Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: dembol
Nie 11 Lut, 2007
Ciekawy pomysł na Tor Poznań - SuperOES
Autor Wiadomość
DeZ 
WRC

Wysłany: Pon 11 Gru, 2006   

"pozostaje wiara w DeZ że coś zdziała" - nie ma szans.
A jeśli chodzi o próbę równoległą to mam juz ciut temat obcykany bo startowałem kilkadziesiąt załóg na ostatnim rajdzie RWP.
Zabawa i widowiskowość zaje...fajna :) Szczególnie jak ostatnia para cięła sią na grubość lakieru na mecie :)
Oczywiście znalezienie dwóch tras to nie lada wyczyn (na RWP akurat tak było) ale jest inne rowiązanie. Wystarczy zrobić jedną długą i startować zawodników mniej więcej po połowie trasy.
Dogonić się nie dogonią, jazda jest bezkolizyjna a po zrobieniu okrążenia mamy zwycięzcę.
Nawet stopery nie są potrzebne.

Piotr_1
WRC

Wysłany: Wto 12 Gru, 2006   

Jak to bez stoperów, mimo że trasa jest ta sama, to w wyścigu na doganianie czasy wychodzą różne z powodu że wszystko się potrafi trochę inaczej ułożyć, więc konieczne są dwa przejazdy...

Maciej
A-grupa

Przypomniały mi się dawne czasy :)

Na którymś z rajdów w którym jechałem parę lat temu, była próba na stadionie żużlowym Olimpii. Wyglądało to jak wyścig na dochodzenie - startowało się po przeciwległych stronach stadionu i jechało chyba 3 okrążenia.

Chyba nie było przypadku dogonienia :D a zabawa fajna

vfts 
WRC

Maciej napisał/a:
Przypomniały mi się dawne czasy :)

Na którymś z rajdów w którym jechałem parę lat temu, była próba na stadionie żużlowym Olimpii. Wyglądało to jak wyścig na dochodzenie - startowało się po przeciwległych stronach stadionu i jechało chyba 3 okrążenia.

Chyba nie było przypadku dogonienia :D a zabawa fajna

stare dobre czasy, to był chyba rok 2000, pamiętem jak Radek Jaskulski skończył próbę z korbowodem na wierzchu :twisted:

Try3ek
WRC

widze ze przypomnienie o czymś takim wzbudziło dużo zainteresowanie teraz tylko zależy to od naszych kochanych oraganizatorów jakie atrakcje nam przyniesie nowy rok

Piotr_1
WRC

Organizatorem nigdy nie będę, lecz chciałem zasugerować że imprezę należy przewidzieć pod dużą frekwencję, super OES wzbudzi zainteresowanie nie tylko ludzi z Poznania...

Intakwrx 
WRC

Wysłany: Sro 13 Gru, 2006   

Marko napisał/a:
http://www.fx.poznan.pl/glowna/
"Zajmujemy się organizacją nietypowych imprez integracyjnych dla firm."

Ja byłem na dwóch rajdach organizowanych przez FX i są to typowe nawigacyjne rajdy.

Takie rodzinne imprezy z masą łamigłówek i pomiarem czasu na próbach z dokładnością do 1 sekundy, jakieś cofania też serwują :konik:

Super OES jak najbardziej jestem ZA ! Na Torze Poznań naprawdę cudownie się jeździ, ale na imprezie typu ALT jest trochę duża szansa auto skasować, a nawet zdrowie stracić , choć nie powiem emocje są ogromne. Po za tym koszty pełnego zabezpieczenie są niebotyczne, wiec ustawienie prób tak żeby średnia była ok 40 km/h pozwoli na Super zabawę niedrogo, bezpiecznie, nie katując auta. W Kąkolewie głupia kałuża potrafiła “załatwić” co niektórych :P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi