Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 I runda SUPEROES Gostyń
Na Kartodromie w Gostyniu 28.03.2010 rusza rywalizacja o tytuł kierowcy roku 2010.
Rozegranych zostanie 7 rund Super OS zgodnie z załączonymi regulaminami.
Zapraszamy wszystkich amatorów sportowej jazdy po torze do współzawodnictwa
miałem okazje jeździć dwa razy na tym torze i fajny jest tylko przy tylu eleminacjach może zrobić sie monotonnie. Nie jest daleko a pasuje idealnie w kalendarz z poznańskimi super oesami wiec może jak uzbieram kasę i poskładam silnik to się tam wybiorę
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010
Try3ek napisał/a:
rozumiem ze obojetnie czy będzie 2 czy 4 próby ogólnie będzie 8 przejazdów??
Wszystko odbywa sie na samym kartingu czy gdzieś też w okolicy??
W zasadzie ten zapis różnie można rozumieć. Jak na moje wynika z niego że może być od 4 do 16 prób hehe. Ale tak na poważnie myśle że chodzi ogółem o 8 prób składających się z 2 różnych tras lub 4 różnych tras.
pomysl fajny, przydaloby sie cos wiecej na temat samej trasy - zakladam ze ok 2 km?
beda foto cele? niektorzy tna sie na setki
z mojego doswiadczenia wynika, ze punktacja wg trojkata sie nie sprawdza, jest niewygodna dla orgazmizmatora i przy malej frekwencji demotywujaca dla zawodnikow
"Impreza (...) składa się z 2 lub 4 prób sportowych przejeżdżanych 2 lub 4 krotnie"...
znaczy ze co? bo nie kumam
ostatnie pytanie - czy BK bedzie robil ten pan od yeti?
Powiem ci tak, jest to pierwsza impreza tego typu więc napewno cię puszczą, bo jeszcze nie pomyślą o narzuceniu ograniczeń na głośność samochodów. Jednak później może być różnie bo już zdarzały się skargi od okolicznych mieszkańców na głośność podczas zawodów kartingowych.
tor ma 800m długości i jechanie dwoma autami na czas to max co się tam zmieści, z tego co pamiętam jest chyba jeden łącznik gdzie można pokąbinować z trasą i nie ustawiać tylko samego toru w jedną i drugą stronę, może fajna opcją było by połączenie toru z placem który jest przed torem, oczywiście trzeba by to ustawić z głową i wyznaczyć bezpieczne miejsce dla zawodników którzy by oczekiwali na start. Tor jest na tyle wąski że ustawianie szykan jest prawie niemożliwe po za dwoma prostymi...sam jestem ciekaw co organizatorzy wymyśla bo jak pierwsza eleminacja nie będzie miała dobrej opini to niestety ale ludzie nie przyjadą a fajnie było by mieć cykl letni w gostyniu i zimowo jesienny w poznaniu, do tego AB w bednarach, winogrady i z 3 kjs przez AW i mamy połowe weekendów zorganizowane
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
szkoda bo na tak ciasnym torze mogli byśmy powalczyć kurde teraz na tym SOSie na kartingu skrzynia mi sie skończyła 4 bieg 6 tyś obr. i tak sobie do mety torem od łącznika karting/tor jechałem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum