Wspólny wyjazd w sobote rano z Poznania?
Wyjazd 7:00
Stacja BP przy rondzie Rataje?
Lista:
1. Kooloo
2.MJ
p.s. kolas, a po mnie kto przyjedzie?!;p
proponuje gdzieś na wylocie z Pnia, żeby się co niektórzy nie musieli cofać, może stacja Orlen? na trasie Katowickiej po prawej?
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Kolejny raz chłopaki dali czadu. Oprawa medialna przejdzie do historii. Próby jak próby - mi się podobały komuś nie grunt, że bez pachołków.
Biorąc pod uwagę, że jechałem nie swoim autem to wynik w połowie klasy uważam za duży sukces. Nie obyło się bez małych przygód ale reflektor i lusterko to nie dramat tym bardziej , że nie moje I co to była za klasa - na 49 załóg 20 w drugiej klasie z malcem 1,2 i hondą z 220 konnym wanklem.
A może ktoś jeszcze zna miasto w którym da się zreanimować zawieszenie w Subaru Impreza w nocy z sobotę na niedzielę ? W Pleszewie się da i to tak, że auto wjechało na 3 w klasie i 3 w generalce.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Super, naprawde dali czadu z organizacja, trasy calkiem fajne, dobrze, ze nie byly nadmiernie zakrecone. W klasie 3 godna rywalizacja, dla naszej zalogi najwazniejsze bylo ukonczyc i plan zostal zrealizowany a przy okazji 3 w klasie i 7 w generalce wiec bylo z czego sie cieszyc. No i pierwszy raz bralem udzial w oblewaniu szampanami - w sumie zajebista chwila.
Calej ekipie dziekuje za super zabawe!!
Kolas szykuj sie na YTP )
Zak nie pij tyle bo potem wynikow nie ma...
Marysia pij wiecej bo za dobrze dyktujesz Marcinowi...
Pozdro MJ
Impreza bardzo fajnie zorganizowana.
Agniess i Krzysztof wielki dzięki za atmosferę, było naprawdę miło robić z wami fotki. Pozdrawiam. do następnego spotkania.
Coś mało komentarzy po imprezie. Nikt nie ma nic do powiedzenia na temat rajdu, a także wypadku z prologu?? I jak to wyglądało z tym prologiem, widziałem na onbordzie u Szczepaniaka, że jechali bez pomiaru czasu??
_________________ Podziwiam ludzi którym się chce czytać regulaminy.
W TVN Turbo dzisiaj w Raporcie relacja z imprezy. Ja się załapałem
Co do prologu - była kolizja, na szczęście nic się poważnego nikomu nie stało a przy okazji było wesoło jak dwie karetki się tryknęły. Wina ewidentnie kierowcy - za szybko po wyjściu z szykany i w efekcie nie zapanował nad autem. Czas nie był mierzony bo z założenia miała to być jazda dla kibiców - widowiskowa ale nie szybka. Jak zwykle bywa znalazło się paru szybkich ale i takich co kręcili bączki ku uciesze zgromadzonych.
Impreza gruba, próby nie najgorsze no i oprawa bajka. Prolog rewelka, szkoda że nie szło usunąć tych ludzi i jechać na czas.
Co do prologu to nie sądze żeby to była wina kierowcy bo prolog miał czasy mierzone...do kolizji a więc z tą winą i odpowiedzialnością za zdarzenie polemizowałbym. Hołek miał wręczyć puchar za najlepszy czas prologu. Głupia sprawa że tak wyszło ale znam się z organizatorami i z Arturem i nie zabieram więcej głosu
Szczerze mówiąc na odprawie propozycję porównania czasu między zawodnikami a Hołkiem na prologu przyjąłem raczej z przymrużeniem oka ale faktycznie była sugestia żeby mierzyć czas. A że był mierzony to się tu dowiedziałem . Za dużo się nie namierzyli bo to chyba pierwszy zawodnik nie wyrobił i niestety z tego co słyszałem poniesie jakieś prawne konsekwencje.
Stało się a nauka na przyszłość - albo nie robić ulicznych albo ... co ? Bo o zapanowaniu nad zawodnikami możemy zapomnieć a z drugiej strony jest to niewątpliwie atrakcja dla kibiców, mediów i argument dla potencjalnych sponsorów.
Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010
DeZ napisał/a:
z tego co słyszałem poniesie jakieś prawne konsekwencje
Mam nadzieje że napisałeś to przez pomyłkę. Dez jesteś organizatorem wielu imprez i pownieneś wiedziec ze jak auto wjeżdża w widzów to oznacza że nie powinno ich tam byc.
Ponieważ zostałem wywołany do tablicy to napiszę parę słów od siebie odnośnie kolizji na prologu, której ja byłem sprawcą.
Na samym początku chciałem przede wszystkim oficjalnie przeprosić wszystkich organizatorów z Michałem Kuleszą na czele za nieprzyjemności i kłopoty, które są konsekwencją kolizji spowodowanej moją jazdą. Mam ogromną nadzieje, że skutki tego zdarzenia będą jak najmniejsze zarówno teraz jak i w przyszłości.
Nie zamierzam " DeZ " wdawać się z Tobą w polemikę na temat "winy" ponieważ jest to sprawa pomiędzy mną a organizatorami, którą wydaje mi będziemy potrafili skutecznie załatwić. Proszę Cię tylko nie wskazuj winnego zbyt pochopnie.
Co do samego zdarzenia dla mnie najważniejsze jest, że nikt poważniej nie ucierpiał. Nie chcę się tutaj na forum tłumaczyć dlaczego do niego doszło... , co by było gdyby itd. Myślę, że organizowanie odcinków ulicznych jest potrzebne i możliwe do wykonania należy jedynie zachować odpowiednie środki bezpieczeństwa.
_________________ .... prosta zaczyna się na początku zakrętu ....
Rajd bardzo ciekawy, super lokalizacja bazy - rynek, próby fajne bardzo zróżnicowane, faworyzowały załogi z oponami na różne nawierchnie, nie liczono kar za spóźnienia i potrącenia beczek, ten kto ryzykował i przebrał opony miał lepsze czasy. Super pogoda, oprawa. Pierwszy rajd na którym byłem na mecie po dwóch pętlach na mecie chwilę po 13-tej! Pozdrawiam wszystkich kibiców, którzy tak licznie przyszli na odcinki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum