23 kwietnia na Toruńskim Poligonie odbędzie się II runda RSMT - Rajd Samochodowy "MINI-MAX" "Truck Gigant ~ CUP`06". Impreza samochodowa będzie się składać z 8 prób sportowych oraz na zakończenie „SUPER OES” jechany dwukrotnie który nie będzie wliczany do klasyfikacji rajdu. Start rajdu o godzinie 9:00
Impreza jak najbardziej godna polecenia, proby identyczne jak w zime i te same co rok temu na Rajdzie Torunskim (ale jechane "pod prad"). Nawierzchnia: beton, ani jednego pacholka, lotne mety, fajny klimat
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2006
pavel napisał/a:
Nawierzchnia: beton, ani jednego pacholka...
Zimą były dwa nawroty chyba na pachołkach A tak serio, to strasznie jestem ciekaw jak to się jedzie na normalnej nawierzchni (czyt. nie śnieżnej). Crusher, goń sponsorów
_________________ "Na pewnym etapie wszystko się wyciąga gazem." Holek
"POSTRAWIAM WYSZYSTKICH POLAKOW" Papa
bizer [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2006
co wy gadacie
rajd asfaltowy na POLIGONIE a nie na LOTNISKU gdzie były szutry, hopki, mega dziury itp.
sam asfalt, w miare równo, bez zadnych dołów, próby fajne nawet, gzdieś mkaiłem schematy , musze poszukać.
polecam te zawody
no wiesz... w zimie to byly dziury ze az plomby wypadaly, zlamalem sobie sprezyne w astrze, a wszystko wytrzeslo sie jak na torze do testowania zawieszenia. nie mowie ze wszedzie, ale byly takie kawalki ze strach sie bac... moze tylko tak sie snieg ubil czy cos, w kazdym razie momentami byly bardzo nieprzyjemnie dziury. Ale ogolnie radzik super, proby ekstra, takie naturalne, pacholki tylko na nawrotach
Czyli wszystkie odcinki beda asfaltowe?
Duzo dziur?
Mozna jechac bez plyty? (dosc niski zawias)
Czemu "Dopuszcza się udział bez pilota."? U mnie bardzo duze znaczenie ma czy jade z pilotem czy bez wiec troche mnie martwi taki zapis bo zawsze jezdze z pilotem
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2006
Chyba dlatego, że na tym rajdzie (przynajmniej zimą, nie wiem czy teraz to tak samo wygląda) raczej się nie zgubisz, nie ma pachołków, tylko droga. Jak ktoś ma minimalny zmysł orientacji to przejedzie bez pilota Ale moim zdaniem pilot sie przydać może - chociażby na "kaloryferze" i do ostrzegania w niektórych miejscach. Ale jechać bez się da, to po co mają zabraniać
Czemu "Dopuszcza się udział bez pilota."? U mnie bardzo duze znaczenie ma czy jade z pilotem czy bez wiec troche mnie martwi taki zapis bo zawsze jezdze z pilotem
Dembol to taki uklon w strone dosc licznych w okolicy kierowcow z MPRC ktorzy nie maja nawet fotela po prawej a pozatym jak SAL napisal nie sposob sie tam zgubic. Co do trasy to jest ona bardzo intuicyjna- nawet 2xkaloryfer jedzie sie jakos prosto i latwo. Jezeli ktos wybiera sie na Rajd Torunski (V runda PPAiK) w maju to jest to niepowtarzalna okazja do obycia sie z trasa, bo jak sadze 1/2 rajdu odbedzie sie wlasnie na "torze poligon", nastepna 1/3 na torze RC i reszta gdzies tam w terenie. Mnie na Minimax ciagnie jego magiczny i niepowtarzalny klimat, w marcu np. byl Georges Achard z MPRC i Ariel Piotrowski z PPZM a w grudniu oprocz nich tez Marcin Gagacki z RSMP oraz Marcin Wicik- vce mistrz Polski w kl. 4 MPRC.
Wiec Dembol- odcierpiales siedzenie w domu podczas Rajdu Magnolii wiec teraz przyjezdzaj z pilotka na Minimaxa.
aaaa i jeszcze jedno- to nie jest kjs a namiastka prawdziwego rajdu wiec pokazujemy sie publicznosci w miare mozliwosci w strojach rajdowych.
W razie czego deklaruje sie odpowiedziec na kazde pytanie dotyczace tego rajdu.
A tak na marginesie to po awarii na Magnolii (Kluczewo OS6) mam wyjety i rozebrany silnik i dopiero w srode/czwartek bedzie zlozony (nowe wszystkie panewki, pierscienie tlokowe, korbowody, turbosprezarka) i wstawiony i do niedzieli musze go dotrzec. Tak na dobra sprawe nie wiem czy sie wyrobie.
A tak na marginesie to po awarii na Magnolii (Kluczewo OS6) mam wyjety i rozebrany silnik i dopiero w srode/czwartek bedzie zlozony (nowe wszystkie panewki, pierscienie tlokowe, korbowody, turbosprezarka) i wstawiony i do niedzieli musze go dotrzec. Tak na dobra sprawe nie wiem czy sie wyrobie.
pozdrawiam
pavel race&rally
Coś masz pechowy ten sezon. A wydawałoby się że te 1.8vweja są bardziej wytrzymałe..
aaaa i jeszcze jedno- to nie jest kjs a namiastka prawdziwego rajdu wiec pokazujemy sie publicznosci w miare mozliwosci w strojach rajdowych.
yyyyh? w sensie ze co? bo najbardziej rajdowym elementem mojego ubioru jest kask motocyklowy i to w dodatku pozyczony od Kuby (ktoremu chcialbym serdecznie podziekowac za pozyczenie bo juz 2x w nim jechalem)
a moze ma ktos aktualne fotki jak to tam wyglada teraz? byloby fajnie...
_________________ --
AMT [Usunięty]
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006
carcrusher napisał/a:
no własnie i może ktoś da znać jak tam teraz wygląda i jakie są szanse na całe zawieszenie po tej imprezce ?
no własnie i może ktoś da znać jak tam teraz wygląda i jakie są szanse na całe zawieszenie po tej imprezce ?
teren jest raczej rowny i nie ma strachu o zawieszenie ale..... Bizer do dzieła- dawaj aktualne fotki
_________________ pavel
race&rally
bizer [Usunięty]
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2006
panowie i panie płyta na minimaxie to zbedny balast, naprawde
zgubic tam sie nie da bo proby sa tak proste ze malpa by pojechała po 2 godzinach trenowania- tak mówi regulamin - od 7 już można upalac
Cytat:
marcu np. byl Georges Achard z MPRC i Ariel Piotrowski z PPZM a w grudniu oprocz nich tez Marcin Gagacki z RSMP oraz Marcin Wicik- vce mistrz Polski w kl. 4 MPRC.
bytł też mistrz okregu bydgoskiego w klasie 1
no to porobie fotki, chcecie najwieksze dziury an trasie, piach na zakretach, start/meta czy moze panie które tam czasami spacerują z pieskami
co by tu jeszcze acha jak ktoś ma problem to aj też chetnie pomoge,odpowiem bo tak jak mówi paveltam też są odcinki z eliminacji PPAiK wiec okazja do obaczjenia drogi. choćby dlatego warto przyjechac
dają też kiełbasy za darmo i chlebek i ognisko jest
zawsze też nastrojowa muza płynęła z głośników a DJ sied\ział w pieknym polonezie-borewiczu
Kilka fotek, które znalazły się na moim aparacie (nie ja robiłem).
Krótkie podsumowanie - GTi znowu full service, trzy wazony za II miejsce w generalce, klasie i Super OS (o ile się nie mylę). Piotrek & drugi Piotrek wazonik za drugie w klasie A w Audi się zbił halogen i kamerzyści przed nami uciekali, dlatego wyniku nie skomentuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum