Dostepne są szkice prób.
Na filmach wyglądało to lepiej
Niektóre przypominają wersję evo1 "Wyzwolenia" ... szczególnie SL12 i sz4 11
Czy reszta prób - to pytanie dla tych co byli na Magnolii - jest już bardziej "filmowa"
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Kurcze Pattryk Wy jak zawsze optymalne rozwiazanie znajdziecie . Tylko czy bedziecie w stanie w sobote wystartowac??? Żebym nie miał noclegu to tez bym do tego akademika pojchał . Mozna tam w spokoju o rajdach rozmawiac...
a zeby bylo smiesznie nic nie placimy bo kolega od nas z serwisu ma tam wlasnie znajome ktore nas przenocuja
Dostepne są szkice prób.
Czy reszta prób - to pytanie dla tych co byli na Magnolii - jest już bardziej "filmowa"
Grubo sie mylisz kolego, jesli myslisz ze ten rajd bedzie mial cos wspolnego z evo1 wyzwolenia. A z tego co widzialem to (nie liczac kilku prob na torze pozan) evo 2 tez byly wolniutkie... Tegoroczna Magnolia to zupelnie inna bajka. W stosunku do zeszlorocznej bedzie jeszcze szybsza i o wiele bardziej urozmaicona. RM 2004 byl rewelacyjny a na potrzeby PPAIK w roku 2005 kilka prob zostalo okrojonych. Tegoroczna Magnolia zapowiada sie fenomenalnie i jestem pewien, ze bedzie bardzo groznym kandydatem do miana rajdu roku cyklu PPAiK.
ZiG nawet nie wiesz jak cieszą mnie Twoje słowa doczekać się nie mogę...schematy są fajne - wystarczy sobie wyobrazić że tam jest sporo miejsca...no i te próby w centrum miasta...życze organizatorom żeby to był rajd sezonu
_________________ "With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high."
Moja 125 konna padlina dokrecila sie do 150-160 km/h na kilku probach w 2004 -2005 roku. Ponad 200 konne potwory 4x4 beda tam mialy ze 200 km/h Jest wiele prostych dlugich na 300-400 m ktore poprzedzone sa bardzo szybkimi zakretami. Kilku zawodnikow wypowiadalo sie ze odcinki na kluczewie bardziej przypominaja PPZM niz KJSy. Na kazdej probie bedzie sie jechac minimum 80km/h (tak na moje oko patrzac na szkice i to co bylo na dotychczasowych KJS). A co do slalomu, ktory zostal powyzej skrytykowany to powiem tylko ze na podobnym slalomie na RM 2005 doszedlem do odciecia na 2 biegu co odpowiada 110 km/h. Skro takie slalomy sie komus nei podobaja to nie wiem co ma sie podobac
To idealny test na ile kierowca, a na ile moc auta decyduje o wyniku.
125 KM - to juz calkiem szybkie auto, chyba ze wazy poltorej tony...
w jakiej klasie startowales? masz moze wyniki z ostatnich lat - 2005 i 2004?
slyszalem ze w 2005 wygral civic z silnikiem 1.6...
pozdro
ZiG napisał/a:
Moja 125 konna padlina dokrecila sie do 150-160 km/h na kilku probach w 2004 -2005 roku. Ponad 200 konne potwory 4x4 beda tam mialy ze 200 km/h Jest wiele prostych dlugich na 300-400 m ktore poprzedzone sa bardzo szybkimi zakretami. Kilku zawodnikow wypowiadalo sie ze odcinki na kluczewie bardziej przypominaja PPZM niz KJSy. Na kazdej probie bedzie sie jechac minimum 80km/h (tak na moje oko patrzac na szkice i to co bylo na dotychczasowych KJS). A co do slalomu, ktory zostal powyzej skrytykowany to powiem tylko ze na podobnym slalomie na RM 2005 doszedlem do odciecia na 2 biegu co odpowiada 110 km/h. Skro takie slalomy sie komus nei podobaja to nie wiem co ma sie podobac
To idealny test na ile kierowca, a na ile moc auta decyduje o wyniku.
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
Wyniki mam gdzies wydrukowane i zbunkrowane w pokoju. Zeskanowac to nie bardzo moge, ale jak cos cie interesuje konkretnego to postaram sie znalezc. Ja mam wlasnie 1.6 honde. Taka srebrna co sie kiedys wszyscy nabijali ze na blokach poszla w kraweznik na walach chrobrego Ogolnie to nasze miasto jest zdominowane przez hondy w klasie 4. A kolega, ktory generalke wygral wlasnie civickiem 1.6 ma mocy wiecej w serii niz astry GSi i inne 2 litrowe wynalazki. Zreszta ten civic juz dawno seria nie jest, a do tego kierowca topowy. Jesli nic mu sie nie przytrafi to bedzie napewno ciekawie
ja widzialem ze tam cos niespotykanie slisko bylo... jaka jest cala historia tego odcinka? to ta astra gsi wyrzygala olej na bruk, czy o co chodzilo?
jak wygladales w stawce, przed niefortunnym kraweznikiem?
Rozumiem, że wiele prób się powtarza w stosunku do zeszłego roku, cieszy mnie bardzo fakt że będą miejsca "na odwagę" i takie co to bardziej PPZM przypominają niż nawigacje jednak jako, że jadę tam pierwszy raz a nie chciałbym zostawić gdzieś w rowie mojego pudełka pomarańczowego prosiłbym o parę wskazówek o miejscach "średnio bezpiecznych".
Wiem już o Wałach, że na tej środkowej prostej zasuwamy po zamkniętym pasie zwykłej drogi podczas gdy na reszcie odbywa się normalny ruch uliczny. Czy są miejsca zdradzieckie, gdzie wybitnie często ludziska kończą swój występ??
Rozumiem, że wiele prób się powtarza w stosunku do zeszłego roku (...)
Tylko 7 prób się powtarza w stosunku do zeszłorocznej wersji, ale tylko 2 z nich są w niezmienionej postaci. Reszta jest mocno zmodyfikowana (głównie są dłuższe).
Krzywhooo napisał/a:
Wiem już o Wałach, że na tej środkowej prostej zasuwamy po zamkniętym pasie zwykłej drogi podczas gdy na reszcie odbywa się normalny ruch uliczny.
Całe Wały Chrobrego będą zamknięte i wyłączone z ruchu.
Krzywhooo napisał/a:
Czy są miejsca zdradzieckie, gdzie wybitnie często ludziska kończą swój występ??
Generalnie na każdej próbie można zakończyć przecież rajd, czego oczywiście nikomu nie życzę Poza Kluczewem i Wałami nie będzie jakiś wybitnie zdradzieckich miejsc. Polecałbym zwrócić jedynie uwagę na SZ 20/27 gdyż jest to próba w lesie na wybetonowanym wielkim placu.
Dobra dobra spytać nie można
Ja mam nadzieję, że będę miał czym wracać do domu bo miałem już kiedyś przygodę na bruku + krawężnik
I prywatny apel - czy nowi i mniej nowi na forum mogli by odrobinkę uzupełnić swoje profile ?
Karola [Usunięty]
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006
ZiG napisał/a:
DeZ napisał/a:
Dostepne są szkice prób.
Grubo sie mylisz kolego, jesli myslisz ze ten rajd bedzie mial cos wspolnego z evo1 wyzwolenia. A z tego co widzialem to (nie liczac kilku prob na torze pozan) evo 2 tez byly wolniutkie... Tegoroczna Magnolia to zupelnie inna bajka. W stosunku do zeszlorocznej bedzie jeszcze szybsza i o wiele bardziej urozmaicona. RM 2004 byl rewelacyjny a na potrzeby PPAIK w roku 2005 kilka prob zostalo okrojonych. Tegoroczna Magnolia zapowiada sie fenomenalnie i jestem pewien, ze bedzie bardzo groznym kandydatem do miana rajdu roku cyklu PPAiK.
Zgadzam się w 300%
Jestem do dziś pod niesamowitym wrażeniem zeszłorocznej Magnolii.
Na szkicach wygląda to delikatnie, a w rzeczywistości
to naprawdę szybkie i wyjątkowe próby
Mam tylko pytanko czy ktoś wie co to i kiedy będzie SL 1, 2?? Bo na harmonogramie czasowym nic nie ma na ten temat
Pozdro...
Dostepne są szkice prób.
heh... DeZ to jest taki dziwny KJS... Zerknij na te odcinki ala wyzwolenie maja blisko kilometr... Jak sie zerknie na próby i weżmie pod uwage harmonogram to wały chrobrego maja 3km długości To odrazu sie banan na twarzy pojawia
Chłopaki jak z wyjazdem Razem - osobno Jak razem to o której i kto bierze grilla
_________________ www.unolot.pl
my may wyjazd laweta w piatek okolo 10 rano , aby na spokojnie zrobic zapis w biurze , nocleg , itd....grila mam tego duzego co w kąkolewie ale juz nie mam busaaaaa,lepiej aby ktos zabral cos mniejszego ...
Tyle się nasłuchałem o tej Magnolii że aż grzech nie porównać tego z realem
Ja nie lubię prób typu "slalom" ale gdzie jest napisane, że każdemu wszystko się musi podobać ?
W każdym razie jak się nie trafi jakaś okoliczność niezależna to będę - w końcu wpisowe wysłałem już
Jeśli chodzi o wspólny wyjazd, to którędy jedziecie? Domyślam się, że nie przez Piłę, ale dołączyłbym do was po drodze, zawsze to mniej szukania. Pojade za kimś, to strace mniej czasu na szukanie
slicki podobno od tego roku zabronione - co wiecej deszcze rowniez. kazda opona bez znaczka "e4" - homologacji opony nie bedzie dopuszczona. dostalem taka informacje od ZiG i dzisiaj zadzwonilem do biura i zostala ona potwierdzona.
slicki mialem juz gotowe i deszcze, ktore rowniez nie maja znaczka e4, a tu taka gowniana niespodzianka.
moze podjade do markgumu jutro zeby mi dokleili troche gumy z napisem "e4"
nie wiem tylko na jakiej podstawie chca egzekwowac , skoro nie ma takie przepisu, ktory by zabranial deszczow. Jedyne co rozumiem, to ze opony slick - bez bieznika - moga byc nie dopuszczone.
Wymagania:
Samochody niezgodne z homologacją producenta i Rozporządzeniem Ministra
Infrastruktury, w zakresie dopuszczenia do ruchu muszą odpowiadać przepisom
Załącznika J do MKS, w szczególności dotyczy to układów
i wyposażenia bezpieczeństwa (hamulce, szerokość, średnica kół i opon, wnętrza
kabiny, zbiorników , przewodów płynów eksploatacyjnych itd.).+
załącznik "2", pkt e) nie wolno stosować żadnych elementów przeciwślizgowych mechanicz-nych i
chemicznych na oponach.
wiec nie wiem dlaczego chca zakazac tych deszczow kochanych :>
artuuro napisał/a:
Mi sie wydaje ze bedzie slonecznie i dosc chlodno wiec trzeba slicki brac.
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
Oto aktualność ze strony rajdu (to, o czym wspominał SAL):
"Przypominamy że 04 kwietnia mija termin wpłaty wpisowego na rajd. Zgłoszenie bez wpłaty pieniędzy będzie traktowane jako niepełne. W wypadku przekroczenia limitu 90 załóg (a jest już 84) pierwszeństwo będą miały kompletne zgłoszenia."
Niestety jest to ewidentna niezgodność z regulaminem i organizator dopuszcza się tutaj machlojstwa. Miesza bowiem kwestię płatności ze zgłoszeniem na rajd. Zgłoszenie nastąpiło bowiem poprzez wysłanie zgłoszenia i dopisanie załogi do listy zgłoszeń, a płatność to zupełnie odrębna rzecz i w dodatku regulamin Magnolii ustala ją w następujący sposób: "3.7.3 Wpłaty wpisowego przyjmowane będą do 4 kwietnia 2006 roku na rachunek bankowy organizatora: BPH PBK SA 76 1060 0076 0000 3260 0084 6234, lub gotówką w biurze zawodów." oraz
"3.4.2 W przypadku zgłoszenia więcej niż 90 załóg o przyjęciu decydować będzie kolejność wpływu zgłoszeń do Biura Imprezy."
Nie ma w regulaminie takiego czegoś jak "niepełne zgłoszenie", więc nie dajmy się wydymać jednym słowem i pozwolić organizatorowi na to, aby sobie dostosowywał codziennie regulamin do swoich nowych potrzeb. Ja na wszelki wypadek jednak wpłaciłem pieniądze.
Jeżeli kogoś z nas nie przyjmą na rajd pomimo zgłoszenia to nie wiem co będzie. Ale będą musieli się wylegitymować pełną listą przelewów bankowych (z datami) od 90 uczestników. Trzeba zabrać regulamin w aktualnej formie, ponieważ mogą sobie lecieć w kulki również w innych kwestiach.
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
Wysłany: Sro 05 Kwi, 2006
Też mnie to troche zdenerowało, Piotr. Ale chyba nie ma tu niezgodności z regulaminem. Pieniądze wpłacać można jak najbardziej w dniu zawodów... Ale jak zabraknie miejsc, bo wszyscy wpłacą przelewewm to już nie ich problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum