Mówiłem o Yoko A048 - semislick dostępny w UK - myślę, że od Markguma na pewno ma sztywniejszy bark, a w kwestii przyczepności to niestety nie wiem. Gdzieś kiedyś tylko czytałem, że lepsza od R888...
Kiedyś byly dwie mieszanki dostepne. Miękka i średnia. Miekką testował kolega w Swifcie mkI i nie mógł się nachwalić,ach och ech.
Opony tak kleiły że jak połkonął oponę [z szykany] pod auto w Zegrzu to próbował jechać i jechał dalej... aż się skrzynia rozsypała
Boki b. sztywne. Ponoć dwóch ludzi na wulkanizacji nie mogło tego wcisnąc na felgę .
B. szybko się zużyły, wiadomo .
umiejętności masz racje , jeden sezon na torze to za mało by poznać prawidłową nitkę.
Czekałem na Twoją wypowiedź hehehe
ja to już zupełnie daleko w tyle, coś tam umiem ale człowiek uczy się całe życie.
Słyszałem, że nowy sezon chcesz przywitać w A gr. więc; automatycznie no i z przymusu gonitwy za konkurencją, rozmnażasz konie + opona szersza, może nawet slick. Na torze takim jak w Gostyniu oponka 175/50 byłaby super, ale tam pałujesz auto na dwójce i nic poza tym. Same zakręty itp. A w Poznaniu, myślę że straciłbyś troszkę na tej oponie.
W kontekście N grupy, ja bym jednak został na rozmiarze 155/65. Na margumie nie jeździłem, ale wiele osób chwali.
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
W moim seju najlepiej sprawowały się Yokohamy A539.
- mała średnica = dobre napędzanie
- mocne, twarde boki
- mieszanka najlepsza ze wszystkich 175/50
- rozsądna cena
Z Markgumami mam złe doświadczenia, rozklejanie, odpadanie bieżnika, lipa.
Auto: Fiat Seicento 1.1
Wysłany: Wto 01 Mar, 2011
czyli do wyboru mam
1. Yokohama A539 - teoretycznie najbardziej chwalona opona cena ok 1150 zł/kpl
2. Yokohama A048-r - teoretycznie jedna z najlepszych opon ale cena ok 1900 zł/kpl
3. Markgum Priom - teoretycznie opona dobra cena mieszanki miękkiej ok 900 zł/kpl
4. Markgum N - taką oponę posiadam na suchym nawet się sprawdza cena 800 zł/kpl
Jeśli ktoś ma jeszcze jakąś fajną opcje bądź info na temat tych oponek proszę pisać każda sugestia zostanie wysłuchana i przeanalizowana
Auto: Fiat Seicento 1.1
Wysłany: Wto 01 Mar, 2011
hmmm wybredny
Forum po to chyba służy pisze to po raz kolejny hehehe i ogólnie jeśli czegoś nie wiem to pytam , co do opon to nie mała kasa więc chyba idzie zrozumieć dlaczego tyle pytań...
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011
Felgi to bliski temat opon zatem mam pytanie.
Z jakiego auta pochodzą te felgi?
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Wysłany: Pon 14 Mar, 2011
A szczerze mówiąc to nie wiem. Może właściciel się wypowie.
A bravo nie miało 14" ?
To są 13".
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
no tak, pewnie miało 14. Tą nazwę pamiętam, bo kiedyś gdzieś coś wypatrzyłem i mi wpadła w oko, ucho. Ale odnośnie Twoich dalszych pytań to nie znam odpowiedzi. Obie takie felgi i 13 i 14 cali wychodziły pod tą samą nazwą.
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
A sprawdzałeś dostępność? Bo ten model widnieje w prawie wszystkich sklepach internetowych, ale często "nikt nie widział, nikt nie słyszał". Jeśli mają, to faktycznie cena rewelacyjna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum