To się sprzedawca zdziwi jak zaraz mu cała dostawa zejdzie hehe
Też myślę nad zakupem drugiej, można by przejazdy z różnych ujęć montować, coś w ten deseń:
moim zdaniem-szeregowego uczestnika z kilkuletnim stażem-pomysł z przejazdem tej samej trasy jest ZŁY
pięciokrotne pokonanie jednego odcinka w zupełności wystarczy
w SO najbardziej cenię sobie różnorodność
urywanie dziesiątych części sekundy jest daleko mniej pasjonujące niż kolejna równie ciekawa ale INNA trasa
PA
https://www.youtube.com/w...plpp_video&hd=1
(tu już płynniej i gdyby nie, blokująca nas nieco, honda oraz drapieżna barierka w 3:40 która ukradla nam lusterko, było by kilka sekund lepiej hehe)
Fajnie wyszło nagranie tą kamerką - podrzuć raz jeszcze jak ona się nazywa to następnym razem sobie też zamontuję na zderzaku
MD80 , Jak na sprzęt za 39 jakość nagrań przyzwoita, jedynie plastikowy klips rozsypał się po tygodniu... ale od czego są szybkozłączki hehe
Zaraz, zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że kamerka kosztuje 16.99? Czy coś mieszam? Jeśli tak, to biorę 3 i kręcę onboardy ze wszystkich możliwych ujęć następnym razem
Jakiś czas temu kupiłem sobie tą kamerkę i potwierdzam jest całkiem fajna. Trzeba tylko dokupić kartę microSD.
Jednak jest małe ale. Zgodnie z opisem sprzedajacego kamera jest wysyłana z kraju producenta, czyli Chiny albo Tajwan i czas dostawy to około 2-3 tygodnie. Na paczce są chińskie krzaczki i stempelki
_________________ Granica poślizgu kontrolowanego znajduje sie daleko za punktem w którym instynkt samozachowawczy ustepuje miejsca manii samobójczej.
(tu już płynniej i gdyby nie, blokująca nas nieco, honda oraz drapieżna barierka w 3:40 która ukradla nam lusterko, było by kilka sekund lepiej hehe)
Fajnie wyszło nagranie tą kamerką - podrzuć raz jeszcze jak ona się nazywa to następnym razem sobie też zamontuję na zderzaku
MD80 , Jak na sprzęt za 39 jakość nagrań przyzwoita, jedynie plastikowy klips rozsypał się po tygodniu... ale od czego są szybkozłączki hehe
Zaraz, zaraz, czy ja dobrze rozumiem, że kamerka kosztuje 16.99? Czy coś mieszam? Jeśli tak, to biorę 3 i kręcę onboardy ze wszystkich możliwych ujęć następnym razem
Jakiś czas temu kupiłem sobie tą kamerkę i potwierdzam jest całkiem fajna. Trzeba tylko dokupić kartę microSD.
Jednak jest małe ale. Zgodnie z opisem sprzedajacego kamera jest wysyłana z kraju producenta, czyli Chiny albo Tajwan i czas dostawy to około 2-3 tygodnie. Na paczce są chińskie krzaczki i stempelki
Zawsze można kupić u innego. Nie pamiętam u kogo się zaopatrywałem ale wysyłka była z PL.
_________________ "Kto się wcześnie z loża zbiera ten wcześnie umiera"
startowalem po was i tez doszedlem ta honde, potem sie zatrzymalem na drzewie, honda mnie minela i znow musialem ja wyprzedzac . ogolnie gosc jechal bardzo wolno
http://www.youtube.com/watch?v=i_TB8hhawUU lamerski przejazd w moim wykonaniu, ale drzewa nie dotknalem
Auto: Suzuki Swift GTi 1.3 16V DOHC
Wysłany: Czw 03 Lis, 2011
świetna zabawa co prawda z prawego fotela, ale było warto przyjechać do Poznania, na minus jedynie mały odstęp czasowy na starcie 2 razy złapaliśmy za dupę poprzednie auto a crx niestety ukradł nam cenne sekundy. Pozdrawiam szczególnie swifciaki
Auto: Fiat Uno
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011
Taka sama trasa to nie, lepiej zawsze cos nowego, ciekawego (chociaz nie mowie, ze obecna trasa była nieciekawa). Fajnie jakby bylo kilka nawrotek. Jedyny kiepski moment, to ten po zdjezdzie z toru kartingowego, bo tam byla taka dosc duza dziura i bruzdza asfaltowa.
A obiad? Byl taki, ze do teraz wspominam owe "kukuryku na patyku". Oby tak dalej
Auto: Punto
Wysłany: Pią 04 Lis, 2011
Jako mniej doświadczony uczestnik powiem tak: dla mnie taka sama trasa mogła by być. Tak naprawdę wystarczy, że spadnie deszcz i już mamy inną zabawę . Ale to tylko moje zdanie i napewno bardziej doświadczeni koledzy wyrażą opinię, że powinno się dążyć do zmiany toru i adaptacji do nowych warunków, a nie urywania sekund z kolejnego takiego samego przejazdu. Dla mnie SuperOES jest świetna zabawą i czy nitka będzie ustawiona tak samo czy zmieniona i tak będę zadowolony - już nie mogę się doczekać!!!
Pierwsza moja impreza tego typu i bardzo miło wspominam pomimo problemów technicznych które na czas jej trwania wprowadziły u mnie dość nerwową atmosferę. Na pewno będę stałym bywalcem. Zastrzeżeń nie mam praktycznie do niczego, kolejki faktycznie męczące ale spotkałem na miejscu wielu znajomych więc czekanie przebiegło w miłej atmosferze.
Odnośnie zorganizowania tej samej trasy to przyłączam się do opinii qvadrat, po obejrzeniu swoich materiałów z przejazdów wychwyciłem bardzo dużo błędów które chciałbym mieć okazję poprawić. Z drugiej strony to nie track day żeby wałkować tą samą trasę aż do uzyskania satysfakcjonującego wyniku. Jaka by Listopadowa trasa nie była to na pewno będę zadowolony
Jedyny kiepski moment, to ten po zdjezdzie z toru kartingowego, bo tam byla taka dosc duza dziura i bruzdza asfaltowa.
Jedna miska olejowa na tej dziurze została
dla mnie najciekawszy fragment: z kartingu, kaloryfer, szykany aż do wyjzdu z drzew
trzeba kombinować a nie zabić gwoździa w pedał gazu i wio.... ale inni wolą szykany na nitce lub karting, każdy lubi cos innego dlatego SuperOesy nam się podobają.
Wracając do ankiety:
Dla mnie może byc ta sama trasa, poprawienie i porównanie czasów byłoby dobra nauką po długiej przerwie w jeżdzeniu.
Wyjadaczom będzie się nudzić, wiadomo..zobaczymy, których jest wiecej
_________________ "Prawdziwego mistrza poznaje się po tym, że wygrywa jadąc najwolniej jak to jest możliwe" - J.M. Fangio
startowalem po was i tez doszedlem ta honde, potem sie zatrzymalem na drzewie, honda mnie minela i znow musialem ja wyprzedzac . ogolnie gosc jechal bardzo wolno
http://www.youtube.com/watch?v=i_TB8hhawUU lamerski przejazd w moim wykonaniu, ale drzewa nie dotknalem
Dziękuję bardzo za podesłanie wypowiedzi i wszystkich maili, miło z Waszej strony, że znajdujecie chwilę na napisanie paru słów dla mnie. Wielkie dzięki za każdy uśmiech na SuperOESie i za każde pomachanie podczas jazdy na czas, właśnie takie chwile sprawiają, że chcę mi się dla Was jeździć do Poznania i robić Wam zdjęcia!
dzisiaj gościnnie byłem w PO, wjezdzając w okolicach ikei na takim jakby Ślimaku, ci o to pany z tego UNO przegieli Pałkę i wydachowali chyba(szyb nie było bocznych więc raczej coś takiego, a auto stało na kołach)... bynajmniej cali... ale kurde zaraz jakiś piernik będzie pisał że rajdowcy szaleją po drogach, był oklejony w nr. startowe z SS więc... sami sobie reklame robimy... tą złą oczywiście... ehh...
Nie wiem czy przegieli, ale raczej normalnie się tam dało przejechać, sucho było więc się musieli postarać.
_________________ www.akzp.pl - Automobilklub Zachodniopomorski - w budowie
_________________ "...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
www.pansamochodzik.prv.pl
Ogólnie mi chodzi o to ze walczymy w Polsce z "przeciętnym polaczkiem" i syndromem RAJDOWCA jak to Wisławski pisał do dziennikarzy... a później się dziwimy że urzędy nie dają nam pozwoleń pod miejscówki itp. a ludzie jak widza rajdówkę to od razu WARIAT. Nie wiem jak u was, macie tor i w sumie tam tylko latacie, ale ile można My staramy się na sezon 2012 teraz o miejscówki i nie jest łatwo.
Powracajac do OT... koło, brawura, mucha w nosi czy fantazja... nie wiem... do takiej stytuacji nie ma prawa dochodzić
_________________ www.akzp.pl - Automobilklub Zachodniopomorski - w budowie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum