Wysłany: Sob 11 Lut, 2012 II Runda SuperOES - Tor "Poznań" - po imprezie
No dla mnie bomba
Szkoda tego piątego przejazdu ale inaczej nie będzie jak impreza się zaczyna o 11.
Nie wiem dla czego tak późno ale gdyby startować od 10 pięć przejazdów wyszło by spoko.
Karty drogowe nie wypaliły ale jakoś podniosły dyscyplinę na starcie. Widocznie ta kara poskutkowała
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Super impreza, dzięki dla organizatorów i uczestników
Dzisiaj udawało się ładnie startować w kolejności, to chyba nie zasługa żółtej karteczki, tylko tego, że było dużo miejsca przed startem na ustawienie się. Oby tak dalej. Bardzo fajnie ułożona trasa, myślę, że decyzja o odwróceniu szykan bardzo dobra, bo w końcu za tym śniegiem bardzo tęskniliśmy. Szkoda tylko, że przy tej okazji popełniłem wszelkie możliwe błędy na trasie i zaliczyłem chyba najgorszy wynik w mojej historii startów Może na pocieszenie załapałem się na jakieś ładne zdjęcie!?
Karty drogowe będą bo to skuteczny pomysł, ale sędziowie mieli problem żeby to ogarnąć.... twierdzili że będąc w trójkę nie mają na to czasu..... no comment
Zależy co by mieli z tymi kartami robić. Bo jak przeliczać jakieś czasy a najlepiej na sekundy to faktycznie przydał by się trzeci.
Chyba, że przyjmiemy - jedna pętla 1,5 godziny wtedy sędzia na starcie wpisuje zegarową godzinę startu i wiadomo, że następny raz mamy tu być za 1,5 godziny.
Niestety wymyślenie jak długo trwa pętla to chyba do wróżki trzeba by zadzwonić bo:
- przyjmiemy za krótko - bałagan na starcie
- przyjmiemy za długo - przerwy między pętlami
Chyba, że macie już jakoś to wymyślone to proszę się podzielić tą wiedzą.
_________________ ... "coś być musi do cholery za zakrętem" ...
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012
warunki extra - nareszcie moglem walczyc prawie skutecznie z konkurencją
trasa - mega wypas - szybkie szykany w tych warunkach to jest wlasnie to - zreszta w kazdych innych warunkach tez
organizacyjnie - przyjechalem rano na malym spoznieniu i bylem zaskoczony brakiem kolejki przed brama - przeniesienie badania glosnosci na "w trakcie imprezy i wyrywkowo" zdalo egzamin
karty drogowe - dobry pomysl - generalnie pomysl z wjazdem na PKC o konkretnym czasie jest dobrym pomyslem - troche o tym rozmawialismy i chyba najlepszym sposobem byloby wywieszanie co petle czas startu poszczegolnych aut, bo sedziowie pewnie nie ogarną wpisywania czasu trwania petli...
taka informacja z czasem wjazdu powinna byc tez na wjezdzie do strefy startu i to powinno zalatwic sprawe - jak na kazdym rajdzie, sedzia wpisuje w karte czas wjazdu, a drugi przy starcie czas startu - we 2 powinno to byc ogarniete - do tego jeszcze ten zegar ktory odliczal start co 30 sekund i gra gitara - rownajmy w górę
Sędziowie w karty drogowe mieli wpisać jedynie czas aktualny z zegarka - w miejsce - czas właściwy startu. To chyba nie zajmuje więcej niż max 10s.
Czas pętli określamy my.
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012
Pierwszy raz w życiu przeleciałem szykanę i dostałem 30 sekund*. Rezultat: spadek z 45 miejsca na 73 i utrata całkiem możliwego 3 miejsca w klasie. Parę już lat zaciskam zęby, kulam się jakimiś bezsensownymi sprzętami, wydaję ostatnie grosze (nie zawsze moje, sporo też kasy rodziców poszło na początku), pracuję nad sobą i gadam jak większość w takiej sytuacji, że "nie jeżdżę dla pucharów" itp. itd. pierdu srerdu, ha ha, hi hi, staram się podchodzić z dystansem i nie przejmować różnymi opiniami, ale teraz przelała się k***a czara goryczy.
Idę się powiesić.
* Groziło mi, że trafię szykanę, nie zmieszczę się. Niestety, startuję dupowozem w który sporo zainwestowałem (nie montuję chińskich części i nie jeżdżę na serwis do pana Józia z garaży), bo dla mnie musi być mechanicznie perfekcyjny, w dodatku w poniedziałek muszę dojechać nim do pracy. Jeżdżę więc według zasady "jeżeli są wątpliwości to nie ma wątpliwości" i uciekłem w lewo, żeby nie ryzykować.
Pierwszy raz w życiu przeleciałem szykanę i dostałem 30 sekund*. Rezultat: spadek z 45 miejsca na 73 i utrata całkiem możliwego 3 miejsca w klasie. Parę już lat zaciskam zęby, kulam się jakimiś bezsensownymi sprzętami, wydaję ostatnie grosze (nie zawsze moje, sporo też kasy rodziców poszło na początku), pracuję nad sobą i gadam jak większość w takiej sytuacji, że "nie jeżdżę dla pucharów" itp. itd. pierdu srerdu, ha ha, hi hi, staram się podchodzić z dystansem i nie przejmować różnymi opiniami, ale teraz przelała się k***a czara goryczy.
Idę się powiesić.
* Groziło mi, że trafię szykanę, nie zmieszczę się. Niestety, startuję dupowozem w który sporo zainwestowałem (nie montuję chińskich części i nie jeżdżę na serwis do pana Józia z garaży), bo dla mnie musi być mechanicznie perfekcyjny, w dodatku w poniedziałek muszę dojechać nim do pracy. Jeżdżę więc według zasady "jeżeli są wątpliwości to nie ma wątpliwości" i uciekłem w lewo, żeby nie ryzykować.
[/size]
hahah niezłe - dałbym Tobie Lajka ale tutaj tego nie ma głowa do góry - niektórzy zaspali i nie zdążyli odpalić maszyny ;D ale na prawym tez było fajnie
_________________ www.All4safe.pl - Wszystko dla Bezpieczeństwa
Nie miałem gotówki dzisiaj na torze, a zapomniałem zapytać czy przyjmujesz za Cento-Cup kartą np. VISA
Czy mógłbyś zatem podać nr konta do przelewu, ewentualnie na priv, jeżeli jestem jedynym dłużnikiem, bo lepiej żebyś firm windykacyjnych nie wzywał .
Jechałem bardzo asekuracyjnie, bo chciałem jutro samochodem na kołach a nie na lawecie (którą nie dysponuję) pojechać do Debrzna na I rundę Rallylandu, poza tym mam olbrzymie braki techniczne w jeździe w takich warunkach (ale bardzo mi się podobał dzisiejszy SuperOES).
Jednak nic nie będzie z dalszej nauki, bo samochód mimo, że w pełni sprawny, to i tak nie mam czym jechać. Zostawiłem Seicento na chwilę w garażu, wcześniej miałem kłopoty z zamarzniętą kłódką, ale w końcu udało się ją otworzyć, za to teraz samochód zamknięty jest na dobre. Kiedy poszedłem do garażu żeby już jechać, złamał się klucz, no i mam problem bo to jakaś pancerna kłódka z atestem chyba i ręcznie nie da się jej przepiłować.
Ubezpieczenie Assistance obejmuje tylko zatrzaśnięcie kluczyków, ich złamanie też, ale dotyczy to tylko stacyjki lub drzwi od samochodu, a nie od garażu
Nie będzie więc dalszej nauki na śniegu w Rallylandzie...
W tych warunkach jakie są teraz fajny byłby taki trening jak rok temu ten Youngtimer na torze kartingowym za 50 zł.
Impreza udana, karty dobry pomysł, niektórych to mobilizowało
Myślę że zmiana trasy w trakcie zawodów była kompletnie nie trafionym pomysłem, trasa po zapoznaniu już była przegarnięta, i wiele się nie różniła od dotychczasowej, poza tym straciliśmy możliwość 5 a nawet 6 przejazdu, bo zmiana trasy plus zapoznanie trwały 1.5 godziny czyli jak ktoś obliczył, "ze spokojem 1 pętla" Warunki były jakie były nie trzeba było nic zmieniać, mam nadzieje ze ktoś mój głoś podzieli... Pozdrawiam Wszystkich
Jak na pierwszy SuperOes zimowy EXTRA !
Pogoda była fantastyczna a tor roił się od startujących.
Najlepszy weekend i kolejny udany SuperOes.Niestety jako fotograf, ale kto wie...
Jazda P.Smorawińskiego na treningu robiła na Mnie spore wrażenie bo pięknie ogarniał lodowisko. Oczywiście załoga nr 131 A.Deckert oraz J.Kopaczyk nie miała sobie równych ! .
Do następnego panowie i PANIE
Witam.
Gratulacje dla organizatorów i dla załog które szczęśliwie dotarły do mety. Był to mój pierwszy SOS w śniegu, ale jak widać po trzecim miejscu w 3 klasie bardzo udany. Gratulacje dla zwycięzców. Uważam, że zmiana trasy była trafionym pomysłem. Analizując warunki to po I przejaździe zrobiło się sucho i stosunkowo bezpiecznie, ale przecież chodziło w tym SOSie o jazdę na śniegu. Sądzę, że organizatorzy zrobili dobry ruch, gdyż ja na sychym rzpędzałem się do prawie 140km/h i gdybym żle się dochamował i wyleciał z utartego szlaku to nie wiem czy piaskownice by mnie wyhamowały.
Jak dla mnie SOS był naprawdę extra, a to co pokazywały 4x4 to nawet rajd Szwecji by się nie obraził za taką jazdę
Co do kolejności na starcie, nie sądzę, aby karty były dobrym pomysłem.
Mam taki pomysł:
Kary za spóźnienie 5 s i dodawanie kloejnych 5s za każde następne czyli 10s, 15s itd.
Wtedy każdy czekałby na swój przejazd już 10 nr-ów prędzej. Skoro ja mogę czemu inni nie) Ktoś by powiedział, że a jak na dwie stopy. Więc proste, Można wystartować albo do 5 nr-ów przed własnym, lub max spóźnić się 10nr-ów. Ale ktoś by powiedział, że jadł obiad no to zgłaszałby to sędzieu i nie miałby kary, a w momencie kiedy sędzia powiedziałby, że już ma wpisany przy jego nr-e obiad, to miałby karę, lub musiałby pokazać kupon na jedzenie, że jeszcze nie jadł.
Plusy takiego rozwiązania to ,że wszyscy już wcześniej czekali by na swój start, i kolejność byłaby utrzymana, i nie byłoby jakuchś dzikich strategii, że ktoś uczciwie jedzie w swoim czasie i nr-e licząc na pucharek, a jego konkurent czeka 50 nr-ów po swoim na start i jedzie po trasie bardziej nagumowanej, suchszej, czy odśnieżonej. A możliwość jechania do 5 nr-ów wcześniej pozwlała by ominąć wrazie czego kogoś niefortunnie wstawionego przezd nas co go dogonilibyśmy na trasie.
Mam nadzieje, że skomentujecie ten pomysł.
Dzięki za uwagę bo trochę się napisałem.
Aha jak ma ktoś zdjęcie załogi 74 takiego kolorowego Peugeota 106, to prosiłbym na krisss_20@o2.pl.
Z góry dzięki.
I do zobaczenie na kolejnym SOSie byle na śniegu.
To ja poproszę filmy/zdjęcia/cokolwiek dot. białej justy z niebieskimi błotnikami i nr. 101/125
I przy okazji prośba do kierowców rajdowców - jak ktoś jedzie za wami, Wyścigowa jest lodowiskiem, a Wy zawracacie bez migacza (myślałem, że parkujecie) to nie stawajcie w poprzek drogi, bo to mało rozsądne i może powodować stłuczki
Śnieg, słońce, zabawa - impreza przyjemna jak dzień na stoku - nawet dla kibica.
Auto niestety rozgrzebane i mam wrażenie, że ominęła mnie najlepsza edycja SOES-u w tym sezonie.
Załogę #52 w sprawie video zapraszam na PW lub e-mail w stopce postu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum