Jak ktoś nie chce się wychylać że to zrobił wystarczy że podjedzie do sędziego i bedzie rżnął głupa "Bo ktoś tam panie sędzio przewrócił szykane, ale to naprawdę nie bylem ja" to sędzia zgłosi to na trase...
Jeżeli sędzia zauważył takie zdarzenie to kara była dodawana.
Wszystko ok tylko według mnie nie może być tak, że jak sędzia zauważy to jeden ma karę , a drugi nie ma, bo nie zauważył. To wypacza wyniki. Trzeba zrobić tak , że albo nikogo nie karamy, bo niestety nie możemy tego w 100% kontrolować, albo kontrolujemy wszystkich i kary są uczciwie nadawane. W takiej sytuacji jak ty piszesz to jest to krzywdzące dla tych co chcą jechać bez potrąceń, ale wolniej. Pewnie, że można ryzykować i iść na żyletki, ale jeżeli tak jest to powinny być konsekwencję.
Myślę , że dobrym pomysłem na uniknięcie potrąceń będzie w prowadzenie większej ilości szykan pojedyńczych (parę razy były w poprzednich el.), a nie tak jak jest teraz podwójnych, bo osiągniecie zamierzony cel czyli zwolnienie zawodników, a jednocześnie zmniejszy się ryzyko wywrócenia szykany, bo większość wywróconych elementów to ten 3 fragment.
Auto: Renault Clio
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Agniess...... Zajefajne zdjęcia!!Muszę je trzymać w ukryciu.Co by się żona nie dowiedziała jak Clio barierki otwierało;)
Oczywiście zgadzam się z przedmówcami co do karania.Jeśli błąd popełniłem to się liczę z karą.Ale równą dla wszystkich.
_________________ Obróbka Mechaniczna Elementów Metalowych
Krańcowa 55
Przeźmierowo
Auto: Renault Clio
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010
Śladów wielkich nie ma.Pasta polerska załatwiła sprawę.Ale nie martwiłem się później o tył.Po umyciu okazało się że bokiem również zahaczyłem o beczki czy cuś.I tego pasta nie ukryła.Życie:)
Życzę rychłego powrotu do zdrowia Agniess!
_________________ Obróbka Mechaniczna Elementów Metalowych
Krańcowa 55
Przeźmierowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum