Auto: SCS
Wysłany: Nie 19 Cze, 2011
Oj działo się dzisiaj !
Tym razem pogoda rozdawała karty ale i tak było ekstra
Nareszcie nawiązałem równą walkę z Kubą Grajzerem, choć moje miejsce nie było bezpieczne - na plecach czuć było oddech młodego !
Walka była.... do momentu aż nie spadł deszcz kiedy to mój serwis wykonał świetną robotę i uporał się z wymianą kół, jednak na niewiele się to zdało, gdyż ulewa niczym na GP Kanady, nieustanny aquaplaning oraz kompletny brak doświadczenia i kiepska jazda na mokrym spowodowały stratę około 9s na okrążeniu w stosunku do czasów na suchym (Patryk przepraszam ).
I zostałem po ostatniej ulewnej pętli zepchnięty z podium na 4 miejsce (komuś się poszczęściło i zdążył jechać po mokrym torze a nie po rzece wody )
Ale taki jest motorsport
Niedziela jak najbardziej udana !
A, zapomniał bym - jeszcze się pochwalę ,że zgasiłem auto kolanem na jednym z przejazdów
Auto: Opel Astra 2.0 16v
Wysłany: Nie 19 Cze, 2011
Fajnie było, szkoda tylko, że deszcz na ostatnim przejeździe troche namieszał. Muszę do września dozbroić się w lepsze opony i wziąść się za młodego i chojnika
E no nie było źle pogoda w sumie dla wszystkich w klasie była równa bo dopiero po przejeździe 4 klasy zaczęło lać, a że nie ma generalki więc bez różnicy w stosunku do całości;)
_________________ Podziwiam ludzi którym się chce czytać regulaminy.
Impreza mega Bardzo mi się podobało, szczególnie że robotę robiły nowe oponki i zawieszenie im w tym pomagało.
W końcu zszedłem na 54, 53 sekundy i to jest mój osobisty sukces, bo żadnych innych niestety nie odnotowałem. Gostyń jest dla mnie kapryśny, zawsze mi coś przeszkadza, a to niedomagania sprzętowe, a to moja psychika, a to w końcu pogoda, ale dlatego właśnie ten sport jest piękny.
Szkoda, że deszcz na ostatniej pętli złapał mnie na zszorstkowanych vivo... przypomniałem sobie jak się jeździ na letnich oponach po lodzie No i starty w postaci 9ciu sekund na okrążeniu bo wody zupełnie nic nie odprowadzało Ale... po prostu nie zdążyłem ze zmianą kół no i
Rywalizacja, jak zawsze super Ciasno w tej tabeli, a z ciekawości liczyłem, odejmując ostatnią mokrą pętlę od czasów Chojnik wylądował by na pudle, a ja króciutko za nim. To także jakoś tam mnie pozytywnie nastraja w moim załamaniu...
Morał z tej bajki Oponki na deszcz + lewarek - piesek + wiertarka akumulatorowa co spowoduje w razie czego szybką zmianę papci. Po drugie oglądając tabelę z wynikami, widać fajne przesunięcie i zmasowany atak tylnych rejonów tabeli, w momencie opadów deszczu Czołówka na suchym mocno odstawiła resztę tabeli, natomiast na mokrym sytuacja się zmieniła... Tak jakby ktoś coś wiedział, że deszcz zacznie padać Szkoda, że taka długa przerwa teraz nastąpi, ale... już niedługo Poznań
Aaa na deser zacytuję tekst pana organizatora: "dzisiaj tylko cztery pętle, bo na piątej już się zaczyna asfalt topić, ha ha ha ha... Cztery pętle i nic więcej... bo tak". Widać, że w AL rośnie nam godny następca Karola Strasburgera jeśli chodzi o wykwintne żarty
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Ostatnio były 3 pętle to chciałeś 4, zrobili 4 to chciałbyś 5, 20 Cię zadowoli?? Jak chcesz to za 1000 zł możesz wynająć tor na cały dzień i jeździć do upadłego.
Nie opier.. tylko zwróciliśmy mu uwagę no i dobrze wiesz co odpowiedział. Nie wiem po co nie siedzę im w gaciach. A co do naszego kochanego AL to już wszyscy powinni wiedzieć jak jest i się przyzwyczaić. A jak chcesz się przenieść do naszej klasy to zapraszam będzie można powalczyć o większą ilość pkt.
Nie opier.. tylko zwróciliśmy mu uwagę no i dobrze wiesz co odpowiedział. Nie wiem po co nie siedzę im w gaciach. A co do naszego kochanego AL to już wszyscy powinni wiedzieć jak jest i się przyzwyczaić. A jak chcesz się przenieść do naszej klasy to zapraszam będzie można powalczyć o większą ilość pkt.
no i wszystko jasne, temat zamknięty
_________________ Co czuje kierowca, gdy wchodzi w ostry zakręt? Czuje, że życie jest piękne! Ja to jeszcze tych zakrętów nie umiem pokonywać
Auto: SCS
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011
krecha18 napisał/a:
E no nie było źle pogoda w sumie dla wszystkich w klasie była równ=
No tak nie do końca
Zobacz intensywność opadów kiedy oczekiwałem na start, a kiedy ruszyłem okrążenia pomiarowe Co więcej gdy skończyłem praktycznie zupełnie przestało padać
Gostyń jest dla mnie kapryśny, zawsze mi coś przeszkadza, a to niedomagania sprzętowe, a to moja psychika, a to w końcu pogoda, ale dlatego właśnie ten sport jest piękny.
i
młody napisał/a:
Aaa na deser zacytuję tekst pana organizatora: "dzisiaj tylko cztery pętle, bo na piątej już się zaczyna asfalt topić, ha ha ha ha... Cztery pętle i nic więcej... bo tak". Widać, że w AL rośnie nam godny następca Karola Strasburgera jeśli chodzi o wykwintne żarty
niniejszym otrzymujesz tytuł: Wielki Marudzący możesz używać go publicznie na Torze w Gostyniu, a nawet okleić nim auto
co do 5 przejazdów, tym razem byśmy się raczej nie wyrobili (minimalnie), ale temat można drążyć, może organizatorzy zmiękną i dopuszczą
podzielam zdanie chojnika, że:
chojnik napisał/a:
cieszmy się z tego co jest !
no i gratulacje dla Adama za foty - właśnie się dowiedziałem, że czasami jeżdżę na trzech kołach...
_________________ spoono pozdrawia
"wiem, że nic nie wiem"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum