Auto: Opel Astra II
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010 31. Rajd Magnolii (10-11.04.2010)
" 31 Rajd Magnolii odbędzie się 10-11 kwietnia 2010r. Bazą rajdu będzie Chojna i Szczecin. W tym roku rampa stanie pierwszego dnia w Chojnie koło baszty, a następnie zostanie przeniesiona drugiego dnia do Szczecina na Wały Chrobrego."
"Pierwszego dnia odcinki specjalne rozgrywane będą w okolicach Chojny (nawierzchnia beton i asfalt), a drugiego dnia w Szczecinie min. na Wałch Chrobrego (nawierzchnia prób: asfalt, kostka, beton)."
Wybiera się ktoś z Poznania?
Wpisowe podobno to 260 dla zrzeszonych i ponad 300 dla niezrzeszonych.
Jak byłem na Magnolii ze 4 lata temu to hondami crx i civic Szczecin stał. A właściwie to jechał tylko reszta wyglądała jakby stała Oj wymiatali chłopaki wymiatali ...
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Może dlatego że to zwycięzca PPAiKa i bardziej na to zasłużył niż ktoś kto ma kase i kupuje sobie nówke Evo X Ech jak widze takie durne komentarze...
Czy ja cokolwiek wspomniałem o evo? Na pewno był tuzin ładniejszy auta
Jak masz problem to nie czytaj forum tudzież moich super postów , a nie odpowiadasz tyko na durne komentarze o!
To nie są ploty Panowie, na 100% będzie powyżej 200 zł dla zrzeszonych (z wiarygodnego źródła wiem że będzie to 240 zł) a co do niezrzeszonych nie wiem... pewnie przekroczy granicę 300 zł...
To nie są ploty Panowie, na 100% będzie powyżej 200 zł dla zrzeszonych (z wiarygodnego źródła wiem że będzie to 240 zł) a co do niezrzeszonych nie wiem... pewnie przekroczy granicę 300 zł...
póki nie ma regulaminu uzupełniającego to beda tylko i wyłącznie plotki a "dobrze poinformowane źrodła" w szczecinie nie istnieją
"
Ja jadę:), obojętnie jaka cena będzie. Zawsze jest mega. To rajd na którym połowa stawki wyjeżdża na lawecie do domu. http://www.youtube.com/watch?v=zCCOUZLVcyo
Jest walka. Super krajobrazy. 100% adrenaliny. Polecam bo to prawdziwy rajd a nie popierdułka (bynajmniej zawsze tak było;).
nie może być powyżej 200 zł dl a zrzeszonych, ponieważ regulamin ramowy PPAiK (http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pliki/Samochody/2010/rajdy/Regulamin___PPAiK_2010.pdf) dokładnie określa jaka jest górna granica:
"3.1 Wysokość wpisowego na poszczególne rundy KJS - PPAiK w sezonie 2010 wynosi odpowiednio:
•
maksymalnie 200,00 PLN dla załogi zrzeszonej w klubach PZM za okazaniem potwierdzenia opłaty składki członkowskiej na rok 2010
•
maksymalnie 300,00 PLN dla załogi nie zrzeszonej w klubach PZM"
stefu1 napisał/a:
Agniess napisał/a:
"
Ja jadę:)
my też jedziemy
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
"
Ja jadę:), obojętnie jaka cena będzie. Zawsze jest mega. To rajd na którym połowa stawki wyjeżdża na lawecie do domu. http://www.youtube.com/watch?v=zCCOUZLVcyo
Jest walka. Super krajobrazy. 100% adrenaliny. Polecam bo to prawdziwy rajd a nie popierdułka (bynajmniej zawsze tak było;).
Trasa na tym onbordzie nie wygląda na super ciekawą. Jedynie tyle, że fajnie dużo ludzi
Wały Chrobrego (innych miejscowek narazie nie znam) drugiego dnia to jedyny według mnie powód dla którego warto zainteresowac sie startem w 31 Rajdzie Magnolii.
Polecam bo to prawdziwy rajd a nie popierdułka (bynajmniej zawsze tak było;).
I nie chcemy nic zmieniać. W końcu to Magnolia. W najbliższych dniach pojawią się fotki odcinków dzien I, drugi będzie pokazany w późniejszym terminie.
Dodatkowo przypominam w tym roku o BK iż robią je ludzie z licencjami sędziego tehnicznego i lipa nie przejdzie.
http://forum.ak.szczecin....?t=756&start=30 co prawda temat dotyczy pasów i pierwsze posty ekhem, dość dziwne ale czytając dalej w tym temacie już troche ruszylismy ze aku ma być dobrze zamocowany, osłona na biegun "+", jak ktoś ma szelki np 3pkt muszą być przymocowane do ramy a nie do fotela z odpowiednim montażem Załącznik J. Art. 253, odpowietrzenie silnika to nie jakiś tam filterek tylko ew. butla 1,5l po mirindzie itp. Tak że wszystko musi grać na BK. Jedziecie kawał drogi więc lepiej to zrobić jak należy i nie być rozczarowanym na BK. Ale pewnie to wszystko wiecie.
Dodatkowo zalecałbym przyjechać na BK w piątek, ponieważ w tamtym roku była walka o zapoznanie, w tym roku odbędzie się:
9.2. Zapoznanie z trasą
Zapoznanie z trasą odbędzie się indywidualnie, pojazdem zgłoszonym do udziału w
imprezie, z naklejonymi numerami startowymi, w dn. 10 i 11 04.2010 w godz. Od
6:15 do godz. 8:00. Wszelkie inne terminy zapoznania z trasą są zabronione pod
karą wykluczenia włącznie. W trakcie zapoznania z trasą prób wprowadza się
ograniczenie prędkości do 40 km/h podczas przejazdu zapoznawczego próby.
Lepiej sobie zrobić BK w piątek i jechać na zapoznanie na lajcie... 40 min mozna wszystko elegancko przejechać opisac i na świerzaka po zapoznaniu przejechać w rajdzie
Dodatkowo przypominam w tym roku o BK iż robią je ludzie z licencjami sędziego tehnicznego i lipa nie przejdzie.
czy mając auto seryjne z wyrzuconym wnętrzem, dwoma kubłami z pasami
4-ropunktowymi, klatką zgodną z zał.J, bez przeróbek silnika, dolotu, wydechu, hamulców, opony drogowe
na coś powinienem zwrócić uwagę?
bo faktycznie niejechanie przez nieprzejście BK, to byłby smutek
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010
Auto zrobione tak, jak ja planuję zrobić swoje następne... w Lesznie mogliby się dowalić do braku homologacji drogowej na fotele, pasy czy kierownicę, ale na szczęście na Magnolii tych pojebów nie ma.
czy mając auto seryjne z wyrzuconym wnętrzem, dwoma kubłami z pasami
4-ro punktowymi, klatką zgodną z zał.J, bez przeróbek silnika, dolotu, wydechu, hamulców, opony drogowe
na coś powinienem zwrócić uwagę?
bo faktycznie niejechanie przez nieprzejście BK, to byłby smutek
myślę, że jeśli fotele są w całości (brak pęknięć skorupy) i są poprawnie zamocowane, a nie poprzez jakieś dziwne kątowniki. Pasy zamocowane w seryjnych punktach lub wg załącznika J. To sprawdz tylko czy na klemie aku masz osłonę, czy koło zapasowe jest dobrze umocowane (jeśli masz seryjne mocowanie), czy gaśnica jest dobrze zamocowana, a jej mocowanie pozwala na szybkie jej wyjęcie. Oprócz tego prewencyjnie możesz sprawdzić wszystkie przewody paliwowe czy mają opaski.
Podpowiedzią co jeszcze będzie sprawdzane jest karta BK, która jest załącznikiem do regulaminu KJS.
Jeśli ktoś by chciał to na KJS Wyzwolenia mogę sprawdzić auta zainteresowanych startem w Magnolii po kątem takiego semi-pro BK.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
ci to zawsze coś wymyślą
Chodzi o to aby kubełki były zamontowane jak najbliżej tego jak jest opisane w zał. J poprzez często drogie homologowane mocowania. A nie jakieś aluminiowe kątowniki o małej grubości na śrubach M6. Mocowanie fotela może być na oryginalnym seryjnym mocowaniu przesuwnym ale mocowanie to nie może być osłabione dodatkowymi otworami.
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum