Amory to oczywiście najlepiej bilstein chyba B6 o ile się nie mylę tyle, że sztuka ok 600 zł (sprawdzałem ze 3 miesiące temu więc cena może jakoś się zmieniła).
A jak i to za mało to jest jeszcze stabilizator a-grupowy prawie 2x grubszy od seryjnego.
Z tym są 2 problemy - przez ostatnie 2 lata trafiłem na 1szt w sprzedaży na hodze i cena ok 600
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Na fabianowie zostawiasz seryjne, mówisz gościowi co byś chciał np twardsze o 30% i krótsze o 40mm (czyli tyle o ile auto osiądzie po wymianie sprężyn) i już. Tylko z terminami u niego jest różnie.
Witam,
Czas najwyższy zająć się zawieszeniem w moim SC, obecnie mam serie amor i sprezyny Merwede-40, i musze coś z tym zrobić, gdyż auto na każdym zakrecie gnie się niesamowicie, o czym kolejny raz przekonałem sie podczas wczorajszego SOSu.
Nie dysponuje zadna wieksza gotówką dlatego biore pod uwage dwie opcje
Amor seryjny -Fabianowo (utwardzony mocno) + ta sprezyna ktora mam obecnie
lub
Amor seryjny -Fabianowo (utwardzony mocno) + sprezyna seryjna podcięta (słyszałem że to dobra opcja )
Amor beton i docięta seria ? A co to niby ma dać ?
Powiem tak - mam fabianowo + eibach i musiałem zmiękczać bo na zakrętach nic nie amortyzowało tylko auto podskakiwało. Skręcanie było bardziej teoretyczne niż praktyczne.
Uważaj żebyś nie przesadził bo więcej z tego problemu niż pożytku. No chyba że na ćwiartkę szykujesz auto
Panowie! Śmiało róbcie beton, polecam szczególnie krosno pucharowe przód i tył plus eibach czerwony (chociaż na tył można też wspawać kawał aizola na jedno wyjdzie)! a jak już pojeździcie z miesiąc to taka obspawana beleczka 300zł http://imageshack.us/phot...image070nm.jpg/
_________________ Śpieszmy się kochać opony, tak szybko odchodzą...
Pyra Motorsport
Przygotowanie aut do sportu
Wulkanizacja
Mechanika pojazdowa
666-134-555
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum