Poprzedni temat «» Następny temat
27 RAJD MAGNOLII
Autor Wiadomość
OjCieC
WRC

Wysłany: Sro 05 Kwi, 2006   

Gti czy Markgumy N-rally mają to śmieszną Homologacje czy nie??
Bo nie mam tutaj tych opon i nie wiem:(

Pozdrawiaju...

P.S. Na stronie markguma jest info - posiadają homologacje drogową!

s.Dywan
nowy

Chlopaki z tego co mi wiadomo to na każdej oponie sportowej (Markgum N-rally również) jest napisane wyraznie "COMPETITION USE ONLY". Czyli sprawa jest wydaje mi sie jasna, nie ma chomologacji ulicznej. Mozliwe jest ze opona Markgum Sport jest dopuszczona na ulice, ma uliczny bierznik. Oczywiscie kazda deszczowa sportowa opona jest rownież oponą nie dopuszczona na ulice.
Także chlopaki kupowac Bridgestone Potenza bo trzyma jak markgum.

Pzdr

OjCieC
WRC

Marcin_Plo napisał/a:
Chlopaki z tego co mi wiadomo to na każdej oponie sportowej (Markgum N-rally również) jest napisane wyraznie "COMPETITION USE ONLY". Czyli sprawa jest wydaje mi sie jasna, nie ma chomologacji ulicznej.

No, szybciutko się skontaktowałem z Markgumem i...
cytuje:
Opony N-RALLY oczywiście posiadają homologacje "drogową".
Świadczy numer E20 w kółku i dalszy numer na boku opony.
Homologacja została wydana przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji, oczywiście jest to organ panstwowy
.

Na moje pytanie jak to sie ma do napisu "COMPETITTION USE ONLY" oraz o co chodzi o oznaczenie "E4" i jak sie ma to do ruchu ulicznego dostałem odpowiedź:
E20 - bo jesteśmy w Polsce, a E4 to oznaczenie europejskie, napis na oponach COMPETITTION USE ONLY nie ma żadnego wpływu na to że są one dopuszczone do ruchu drogowego w myśl przepisów o ruchu drogowym w naszym kraju.

Chłopaki dopóki po kraju smigamy to możemy na Markgumach 8)

Co do Potenzy - chciałbym miec sianko na tak owe :?

s.Dywan
nowy

To byl najlepszy sposob na wyjasnienie zamieszania.

Pzdr

Pedal to the metal !!!

OjCieC
WRC

Najlepszy bo mój.... 8)

Pozdro Dywan i nie ściemniaj tyle w robocie bo Cie wywala :)

s.Dywan
nowy

Nie ma szans. Myslalem ze niemcy maja wszystko poukladane i praca jest precyzyjnie zaplanowana. A tu dupa. Ale to juz temat nie na forum.

Pzdr

Fryta
[Usunięty]

Piotr_1 napisał/a:
Nie ma w regulaminie takiego czegoś jak "niepełne zgłoszenie", więc nie dajmy się wydymać jednym słowem i pozwolić organizatorowi na to, aby sobie dostosowywał codziennie regulamin do swoich nowych potrzeb. Ja na wszelki wypadek jednak wpłaciłem pieniądze.

Jeżeli kogoś z nas nie przyjmą na rajd pomimo zgłoszenia to nie wiem co będzie. Ale będą musieli się wylegitymować pełną listą przelewów bankowych (z datami) od 90 uczestników. Trzeba zabrać regulamin w aktualnej formie, ponieważ mogą sobie lecieć w kulki również w innych kwestiach.

Ale jedziesz bojowo nastawiony na rajd :) Zamiast się niepotrzebnie denerwować czy ktoś chce Cię "wydymać" lepiej spokojnie przygotowywuj się do rajdu. Trzymamy się regulaminów, ale przede wszystkim robimy rajd dla zawodników i nikt nie ma zamiaru "lecieć w kulki" bo zależy nam na bardzo dobrej ocenie naszej imprezy.

To obwieszczenie na stronie rzeczywiście jest niefortunne. Zrozumcie jednak organizatorów - chętnych jest więcej niż przepustowość trasy a głupio odmawiać komuś możliwości startu tylko dlatego, że ktoś się zgłosił (wcześniej co prawda), ale nie poinformował, że na imprezę jednak z jakiś przyczyn nie przyjedzie...

mlodyyy
A-grupa

To co napisal ojciec to fakt a jezeli chodzi o docinanie opon to mozna jezeli zostawi sie kontrolki 8)

Kamien spad mi z serca ze markgumy maja homo bo inaczej kiepsko by bylo z oponami :?

"POSTRAWIAM WYSZYSTKICH POLAKOW" Papa

Z@ius 
WRC

ma być ponoć także badanie głośności wydechu...ciekawe jak to będzie, bo żaden nawet seryjny Maluch nie spełnia normy a co dopiero Malczan grupa B na strumienicy wydechu...

maciekd
nowy

Witam.
Dla tych, którzy są ciekawi co oznaczaja odręczne schematy i jak to tak na prawde będzie wyglądać przygotowałem skromną wizualizację.

Sz 18, 25:

Sz 16, 23:

SAL 
WRC

maciekd napisał/a:
Dla tych, którzy są ciekawi co oznaczaja odręczne schematy i jak to tak na prawde będzie wyglądać przygotowałem skromną wizualizację.

Świetne zdjęcia :) Jak znajdziesz coś jeszcze, to się podziel :wink:

ZiG
nowy

Ja nie jestem taki zdolny jak Maciek. Ale dla wielu to moze i tak byc pomocne:

Sz 15-22 http://maps.google.com/?l...75,0.007317&t=k

Sz 19-26
http://maps.google.com/?l...74,0.007317&t=k

Co do wydechow to raczej nikt nie bedzie robil problemow na BK, chyba ze ktos bedzie mial 120 decybeli na jalowych obrotach :wink:

DeZ 
WRC

Trasa Poznań - Szczecin. Ktoś wie gdzie po drodze stoją fotoradary :?: 8)

I mała prośba - ja jeżeli dojadę do mety na 100% nie zostanę do ogłoszenia wyników.
Szansa mizerna ale gdybym miał coś do odebrania to proszę kolegów z zaprzyjaźnonego klubu o zaopiekowanie się tym "czymś" :)

maciekd
nowy

Fotoradarów nie ma, ale patrole stoją zwykle na wyjeździe z Bytynia w Wielkopolskim i w Renicach w Zachodniopomorskim. Niesety w Gorzowie jest aktualnie remontowany główny most w centrum miasta, więc zorganizowany jest dość czasochłonny objazd... Ogólnie droga z Poznania do Szczecina na tle reszty Polski jest bardzo dobra, zwłaszcza gdy wjedzie się do województwa Zachodniopomorskiego :wink:

Jeśli ktoś chce pojechać bezpośrenio w piątek do Kluczewa, to proponuje raczej w Pyrzycach odbić na Stargard Szczeciński i ze Stargardu pojechać do Kluczewa. Potem do Szczecina już prosta droga...

Patt 
WRC

Wysłany: Czw 06 Kwi, 2006   

dzieki za info

Krzywhooo 
WRC

maciekd napisał/a:
zwłaszcza gdy wjedzie się do województwa Zachodniopomorskiego :wink:

Nie sugerujesz aby, że Wielkopolska część trasy jest w jakimś stopniu gorsza :?: :?: :?: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Co do części Lubuskiej się nie czepiam - tam faktycznie może być "inaczej" :D :D:D

http://www.luminix.pl

stef
nowy

co do drogi poznan-stargard to przemierzalem ja multikrotnie i powiem ze w ostatnim roku sie mooocno poprawila, choc idealna nie jest. ladny odcinek jest od gorzowa. fotoradary staja bodajze w podrzewiu, deszcznie i na powrocie w gorzowie. jesli ktos chce jechac od razu na kluczewo, to jak juz bylo napisane, w pyrzycach na stargard i zaraz za tabliczka stargrad w lewo, i dalej po strzalkach :)

maciekd
nowy

Droga idealna nie jest, ale w porównaniu do np. drogi Poznań-Toruń czy Konin-Warszawa, to możemy uznać to za drogę ekspresową! W Wielkopolsce jest spory ruch do Pniew, dużo TIRów i ogólnie duży ruch. Za Pniewami się poprawia, ale z kolei pojawia się duża ilość przejazdów kolejowych (mało uciążliwych). Najgorszy odcinek jest ze Skwierzyny do Gorzowa Wlkp. - same wioski...
Co by nie mówić to można się spokojnie bujnąć na trasie - moj rekord - 2h 3mins, 2,5h - 3h da się spokojnie zrobić w ciągu dnia, przy istniejących utrudnieniach...

Padera 
WRC

maciekd, którędy zrobili ten objazd?

Piotr_1
WRC

Cytat:
Ale jedziesz bojowo nastawiony na rajd Smile Zamiast się niepotrzebnie denerwować czy ktoś chce Cię "wydymać" lepiej spokojnie przygotowywuj się do rajdu. Trzymamy się regulaminów, ale przede wszystkim robimy rajd dla zawodników i nikt nie ma zamiaru "lecieć w kulki" bo zależy nam na bardzo dobrej ocenie naszej imprezy.

Bardzo mnie to cieszy :) Oczywiście poza tym przygotowuje się. Samochód mam już pospawany i ręczny który działa jak nowy :twisted: Poza tym mój pilot szykuje perfekcyjne strategie 8)

...:::WRRT::...
eNka

POWODZENIA NA RAJDZIE

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach

No mnie Szczecin nie przywita, kurcze, tak to juz jest.. moze nasteonym razem. Bardzo bym chciala jechac, marudzilam codziennie rodzicom zeby mi pozwolili jechac i zeby mnie zawiezli, ale cala praca na nic.. pech to pech.
Trudno, bede mogla ogladac ten rajd tylko na filmach i zdjeciach.. bardzo mi przykro.

Ale i tak wszystkim zycze powodzenia, trzymam kciuki za WAS wszystkich, no oczywiscie szczegolnie za Sala, w koncu to moj brat. Ale mam nadzieje ze ten rajd bedzie Wam sie podobal i nie zapomnicie go juz nigdy, jeszcze raz powodzenia i szkoda ze nie bedzie tam mnie! :(

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl

maciekd
nowy

Padera napisał/a:
maciekd, którędy zrobili ten objazd?

Objazd zrobili przez jakieś osiedla na peryferiach, wyjeżdza się na główną drogę dopiero przy Tesco. Dzisiaj jednak jechałem i zamiast podązać za znakami objazdu na pierwszym rondzie po moście (tym nowym, chyba od obwodnicy jakiejś, na który kierują jako objazd, w lewo za salonem Mitsubishi) skręciłem w lewo na centrum zamiast w prawo na objazd. Potem już w centrum jak zwykle. Polecam! Oszczędza się ładnych pare kilometrów!

stef
nowy

Wysłany: Pią 07 Kwi, 2006   

potwierdzam, objazd w gorzowie jest masakryczny. jak wracalismy z poznania to chyba pol h jechalismy przez gorzow. fajne drogi, szerokie, ale strasznie dlugo.

Padera 
WRC

Wykryłem (albo przypomniałem sobie jak sie jechało z moim ZiUK) w Skwierzynie sie przekracza Warte, jedzie sie przez wioski Murzynowo i Santok. Wpada sie do Gorzowa od wschodu, jedyna wada tego pomysłu to że trzeba całe miasto przejechać. Mimo wszystko wydaje mi sie że bedzie szybciej i spokojniej.

qbuś
WRC

:idea: POWODZENIA CHŁOPAKI :!: :!: :!:

:arrow: OGNIEM BRAC TEN SZCZECIN I PUCHARKI ZBIERAC DLA POZNANIA :D :twisted:

mam nadzieje że w przyszłym roku mnie zabierzecie ze sobą :P

Klatki budujemy w http://www.ckmotorsport.eu :)

mxd9 
A-grupa

Wysłany: Pią 07 Kwi, 2006   wrazenia przed rajdem

witam , wlasnie siedzimy w hotelu popijamy browarka, jestesmy juz po BK , bylismy na ogledzinach trasy , powiem tak ,jestem tu pierwszy raz i nie ostatni , zrombiscieeeeeeeeeeeeeeeeeeee bede szybkie w pierwszym dniu .troche popadalo wieczorkiem , jeszce nie jechalismy na maxa ale bedzie sie dzialo ,jutro naklikam wrazenia po pierwszym sniu ....

chojny
A-grupa

Marcin_Plo napisał/a:

Także chlopaki kupowac Bridgestone Potenza bo trzyma jak markgum.

Pzdr

niestety w rozmiarze 13" zaprzestano produkcji :cry:

wszystkim startujacym zycze powodzenia

moto-bydlo-hardcore Czechy :)

AdamB
[Usunięty]

Krotka opinia po zapoznaniu z naszej strony... Generalnie próby jak przed rokiem bardzo przyjemne. Jest szybko i momentami całkiem technicznie. Cała ekipa w całości przeszła zapoznanie i jutro będzie z pewnością ciekawie. Dziś spotkaliśmy troszkę osób od nas i jest generalnie bojowo, ale czas pokaże co z tego wyjdzie. Artur po pierwszych kilometrach w nowym potworze radzi sobie rewelacyjnie. Marcin Piątek po przejażdżce w Subaru rozważa przejście na warcaby, ale generalnie postara sie jeszcze cos pokazac w rajdach. Waaby mówią, że auta są dobrze przygotowane, wiec tez nastawieni sa optymistycznie. Młody Dywan cos grzebał w ekstra dresiku pod autem przez cały wieczór, ale nie ma pewności czy podtlenek azotu faktycznie jutro zadziała ;-) . Kierowca lady 2107 z nowym serduszkiem narzeka na problemy z silnikiem, ale któż nie narzeka.. ;-) .

Pozdowienia ze Szczecina :-)

Agniess 
WRC

Auto: w marzeniach
Wysłany: Sob 08 Kwi, 2006   

No to super, zycze powodzenia z mojej strony :) rowniez zycze udanej jazdy i cieplutkiego rajdu.

Pozdrowionka z Turwi dla wszystkich startujacych, a w szczegolnosci dla Sala, Padery, no i Crushera. Powodzenia!

-------------
www.abcup.com.pl & www.bmw-challenge.pl
Ostatnio zmieniony przez Agniess Sob 08 Kwi, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi