Auto: w marzeniach
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 II runda AB CUP i BMW-Challenge (24.04.2010)
Wszystkich wymagających zawodników oraz wszystkich kierowców posiadających sprawnie technicznie samochód i kask zapraszamy na II rundę niepowtarzalnego w Polsce Rallyspintu, która odbędzie się 24. kwietnia w Bednarach niedaleko Poznania (lotnisko firmy "Test i Trening" z udziałem Sobiesława Zasady).
Po spotkaniu delegacji Automobilklubu Bydgoskiego z przewodniczącym GKSS PZM i szybkim wprowadzeniu najważniejszych zmian w regulaminie popularnego sportu samochodowego informujemy, iż dla dobra przyszłej współpracy służącej wprowadzeniu kolejnych pozytywnych zmian w popularnym sporcie samochodowym w naszym kraju zdecydowaliśmy się zorganizować imprezę z wizą PZM (wiza została już przyznana).
Planujemy 3 długie próby przejeżdżane 4-krotnie (1 przejazd bez pomiaru czasu, długość taka sama jak w 2009r., dla urozmaicenia próby zostaną ułożone w nowej konfiguracji). Dodatkowo od 08.30 do 10.30 przed jazdą na czas będzie można dowoli jeździć na przygotowanym odcinku.
Jak zwykle pomiar czasu zostanie przeprowadzony za pomocą kostek (chip) umieszczonych w każdym samochodzie. Wyniki live na www.motoresults.pl.
Wpisowe w wysokości 199zł płatne jest w dniu imprezy. Wypełnione elektronicznie zgłoszenia należy przesyłać do dnia 22. kwietnia na adres: biuro@ab.bydgoszcz.pl
Harmonogram:
8:00 – 9:00 - przyjmowanie zgłoszeń
8:00 – 9:15 - BR
8:30 – 10:30 - zapoznanie z trasą
10:45 - odprawa z uczestnikami
11:00 - start pierwszego zawodnika do I próby
ok. 17: 00 - zakończenie
15 minut po przyjeździe na metę ostatniego uczestnika nastąpi ogłoszenie wyników prowizorycznych, a po dalszych 15 minutach wręczenie nagród honorowych.
Oczywiście, że startuję )) W Ułężu byłem po raz pierwszy i po mimo kiepskiej pogody było baaardzo fajnie, odcinki długie, wymagające i mega szybkie Już wysłałem moje zgłoszenie. Zapraszam innych zawodników z forum.
"coś bezawaryjnego, mało palącego, z tanimi częściami, coś fajnego "
- takie były założenia, a w praktyce:
" coś mało konkurencyjnego, dużo palącego, z drogimi częściami, i z czego wszyscy będą się śmiać (obowiązkowo tradycja po Suzuki)"
Nissan Sunny N14 80 koni
będziesz api na Bednarach?
80 kucy to 1.4? Pamiętam 90 KM z gaźnikowego 1.6 w 100NX ale to chyba nie to masz? W serii toto się w ogóle nie prowadziło, dużo pracy przed Tobą, no ale może kiedyś zbudujesz z tego GTR-a? Zawsze ciekawiej niż kolejne cento. No i miło będzie znów Ciebie zobaczyć.
W terminie Bednar planuje silnik rozbierać, ale jak nie zdążę, to możliwe, że się jednak pojawię.
chwila chwila -> ten z avatara to taki niedościgniony cel GTiR, na razie walczę z Rudą (chociaż do Hultaja jeszcze mi daleko heh) jak zawalczę to pomyślimy o malowaniu. Opiszę kilka słów jak mechanik skończy to co ma skończyć i będzie co pokazać
narazie jest ok 50 zgłoszeń (lista na www.abcup.pl), przed chwila dostałem info, iż mimo Rajdu Elmot w tym samym terminie wybiera się do nas ekipa z Wrocławia z Kacprem Puszkielem (RSMP) na czele, dojdzie jeszcze 5-10 zgloszen w bmw-challenge, Subarakow jest tyle ze chyba jakis puchar by sie specjalny przydal, kolega Ferdek swoim potworem sie pojawi walka o pudlo w kazdej klasie bedzie ostra
_________________ Automobilklub Bydgoski Race&Rally Team
Misza z tego co się orientuję to nie ma problemu z poruszaniem się po terenie ale od razu mówię jest a czymkolwiek trochę można się nachodzić wiem z doświadczenia Ale najlepiej będzie jak wypowie się organizator Pozdrawiam i zgłaszam swoją obecność jako fotoamator, widząc listę załóg na pewno będzie spora galeria
Auto: w marzeniach
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010
Misza napisał/a:
A jak będzie wyglądała możliwość wjazdu i poruszania się po obiekcie jako widz/fotoreporter/kiełbaskożerca?
Zapraszamy Widzowie, fotoreporteży zawsze mile widziani Jest to spory teren, więc jedynie może być problem z przemieszczaniem się, trzeba się nachodzić Ale jak ja dałam radę to Ty też dasz Do zobaczenia!
A jak będzie wyglądała możliwość wjazdu i poruszania się po obiekcie jako widz/fotoreporter/kiełbaskożerca?
Zapraszamy Widzowie, fotoreporteży zawsze mile widziani Jest to spory teren, więc jedynie może być problem z przemieszczaniem się, trzeba się nachodzić Ale jak ja dałam radę to Ty też dasz Do zobaczenia!
Spoko, teren znam, bardziej chodziło mi o ograniczenia wjazdu i poruszania się
Witam wszystkich. W związku z tym iż będzie to mój pierwszy start mam dla was troszkę pytań:
Regulaminu nie mogę pobrać bo wyskakuje brak strony.
Czy numer startowy trzeba mieć własny czy każdemu jest przydzielany? co wpisać w zgłoszeniu?
Co mi jeszcze będzie potrzebne oprócz kasku i samochodu?
Na miejscu jest jakieś zaplecze gastronomiczne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum