Zawieszenie:
Amortyzatory Bilstein B6 z gwintem, regenerowane w połowie zeszłego roku w Zerkopolu (mam gdzieś nawet rachunek) - 4 sztuki. Do tego dwa zestawy Eibachów (trochę inne, a jeden zestaw jest lekko podcięty).
Fotele Speed, stan średni/dobry, czarne z czerwonymi wstawkami
Obrotomierz MPI
Płyta pod silnik PA6, 8mm, robione u Waabów
Co jeszcze?
Niedawno założone poliuretany na zawieszeniu, dokupiłem kilka opon itp.
Generalnie do auta jest sporo felg (conajmniej kilka kompletów alu i kilka stalowych), oraz opon (175/50, zimówki, Vivo, super zimówki 135/80) i inne. Dodatkowo skrzynia abarth z wypadającą dwójką
Auto moim zdaniem bardzo zadbane, naprawiane i serwisowane praktycznie od samego początku (poza klatką i drobnymi rzeczami) w jednym w warsztacie. Nie jest najszybsze, ale jest bardzo niezawodne.
Propozycje cenowe najlepiej kierować na PW/maila/GG.
Jak niektórzy wiedzą na początku roku miałem bardzo poważną kontuzje kolana i jak widać dwie operacje to mało - czeka mnie następna wizyta/dwie w klinice i ponowna rehabilitacja.
W związku z tym zainteresowanych zakupem auta proszę o oferty cenowe - najlepiej mailowo na adam.debicki@gmail.com
Kilka słów o aucie:
Rok 2003, kupiony w polskim salonie (pol-car), serwisowany z początku w LPM, potem u Mapeta i tak już zostało - świetny mechanik!
Silnik
1108 ccm 8V MPI, zmodyfikowany dolot powietrza (Węglarski, ewentualnie kopułka Palio+stożek), przepustnica rozwiercona na 42mm, metalowy kolektor ssacy (Punto 1,2 8V), zalewany zawsze Castrolem, pod maską rozpórka Sparco.
Motor nie jest jakiś super mocny, ale przy tej skrzyni daje rade (patrzac chociazby na wyniki)
Do tego mam jeszcze lekką maske z laminatu (podobno troche ponad 2kg) i 4 szt. zapinek Sparco (jeszcze nawet nie miałem czasu ich rozpakować, nowe, ponad 200zł płaciłem).
Skrzynia biegów 6 biegowa FIAT 6-speed (przełożenie główne 4,9). Model z Punto 1, najkrótsza z możliwych! Ładnie chodzi.
Sama skrzynia kosztuje conajmniej 1500zł, plus montaż i dorobienie łapy.
Zawieszenie to amortyzatory Bilstein B8 (przod na gwincie, tył oczywiście bez). Na takim zawiasie był puchar rajdowy SC/CC i dużo osób jeździło też w wyścigach.
2 zestawy sprężyn Eibach
- jeden prawie nowy - kupiony rok temu,
- drugi używany, tylne sprężyny skrócone na tor
Jest możliwość przejścia na wąską sprężynę (z helperem lub bez) - koszt talerzyka bodajże 30zł/szt.
Amory były regenerowane w Zerkopolu (oficjalny serwis) w zeszłym roku, od tego czasu przejechane 2 x SuperOES.
Mam też aluminiowe dystanse 20mm, oraz stalowe 5mm.
W środku siedzi klatka Sparco (z papierem), dwa fotele Speed (model II i III), homologowane pasy Lico 3" (kupione prince.com.pl), kierownica Sparco 325 (osadzenie 90mm), naba Sparco.
Płyta pod silnikiem (8mm) z duraluminium PA.
Nakrętki i szpilki Sparco albo OMP (nie pamiętam) 82mm. Jedna się wykręca więc trzeba podkleić.
Koła i opony:
- 4 sztuki "ruskich" felg, bardzooooo mocne!
- 8 sztuk Borbetów A (bardzo lekkie, najlepsze na tor)
- stalówki musiałbym policzyć (napewno ze 3 komplety, w tym ciężko dostępne 4" pod profi kolec!)
- 4 sztuki Yokohama A539 (+ ewentualnie 2 sztuki nowe!)
- zimówki pod kolec 155, zimówki 135 na głęboki śnieg, jakies 8 sztuk Vivo w różnym stanie na tor i treningi,
Tak jak mówiłem mam też wszystkie seryjne klamoty (kanapy, pasy, podsufitka etc)
Do wymiany tarcze (auto mało jeździło i tarcze pordzewiały) + najlepiej klocki (dołączam nowe Ferodo Premiery oraz jak znajdę lekko używane DS2500).
Wszelkie dodatki do weryfikacji, bo wszystko pisane z pamięci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum