Jak dla mnie jeśli auto na rajdzie wjeżdża w kibiców to nigdy nie jest winą kierowcy, albo złe zabezpieczenie albo kibice stali tam gdzie nie powinni. Co do tego czy jechał za szybko to w odniesieniu do rajdu jakieś dziwne stwierdzenie bo chyba nie można za szybko, tym bardziej, że hołek miał wręczać jakiś puchar. Ale tutaj to też jakieś sprzeczności widzę, bo jedni mówią, że nie liczono czasów, a inni że miał być puchar??
_________________ Podziwiam ludzi którym się chce czytać regulaminy.
Cały ten rajd był pełen sprzecznych informacji dla zawodników, na odprawie było powiedziane że czas będzie mierzony i będzie można się porównać z Hołkiem.... Jest wielu świadków, między innymi Dez...
Nie rozimiem dlaczego szukacie dziury w całym. Impreza rewelka nigdy nie byłem na kjsie z taka oprawa. gratki dla organizatorów. Dzis o 20.55 relacja z rajdu w Autosporcie na TVN turbo pozdro
Olek - serdecznie przepraszam jeśli się zapędziłem w osądach ale taki był finał krótkiej rozmowy z policją.
Niestety przy takich incydentach (ranni) policja musi wskazać "winnego" (specjalnie w "" żeby nie było) bo zaraz by się okazało, że tuszują sprawę a świadków sporo tam stało. Czy to będziesz Ty czy organizator tego niestety nie wiem. Niestety również dla tego, że jako organizator podobnych imprez bladego pojęcia nie mam czego miał bym się spodziewać. W teorii wiem co trzeba zrobić (są od tego specjalne wytyczne PZM) ale w praktyce nie miałem i nie chcę mieć tego na plecach.
Do panów wypowiadających się nt zabezpieczenia - zostało ono odebrane i zatwierdzone przez policję i pzm (sam wiem jakich dupereli czepia się policja więc przyjmuję, że było ok) a to co się stało może zdarzyć się wszędzie niezależnie od ilości kibiców, zabezpieczenia, obsługi itd. Przypomnieć Wam co się przytrafiło choćby Kuzajowi ?
Podkreślę - na tym odcinku nie było ŻADNEJ prowizorki. Kibice nie stali na cięciach i ostrych hamowaniach byli odgrodzeni barierkami albo odepchnięci taśmami. Po zdarzeniu przestawiliśmy niektórych jeszcze dalej.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010
krecha18 napisał/a:
Co do tego czy jechał za szybko to w odniesieniu do rajdu jakieś dziwne stwierdzenie bo chyba nie można za szybko(...)
Oczywiście, że można. Utrata kontroli=za szybko. Dla kierowcy, dla warunków, dla drogi, dla auta.
Nie odnoszę się do tego wydarzenia: nie widziałem, więc się nie wypowiadam, ale stwierdzam ogólnie.
Co do wjazdu w kibiców i tego, że to NIGDY nie jest wina kierowcy... nie wiem. To chyba nie jest takie proste, kibice będą narażeni zawsze. Zresztą osobiście wkurza mnie stwierdzenie "wina" (słowo uwielbiane przez media... zawsze ktoś musi być winny), należy raczej mówić o "okolicznościach", bo to w końcu są wypadki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum