Dzięki Wszystkim za wyśmienity klimat, operatorom aparatów i kamer za wytrwałość w tak nieludzkich warunkach, organizatorom za ustawienie trasy która ogołociła wszystkie moje braki w umiejętnościach , i rywalom za pokazanie mi jak się jeździ. Pozdro też dla Mikołajów, bo spokojny jestem że prezenty będą na czas , a co do kibiców, to zawsze wam macham trąbie... a potem jest różnie jesteście SUPER!!
Organizatorzy prosili o uwagi, więc napiszę jedną od siebie.
Zadbajmy o to, żeby odcinek od mety do miejsca zatrzymania samochodów po próbie był kompletnie (w 100%) zamknięty dla zawodników i kibiców.
Ostatnio cała uliczka wzdłuż pawilonu powinna być zamknięta w obu stron, a ustawienie ekranu z wynikami było bardzo niebezpieczne, bo zachęcało ludzi do spacerowania w miejscu, gdzie dojeżdżały auta po próbie.
Dlaczego? Dlatego, że zdecydowana większość kierowców od przejechania mety próby do wyjścia z samochodu jest niezdolna do jakiegokolwiek myślenia i robi głupoty. Ja na przykład ostatnio przejechałem tak blisko osób idących uliczką, że cudem nie zahaczyłem zwycięzcy imprezy. Jak się nad tym zastanawiałem, to nie umiem powiedzieć dlaczego to zrobiłem, a wiem, że było to po prostu głupie.
Impreza jest amatorska, natomiast napięcie jest takie, że po przejechaniu mety mózg się przełącza na jakieś 20% normalnego działania, żeby przez tę chwilę odpocząć i tego się nie zmieni. Można za to ograniczyć skutki tych brakujących 80%.
_________________ "Winning is the most important. Everything is consequence of that. " Ayrton Senna
Czytając poprzedzający post, przypomniało mi się, jak w piątek po ciemku przemierzałem pobocza trasy jako kibic/fotograf amator. Zacząłem iść od końca trasy i zastanawiałem się gdzie właściwie jest meta. W końcu w ciemnościach wypatrzyłem dwie czerwone plansze. Dalej idąc po ciemku skupiłem się na wypatrywaniu fotoceli, żeby przypadkiem komuś nie zaliczyć mety przechodząc. I po mimo pełnego skupienia na wypatrywaniu statywów omal w jeden nie wlazłem dezorganizując całą imprezę! Wniosek: na wszelki wypadek kiedy zapada zmrok lepiej dokładnie oznaczać miejsce gdzie stoją fotokomórki (choćby taśmą)- w ciemnym lasku na prawdę nie było widać nic pod nogami.
Witam!
na samym poczatku chcialem przeprosic za 15 minutowa przerwe przez nasza załogę kolega postanowił zaparkować clio na betonowych bloczkach na kartingu
ma ktoś moze gdzieś nie publikowane foty granatowego clio 98/127 ??
A tu jeden z przykładów jak nie należy jeździć superoesu
Coś w ten sam deseń:
http://www.youtube.com/watch?v=2K19pvhYSi8
Albo, jak to nazwał kolega z KAtastrofy: "video-show". Niestety nie rozbiłem auta więc nie jest tak ciekawie jak być mogło.
Dopiero teraz wytrzeźwieliśmy z pilotem od soboty. No cóż trzeba było oblać małysukcesik. Bo jak przyjadą CRX-y i V-teci to już nie będzie w 3 klasie tak kolorowo. Gratulcje wszystkim co dojechali do mety oraz oczywiście zwycięzcom. Podziękowania dla organizatorów. A tutaj mały smaczek z piątku i soboty. Pozdrawiam i gratuluję to była ciężka próba dla kierowców i samochodów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum