i wiele innych, sędziowałem tam dwa lata temu wtedy to był PPAiK, zawodnicy z tego co pamiętam byli zadowoleni
byli zadowoleni, dopóki był rundą PPAiK, teraz juz zszedł na psy....
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum