Wysłany: Pią 23 Lip, 2010 Re: Zmiana daty V eliminacji SuperOES !
dembol napisał/a:
Zmianie uległa data następnego SuperOESu!
a to dlaczego?
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010
przpominam ze to takze kolejna runda cento-cup
wiadomo cos na temat trasy? koniecznie trzeba wykorzystac nowy zapic o maksymalnej dlugosci proby i zrobic ją w całosci po nitce toru - nie mam nic przeciwko temu, zeby proba odbywala sie pod prad - albo jak na bednarach - 2-3 razy w jedna, 2-3 razy w druga strone...
przy wypuszczaniu co kilkanascie sekund powinnismy wyrobic sie z czasem...
dodac mozna oczywiscie jakies slupki, bramki, szyszkady itd.
choc nie pamietam jak wyglada zapis o sredniej predkosci na tego typu imprezach...
wiadomo cos na temat trasy? koniecznie trzeba wykorzystac nowy zapic o maksymalnej dlugosci proby i zrobic ją w całosci po nitce toru - nie mam nic przeciwko temu, zeby proba odbywala sie pod prad - albo jak na bednarach - 2-3 razy w jedna, 2-3 razy w druga strone...
przy wypuszczaniu co kilkanascie sekund powinnismy wyrobic sie z czasem...
dodac mozna oczywiscie jakies slupki, bramki, szyszkady itd.
choc nie pamietam jak wyglada zapis o sredniej predkosci na tego typu imprezach...
pkt 2.1 regulaminu ramowego kjs "Średnia prędkość na próbie nie może przekroczyć 50 km/h"
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
1. Uzupełnia się punkt 2.1 Regulaminu Ramowego KJS 2010 i w kropce trzeciej otrzymuje on następujące brzmienie :
• Minimum 6 prób zręcznościowych gdzie każda próba musi być poprzedzona punktem PKC. Maksymalna długość próby nie może przekroczyć 1 km. W przypadku organizacji imprezy na terenie zamkniętym (tor, poligon, lotnisko) próby mogą być długości 2 km pod warunkiem sporządzenia przez organizatora planu bezpieczeństwa i zatwierdzenia go przez OKSS ZO PZM. Na torach posiadających homologację PZM (Poznań, Toruń, Słomczyn, Kielce) próby mogą być długości do 4.1 km z zachowaniem wymogów bezpieczeństwa jak dla próby 2 km.
tylko czy super oes to KJS ? Przecież tam nigdy nie ma PKC'ów (po co ? )
Ciagłe niesprecyzowanie definicji superoesów i rallysprintów powoduje że "każdy sobie na swój sposób".
Cel jest jasny : chcemy jako zawodnicy jeździc na długich próbach w ciekawych kofiguracjach. Czy regulaminy są do tego dostosowane...
W Stargardzie np RallySprint poszedł jako impreza klubowa. Zabezp. było : straż i ratownicy z karetką...
Wysłany: Nie 25 Lip, 2010
Kuba napisał/a:
Na torach posiadających homologację PZM
czyli pod prad nie da rady, ale chyba nikt nie bedzie mial nic przeciwko temu zeby smigac w normalna strone - jedna proba, szybciej sie wyrobimy, moze nawet wystarczyloby czasu na... 10 przejazdow?? z czego np 2 najgorsze bylyby odrzucane... taka nietypowa moze koncepcja jak na poznanskie SO, ale skoro kazdy z nas spragniony jest jazdy po torze (chyba ze sie myle) to bylby to ciekawy eksperyment...
zamkną giełdę żeby można było i polatać albo salom miedzy autami na giełdzie hehe a tak na poważnie to co sam tor czy trochę terenu z giełdy będzie wydzielone?
Jak z badaniem głośności nadal aktualne czy może podarujemy sobie ten absurdalny przepis w drugiej części sezonu? Takie piękne wały wokół toru . Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy zmienić tłumik Pozdrawiam Wszystkich
Może to i dobry pomysł, może to i zły pomysł, ale... skoro sam napisałeś "absurdalny przepis" to dla świętego spokoju może lepiej by było dalej tę tradycję kontynuować? Nie chce wywołać burzy, nie orientuję się tez dokładnie ile osób ucierpiało na tym elemencie BT, ale była już chyba o tym debata - pamięcią nie sięgam z jakim rozstrzygnięciem. Opcja ma zwolenników jak i przeciwników, ale myślę, że najważniejsze jest równe traktowanie. Może ze spokojem podnieść limit dB na torze skoro... taaaaakie piękne wały wokół Taka moja skromna wypowiedź, opinia.
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2010
Ostatnio na ALT wszyscy zostali wpuszczeni.
Auta nie były specjalnie ciche, ale skoro spełniały normy to wporządalu
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
Taaaa, na YTP tez chyba wszyscy przeszli... bez komentarza. Podejrzewam, że ten przepis jest tylko jako "blacha na dupę", pomijam już fakt, że mój seryjny wydech (tylko brak katalizatora) osiąga wyniki od 83dB do 97dB: zależy, kto akurat mierzy?
Auto: Fiat Seicento
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
Nie ma co marudzić, prawda jest taka, że pomiar głośności jest tylko dlatego, bo część mieszkańców przeźmierowa dopierniczała się, że hałas im przeszkadza, mimo że jak się budowali, to im wtedy nie przeszkadzało... Jest pomiar, który wykazuje że można jeździć, natarczywa część mieszkańców nie może nic powiedzieć, zawody mogą się odbywać i wszyscy są zadowoleni poza tą grupą ludzi, którzy zawsze są niezadowoleni. Tak więc niech sobie pomiar będzie, bo co z tego ile mój SC wydziela dB dopóki mogę jeździć?
Nie ma co marudzić, prawda jest taka, że pomiar głośności jest tylko dlatego, bo część mieszkańców przeźmierowa dopierniczała się, że hałas im przeszkadza, mimo że jak się budowali, to im wtedy nie przeszkadzało... Jest pomiar, który wykazuje że można jeździć, natarczywa część mieszkańców nie może nic powiedzieć, zawody mogą się odbywać i wszyscy są zadowoleni poza tą grupą ludzi, którzy zawsze są niezadowoleni. Tak więc niech sobie pomiar będzie, bo co z tego ile mój SC wydziela dB dopóki mogę jeździć?
A M E N
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Już bym tak nie bagatelizował tego badania bo na bredzie malca by napewno nie wpuścili już na tor, przynajmniej takiej prawdziwej gdzie nawet prawdziwi rajdowcy zatykają uszy:) http://www.youtube.com/wa...feature=related takie czasy nie powrócą prędko gdzie pierw było słychać a potem widać
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
witam wszystkich. wybieram sie na ten SuperOes po raz pierwszy i chce zapytac kolegow o formalosci co i jak kiedy zglosic i oplacic. jestem z daleka takze nie chcialbym miec zadnego zonka z papierami jak i BK takze podpowiedzcie jak sie przygotowac zeby bylo ok pls
Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010
Regulamin dostępny na stronie AW.
Jak ruszą zapisy to wyślij zgłoszenie przez maila.
Rano przed rundą pojawiasz się na torze w biurze, opłacasz, dostajesz numerek. Przechodzisz badanie głośności i tyle. Jedziesz na trening.
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Jak ruszą zapisy to wyślij zgłoszenie przez maila.
Zapisy nie są przyjmowane drogą mailową, a poprzez formularz zgłoszeniowy.
Gdy formularz się pojawi zostanie zamieszczona informacja na stronie http://superoes.chronotec.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum