Witam! Czy ktoś z Was jadących na Magnolię bierze pod uwagę autolawetę z przyczepą, żeby wrzucić 3 auta i jechać w komplecie do Szczecina??? Jak pamiętam, prawdopodobieństwo powrotu na lawecie jest tam duże a koszty lawety na 3 auta byłyby do ogarnięcia... Ma ktoś podobne przemyślenia? Pozdro
_________________ Jak to jest, że zawsze walimy stroną pilota?!?
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Od 2 lat badanie techniczne mogą przeprowadzać tylko sędziowie zatwierdzenie przez GKSS i znajdujący sie na liście GKSS. Zarówno w zeszłym jak i tym roku będą oni wyznaczeni przez GKSS, bo w Szczecinie nie ma takiego sędziego i nie wiem czego się spodziewać. Chociaz wystarczy poczytać co było w Karlinie.
Tommur czopku jak nie ma, a Andrzej to co ma i teraz od karlina chyba też kuba ma bo robił jakiś egsam... ale niestety BK musi robić "obcy" tak samo jak "obcy" musi być obserwator...
Jeśli chodzi o przygotowania autka to Załącznik J chłopaki na blaszkę i nie będzie problemów...
Na Karlinie odrzucono forda sierre ponieważ miała wycięte dziury w tunelu. nie wiem czy za gorąco było kierowcy, czy chciał odchudzić auto
niestety nie, można próbować dogadać się z organizatorem, ale nie przypominam żeby się kiedyś komuś udało
wg regulaminu ramowego KJS masz zaznaczone tylko że:
"4.3. Zwrot wpisowego może nastąpić w przypadku odwołania KJS lub w przypadku
nie przyjęcia zgłoszenia."
(http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pliki/Samochody/rajdy_regulaminy/KJS_2010.pdf)
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Ukazały sie dwa komunikaty. Zapraszamy do zapoznania sie z nimi.
http://www.rajd-magnolii.pl/dokumenty-do-pobrania
Wpisowe będzie wynosiło 200zł i 300zł (będzie zmienione komunikatem). Z tym, że aby wpisowe wynosiło 200zł, kierowca i pilot musza być zrzeszeni w klubie zarejestrowanym w pzm.
Na dzień dzisiejszy na liście jest 30 załóg.
Witam ponownie. Z ostatniej chwili
W dziale dokumenty dodano harmonogram rajdu dla zawodników. W dziale "Program Rajdu" dodano ogólne opisy poszczególnych prób ze zdjęciami z I dnia zawodów w Chojnie.
Potwierdzono nam przybycie zespołu Gulf Poland Rally Team samochodami Mitsubishi Lancer Evo VIII. Za sterami możemy się spodziewać znakomitych kierowców takich jak Marcin Abramowski i Tomasz Trębicki.
Zawodnicy zaprezentują się nam w jazdach pokazowych w drugim dniu rajdu na Wałach Chrobrego.
z regulaminu wynika, że jeśli mam seryjny samochód to mogę jechać tak? Nie muszę mieć klatki, pasów 4 punktowych, kubełka itp itd. Aku seryjnie zamontowany i osłona +. Wydech seria. Czy jest coś jeszcze czego mogę się obawiać na BK?
z regulaminu wynika, że jeśli mam seryjny samochód to mogę jechać tak? Nie muszę mieć klatki, pasów 4 punktowych, kubełka itp itd. Aku seryjnie zamontowany i osłona +. Wydech seria. Czy jest coś jeszcze czego mogę się obawiać na BK?
Jeśli masz w pełni seryjny samochód to pewnie spełniasz punkt 7.1 regulaminu KJS 2010 (oraz załącznik) dostępnego na stronie PZM
"Do udziału w KJS dopuszcza się samochody osobowe o nadwoziu zamkniętym w rozumieniu Prawa o Ruchu Drogowym lub osobowo/towarowe na bazie podwozia samochodu osobowego, posiadające ważne dokumenty uprawniające do poruszania
się po drogach publicznych RP i spełniające wymogi regulaminowe KJS. Patrz Załącznik nr 2."
Na wszelki wypadek sprawdź czy masz wszystko tak jak w załączniku nr2.
Jak samochód jest w pełni seryjny to ewentualnie możesz potrzebować założyć osłonę na "+" klemę akumulatora oraz umocować akumulator na stałe przy pomocy obejmy (jeśli tego nie masz. Zależy od marki i rocznika,ale spotkałem się z nie zamocowanymi mocno fabrycznie akumulatorami). Kaski musisz mieć typowo motoryzacyjne a nie jakieś snowboardowe.
Jeśli wszystko masz spełnione to możesz jechać
pozdro
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
205 Rally Team [Usunięty]
Wysłany: Czw 01 Kwi, 2010
Doszedł komunikat nr3 i muzyka stworzona specjalnie pod imprezę www.rajd-magnolii.pl
A ja sie po imprezie w 2008 mega wqrzyłem... i muszą być w tym roku fajerwerki żeby odbudować zaufanie... wiec powodzenia kto jedzie i czekam z niecierpliwością na wrażenia
Pozdro
_________________ www.unolot.pl
O zwrocie choćby części wpisowego narazie nikt nie wspomina... Żeby mnie źle nie zrozumiano. Niesłyszałem nic o tym ani od organizatora ani od uczestników poprostu.
z roku na rok poziom masakrycznie spada, pozostawiam tegoroczną magnolie bez komentarza, brak słów ....
Obejrzalem sobie onboardy jednego z kolegów. Próby w Chojnie były rzeczywiście b.fajne i co z tego skoro wyników do tej pory nie opublikowali, pojawiają się wypowiedzi o źle policzonych wynikach, kolejkach przed próbą rzędu 1h...
...no i "hit" w postaci grochówki za 7 zł (wpisowe 200)
beznadzieja drugi dzien odwolany i jeszcze polowy wpisowego nie zwracaja, zarcie płatne, chyba w poznaniu to jak u pana boga za piecem mamy...
Walić tą kasę której nie oddadzą. Niech sobie nią skarpety napchają:). A do braku jedzenie już się przyzwyczaiłem. Faktem jest, że takiego rajdu jak Magnolia to w Poznaniu nie doświadczysz. Odcinki rajdowe to max adrenaliny. ] Mały błąd i cie nie ma. Dla mnie było MEGA dobrze, a o wpadkach organizatorów szybko zapominam. Liczy się ostra jazda i to było w 100%.
Wiadomo sporo kasy poszło ale po to ona jest żeby się dobrze bawić. Tak trzeba przygotować auto żeby nim wrócić o własnych silach i to jest priorytet na wyjazdach.
Auto: REX
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010
W Magnolii wystartowałem pierwszy raz , nie mogę porównać tej edycji do poprzednich więc napiszę jak tym razem to wyglądało. Na Magnolię jechałem bardzo pozytywnie nastawiony bo od wielu znajomych słyszałem dużo dobrego , zwłaszcza o próbach w Szczecinie (Wały Chrobrego). Jadąc na nią pilotka wspomniała mi o pewnych niedogodnościach rajdu ( brak klasycznej „michy” , problemy techniczne , problemy z ZSS ) . Niestety wszystko się sprawdziło !!! Jednak rajd od strony kierowcy podobał mi się . Zawsze coś nowego. Szkoda tylko że nie wypalił Szczecin . Bo próby w Chojnie zapowiadały naprawdę dobry 2-gi dzień. Odcinki były naprawdę „godne” . Bardzo szybkie i ciekawe. Zazwyczaj była dobra przyczepność , ale bywało ze się kończyła i wtedy było „ciepło”...
Odcinki:
1 próba : szybka próba asfaltowa, odcinek krętej drogi z szykanami , na początku zakręt pod mostem , później łuki , szykana , przez szczyt do szykany i później coraz szybsze zakręty aż do mety lotnej
2 próba : Na 1 pętli częściowo odwołana ( później były przez to problemy) , typowa lotniskowa betonka z wystającą trawą , wąska . Próba zróżnicowana szybkościowo. Na początku szybko później wolno i ciasno , nawroty , przejazd przez wodę (efektowne ) i znowu pełen ogień aż do końca .
3 próba: Lotnisko , betonka , asfalt i szuter . Próba głownie z szykanami o różnej trudności . szybko i ciekawie.
4 próba : Beton , zaczynała się na pasie startowym od długiego i krętego slalomu , bardzo szybka próba i szybki lewy zakręt (przy wyjściu było już naprawdę ciepło ) , pełne hamowanie , beczka , słupek i meta lotna. Próba niby prosta , ale przy szybkości buda już się mocno gięła
5 próba : Całkiem inny klimat – środek lasu ! szuter , piach , trochę brudnego asfaltu ogólny brak trakcji, Odcinek bardzo ciekawy kręty i wąski . Wymagał skupienia bo co chwilę straszyły głębokie rowy , pnie, i drzewa . Trzeba było się szybko przestawić z szerokich betonowych dróg na śliskie leśne dróżki !
Tyle w skrócie o Magnolii. Gratki dla zwycięzców.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum