Wysłany: Pon 06 Lut, 2006
DeZ napisał/a:
...wystarczy zerknąć na fotki krpp gdzie napis 1.2 zakrywa niby zabawna kartka wrc...
A dla mnie to był bardzo fajny smaczek i przejaw bardzo pozytywnego nastawienia... Widziałem z jaką pasją przecierali miejsce pod naklejkę Przez nieistotne uchybienia świetna jazda WuRCa nie została formalnie doceniona, szkoda
Co do postu poniżej - jeszcze raz Wam gratuluję, szkoda, że nie zostaliście do końca. Szukaliśmy Was po całym Metaplaście żeby się dowiedzieć kto, co i jak z tym zielonym małym
witam, ja startowalem maluchem zielonym, silnik 1.1. szkoda ze nikt nie powiedzial nic o tym pucharze na poczatku bo zwinelismy sie zmeczeni do domu zaraz po ogloszeniu wynikow.
ale generalnie gratuluje rajdu, super organizacja, super proby. to ze byl lod nie powinno nikogo dziwic po tych temperaturach, sprobujcie znalezc jakis plac ktory nie jest z taka nawierzchnia? to luty....
Widziałem jeden przejazd Fabii WRC i muszę przyznać, że był mniej więcej bezbłędny technicznie
Czy odnalazł ktoś jakieś materiały z rajdu? Zdjęcia?
Na stronce KRPP wreszcie pożądne zdjęcia Ostatnie moje wygląda tak, jak gdyby miało być ostatnim zdjęciem w karierze fotografa
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006
Dez wystukał: "Niektórzy najchętniej jednak startowaliby w klasach gdzie są sami bo wtedy pucharek gwarantowany i można postawić na półce do kolekcji."
Mam nadzieję Prezesie, że nie pijesz do mnie. Nie moja wina ze klasa 900 upadła a nie stać mnie na coś większego."
Nie o Tobie mowa. Mówię o tym, że ja bym się cieszył jakby ktoś mi sie dodatkowo zgłosił do klasy. Zawsze milej jak jest nas więcej. Satysfakcja ze zwycięstwa większa. Startujesz sam w klasie wiec doskonale wiesz o czym mówię. Niektorzy wolą jednak oprotestowac konkurencję. Rozumiem gdyby miał jakieś auto z wyższej kalsy ale, ze z niszej??? Artur dobrze powiedział, jak wracaliśmy, że on by sie wstydził taki protest złożyć. Pogratulowałby wyniku i myślał o następnym starcie aby się odkuć na trasie.
Gratulacje dla wszystkich ktorzy dojechali Bo w tych warunkach mozna bylo zasnac w samochodzie... co tez w pewien sposob zawazylo na wynikach - dobra rada (z leszczynskiej autopsji) - na odcinku myslimy o odcinku a nie o grach planszowych (zaczelismy dyskusje na Sz10, ja juz szukalem "chinczyka" w torbie, i..... taryfa ). Nauczka na przyszlosc.
Co do zmeczonej audicy - Artur dajesz rade! ;D Tak trzymac. Konkurencja szukala kolcow w oponach Artura, kruczkow regulaminowych u Mumina, slupki tak czy siak zle policzyli, czeski film normalnie
Podobala mi sie sprawna organizacja na probach, podjezdzalismy, 3 minutki czekania i jazda. Pomijam fakt ze 5kmh pelnymi boczurami
Pozdrawiam i oby do Wyzwolenia!
Mikolaj (dywanopilot, nie mylic z odkurzaczem).
A co do Mumina, to ja znam prawde! To byla Fabia WRC 2000ccm, zgloszona w klasie do 1400, 4x4 na kolcach, a ze Mumin to amator i bal sie porazki to nakleil "wrc" na znaczek "1.2" zeby zbic Was z tropu i wywolac dyskusje z komisja sedziowska, co niektorzy hondziarze dali sie wrobic, zreszta cala reszta tez, Mumin dopial swego i cala historia zakonczyla sie komicznie Ladne jaja.
Dodaje pozdrowienia dla Wujka Dobra Rada i dr inż. Kubicy.
...i na wlasne oczy widzialem jak kolega GTi (nie bede rzucal nazwiskami) krecil srubka na BOV-ie!!! Na sluch to tak ze 4 bary dmuchalo.
Rozumiem gdyby miał jakieś auto z wyższej kalsy ale, ze z niszej??? Artur dobrze powiedział, jak wracaliśmy, że on by sie wstydził taki protest złożyć. Pogratulowałby wyniku i myślał o następnym starcie aby się odkuć na trasie.
Z tego co pamiętam Mumin byłby w klasie 3 na czwartym miejscu. IMO zasady sa zasadami i tyle. Ja bym wolał sejem startować w klasie 4 Zawsze kilka oczek wyżej a moze i czasem klasa poklepana
To chyba raczej prowizorycznie wyniki sprzed zamieszania z protestami itd. To przykre, ze niektorzy zawodnicy nie moga pogodzic sie z przegraną a z drugiej strony czasami wypada zapoznac sie z regulaminem. Do zobaczenia na Rajdzie Wyzwolenia
*za start w klasie 1300-1600
*za jakże fałszywy znaczek "WRC"
*za śmieszne gogle narciarskie
*za to że miało być śmiesznie, a było ślisko i wynik był za dobry
*za zdjęcia, które zrobiłem Prezesowi z Kartonowym Carlosem
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
*za start w klasie 1300-1600
*za jakże fałszywy znaczek "WRC"
*za śmieszne gogle narciarskie
*za to że miało być śmiesznie, a było ślisko i wynik był za dobry
*za zdjęcia, które zrobiłem Prezesowi z Kartonowym Carlosem
Obawiam się, że klip na go-motorsport.prv.pl będzie jednym z nudniejszych i najmniejdynamicznych w historii
Hehe - zobaczymy. Postaram się wycisnąć z materiału ile wlezie, ale co z tego wyjdzie, to się okaże - niestety próby (poza SZ6) nie były rewelacyjne. Byłem pierwszy raz w Lesznie i zastanawiam się czy taka impreza powinna mieć rangę PPAiK... Może zamiast osiemnastu rund w sezonie zrobić nie więcej niż dziesięć, ale za to naprawdę najlepszych z ciekawymi odcinkami i najlepszą organizacją. Zaznaczam, że nie mam zastrzeżeń co do organizacji w Lesznie, bo na tyle co widziałem (jako niestartujący), to chyba było OK - no może poza jednym starszym działaczem, który był tak ważny, że trzykrotnie przeszedł mi tuż przed obiektywem w czasie, gdy ja nagrywałem jadące auta . Czekałem na czwarty raz z przygotowanym tekstem zwracającym uwagę, ale się nie doczekałem
W dyskusję o prostestach się nie włączam, bo nie jestem w temacie, chciałbym jedynie pogratulować najlepszym.
Marzę o jednym - żeby na Rajdzie Wyzwolenia było cieplej!!!!
dembol - bys sie wstydzil...
pisac, ze chetnie bys poklepal klase 4, podczas gdy to wlasnie seje i cinkole klepia twoja klase - teraz moc nie liczyla sie jak zwykle, wiec miales swoja szanse...
ja zglosilem moje auto w klasie 1300-1600, bo w takiej wlasnie chcialem wystartowac - szybszym ax'em.
o peknietej uszczelce pod glowica, eliminujacej axa z rywalizacji -dowiedzialem sie w sobote - w poludnie - wiec nie dalo rady go wyciagnac na Yeti.
decyzja o starcie fabia w klasie 1300-1600 padla na 2 minuty przed startem, zanim ktokolwiek wiedzial ze bedzie tak lodowo - byla spontaniczna - i moze glupia, ale nie miala nic wspolnego z wyrahowaniem i ponieslismy tego konsekwencje.
dlaczego wszyscy szukaja tu jakiegos misternego planu? czy 1065kg fabii jest szybsze od 780kg ax'a, na lodzie?
BTW: ta fabia ma pojemnosc 1342ccm (limitowane 1.2 WRC) - sam dr inż. Kubicki zakladal do niej powiekszona pojemnosc - stosujac tloki z Golfa GTi. Niestety - przy braku papierow - liczy sie to co jest wpisane w dowodzie rej.
I tutaj polecam wszystkim cwaniakom zmiane pojemnosci w aucie i nie wbijanie tego do dowodu - nikt na KJSowym BT nie rozbierze wam przeciez silnika... albo moze rozbierze, ale nie zlozy
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
AdamB [Usunięty]
Wysłany: Wto 07 Lut, 2006
Z tym to już kompletna paranoja, że liczy się to co w dowodzie. Krzywhoo mozesz spokojnie uruchomic wersje silnika 850 ccm i scigac sie z kaszlami. Wedlug niektorych to jest uczciwe bo zgodne z przepisami. Wsadzajcie do Lady 21072 silnik 2,0 Fiata 132 i zglaszajcie sie do 1300 bo liczy sie to co w dowodzie
Swoją drogą Dr Kubicki skopał robotę z tymi tłokami bo Fabia WRC nijak nie chciała jechac po asfalcie sprawiając wrażenie seryjnej 1,2. Dobrze jednak, że wypalił wałek z wysuwanymi kolcami z opon. Kurde cały wieczór siedziałem jak to wykminić i sie udało. Artur zrobił dzieki tym kolcom genialny wynik. Szkoda, ze tej limitowanej serii opon staczylo tylko dla Fabii i Audi. Nastpenym razem mając więcej czasu zrobimy kilka kompletów więcej.
Jestesmy równeiz na etapie opracowania ukrytego turbo nie wykrywlanego na BT i wyciekajacego oleju w trudnych partiach co by utrudnic walke konkurencji. Ponadto bedziemy pracowac nad mini silnikiem odrzutowym montowanym w progach. Zwikesza to mase pojazdu ale pozwala uzyskiwac dobre czasy na szybkich probach. Problemem jest ogień który jest widoczny po odpaleniu silników. Pracujemy nad zamaskowaneim tego zjawiska.
mam podobny problem gdyz pojemnosc slinika mojego auta to 1200 i nie usmiecha mi sie byc w klasie z ciniasami i sejkolami, dla mnie naturalnymi rywalami sa inne lady, duze fiaty, bmw, czy chociazby fiaty uno, mimo ze przewaznie sa dwa razy mocniejsze od mojej lady. Rozmawialem przed jednym z rajdow z kopczykiem na temat czy moge sie zglosic do wyzszej klasy niz do tej do ktorej powinienem sie glosic na podstawie pojemnosci silnika. Ulyszalem ze nie ma takiej mozliwosci ze tak bylo kiedys ale teraz juz tak nie mozna - szkoda ze tak jest ale ogolnie klade na to lache bo do porownywania i tak najlepiej sluzy generalka
Też w tym roku chciałem wystartować w klasie wyższej, ale po tym co tu przeczytałem to sam nie wiem. Daj znać Padera jak dostaniesz jakieś info z PZM.
dembol - bys sie wstydzil...
pisac, ze chetnie bys poklepal klase 4, podczas gdy to wlasnie seje i cinkole klepia twoja klase - teraz moc nie liczyla sie jak zwykle, wiec miales swoja szanse...
Oszust!!! Na szubienice z nim!!! Spalic na stosie!!! Rzucic na pozarcie 200 niewyżytym seksulanie kobietom My sie dziwilsimy dlaczego takei lanie od Kuby dostajemy, a to dlatego, że miał słabszy silnik!!! To niedozwolone
Wysłany: Sro 08 Lut, 2006
Jak maja padaka wyjedzie na drogi to zgłoszę ją jako Alpine Turbo!!! Sporwadzę z USA urządzonko, które odtwarza nagrane odgłosy turbo i będę łamał regulamin jak wściekły s...syn!!!
BYlem coprawda jako kibic i choc troche korcilo by wjechac to jedna musze poweidziec ze rajd nie wywarl dla mnie duzego wrazenia wpisowe raczej nie za niskei a organizacja, hm i powiniem uzyc nie cenzuralnych slow. Trasy zrobione byle jak nie przygotowane kompletnie, sediowie nie rpzyjmi i troche slepi. No ale Polska organizator wziol kase i tyle. TO moje subiektywna opinia. poprstu widywalem lepsze rajdy
Piotrek trafiliście jakieś taryfy?bo pozycja raczej odległa...
Nie, bez taryf i co ciekawe nie pojechałem najgorzej. Wiele więcej bym nie wywalczył. Moim zdaniem był wysoki poziom i nie przyjechał byle kto. Właściwie to najwyższy ze wszystkich rajdów na którym byłem. Nawet nie o ten poziom już chodzi. Było może z 10szt. czterołapów, przednionapędowce nawet napędzały się lepiej. Następnym razem na lód pełen bagażnik cegłówek biorę , bo ten mój odchudzony tył w ogóle nie chciał się odpychać. Przy zerowym przyspieszeniu tył w ogóle się nie dociska i błędne koło sie zamyka. Ze szperką nawet 25% byłoby o niebo lepiej... Bardzo fajnie przebiegała kontrola techniczna. Zaraz po wjeździe pewien bezwzględny pan bardzo protekcjonalnie stwierdził "brak oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej - wyjechać i naprawić" Więc wyjechałem tylko po to aby przekonać się że jednak działa i wjechałem z powrotem. Co to qva ma być! Dla mnie to było złośliwe!
_________________ Piotr Bydgoszcz
Śpieszmy się kochać opony... Tak szybko odchodzą!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum