W Polsce ceny produktow Sparco czy OMP sa kosmiczne. Malo kto nawet w RSMP kupuje w Polsce. Za zachodnia granica sklepy oferuja sprzet kilkanascie (jak nie kilkadziesiat) procent taniej. A moje najnowsze odkrycie to sklepy, gdzie jest jeszcze 10-15% taniej niz w Niemczech. Minusem jest to, ze trzeba wiedziec jaki rozmar sie potrzebuje (jesli chodzi o kombinezony i inne towary, ktore sa produkowane w rozmarach) bo niestety przez internet nie mozna przymierzyc, choc sa jakies tabele na podst. ktorych mozna dobrac odpowiedni rozmar. Inna sprawa, ze mozna pojechac do jednej czy drigiej firmy, przymierzyc, pogadac i juz wiadomo jaki rozmar czy kolor potrzebny.
Zamawiasz i po paru dniach paczka przychodzi do domu.
Z tego co sie orientuje to nawet czesc polskich firm na wlasna reke sprowadza towar z Niemiec czy innych panstw (i legalnie sprzedaje), bo jest tanszy niz ten oferowany przez wylacznego dystrybutora, firme P. z Poznania (ktora narzuca cene minimalna).
firma ma siedzibe pod poznaniem - na Dąbrowskiego przy wylocie z misata na Berlin, przed Przeźmierowem a za zjazdem na Smochowice, po prawej stronie budynek oblepiony w SParco, OZ i inne tego typu znaki
kask JET 215złoty...oczywiście bez homologacji FIA ale do KJSów nie trzeba...w czymś podobnym startuje od dawna i się spisuje ładnie...
nie opłaca się przy takich cenach kombinować czegoś z niemiec - dopiero szukając czegoś homologowanego itd...to może
_________________ "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."
Ja kupilem w sklepie motocyklowym kaski firmy AGV.
Sa dosc duże (optycznie) ale za to mięciutkie w środku
Ciekaw jestem jak te Fómen... bo kiedys widzialem ich pierwsze kaski to niezbyt mi sie podobały - w środku styropian wyłożony materiałem. Mało wygodne...
EDIT: robil ktos moze sam interkomy? Bo kurde te kobiety to sie drzeć nie potrafią wtedy, kiedy trzeba
Wysłany: Czw 17 Lis, 2005
Piotr_1 napisał/a:
Nie żartuj Tomek. Wiem że żartujesz... Najładniej będzie wyglądał na czarnych lub białych stalówkach
Założyłem w końcu zwykłe fordowskie A co do kołpakow chromowanych to są ich 3 rodzaje:
-zwykłe chromowane, najpopularniejsze-takie z Norauto
-rzadziej spotykane o ciekawszych wzorach - cena od 80 zł wzwyż (zwykły chrom lub z obrotowym elementem wewnętrznym bądź zewnętrznym)
-importowane z USA, naprawdę robią wrażenia, cena...hmm...od 250 zł...
Jakby ktoś był zainteresowany to moge podac namiary:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum