Dlugo mnie tu nie bylo, a taka sie ciekawa rozmowa wywiazala!!
Osobiscie bardzo sie ciesze z tego pomyslu i uwazam, ze jest bardzo życiowy!! Mam tylko jedno pytanie, bo nie sprawdzalem, ale jak pare lat temu jeszxze jezdzilem w WSMP, to pojawil sie problem z calkowitm brakiem Vivo w Polsce. Autentycznie jezdzielem na oponach ze szrotu:P
Pytanie tylko, czy nie bedzie z tym problemu, bo jak sie stworzy regulamin i nagle zabraknie tych opon, to bedzie glupio:P
Gratuluje pomyslu i mam nadzieje, ze faktycznie doczeka sie takiej realizacji, jaka zalozyliscie!!
Ja mam taką propozycję:
2* AB CAP w tym jeden z Bednarami
2* MINI MAX
4* Super Oes
jeżeli miałby być jakiś kjs to "licencjonowani" od razu wypadają
jak źle myślę to mnie poprawcie
no tak ale ile rund miałoby być ? i w jakich terminach...to trzeba ustalić, bo możemy tutaj sobie gdybać. Ja jestem za wszytskimi SO + Wyzwolenia + coś na wyjeździe..
niech się wypowiedzą Ci co mają sc/cc czy chcieliby wejść w taki puchar czy nie mają ochoty
Wysłany: Wto 10 Lut, 2009
dobra chlopaki, szkoda czasu na pogaduchy
wspolnie z dembolem i Krzyskiem Menclem takie oto mamy "widzimisie":
na poczatek nie ma co za duzo kombinowac - pierwsze podejscie bedzie liberalne - robimy to dla siebie i dla frajdy, a nie dla zlotych kalesonow
byly opcje mierzenia walków rozrzadu, plombowania itd - nie robmy z tego mistrzostw swiata i okolic...
ponizej najnowsze regulaminy i kalendarz
w kilku slowach o zmianach:
N grupa
- wg mocy i momentu deklarowanego - jak sie uda to pojedziemy na hamownie - pod koniec tygodnia bede wiedzial czy bedzie taka opcja i jak bardzo kosztowna
- kolektory, przepustnice itd - dowolne - w tym roku
- opony dowolne drogowe ale rozmiar 155/65/13 (tylko nie mowcie mi ze sliki takie robia)
inne
- minimum 5 aut w jednej grupie - jesli mniej - łączymy w 1 grupe
- moze sie okazac ze organizator eliminacji zabroni startow "na 2 nogi"
AW jeszcze sie nie okreslil i niewiadomo czy sie okresli - w takim wypadku bedziemy prowadzic swoje wyniki niezaleznie od wynikow SO
co do startu w "normalnych" klasach - czy S2000 nie jest liczone do N4? albo S1600 do A6? albo zawodnicy z BMW-Challenge do klasy 4? otóż są - więc i my będziemy
wpisowe pozostawiamy na takim poziomie, ma to swoje plusy i minusy - jak nie wydamy tej kasy na nagrody na koniec sezonu, bo np znajdzie sie sponsor, to przepijemy wszystko komisyjnie
co do kalendarza - im blizej tym lepiej zakladam, wiec wyjazdy poza poznan staralem sie ograniczyc, chyba ze bardzo chcemy jezdzic do torunia, ale obawiam sie ze AB-CUP nie bedzie sie juz odbywal na torze, tylko na poligonie, a to bardzo mocno zmniejsza jego atrakcyjnosc, no i Adrian pamietaj, ze wlasciwie w takich okolicznosciach, mini-max nie rozni sie wlasciwie wcale od AB-CUP...
no ale jeszcze raz - ja to nie PZM, a zalaczniki to propozycje, ktore mysle do konca tego tygodnia powinnismy "zatwierdzic"
Według mnie wasz pomysł jeśli chodzi o opony jest dobry, bo tani, ale mało pucharowy. Dopuszczenie dowolnych opon drogowych 155/65 R13 oznacza np. markgum slick 155/65R13.
Podstawowa sprawa to wspólna i jedna opona. Bez tego stawka będzie dużo bardziej rozstrzelona i puchar będzie dla pucharu a nie dla polepszenia umiejętności. Największy sukces BMWC polega na ujednoliceniu opon. Jedyne co się zmieni względem dzisiejszej klasy 900-1300 to że klasyfikacja będzie obejmowała tylko sc/cc i możliwe że będzie jeszcze dodatkowy podział na N i A.
Zawodnicy BMWC też tracą na tym że wszyscy muszą jechać na Markgumach a nie do wyboru na Toyo lub Michelinach. Tracimy i pieniądze i miejsca w generalce, ale walka w samym pucharze jest niesamowita i podwyższa poziom zawodów.
Jeśli chodzi o stworzenie pucharu tylko po to żeby rozdać sobie dodatkowe nagrody to pomysł z dowolnymi oponami jest dobry.
_________________ 318 is >150KM
320 i ~150KM
316 is =101KM
i wszystkie do wynajęcia... ffrent@gmail.com
Według mnie wasz pomysł jeśli chodzi o opony jest dobry, bo tani, ale mało pucharowy. Dopuszczenie dowolnych opon drogowych 155/65 R13 oznacza np. markgum slick 155/65R13.
Generalnie jest opcja żeby w "N" była tylko Dębica Vivo + ewentualnie jakas zimówka w tym samym rozmiarze (moze być chociażby zimowy Markgum). Tylko knastol musi sprawdzić ceny i dostępność opon.
W "A" obecnie jest dowolna opona, ale ja jestem za grupowym zakupem slicka Markguma (rabat przy zakupie), ewentualnie jakiejs bardzo dobrej opony drogowej (Yokohama A539 w 175/50).
Przestańcie już kombinować z tymi N oponami. Ja zakupiłem na allegro 4 szt bardzo znośnych vivo za 100zl więc się da tylko trzeba poszukać.
Na zimówki proponuję frigo. Opona nie raz sprawdzona w boju i swego czasu bardzo popularna w kjsach. Do tego bez problemu dostępna i nie koniecznie droga. Nówki stoją po ok 100, używki od 40 zł za sztukę.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Wysłany: Sro 11 Lut, 2009
ja nie wiem, czy zrobic ankiete, czy moze zabic demokracje... nie dziwie sie ze w sejmie nic konkretnego nie moga uchwalic...
wyslalem zapytanie do kilku internetowych sklepow odnosnie opon - odpowiedzi 0 (slownie zero) na stronach podaja ze na stanie sa, jutro z ranca jeszcze podzwonie do nich... jak polecacie jakis konkretny sklep to poprosze namiar.
do geko tez jutro zadzwonie - kto nie bedzie mial wydruku z hamowni idzie do A grupy zartowalem oczywiscie
Odezwala sie Monika z AW - pozdrawiamy oczywiscie wszystko sie da zalatwic - zarezerwowane mamy numery 100-130 i dodatkowo klasyfikowani bedziemy w N i A - dopisujcie to w zgloszeniu - tak czy inaczej w dniu SO bede siedzial w biurze i ukladal to wszystko zeby nie obarczac i nie komplikowac nikomu niczego niczym
beda pisaki do znakowania opon - obym sie wyrobil i wystartowal...
nie wiem czy naklejki z numerami uda mi sie do tego czasu zrobic - wlasnie moze ktos zechcialby je zaprojektowac - łączenie z logo naszego centokapu? info na PW poprosze, bo jak nie, to sam to zaprojektuje, a wtedy moze nie byc chetnych na przyklejenie tego
wracajac do opon - caly regulamin na dzien dzisiejszy, opiera sie o zaufaniu - zapis o dowolnych drogowych oponach mial posluzyc ludziom ktorzy nie chca wydawac kolejnej kasy, np 400 na nowe vivo, bo maja juz nowe passio, a nie ma sluzyc zawodnikom, ktorzy maja zamiar oszukiwac, czy jak kto woli naginac regulamin...
aha - jesli chcemy podpiac sie pod rozdanie pucharow na ostatnia eliminacje SO, to wigilijny odpada, bo z tego co pamietam, nie liczy sie do punktacji SO... chyba ze na wigilijnym tez jest rozdanie pucharow, albo wrecz nawet jesli nie ma, to my i tak sobie zrobimy...
na wszystkie pomysly czekam tylko do konca tygodnia - potem demokracja przestaje istniec - jesli jednak w trakcie sezonu okaze sie ze regulamin jest do d... to bedziemy zmieniac, ok?
Podoba mi się przede wszystkim podejście do tematu. Jest pomysł jest dyskusja, sa wnioski i postanowienia. I co najważniejsze są realne efekty i jak szybko ?! Tak trzymać !
A uczestników cento-cup prosze o pilnowanie się nawzajem na zasadzie fair-play pod wzgledem uzgodnionych zasad co do opon itd. i będzie dobrze.
najlepiejby było jakby każdy śmigał na jednakowej oponie...z racji braku czasu juz na wprowadzenie na I OS proponuję, aby każdy zgłoszony w N postarał się pojechać na oponach o rozmiarze 155/65 tylko cywile (vivo, passio, barum). Jeśli chodzi o A to jestem za tym aby max opona na jakiej można startować to markgum 155/65 lub cywile 175/50.
oczywiscie tylko do czasu rozwiązania kwestii opon.
Markgum produkuje nowy rozmiar - 165/55/13, czyli szersza i niższa od "starego" n-rally. Może to jest jakaś opcja do "A".
Tak w ogóle to jestem ciekaw ilu zawodników sie zdeklaruje na udział.
Wysłany: Czw 12 Lut, 2009
13 etatow, spie po kilka godzin dziennie, telefony sie urywaja, ale inea i tak mi rano internet odciela - co tam
mimo wszystko troche podzwonilem w sprawie opon - vivo faktycznie juz nie produkuja
=================
agromax - poznan
barum brilant 130 pln -> 111 pln
passio2 103 pln
montaz 22 pln od kola
oponeo - bydgoszcz
nie maja jesszcze opon letnich w tym rozm - od marca
fulda eco control 126 -> max 2% rabat
motoricus - wawa
nie maja jesszcze opon letnich w tym rozm - od marca
opony-auto.pl
goodride h600 ok 100 pln za 45 szt
hurtopon.pl
dla oponiarzy tylko
intercars
passio2 109 pln
kormoran 100 pln - ale nie ma - za miesiac
markgum
eco komfort 88 pln -> 20-30% rabat
zadzwonia jeszcze
maxsport
tylko szutrowe
opony.pl
nie odbieraja
===================
ciekawy wydaje sie byc ten markgum - zwykla mieszanka, rozmiar tez nie faworyzujacy, za to cena moze byc przystepna...
no i trzeba czekac do marca - nie maja jeszcze letnich opon w wiekszosci firm...
co do GEKO - cena faktycznie 60 pln, musi nas byc 15-25 aut
w gre wchodza tylko soboty - niestety nie ta, moze byc 21.02 hehe
kto chetny pisac, w przyszlym tyogdniu mam dzwonic z prosba o rezerwacje i propozycja terminu (28.02.09?)
huzar105 napisał/a:
Kochani zróbcie jakieś plakaty. Ja mogę na Politechnice rozwiesić
[ Dodano: Czw 12 Lut, 2009 ]
Rozgłoście to po innych forach
na tym etapie jeszcze nie trzeba rozglosu - niech sie pouklada to wszystko, nawet jak bedzie nas 5 aut, tez bedzie dobrze na poczatek
Jak chodzi o letnie ogumienie to ja się pisze na każdą opcję jaką uchwalicie (albo jaką Ty Knastol uchwalisz) bo i tak muszę coś kupić. Jedynie jak chodzi o zimę to właśnie niedawno kupiłem frigo i szkoda by mi było gdyby nie były dopuszczone do cento-cup.
_________________ WRC - Wciąż Reperuję Cinquecento
Wysłany: Pią 13 Lut, 2009
potraktujmy pierwsza runde roboczo i testowo...
faktycznie zimowki moga sie przydac, chyba ze umowimy sie, ze bezwgledu na pogode, enka jedzie na vivo
istnieje niebezpieczenstwo, ze nie uzbiera sie po 5 aut w jednej grupie, wtedy bedzie jedna - wyzsza, a co za tym idzie moze sie okazac ze opony beda dowolne...
o.k. Niechce poprostu dopisywac się do pucharu kiedy dojazd do poznania uzalezniam od pogody he,he .Śnieg to lubię ale jak jest na "oesie" a nie jak trzeba jechać w trasie...
Ponieważ liczy się 6 najlepszych imprez z 9, moze się okazać ze dużo osób ma na koniec sezonu taką samą ilość punktów. Wiec proponuje wprowadzić do reg. już teraz jakąś adnotacje rozwiązującą ten problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum