ŚNIEGU napadałoooo !!!!! Jeśli utrzyma się do soboty, a wszystko na to wskazuje, to będzie pierwszy, prawdziwy zimowy SuperOES tej zimy )) Już Wam wszystkim trochę zazdroszczę jeżdżenia po tak zasypanej trasie Powodzenia i do zobaczenia w sobotę !!!
Co do opon wydaje mi sie, ze na gleboki kopny snieg przydaly by sie: bardzo waskie i wysokie oponki.
Podejrzewam, ze do sejka taki ideal, to raczej 135/80/13 takie "rowerowe" i oczywiscie swieze... tylko kto takie ma
Auto: BMW
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012
no właśnie co do tego kopnego śniegu nie byłbym taki pewien,
właśnie przestało padać i wyszło słońce, do soboty ma być mroźniej i może wiele z tego puchu odparować,
trochę też wieje więc może dużą część trasy odśnieżyć, albo zawiać
wezmę cienkie markgumy jakby było głęboko (MHK4) i szersze zimówki na mróz i mieszany asfalt/śnieg,
w każdym przypadku będzie ciekawie
_________________ proste są dla szybkich samochodów,
zakręty dla szybkich kierowców
C.McRae
Co do opon wydaje mi sie, ze na gleboki kopny snieg przydaly by sie: bardzo waskie i wysokie oponki.
Podejrzewam, ze do sejka taki ideal, to raczej 135/80/13 takie "rowerowe" i oczywiscie swieze... tylko kto takie ma
Nawet jak niektórzy mają , to wcale nie powiedziane, czy będą dobre warunki na takie opony... Podejrzewam, że na nitce toru śnieg może być zwiany, a na innych częściach po rozjeżdżeniu przez RWD w tym mrozie szybko zamarznie. Wybór między slikiem a zimówką, która jeszcze cokolwiek trzyma na suchym, może być bardzo trudny
widzę że macie wielki problem z wyborem gum więc może jako dobry kolega wezmę od was je wszystkie. Dzięki temu że posiadam tylko zimy mam dużo mniej zmartwień ....
jak na torze są takie warunki jak na placykach i bocznych uliczkach to nikt nie będzie dogrzewać opon bo bez zimy nie da się jechać. Ja właśnie rozdziewiczyłem swoje już są bez kolców:(
_________________ G Ł O Ś N O i BOKIEM...
Poznańska Grupa Rajdowa
Niestety nie dotrę by rywalizować
Łącznik pomiędzy pedałami a kierownicą w kaszlu grzeje mi się już od kilku dni powyżej nominalnego 36,6.
Sprzęt tak mocny jak najsłabsza częsc
Powodzonka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum