A, zapomiałem jeszcze napisać, że jak ktoś chce swój przejazd, to prosze pisać na maila pejzik@gmail.com . Prosze podawać nr załogi i marke samochodu, to pomoże mi w szukaniu. Ogólnie w klipie wykorzystałem 2/3 materiału, a więc sporo przejazdów jeszcze zostało .Pytajcie - może się załapaliście .
Pozdr.
_________________ Nie ma zwycięstwa bez walki, żeby zwyciężać trzeba walczyć.
Tym razem starowałem Seatem Arosa (siostry) lecz juz na próbach okazało się, że czasem zapala i miga czerwona lampka ciśnienia oleju (gasła po zgaszeniu i zapaleniu silnika) Dwa przejazdy i auto straciło moc Wtedy zabrałem na tor moje cywilne autko Seata Ibize TDI lecz nie jechałem do końca.
Sorki za przedwczesny start z białą Imprezą ale i tak była dużo lepsza
tylko jak to powiedzieć siostrze ze zapala się czerwona lampka i nie ma mocyw jej aucie ??
Kolego od Imprezy GT na PCT 09477 - Jeśli masz na tym forum konto, to skrobnij do mnie na PW. Mam kilka zdjęć Twojego autka z ulicy, gdzieś tak z wakacji zeszłego roku.
A ogólnie widzę, że warunki do zdjęć mieliście całkiem znośne...brak ostrego słońca, raczej równomiernie rozproszone światło - nic tylko panningować na 1/40-1/60...
Do tych wyników na mecie potrzebna byłaby zrzuta na jakieś 2 km kabla chyba, że dałoby radę radiowo, to byłoby naprawdę super!
Może przy innej konfiguracji, gdybyśmy mieli mety obu odcinków blisko siebie ... byłaby super sprawa!
Małe spostrzeżenie - jechałem na identycznych oponach (letnich), co dwa tygodnie wcześniej, a przyczepność tym razem gruuubo lepsza mimo braku słońca i raczej niższej temperatury powietrza... pewnie gleba zdążyła odmarznąć, ciekawe, że dało się wyczuć różnicę
Auto: EVO IX
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010
ZDRÓWKA DLA AGNIESS . OES SUPER . Zgodze się z sugestią Herbiego co do jak nazwał kiszek - mniejsze auta a nie zawsze słabsze miały tam większe szanse. Super propozycja z wynikami przy następnym starcie. Jak się trzeba na kabel zrzucić - to myślę że niech organizatorzy przedstawią kwotę i na pewno znajdzie się kilku chętnych do zasponsorowania- ja się piszę . Padła propozycja organizatorów o być może OES-sie w czerwcu . Byłoby SUPER . Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Naprawdę jestem pod wrażeniem tego Superoesu. Start równoległy bardzo fajny i widowiskowy. Kilka miejsc bardzo ciasnych, na przełamanie , kilka szybkich partii, fajnie ustawione depo, no i te opony przed kartingiem mega ciasno. Szkoda, że jak już wcześniej wspomnieliście monitor z wynikami nie stał przy starcie. Pewnie jakby nie było problemu technicznego to by stał. Przecinka dojazdówki przez trasę odcinka dzięki obsłudze bez problemu. Małym minusem były rozwalone szykany, im później tym gorzej. Pierwsza szykana po starcie na prawym torze była z czasem dużo szersza przez co szybsza co wpływało na odbiór wsród kibiców. (pozrdawiam Pana z czarno żółtej megane, pierwsza nagroda za najdalej latające opony ). Brawo dla organizatorów, powtórzę często używane zdanie na tym forum: każdy superoes jest lepszy od poprzedniego!!! Tak trzymać!!! Pozdrawiam
troszkę popstrykałem wam fotek i w końcu udało mi się wrzucić, są prawie wszystkie bo część nie nadawała się do publikacji, choć te nie są za cudowne, jak by ktoś chciał w lepszej rozdzielczości to napisać to podeśle w miarę możliwości
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
@huzar105
Po pierwsze, to tak nie powinno się wrzucać takiej ilości fotek. Dobra do tego jest picassa (masz 1GB miejsca na servie)
Po drugie, jeśli chcesz robić zdjęcia w trybie "Sport", to nie możesz łapać ostrości na drzewka i czekać aż auto wjedzie w kadr. W czasie łapania ostrości jak i robienia zdjęcia cały czas powinieneś mieć punkt ostrości wycelowany w auto. Wtedy uzyskuje się najlepsze efekty(ostre auto, rozmazane tło). Ponadto w trybie Sport powinno być dobre światło, ale na to nie zawsze mamy wpływ. Tyle od amatora, ale chyba mam nieco racji
Dzięki tatusiu, robiłem zdjęcia bo robiłem, nawet ich nie obrabiałem. Nie startowałem to stwierdziłem, że coś cyknę, bo wiem jaka jest radość nawet z jednego własnego zdjęcia z wyścigów. Nie rozumiem tych komentarzy komuś się nie podoba to niech zarzuci na mnie ignora i będzie lepiej dla 2 stron. Zdjęcia specjalnie wrzuciłem w takiej formie na forum. Kadrowanie zdjęć również jest naumyślne. Zdjęcia robiłem w trybie sport z funkcją seria. Żeby było ich jak najwięcej.
Ogólnie zaraz się obrażę i przestane się udzielać na forum
Nie obrażaj się, wszyscy doceniają, że ktokolwiek przyjeżdża i robi zdjęcia, tak więc nawet osobiście podziękuję chociaż mnie nawet chyba nie ma na nich. Choć zdjęcia w takiej formie na forum są niezbyt mile widziane - stronka wtedy długo się ładuje i ktoś kto skupia się na treści wypowiedzi musi czekać i co chwilę przewijać stronę bo zdjęcia cały czas się ładują. To naprawdę irytujące.
Co do uwag Barta o samym fotografowaniu - na pewno nie miał na celu Ci "pojechac" tylko wskazać jak sobie ewentualnie radzić ze zdjęciami "w ruchu"
huzar105 napisał/a:
Marko napisał/a:
api napisał/a:
chyba, że dałoby radę radiowo, to byłoby naprawdę super!
Nie jestem pewien, czy to by zdało egzamin infrastruktura toru jest silnie zalesiona co nie sprzyja rozchodzeniu się fali radiowych. Najlepszą metodą było by wkopanie uniwersalnego przewodu w ziemie i w strategicznych pkt toru porobić przyłącza. Tylko chyba na to już za późno.
Generalnie oba rozwiązania które podajecie są strasznie drogie. Wg mnie jedną z opcji jest infrastruktura wifi w strategicznych miejscach - Tylko że tu faktycznie byłoby wiele miejsc gdzie sieć by nie sięgała - a zrobić tak by sięgała byłoby też drogie. Możnaby postawić nadajnik w dobrym miejscu i zastosować anteny kierunkowe do komunikacji z punktów pomiarowych.
Albo coś w ogóle taniego w zorganizowaniu, ale troszkę droższego w używaniu - choć myślę, że aż takie drogie by nie było - oprzeć komunikację na infrastrukturze GSM - poprzez internet - tym samym możnaby nawet puścić wyniki On-line
Myślę, że to ostatnie rozwiązanie jest całkiem realne:) Tym bardziej, że sędziowie w autach mają laptopy - wystarczy mieć dostęp do neta przez GSM i odpowiednie rozwiązanie by wyniki od razu były aktualizowane na stronie i wszystko śmiga:)
Choć łatwo powiedzieć/napisać...
Co do SOSu jeszcze się wypowiem, ale było ekstra:) Dla mnie to szczególny OES - pierwsze podium.
Plusy i minusy nastąpią niebawem:)
To i ja coś napiszę. Superoes zaje... i nie psuje mi tego nawet fakt że zakończyłem rywalizacje na 200m przed końcem ostatniej próby !!! No niestety przekonaliśmy się że niewielka ilość paliwa w baku + długi i ostry zakręt = sami wiecie co... Zanim wszystko się odpowietrzyło było już po zabawie . Szkoda bo jak sobie policzyłem czasy to było by 2 -gie miejsce w gr. N (lub 3 gdyby M.Czubie też się noga nie powinęła).
Gratuluje wszystkim co dojechali.
_________________ WRC - Wciąż Reperuję Cinquecento
To i ja coś napiszę. Superoes zaje... i nie psuje mi tego nawet fakt że zakończyłem rywalizacje na 200m przed końcem ostatniej próby !!! No niestety przekonaliśmy się że niewielka ilość paliwa w baku + długi i ostry zakręt = sami wiecie co... Zanim wszystko się odpowietrzyło było już po zabawie . Szkoda bo jak sobie policzyłem czasy to było by 2 -gie miejsce w gr. N (lub 3 gdyby M.Czubie też się noga nie powinęła).
Gratuluje wszystkim co dojechali.
Z tego co pamiętam nie ma w regulaminie dyskwalifikacji za wyjście z pojazdu na odcinku.
Ja bym próbował dopchać auto jak w 2 jechaliście
trzeba było by pchać po torze i przez ostatnią szykanę w czasie jazdy innych zawodników. 1000/60 =~ 16min. impreza się skończyła 15 min po naszej awarii więc na jedno wyszło.
Z tymi 200m to tak tylko strzeliłem. Zatrzymaliśmy się przed szatanem więc pewnie było z 300 może 350 - - w każdym razie w perspektywie całej imprezy bardzo blisko.
_________________ WRC - Wciąż Reperuję Cinquecento
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum