Witam ja z takim zapytankiem z innej beczki?? jaka najlepsza oponka na mokra nawierzchnie ale z homologacja drogowa. Z gory wielkie dzieki za odpowiedz pozdrawiam
Witam ja z takim zapytankiem z innej beczki?? jaka najlepsza oponka na mokra nawierzchnie ale z homologacja drogowa. Z gory wielkie dzieki za odpowiedz pozdrawiam
najpierw pytasz o opone drogowa a potem piszesz zeby slicka dociąć, to sie kolego zdecyduj a moim zdaniem to uniroyal jesli chodzi o E albo r1r ale nie wiem czy robią 13:)
według mnie tak jak Pyra wspomniał.
Uniroyal Rainsport 1 lub 2 (jedynka lepsza na suche), Toyo R1R. ze wskazaniem na pierwsze bo sporo tańsze i nie znika w oczach jak R1R.
A T1R to tylko z nazwy podobna, łajno......
_________________ "Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe" - J.M. Fangio
Wysłany: Wto 26 Paź, 2010
jesli ja takie porady od Was tez dostaje, to...
R1R do seja, taaaa
to samo dotyczy rainsportow
jak chcesz rainexperty chetnie Ci sprzedam 155/65/13 - prawie nowki, uzywane tylko na torze przez kilkanascie okrazen - 2 sztuki 2009 i 2 sztuki 2010, moge dorzucic 2 felgi stalowe
u mnie sie nie sprawdzily, ale slyszalem opinie od chlopakow ze byli zadowoleni - zalezy z czym porownac
dla mnie jedyna sensowna opcja na deszcz, to niestety dociety markgum, ale musisz liczyc sie z tym ze te opony rozpadna Ci sie w trakcie uzywania i kasa w bloto wyrzucona
niektorzy kupili prawdziwe deszczowki do CC/SC po 300 czy 400 za sztuke - pytanie wiec czego oczekujesz od opony i jaki masz budzet
primo fajna opona, tylko ze juz jej nie dostaniesz, a zimowki to kiedys podobno na torze nawet byly uzywane, ale chyba wtedy, kiedy nie bylo innych opon do wyboru
Wysłany: Wto 26 Paź, 2010
R888 to raczej do mocnego seja, bo seryjny na tym balonie sie nie rozpedzi i zalezy jaką masz felge i dystans, bo jesli ET jest nieodpowiednie, bedzie z tylu obcierac o wahacz
dobra, koncze, bo juz mi nikt nie pomoze za moje glupie uwagi
no jeszcze musze 2 grosze wtrącić - pytanie co dla kogo oznacza "daje radę"
lepiej niż yokohama a539. Zaletą jest to iż jest dostępna a nie jak Primo : tylko teoretycznie.
Z "normalnych opon" w rozmiarze 13' nie ma poprostu "deszczówek".
opony typowo wyścigowe to inna pólka cenowa to raz, dwa pyt. w temacie dotyczy opon z hom. "E"
no jeszcze musze 2 grosze wtrącić - pytanie co dla kogo oznacza "daje radę"
lepiej niż yokohama a539. Zaletą jest to iż jest dostępna a nie jak Primo : tylko teoretycznie.
Z "normalnych opon" w rozmiarze 13' nie ma poprostu "deszczówek".
opony typowo wyścigowe to inna pólka cenowa to raz, dwa pyt. w temacie dotyczy opon z hom. "E"
Bzdura, są ale drogie np. Dunlop sp sport 9000 jest z E
Ja miałem Uniroyal Rainexpert. Przejechałem na tym jedną kwalifikację WPP i jakoś w miare się sej na tym prowadził ale słyszałem, że docięty Markgum spisywał się kilka sekund lepiej na okrążeniu co w sporcie jest już przepaść. Kwestia po co potrzebujesz opony czy do sportu czy do codziennej jazdy. Jak chcesz polatać głównie w sporcie to wydaje mi się, ze Markgum będzie rozsądną propozycją w stosunku jakość/cena, a jeśli planujesz głównie droga i trochę sportu to wydaje mi się, że Rainexpert powinien się sprawdzić.
_________________ Tylko zdechła ryba płynie z prądem...
Wysłany: Nie 31 Paź, 2010 oponka na mokra nawierzchnie
Przede wszystkim witam całą społeczność RP.
Ja polecam Uniroyal RALLYE 680!!! Oprócz bardo dobrego trzymania na mokrym asfalcie, radzi dobrze także z szutrem, trawą i błotem a nawet na śniegu, porównując oczywiście w oparciu o inne letnie opony.
kup sobie najtańszą gazetę motoryzacyjną z byle jakim testem opon zimowych + konfrontacja z letnią na mokrym. Letnia na mokrym trzyma lepiej niż zima nawet przy temp +5 st. Pomyśl logicznie, jakie możesz mieć odprowadzenie wody w zimówce, która każdą lamelkę ma naciętą pofalowaną linią bez odejścia do linii bocznej bieżnika?
knastol, PW
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Nie zapominajmy, że bieżnik ma znaczenie jedynie wtedy, gdy woda stoi! Jak jest wilgotno, nic nie zmieni, bo nie ma czego odprowadzać. Możesz zerknąć, jak klei R888 na wilgotnym... uwaga - opona kompletnie zużyta, niemal bez bieżnika: http://www.youtube.com/watch?v=KVdLm_tRSpk
każdy zakłąda to co ma, moje toyo zdało egzamin w Gostyniu, ale w Poznaniu miałem wrażenie, że było możliwe lepsze rozwiązanie i pewien kierowca Swifta może się ze mną zgodzić - niby warunki pogodowe identyczne, ale w innych warunkach inaczej się opona rozgrzewa ja zimówek nie lubię, nie rozpracowałęm odpowiednio tematu, chłopaki w seiach jeżdżą na dotartych (zużytych bądź szorstkowanych) zimach, możliwie niskoprofilowych, może się podzielą wrażeniami z soboty - szczególnie Ty Waligor, bo czasy życiowe widzę
no też zawsze trwałem w takim przekonaniu, ale teraz to zwątpiłem. Nawet cywilnie jeżdżę na lecie, dopóki nie spadnie śnieg.
Chociaż sądząc po przedwczorajszej sobocie zastanawiam się, czy nie lepiej było ubrać się w zimówkę z takim średnim ciśnieniem? Chodzi mi tutaj m.in. o jej miękkość gumy względem opony letniej.
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010
Zimówki, że tylko na śnieg, to przekonałem się na początku tego roku, jak na SOSie było wszędzie pełno śniegu, a trasa mokra, ale bez śniegu. Jechałem na zimówkach i szału nie było, a patrząc jak ludzie, którzy zaryzykowali jazdę na deszczówkach łoili reszcie tyłek, to mówi samo za siebie
A ja teraz jechałem z przodu deszczówka, z tyłu slick. Ciekawie się jechało... Gdyby nie bączek na pierwszym przejeździe to bym może powalczył o 3 miejsce. Poza tym miałem swoje "kody".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum