Pogoda dopisała - słońce, ciepło - świetnie. Miejscówka tym razem była inna i chyba dobrze.
Organizacyjnie - rewelka. Na każdym zakręcie zabezpieczenie / sędzia, przy szykanach sędziowie, każdy miał radio i czerwoną flagę, w razie "W" od razu można było wszystkich powiadomić. Do tego oprawa medialna, ciepłe jadło dla załogi (kierowca+pilot), muzyczka, spiker, kibice, atmosferka bardzo fajna.
Sama trasa - najlepsi mieli czasy około 115 sekund. Na pewno nie był to szczyt długości, ale można było się rozpędzić. Pomimo sporej ilości bramek, szykan, kilku nawrotów - odcinałem dwójkę (70km/h), myślę, że zwycięzcy generalki mieli około 90km/h, więc o słupkolandii mówić nie można, tym bardziej, że "szykana" do przejechania raczej na dwójce, a nawroty szerokie.
Brawa dla organizatorów za podjęcie decyzji o zrobieniu 4-tego przejazdu (bo był czas). To się nazywa zdrowe podejście.
Podobało mi się również jasno powiedziane, na jakiej zasadzie są liczone kary (słupki). Za dotknięcie słupka (opon) nie ma kary, za przesunięcie poza obrys lub przewrócenie jest.
W sumie zamiast trzech przejazdów zrobione zostały cztery, tradycyjnie jeden najgorszy nie był liczony.
Mnie się podobało, na pewno jeszcze się pojawię
Podziękowania dla Organizatorów, za to, że im się chciało i do zobaczenia na następnym Oesie w Ostrowie.
Poniżej kilka fotek i filmik sklecony na szybko z mojego przejazdu
25 lipca i będzie w tym samym miejscu co poprzedni czyli na Al. Solidarności dla zorientowanych "kozi borek". Niebawem powinny być szczegóły na naszej stronie i lista zgłoszeń ale tutaj też pewnie się pojawi:)
Będą 3 nawroty b. szerokie a długość odcinka około 1,7 km po czystym asfalcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum