został niecały tydzień, odbędzie się w ogóle ta runda? jak na razie cisza.... ktoś ma jakieś bliższe informacje?
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Tak, udało mi się zapisać. Wysłałem maila z wypełnionym zgłoszeniem pobranym z tej strony i poprosiłem o potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia. Na drugi dzień miałem odpowiedź, że moje zgłoszenie zostało przyjęte
Witam, jutro już pojawią się bardziej szczegółowe informacje dotyczące kjs-u w Jarocinie na stronie www.rajdowyjarocin.pl - razem z mapkami. Próby już są praktycznie przygotowane: szybkie, ciekawe, bardzo czytelne i bez zbędnych dodatków. Krótka dojazdówka, bez żadnej rekreacji. Zapraszamy JKR
Polecam bardzo gorąco ten rajd z kilku powodów:
- tworzą go osoby z pasją;
- nikt fochów nie strzela;
- orgaznizacyjnie chłopaki dają radę (tereny, trasy);
- niedaleko od Poznania - 70 km.
- osoby organizujące są cierpliwe
postaram pojawić się w roli kibica..więc licze na efektowne przejazdy
na marginesie dla osób jadących z Poznania ..uważajcie za Żabikowem (okolice Środy wlkp.) często stoją w polu i łapią na 90 nawet w niedziele o 7 rano !!....oj bolało, bolało
Takich miejsc to mają więcej i w kolejności z Poznania wygląda to mniej więcej tak:
- wylot z Poznania na Kórnik + bardzo często z kamerką śmigają
- wiadukt nad autostradą
- koniec 2pasmówki za Kórnikiem + atrapa fotoradaru
- kawałek dalej stacja Shell
- to co pisał S1100 na krótkim odcinku są 3 takie miejsca aż do Orlenu
- Brodowo - fotoradar + patrol
- stacja BP w Miąstkowie
- na końcu lasu za tą stacją jest zajad i tam też się trafiają
- pomiędzy Klęką a Wolicą 2 miejsca
- Cielcza - fotoradar + patrol
- wlot do Jarocina
Od wielu lat śmigam tą trasą przynajmniej 2x w miesiącu a i tak w zeszłym roku mnie dopadli. Za szybko było o 14km/h o godzinie 23:50
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Witam, no mogliśmy trochę wcześniej pojawić się na tym forum. Na chwilę obecną moge podac krótki opis prób na naszym rajdzie a mapki ukażą się jutro na stronce www.rajdowyjarocin.pl
OPIS PRÓB
Odcinek 1/6
TARGOWISKO, znana z poprzednich edycji próba, szybka ale miejscami ciasna próba, znacznie mniej skomplikowana niż poprzednio jednak pilot się przyda
Nawierzchnia: stary asfalt i kostka betonowa, dług. 1,0 km
Odcinek 2/7
BRZOSTÓW „BIREX”, nowa szybka szutrowa próba z łącznikami asfaltowymi, głównie odcinki prostej przechodzącej w zakręty 90* , łatwa w odczycie, dług. 1,8km
Nawierzchnia: szuter z łącznikami starego asfaltu
Odcinek 3/8
SZUBIANKI , nowa ciaśniejsza i ciut wolniejsza próba, atrakcją jest wjazd pod dużą wiatę magazynową z ostrego słońca w zaciemnione miejsce, łatwa w odczycie
Nawierzchnia: stary asfalt, dług. 750m
Odcinek 4/9
STARA BETONIARNIA, nowa szybka ale miejscami ciasna próba, szybkie szykany, długi szybki ciasny zakręt, kilka beczek i slalom, ostre dohamowania w zakrętach, pilot się przyda
Nawierzchnia: płyty betonowe, krótkie łączniki szutrowe, dług. 1,5km
Odcinek 5-10
MARATOŃSKA, nowa bardzo szybka próba asfaltowa, dwie szykany zwalniające, ostry czysty zakręt 90*, beczka, duża prędkość jak na KJS, bardzo łatwa w odczycie
Nawierzchnia: czysty asfalt, dług. 2,0km
Niestety maratońskiej nie będzie - władze się nie zgodziły mimo wszelkich starań i kilku dniowych przepychankach. Z tego co wiem to targowisko x2, szubianki x2, betoniarnia x3 i birex x 3. Odpadł czysty asfalt ale proby ktore pojedziemy 3 razy są naprawde dobre i dobrze przygotowane - pozdr
PROGRAM IMPREZY
Zamknięcie listy zgłoszeń 02.07.2010 godz.20.00
Odbiór administracyjny 04.07.2010 godz. 8.00 – J-n Rynek
Badanie kontrolne BK-1 04.07.2010 od godz.8.30 – J-n Rynek
Pierwsze posiedzenie ZSS 04.07.2010 godz. 9.00 – J-n Rynek
Publikacja listy dopuszczonych do startu 04.07.2010 godz. 9.00 – J-n Rynek
Odprawa uczestników 04.07.2010 godz. 9.30 – J-n Rynek
Start do etapu (pierwsza załoga) 04.07.2010 godz.10.30 – J-n Rynek
Meta etapu (pierwsza załoga) 04.07.2010 godz.16.30 – J-n Rynek
Ogłoszenie wyników prowizorycznych 04.07.2010 godz.18.00 – J-n Rynek
Rozdanie nagród 04.07.2010 godz.18.30 – J-n Rynek
Długość trasy: 60 km
Niech żałuje kto nie był szybkie ciekawe próby o różnej nawierzchni, wspaniała atmosfera....no i pomysł z testem na trzeźwość kierowcy -nieźle się uśmialiśmy
p.s. dzięki Michaś za zaproszenie na prawy i świetną współpracę
Bardzo fajna i udana imprezka, wyjątkowa atmosfera, próby długie szybkie i wymagające, mały błąd mógł drogo kosztować. Moje 2 w klasie i 3 w generalce na pewno cieszą.
Brawa dla organizatorów, chłopaki - kawał dobrej roboty, co prawda mogło być kilka "Celsjuszy" mniej, ale w końcu jest lato. Wszystkie odcinki były super poza targowiskiem - taka sobie smutna w porównaniu choćby do betoniarni, ale i tak był czad. Pozdrowienia dla zwycięzców i oklaski jeszcze raz dla organizatorów, za rok poprosimy powtórkę, na pewno będziemy.
_________________ ...proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców...
Również muszę pochwalić chłopaków próby na prawdę ciekawe. Zwłaszcza ta szutrowa Fajnie że udało się dojechać do mety bez żadnych przygód. Teraz zapraszamy we wrześniu do Pleszewa
Impreza super, próby bardzo widowiskowe, techniczne i z wielką frajdą z jazdy.
Co prawda frajda okazała się lepsza niz moje wyniki ale co się nacieszyłem to moje
Parę błędów, brak odwagi żeby głębiej ciąć i chęć ukończenia zwyciężyła
Pyszny obiad i staro-rynkowy klimat, który uatrakcyjnia atmosferę rajdu.
Ciekawy i fajny pomysł z opisem słownym prób (jak w przewodniku Rajdu Polski)
Oby tak dalej chłopaki i do zobaczenia w Jarocinie 2011
Pozdro i dzięki
_________________ "Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe" - J.M. Fangio
Co Wy z tym 2011? A może chcą zrobić jeszcze coś w tym roku ?
czyżbyś miał jakieś przecieki na ten temat?
Mi również rajd przypadł do gustu, próby fajne, organizacja również. Szkoda tylko, że auto odmówiło posłuszeństwa już na drugim odcinku i nie dane było nam pojechać dalej. Ale mimo wszystko rajdzik fajny . Wielkie dzięki dla Michała i jego ojca za pomoc w przetransportowaniu fury do domu .
Są już może gdzieś wyniki?????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum